ELO.
Zmieniłem szybkość neostrady na 2mega, od 1.06.
Do tej pory miałem 1 mega.
Pare dni przed pierwszym zaczęło coś jakby szwankować, ale czasem nie łączyło i tak więc nie skojarzyłem faktów....
Od poprzedniego poniedziałku jestem na urlopie. Siedze przed kompem i płodzę pracę... więc praktycznie od godzin porannych do wieczornych siedze, również w necie.
No i się zaczęło...
Padł net.
Loguje się do Livebox, przez
http://192....
Łączy, nie łączy, time out albo sprawdź podłączenie bramy... i tak w koło macieju.
Kilka tel do TP. Po pierwszym zadzwonił monter i mówił że będą robić i że pracują do 20tej. Rzeczywiście ok 19tej zaczęło działać

Myśle fajnie. To był chyba piątek.
Weekend zapowiadał się nieźle. W sobote nawet działało, w niedziele kicha.
Panowie monterzy stwierdzili (dowiedzialem sie na infolinii tech neo) że u mnie nie pójdzie 2 mega, bo za daleko mieszkam od centrali, że maks 512.
To ja mowie ze sie nie przeprowadziłem i że poprzednio (przed 1mega) miałem 2 mega i hulało super. Więc cos mi tu kit wciskają. A oni że mogła linia stracić parametry. To pytam kiedy naprawią, a oni że się nie da

A ja pytam jakto nie da się? -no nie da się.

Jak to , kabla się nie da wymienić, czy co? A on że za daleko mieszkam...
Wtedy czułem się jak typowy klient infolinii - mam nadzieję że nie znajdę się w sieci.
Rozmowa zakończyła się tym że w ostateczności robią ekspertyzę. Ale to ostateczność, no ale zgodził się że zleci.
Dzwonię wczoraj.
Był u pana monter i stwierdził że maks 512kb bo za daleko Pan mieszka..
Mówię po raz kolejny montera nie było, mieszkam tu gdzie mieszkałem, 2 mega działało. w koło macieja że przecież dzień wczesniej caly wieczor bylo super i transfer 200kilo szedł pieknie, pobrałem 200mega.
I co .. .ale monter powiedział że się nie da
A teraz moja obserwacja.
Net działa od 19tej do 9tej rano. Speedtest na stronie neo pokazuje ok 1800-1900kb/s.
W tych godzinach ściągam z predkoscia 200...
Dzis rano siadam do kompa... 9ta minela pstryk i nie działa.
w ciagu dnia pojawialem sie na gg raptem kilka razy po pare sekund.
Jak się uda połączyć to na 5-15sekund. CZAAASEM na 30sek.
Od 18tej zaczęły być przebłyski, 18:55 działa pięknie
A oni w TP wiedzą że u mnie może być 512 tylko i baranom nie przetłumacze.
Jest 20:06, zrzut ekranu zrobiłem 2min temu..