BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 06:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] sportowy tłumik końcowy?co poradzicie?
PostNapisane: 25 czerwca 2008, 17:24 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich! :rotfl: Chcę kupic sportowy tłumik końcowy do mojego e-36 2.0.24v i proszę o wasze opinie co o nich sadzicie,i ewentualnie co byście mi poradzili bo nie wiem który z nich kupic.Może ktoś z was ma właśnie ma taki?Nie chcę żeby jakoś strasznie ryczał,chodzi mi głównie o pomruk wspaniałego R6.Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam Wszystkich!!! :D
http://www.allegro.pl/item381801977_tlu ... cowka.html
http://www.allegro.pl/item383916715_tlu ... a_op_.html
http://www.allegro.pl/item383941158_tlu ... grati.html

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2008, 20:54 
Forumowicz

Moje BMW: M5 E34
Kod silnika: S38B38
Bylo kilka razy na forum... Ja osobiscie polecam tlumiki Ultera :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2008, 21:05 
Pierwsze kroki

no właśnie problem w tym ze szukałem i szukałem na forum i nic nie moge znalesc.Ale chce kupic którys z tych na allegro,tylko który???pomocy?! :/ :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2008, 21:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
to już lepiej kup dedykowanego Ultera

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2008, 22:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 Compact
Bierz Buzzer'y ;)

ja w swoim Compakcie mam takie 2, na dwie strony

http://moto.allegro.pl/item382815045_bu ... _hit_.html

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2008, 22:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
takie 2, na dwie strony
:zdziwko: :szok:

Jakie 2 strony.........żadnych 2 stron,2 rurka to maks,tak jak pisze Rora szukaj Ultera ale też średnicą końcówek w ganichach zdrowego rozsądku.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, 06:47 
Uzależniony od forum :)

ulter dedykowany to nic innego jak uniwersalny z dospawanym wieszaczkiem.
do R6 polecam aby końcóweczke z kwasówki

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, 08:15 
Pierwsze kroki

dzięki wszystkim za odp. :padam: czyli te z allegro sie nienadają tak? niespełnią moich marzeń o basowym pomruku? :(

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, 08:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 330d
Ja ostatnio znlazłem remusa w bardzo dobrym stanie do 325. Dzwiek cichy jak w seryjnym ale bardziej rasowy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, 09:46 

bmwe36sedan2.0. napisał(a):
niespełnią moich marzeń o basowym pomruku? :(
\
napewno spełnaja aż do bulu, takie wydechy są zbyt mocno basowe poprostu, jak chcesz cos o ładnym dzwieku takim od którego nie zacznie boleć cie głowa to pozostaje coś dedykowanego (oprócz ultera) albo długie końcówki bezposrednio dospawane do wydechu

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, 19:31 
Pierwsze kroki

Cytuj:
napewno spełnaja aż do bulu,
:rotfl: no to nie,nie,dziękuję bardzo za takie piękne brzmienie mojej bawarki :hyhy: no dobra,to w takim razie gdzie mogę kupic (w poznaniu) ???taki tłumik dedykowany? :/

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2008, 22:25 
witam wszystkich, jestem szczesliwym posiadaczem bmw 318i z 94' i chcialbym powoli cos zmieniac w swoim seryjnym autku i tak mysle o pieknym wydechu-chcialbym slyszec piekna synfonie silniczka...hehe, ale nie mam pojecia jakiej firmy i jakie modele.Jak mozna prosic o pomoc bylbym bardzo wdzieczny.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2008, 22:54 
Częsty bywalec

buczer83 napisał(a):
witam wszystkich, jestem szczesliwym posiadaczem bmw 318i z 94' i chcialbym powoli cos zmieniac w swoim seryjnym autku i tak mysle o pieknym wydechu-chcialbym slyszec piekna synfonie silniczka...hehe, ale nie mam pojecia jakiej firmy i jakie modele.Jak mozna prosic o pomoc bylbym bardzo wdzieczny.Pozdrawiam

Drogi kolego Buczer83 w 318i jedyny sposób na ładne brzmienie, to utrzymanie seryjnego wydechu w dobrym stanie, do tego zakup tłustego car audio, mp3 z gangiem V8, szyby do dołu muzyka (gang) na opór i pozostaje liczyć, że jakiś promil osób pomyśli, że masz grubo pod maską. Niestety silniki rzedowe 4 cylindrowe mają to do siebie, że z racji konstrukcji nie brzmią. W bmw i tak tragedii nie ma, jak się troszkę ostrzej przegazuje, to silnik trochę zadziorniej brzmi. Przegazuj opla czy fiorda o podobnej pojemności usłyszysz o czym mówie. Mnie osobiście bardzo zaskoczyło brzmienie R3 w matizie:D Jak się go przegazuje to jest wrażenie V6 pod maską (maska w przypadku matiza to słowo na wyrost - pod blaszką).
Ale wracając do tematu ja nie słyszałem jeszcze BMW z R4 o której mógłbym powiedzieć, że ma fajne brzmienie wydechu. Choć oczywiście każdy ma inne wymagania.
Dla mnie fajnie brzmiący wydech (generalnie nie lubie głośnych, ale jakby już miał kiedyś się w takie rzeczy bawić, to wybrałbym coś takiego)
gto spintech

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2008, 22:55 
Częsty bywalec

buczer83 napisał(a):

Drogi kolego Buczer83 w 318i jedyny sposób na ładne brzmienie, to utrzymanie seryjnego wydechu w dobrym stanie, do tego zakup tłustego car audio, mp3 z gangiem V8, szyby do dołu muzyka (gang) na opór i pozostaje liczyć, że jakiś promil osób pomyśli, że masz grubo pod maską. Niestety silniki rzedowe 4 cylindrowe mają to do siebie, że z racji konstrukcji nie brzmią. W bmw i tak tragedii nie ma, jak się troszkę ostrzej przegazuje, to silnik trochę zadziorniej brzmi. Przegazuj opla czy fiorda o podobnej pojemności usłyszysz o czym mówie. Mnie osobiście bardzo zaskoczyło brzmienie R3 w matizie:D Jak się go przegazuje to jest wrażenie V6 pod maską (maska w przypadku matiza to słowo na wyrost - pod blaszką).
Ale wracając do tematu ja nie słyszałem jeszcze BMW z R4 o której mógłbym powiedzieć, że ma fajne brzmienie wydechu. Choć oczywiście każdy ma inne wymagania.
Dla mnie fajnie brzmiący wydech (generalnie nie lubie głośnych, ale jakby już miał kiedyś się w takie rzeczy bawić, to wybrałbym coś takiego)
gto spintech

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 09:30 

bmwe36sedan2.0., poszukaj czegoś w internecie z palety SUPERSPRINT, REMUS itd.
aha nie spadnij z krzesła jak zobaczysz cene dedykowanego :rotfl:

jak chce mięć ładniejszy dzwięk w aucie to wywalam kata daje strumienie, do końcowej ori puszki dospawuje dwurórke i pozamiatane, aha warunek jeden wiadomo silnik 6 gornków i więcej

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 21:53 
Pierwsze kroki

o.ki poszukam sobie czegoś ciekawego w necie :D no domyślam sie ze tania zabawa to niejest :kwasny: no ale cóż za piękny dzwięk trzeba zapłacic.
esiue30 napisał(a):
jak chce mięć ładniejszy dzwięk w aucie to wywalam kata daje strumienie, do końcowej ori puszki dospawuje dwurórke i pozamiatane, aha warunek jeden wiadomo silnik 6 gornków i więcej
nie takie przeróbki nie wchodzą w grę, dzięki i pozdrawiam :hurra:

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 23:23 
Forumowicz

Moje BMW: e36 328 Sport
Kod silnika: M52B28
dla mnie na zwykłym wydechu R6 brzmi bardzo ładnie, a jak coś montować to konkret dedykowany a nie jakieś garażowe wydechy z dospawanym wieszakiem. Wieś IMO. Zajrzyj na www.dtmpower.net kiedys chyba tam oglądałem filmy z porównaniem wydechów kilku firm, ale brzmiały elegancko. Nie ryczały - tylko lekko podkreślały ładnie dźwięk

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 23:51 
Vox napisał(a):
a jak coś montować to konkret dedykowany a nie jakieś garażowe wydechy z dospawanym wieszakiem.

a czym się różni spaw wieszaka w fabryce, czy robotnika w warsztacie?

:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2008, 00:20 
Forumowicz

..::CZARNY::.. napisał(a):
Vox napisał(a):
a jak coś montować to konkret dedykowany a nie jakieś garażowe wydechy z dospawanym wieszakiem.

wyrywasz z kontekstu, ale spaw zapewne będzie się różnił...
chodzi mi o to że taki uniwersalny wydech z dospawanym wieszakiem to jest "druciarstwo" moim zdaniem i nie ma co kaleczyć auta. Wydechy się oblicza, co prawda końcowy ma akurat najmniej do rzeczy, ale taka zmiana w celu zmiany dźwięku nie patrząc na inne rzeczy jest bez sensu. Dedykowany wydech kosztuje odpowiednio bo ktoś musiał spędzić nad tym trochę czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2008, 00:21 
Forumowicz

..::CZARNY::.. napisał(a):
Vox napisał(a):

wyrywasz z kontekstu, ale spaw zapewne będzie się różnił...
chodzi mi o to że taki uniwersalny wydech z dospawanym wieszakiem to jest "druciarstwo" moim zdaniem i nie ma co kaleczyć auta. Wydechy się oblicza, co prawda końcowy ma akurat najmniej do rzeczy, ale taka zmiana w celu zmiany dźwięku nie patrząc na inne rzeczy jest bez sensu. Dedykowany wydech kosztuje odpowiednio bo ktoś musiał spędzić nad tym trochę czasu.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1