BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 17:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy nie jest piękny?
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 13:57 
Zacna persona forum

Witam was all po dłuższej przerwie.
Co myślicie?
Pod koniec tego roku wchodzi do produkcji. Przy obecnym kursie $$$ będzie kosztował 100 tys. zł. coś sie mnie wydawa, że to niezła alternatywa dla europejskich producentów i dla rodzimych bajerantów. Jak dla mnie - piękny !

ON !

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 13:59 
jak dla mnie :wstyd: :wstyd: :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 14:01 
Uzależniony od forum :)

Poszli śladem nowego Mustanga :) Fajnie wygląda nawet ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 14:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Powiem krótko....jest zajebiaszczy... :hyhy:
Mam kumpla który na widok "muscle car-a" się dosłownie ślini a przez obecny kurs $$$ nie śpi po nocach.
Myślę że jeśli kurs będzie się utrzymywał to będzie można popatrzeć na takie auta cześciej na naszych ulicach.Zastanawiam się tylko jak jest z serwisem takich amerykańców w Polsce.Cena jak najbardziej okazyjna ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 14:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Grabonz, cholero, gdzieś TY??? nie zawracaj gitary jakimiś amerykanskymy skorupami, jeno pisz, żyjesz Waść, czy nie żyjesz???

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 14:22 
Forumowicz

To wyglada ladniej : http://www.blogsmithmedia.com/www.autob ... elarge.jpg
;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 15:55 

jak dla mnie bomba za sam wyglad. wszystkie europejskie wydmuszki (bmw tez) w bezposredniej konfrontacji wizualnej zbladna odrazu :) to samo mysle o aktualnym mustangu. sam jego widok przyspiesza bicie serca :) :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 15:56 
Częsty bywalec

oliver napisał(a):

i to o wiele :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 15:58 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
okropne kiczowate pudło

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 16:00 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Fajny batmobil. POwinni dawac pelerynkę i maskę z różkami gratis. :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 16:08 

U mnie na sam widok powoduje efekt "mokrych gaci"...tak samo jak Mitsu Evo (szczegolnie Evo VI) czy starsze Imprezy... :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 16:14 

no niekiepawo wyglada ten amerykaniec tylko pewnie skręcac nie potrafi jak reszta shitu zza oceanu :rotfl: ale nie ważne za takie pieniądze przylansować się mozna, taka beemka jak ktoś pokazał zapewne bedzie 5 razy droższa :mur:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 16:18 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Mi sie tam bardzo podoba :ok:

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 16:19 
Powiem tak. Fajny, stylistycznie naprawdę cool. Ale:
1. za 100 tys można mieć M3 e46 w idealnym stanie
2. Amerykanie zatrzymali się w kwestii motoryzacji w latach 60. Duże silniki które dużo palą, kiepskie wykończenie. Na potwierdzenie cytacik:

Cytuj:
No niestety trzeba przyznać, że nowy Mustang też, w niektórych miejscach trąci tandetą. :/ Plastiki wewnątrz pozostawiają wiele do życzenia, nie są idealnie spasowane i takie delikatnie mówiąc średniej klasy jakości, trochę skrzypią zwłaszcza jak jest zimno. Kokpit przy pokrętłach regulacji temperatury i nawiewu żywcem wyrwany ze starego modelu fiesty. Skóra fajnie wygląda ale jakaś półsyntetyczna. Totalnie brak zabezpieczenia antykorozyjnego podwozia, brak tylnych nadkoli, brak wygłuszenia matami bitumicznymi bagażnika bocznych błotników, drzwi, podłogi, grodzi oddzielającej silnik od kabiny. Wykładzina na podłodze czy podsufitce lichawa, a ta w bagażniku bez komentarza podbita deską pilśniową :lol: . Lakier na aucie ładny ale słabiutki można go zarysować paznokciem bardzo miękki – dobrze że pracuję w firmie handlującej kosmetykami i mam dostęp do super delikatnych technologii dbania o lakier – ale mycie tego samochodu na myjni mechanicznej to by było zabójstwo dla lakieru. Silnik wygląda porządnie nie mam do niego żadnych zastrzeżeń jak na razie. Hamulce słabiutkie zupełnie nie przystosowane do tych prędkości.
No ale co się w sumie dziwić jak to auto kosztuje 30.000$ na czymś trzeba przyoszczędzić. Mam nadzieję, że serce (silnik, skrzynia, dyferencjał itd) ma porządne i tu Ford nie oszczędzał. :rolleyes: Myślę, że z czasem samochody te będą coraz lepsze we wnętrz i coraz droższe amerykanie nie są po prostu jeszcze przygotowani na drogie krajowe auta. Może nie tęsknią za tą tandetą z lat poprzednich ale stanowczo nie chcą płacić więcej za nowe auta. Przez lata przyzwyczajono ich że auto jest tanie – a jak jest tanie to i z tanich materiałów i tego się nie przeskoczy.

4. Raczej bym nie liczył na dobre właściwości jezdne w zakrętach, te samochody nadają się tylko do palenia gumy i jazdy na wprost.
5. Ciekawe na jakiej płycie podłogowej jest zbudowany. Dla przykładu nowy Dodge Challenger, ma skrzynie i podwozie od Mercedesa E klasy W210.
6. Czy naprawdę dla wyglądu warto kupować kiepskie auto za 100 tys zł?? Challenger był produkowany 30 lat temu, amerykanie przez ten okres zdołali zmniejszyć pojemność silnika o 1 litr i trochę poprawić ekonomię. Moc ta sama.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 16:22 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Kornelio napisał(a):
U mnie na sam widok powoduje efekt "mokrych gaci"...tak samo jak Mitsu Evo (szczegolnie Evo VI) czy starsze Imprezy... :hyhy:

:zdziwko: przykro mi.

jesli chodzi o to auto, dla mnie wygląda "sztucznie" , nie ma żadnej siły. Tak ja to widze. E32 po FL rozwala stylistycznie ten plasticzek na kawałki.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 16:26 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Kornelio napisał(a):
U mnie na sam widok powoduje efekt "mokrych gaci"...tak samo jak Mitsu Evo (szczegolnie Evo VI) czy starsze Imprezy...

jak antyfan tandetnych mydelniczek, nie wypowiadam sie...

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 17:19 
Forumowicz

Ja powiem tak: jak brać coś droższego to tylko z USA. Kupując auto za 300tys. można sporo zaoszczędzić. Np. Mustang Shelby GT500 kosztuje 40 tys. $. Znajdźcie mi nowe lambo, ferrari czy nawet bmw w tej cenie jeżdżące równie szybko. Ale nawet Mustang nie pobije nowego Nissana GT-R. Po prostu cudo :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 17:27 
the_bambus napisał(a):
Ja powiem tak: jak brać coś droższego to tylko z USA. Kupując auto za 300tys. można sporo zaoszczędzić. Np. Mustang Shelby GT500 kosztuje 40 tys. $. Znajdźcie mi nowe lambo, ferrari czy nawet bmw w tej cenie jeżdżące równie szybko. Ale nawet Mustang nie pobije nowego Nissana GT-R. Po prostu cudo :)

Każda M-ka objedzie nowe GT500. Ten samochód to kibel jakich mało. Ferrari i Lambo to nawet wstyd porównywać do tego badziewia.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 17:52 
Częsty bywalec

Widze, że niektórzy zupełnie nie rozumieją idei muscle-cars.
Ja jestem fanatykiem tych aut i każda próba wskrzeszenia legendy jest dla mnie wydarzeniem. Trzymam kciuki, aby się udała, choć w dzisiejszych czasach będzie to trudne, jeśli nie niemożliwe.

BTW cieszy fakt, że porównujecie auto, które kosztuje mniej więcej tyle co słaba wersja nowej 3 z M'kami, lambo, ferrari, lub nawet e32 to świadczy o potencjale tego samochodu.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 18:15 
Forumowicz

No bo myślę racjonalnie, a przy okazji tak jak ty lubię te auta. Czy nowa m3 objedzie mustanga od shelby'ego który o ile się nie mylę jest szybsze do setki w 0,2 i ma większy V-MAX. Wiem mogę ściągnąć ogranicznik, ale mówmy o seriach. To wersja specjalna ze zmodyfikowanym zawieszeniem. Może i beema jest szybsza, ale dwa razy droższa (optymistyczne przewidywania), lepiej wykonana, ale nie wiem czy ma w sobie to coś ten swoisty klimat towarzyszący od zawsze muscle cars.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1