BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 13:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Zamknięte kluczyki w bagażniku
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 22:56 
Pierwsze kroki

Witam:(
Dzis zamknąłem niechcący kluczki wbagazniku, a zapasowych nie moge odnalesc;/ da sie jakos to otworzyc albo dostas do nich??:(
Pozdrawiam

Cytuj:
[model???] zamknięte kluczyki w bagazniku ;/
zamknięte kluczyki w bagazniku ;/
>>>dubel

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 22 czerwca 2008, 14:53 przez amaczo, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
Masz centralny??

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:08 
Pierwsze kroki

tak, mam....

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:13 
Zacna persona forum

Nie wiem na ile to zda egzamin...ale u mnie kiedys kumpel...bawiac sie...nie chcacy...otworzyl moja Bumke kluczami od "Malucha"... :zdziwko:

Polegalo to na tym ze wlozyl tylko troszke kluczyk w zamek dzwi kierowcy i probowal tak jakby otwierac...i w pewnym momencie caly samochod(lacznie oczywiscie z klapa bagaznika) sie otworzyl...to chyba przez wlasnie centralny...wystarczy ze kawalek pociagniesz zamek(oczywiscie odpowiedni kawalek) a reszte juz sam centralny otworzy.

Sprobuj tak...moze i Tobie sie uda...bo narazie nic innego mi nie przychodzi do glowy(zakladam ze nie ma mowy o zadnym zbijaniu szyby)

ŁUKASZ

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:18 
Pierwsze kroki

no nie chciałbym wybijac szyb ani ciąć bagażnika.... no to ide z garcią kluczyków do samochodu.... :) wątpie zeby sie udało.... :( ale napisze:)

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:24 
Zacna persona forum

Spokojnie bez nerwow...delkatnie...a moze Ci sie uda...jest jeszcze jedna metoda...bierzesz cienki drut robisz chaczyk na koncu odciagasz delikatnie tak zeby owy drut weszedl w szceline miedzy dzwiami kierowcy w gornym prawym rogu i wkladasz tam ten drut i probujesz otworzyc poprzez wyciagniecie rygielka...wtedy tez powinien sie caly samochod otworzyc.

ŁUKASZ

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
hmm... pytanie w stylu "powiedzcie mi, jak ukrasc BMW" ;p

na moja logike (mam nadzieje, ze nie "rozmyta") - to powinienes miec jeszcze jeden lub dwa komplety kluczykow, ktorymi bez problemow otworzysz auto.... czyz nie?

Cytuj:
Spokojnie bez nerwow...delkatnie...a moze Ci sie uda...jest jeszcze jedna metoda...bierzesz cienki drut robisz chaczyk na koncu odciagasz delikatnie tak zeby owy drut weszedl w szceline miedzy dzwiami kierowcy w gornym prawym rogu i wkladasz tam ten drut i probujesz otworzyc poprzez wyciagniecie rygielka...wtedy tez powinien sie caly samochod otworzyc.

Hmm... jeśli rygielek jest tam taki, jak w E36 to "powodzenia"... przecież on wchodzi cały do otworu...

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:40 
Pierwsze kroki

nie udało się kluczykami....
nie jest to pytanie w stylu "jak ukraść"
bera stoi u mnie w garazu ;/ w bagazniku leżą kluczyki a na siedzeniu dwa moje jedyne telefony.... nie mozna zrobic haczyka bote dzyndzle nie wystaja w tym modelu ;/

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:41 
Pierwsze kroki

a co do kluczyków to miałem jeszcze trzy....;/ plastikowy, zwykły u jeden z pilotem;/ przeszukalem cały dom i nie wiem gdzie one mogą byc:(

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:46 
Zacna persona forum

Kurcze...moze jeszcze raz sprobuj...koledze to zajelo ze 3 min...

Inaczej nie wiem jak Ci pomoc...zakladam ze masz elektryczne szyby...wiec to Ci tez niewiele pomoze...ale daje jakby cos...

Obrazek
Obrazek

ŁUKASZ

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:51 
Pierwsze kroki

a nie ma jakiegos mniej brutalnego sposobu typu wpięcie się w jakies kabelki itd?? :( albo cokolwiek innego??:(

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:56 
Zacna persona forum

amaczo napisał(a):
a nie ma jakiegos mniej brutalnego sposobu typu wpięcie się w jakies kabelki itd?? albo cokolwiek innego??:(

Artur ale nie masz dojscia do kabelkow...zadnych... :zalamany:

ŁUKASZ

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2008, 23:59 
Pierwsze kroki

kładłem nowa instalacje do radioa pod wzmacniacz i widzialem..... pięknie ułożona fabryczna kostka;/ wrrrr ;/ kurcze :( zaraz sie albo wkurze albo załamie.....
ale zrobili samochód:) :P

a co do szyb to nawet jak ja otworze to mi to wiele nie da:P bo jak sie go zamknie z pilota to klamkami od srodka nie idzie otworzyc samochodu.....

jakby ktoś miał jakis sposób prosze pisac;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2008, 00:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
amaczo, jedyny sposób to znaleść kluczyki innego nie widze, no chyba że wybić szybe :(

A swoją drogą jak można zamknąć kluczyki jak się ma centralny?? :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2008, 07:27 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Są ludzie którzy się zajmują awaryjnym otwieraniem aut - poszukaj w necie/gazecie ogłoszeń. Niestety nie korzystałem z tej usługi więc nikogo nie polecę, ale kiedyś czytałem o takim samym przypadku i własnie w ten sposób problem rozwiązano. Koszt takiego otwarcia to 50-100 pln.

To chyba najszybsza i najmniejinwazyjna droga - przyjedzie łepek z wytrychem i w mig Ci otworzy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2008, 08:31 
Forumowicz

niewiem jak w e46 ale w e36 z tylu jak odkrecisz oswietlenie od tablicy rejestracyjnej to jest dojscie od kabelkow od zamka w bagazniku, cale szczescie ze z bagaznika nie otwieraja sie drzwi bo by bylo, tylko pamietajcie zeby nie zostawiac wartosciowych rzeczy w bagazniku w e36 :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2008, 10:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
GP-T1000 napisał(a):
A swoją drogą jak można zamknąć kluczyki jak się ma centralny?? :zdziwko:

przyznam się... sam tak miałem w E30. Alarm miał funkcję samo zamykania drzwi ("antynapad" i po zgaszeniu silnika po pewnej chwili). Wyszedłem... chyba dolać płynu do spryskiwacza, silnik wyłączyłem, ale kluczyki zostały w środku... później słyszałem już tylko "cyk" ;p

większy problem byłby, gdyby np. odpalić silnik, żeby zajrzeć pod maskę i zamknąć drzwi... ;p auto pracuje, do środka wejść nie można itd. ;p

amaczo, trzeba przeszukać dom jeszcze raz, cóż więcej poradzić...

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2008, 11:32 
Częsty bywalec

dziurkailoczek napisał(a):
cale szczescie ze z bagaznika nie otwieraja sie drzwi bo by bylo

U mnie zamkiem z bagażnika można zamknąć/otworzyć całe auto, e36 z 92r :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2008, 22:18 
Pierwsze kroki

ZNALAZŁEM :D Dziękuje wszystkim :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 03:46 
Pierwsze kroki

pamo napisał(a):
[quote="GP-T1000

większy problem byłby, gdyby np. odpalić silnik, żeby zajrzeć pod maskę i zamknąć drzwi... ;p auto pracuje, do środka wejść nie można itd. ;p

hehe - masakra , mi sie to udalo !

zamierzenie bylo takie e - zmienic wode w chlodnicy na plyn zimowy, bo mróz tej nocy juz!
odpalilem , otwarlem sobie bagaznik , pozniej klape silnika na odpalonym aucie i czekam az mi sie rzogrzeje na wolnych obrotach , aby termostat otwarl pelny przeplyw plynu chlodzacego
no i kapa - drzwi sie przymchly jak majstrowalem pod maska ,
silnik chodzi , woda spuszcona ,drugiego kluczyka brak

majstrowalem z tylu przez bagaznik przy kabelkach od centralnego od blokady wlewwu paliwa , poniewaz centralny razem z zamkiem odblokowuje takze wlew , niestety ale nic to nie daje , poza zwarciem zadnego interesujacego efektu
bagaznik otwieral mi sie kluczykiem , albo z osobnego przycisku na pilocie , czyli niema sensu probowac podlaczac zasilania pod niego z nadzieja ze zadzialaja wszystkie pozostale zamki
co robic ?
wiem ze nie wolno odlaczac akumulatora na pracujacym silniku , ale powoli wyczpywaly mi sie pomysly
w glowie świitala ostateczna decyzja- zbicie bocznej szybki
temperatura rosla , szyby kompletnie zaparowane tak ze niewidac wskaznika , trzeba bylo zaryzykowac , i odlaczyc ten akumulator , mam nadzije nic sie to jednak nie stalo przy odlaczaniu , napiecie w instalacji wyraznie skakalo w gore , na oko to tak ze 2-3 volty
mam nadzieje nic sie nie skisilo z elektroniki , na wyzszych obrotach nieradzil bym mnie nasladowac , skoro juz na jałowych i to przy maxymalnych obrotach strasznie pradozernego nawiewu juz tak skoczylo
co dalej ?- niestetry niezgasl odrazu , pochodzil z 5-10 min i dopiero
mysle gdyby nie nawiew bylo by po szybie

uff- ide spac , rano pomysle nad teleprtacja kluczyka , albo mnie do wew.
gdyby nie zima , to mialbym dosyc - przesiadl bym sie na rower , czuje antypatie do BMW , zwlaszcza gdy czytam o kosmicznych cenach dorobienia kluczyka w ASO , zdrapywal ktos ten nikiel z niego z wierzchu , moze warto , bo chyba jest jakis ze zloota ,aby tak na nim zdierać
naprawde obrzydly mi juz te panzerswagony

podpowiedzcie mi - czy mzona sie gdzies z przodu , albo z tylu w puszce z bezpieczniakmi podlczyc aby uruchomic centralny ?
(728i automat 97r.)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1