BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2008, 17:13 
Forumowicz

Moje BMW: e36
ok jutro sprawdze!!! jeszcze mam wolne wiec to sprawdze!!!! a jak rozpoznac prowadnice zaworowe??? kazio a otrzymales wiadomosci na pw???

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2008, 21:42 
Forumowicz

dzis sprawdzilem kazio1919 te wtryski przy dodawaiu gazu no wiec praca silnika niestabilna stukot nie ustapil, przy kazdym ropa przy dodawaniu gazu mocniej psikala!!! nie sprawdzalem szklanek bo nie znalazlem czasu, bo mieszkanie postanowilem kupic i dzis bylismy z malzonka juz ogladac, a po druge moj ojciec jutro jedzie do znajomego mechanika u ktorego wiele autek stawial i nie tylko on z rodziny, ktoremu nie jest obca bmw bo sam mial oraz inne naprawial bmw ( ma duzy warsztat), a ogolnie to onim zapomialem i mysle ze on zrobi mi ogledziny za free, umowi mnie mnie znim moj staruszek!!! i poczekam z rozbieraniem narazie!!!!

jesli cos bede wiedzial to odrazu napisze!!!
pozdrawiam!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 08:55 
Forumowicz

witam serdecznie!!! sorki ze niedawalem znac jak ida prace przy silniku (kupuje mieszkanie rownoczesnie i nie mialem czasu) no i rozkrecilem sam glowice i ja zdjolem( szklani w drobrym stanie kaziu1919)!!! okazalo sie ze prawdopodobnie uszczelniacze zaworow poszly bo gniazda byly upackane olejem oraz rowniez olej znajdowal sie w kolektorze ssacym!!! po drugie zawory niektore sa luzne ale nie wszyskie to dlatego tak klekotal jak traktor!!!

koszt naprawy 500-800zl ( zlapalem sie za glowe) :zdziwko:

w czwartek mam ja do odbioru, i bede zakladam w najblizszym czasie !!!

szukam teraz dobrago mechanika w toruniu, ktory potrafi ustawic rozrzad( nigdy tego nie robilem, a niechce spieprzec silnika), w ostatecznosci prosilbym o wyczerpujace podpowiedzi jak sie do tego zabrac!!!

pozdrawiam :|

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 08:55 
Forumowicz

witam serdecznie!!! sorki ze niedawalem znac jak ida prace przy silniku (kupuje mieszkanie rownoczesnie i nie mialem czasu) no i rozkrecilem sam glowice i ja zdjolem( szklani w drobrym stanie kaziu1919)!!! okazalo sie ze prawdopodobnie uszczelniacze zaworow poszly bo gniazda byly upackane olejem oraz rowniez olej znajdowal sie w kolektorze ssacym!!! po drugie zawory niektore sa luzne ale nie wszyskie to dlatego tak klekotal jak traktor!!!

koszt naprawy 500-800zl ( zlapalem sie za glowe) :zdziwko:

w czwartek mam ja do odbioru, i bede zakladam w najblizszym czasie !!!

szukam teraz dobrago mechanika w toruniu, ktory potrafi ustawic rozrzad( nigdy tego nie robilem, a niechce spieprzec silnika), w ostatecznosci prosilbym o wyczerpujace podpowiedzi jak sie do tego zabrac!!!

pozdrawiam :|

bardzo przepraszam za podwojnego posta

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 17:49 
mam problem z bmw e34 .96 rok jak ustawic początek wtrysku ??? :) za pomoc z góry dziekuje

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1