BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 06:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Szyberdach - demontaż elementu lakierowanego
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 18:30 
Forumowicz

Pytanie jak w temacie,jak zdemontowac czesc lakierowana szyberdachu,problem polega na tym ze szyberdach nie otwiera sie,ani nie uchyla,poprostu nie zyje :rotfl: w ktorym miejscu powinny byc zlokalizowane srubki do demontazu?

Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano 11 czerwca 2008, 22:14 przez maku325i, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 19:16 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 Coupe
Kod silnika: m52b20
kolego a recznie nie dasz rady go otworzyc? ta taka kolbka co urzywa sie jej do zamnkniecia szybra jak pradu zabraknie? to taki jakby imbus wyglada jak miniatura klucza do kół

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 01:02 
Forumowicz

rdk napisał(a):
kolego a recznie nie dasz rady go otworzyc? ta taka kolbka co urzywa sie jej do zamnkniecia szybra jak pradu zabraknie? to taki jakby imbus wyglada jak miniatura klucza do kół

szyber manualny,za pierona nie chce ruszyc w zadna ze stron

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 09:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B18
Miałem taki sam problem :oczami: metalowa część odkręca sie dwoma torxami które znajdują sie po bokach z przodu elementu metalowego (dostęp do nich jest po odsunięciu elementu podsufitki w szyberdachu, podobno powinna sie ona poddać i wysunąć do tyłu ręcznie, ja tego siłą nie robiłem bo mi za duży opór stawiała :kwasny: ), z tyłu tego metalowego elementu przykręcone jest dwiema dużymi śrubkami (nie pamiętam rozmiaru)

Ja to niestety nie poradziłem sobie z szyberdachem i kupiłem cały elektryczny i zamontowałem z jego blachą (wolałem nie ryzykować ze nie uda mi sie przełożyć elementu metalowego.. :] ) gdyby jednak Tobie się udało i nie było by to trudne to bym sie pewnie tego podjął :hyhy: ) Auto mam DiamantSchwarz a szyber chyba Schwarz I :oczami: (na szczęście widać to dopiero z wysoka :hyhy: )

Pozdrawiam :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1