buczer83 napisał(a):
witam wszystkich, jestem szczesliwym posiadaczem bmw 318i z 94' i chcialbym powoli cos zmieniac w swoim seryjnym autku i tak mysle o pieknym wydechu-chcialbym slyszec piekna synfonie silniczka...hehe, ale nie mam pojecia jakiej firmy i jakie modele.Jak mozna prosic o pomoc bylbym bardzo wdzieczny.Pozdrawiam
Drogi kolego Buczer83 w 318i jedyny sposób na ładne brzmienie, to utrzymanie seryjnego wydechu w dobrym stanie, do tego zakup tłustego car audio, mp3 z gangiem V8, szyby do dołu muzyka (gang) na opór i pozostaje liczyć, że jakiś promil osób pomyśli, że masz grubo pod maską. Niestety silniki rzedowe 4 cylindrowe mają to do siebie, że z racji konstrukcji nie brzmią. W bmw i tak tragedii nie ma, jak się troszkę ostrzej przegazuje, to silnik trochę zadziorniej brzmi. Przegazuj opla czy fiorda o podobnej pojemności usłyszysz o czym mówie. Mnie osobiście bardzo zaskoczyło brzmienie R3 w matizie:D Jak się go przegazuje to jest wrażenie V6 pod maską (maska w przypadku matiza to słowo na wyrost - pod blaszką).
Ale wracając do tematu ja nie słyszałem jeszcze BMW z R4 o której mógłbym powiedzieć, że ma fajne brzmienie wydechu. Choć oczywiście każdy ma inne wymagania.
Dla mnie fajnie brzmiący wydech (generalnie nie lubie głośnych, ale jakby już miał kiedyś się w takie rzeczy bawić, to wybrałbym coś takiego)
gto spintech