BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 09:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No ja bynajmniej nie napisałem, że to wina policji, co jest absurdalne. Poza tym to chyba była pani. Fajnie, że jesteś taki mądry, może Ty byś od razu je zastrzelił i tyle, tak jak była afera z tym motocyklistą i jakimś niewinnym człowiekiem parę razy. Musieliby zablokować ją jakoś na prędkości i z przodu i z tyłu, myślisz, że to jest takie proste "w akcji"? A wiesz kto by odpowiadał za uszkodzenie radiowozu? Prawdopodobnie policjant, bo czytałem o takich przypadkach trochę. Podejrzenie zatrzymania przestępców to tylko podejrzenie, może 50% szans na sukces, to nie powód aby od razu robić grubą aferę.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 12:29 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
stones1, a wiesz, o co były podejrzane osoby jadące BMW? Może o kradzież butów w hipermarkecie...
Nie feruj wyroków, bo nie znasz okoliczności sprawy.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 17:24 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
maaaad napisał(a):
stones1, a wiesz, o co były podejrzane osoby jadące BMW? Może o kradzież butów w hipermarkecie...
Nie feruj wyroków, bo nie znasz okoliczności sprawy.

Nie wiem, ale z artykułu wynika że o "udział w przestępstwie" więc nie o jakiś drobiazg. Podsumowując, policjanci zatrzymali podejrzanych w tak wspaniały sposób że zginęły dwie przypadkowe i niewinne osoby. Wnioski nasuwają się same.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 18:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
stones1 napisał(a):
zginęły dwie przypadkowe i niewinne osoby

Siedziały w BMW to tak do końca przypadkowe nie są...

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 20:17 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Wstrzymajmy się może z ocena do uzyskania jakichś dalszych informacji, jestem ciekaw czy rzeczywiście Ci ludzie byli w coś zamieszani.

P.S.
Policja też ma swoje procedury zatrzymania, które być może ograniczały w tym przypadku mozliwość zajechania/zablokowania, innego podejścia.

Zobaczcie, funkcjonariusze mieli zamiar podejść do auta, które było podejrzane o udział w przestępstwie. Mieli podejść ze schowaną bronią, wystawiając się, przecież bandyci mogli otworzyć do nich w tym czasie ogień, wystrzeliwując jak kaczki.
Nie mniej jednak szli 'na pewniaka' co widocznie - tak spekuluję - wynikało z jakiejś procedury która ich obowiązywała - być może własnie, było to z tym związane iż nie było pewności że o bandyci, a może normalni ludzie, których potencjalna kontrola nie miała na celu wystraszyć.
Nie chciałbym niechcący napisać jakiejś głupoty, więc może niech ktoś kto wie dokładnie, jak wygląda procedura policyjnej kontroli, co policjant może, sposób w jaki ma podejść, napisze, wiele może się wyjaśnić.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 22:50 
Specjalista

Przestępstwo......jak dla mnie to dość ogólne określenie bardzo wielu przykładów.....mniej, jak i bardziej złych.
Podejrzenie to jeszcze nie stwierdzenie faktu......podejrzanym może być każdy z Nas, ale nie każdy z Nas jest przecież przestępcą. Dlatego też generowanie zbędnego stresu u każdego podejrzanego, czyli Nas, choć nic nie przeskrobaliśmy jest nie na miejscu poprzez stanowczo restrykcyjne formy dokonywania kontroli.
Skoro kierowca tego BMW był w oczach policji podejrzany o jakieś przestępstwo, to czy do momentu zatrzymania musieliby w taki sposób kontrolować każde podobne BMW ??? Czy zaraz należy wprowadzać amerykański system dokonywania kontroli ??? Aż tak źle jest już w Polsce ???
A może poprostu uciekł w panice, bo nie opłacił ubezpieczenia, bądź nie posiadał prawa jazdy, które zostało np. zatrzymane wcześniej za jazdę po pijanemu i z obawy poniesienia konsekwencji postanowił uciekać.
Do takich przypadków według mnie nie potrzeba podchodzić z wycelowaną bronią.
Jeszcze nie jest w Polsce tak powszechnym zjawiskiem ucieczka podczas kontroli, aby zaraz zmieniać procedury przeprowadzania kontroli przez policję, która odnosić się będzie do każdego z Nas......bo każdy z Nas może być podejrzanym.

Inny tok myślenia.......czy każdy z Nas, jest bez jakiegoś drobnego przewinienia dla którego restrykcyjna kontrola nie wywołałaby w każdym z Nas niepokojącego stresu, mogącego doprowadzić do niepożądanych skutków w zachowaniu ???

Czy bardziej restrykcyjna kontrola nie byłaby jeszcze bardziej niebezpieczna dla Nas podczas zwykłej kontroli policyjnej, pod którą podszywaliby się przestępcy w przebraniu ???

Czy mamy aż takie zaufanie do Policji, aby pozwolić jej celować w Nas z broni podczas zwykłej kontroli ???

Nie da się przewidzieć wszystkich skutków kontroli policyjnej, pośród których przeważającą część stanowią normalne kontrole drogowe, kończące się upomnieniami, mandatami, zatrzymaniami o tak drobne rzeczy, że podejrzenie nawet o przestępstwo nie jest niczym wyjątkowym.

Podejrzenie, to tylko inna forma przypuszczalności i nie chciałbym uczestniczyć w kontroli drogowej, w której celuje się do mnie z broni.

Są kraje jak Irlandia, w której Garda wogóle nie posiada broni, a w kraju którym to przestępstwa również się trafiają. Tylko wojsko ma ten przywilej.

To może jeszcze więźniom dajmy broń aby mogli oni ustanawiać prawa bytu i pobytu w placówkach !!!!

Dla mnie kierowca BMW nie powinien wogóle posiadać uprawnien do kierowania pojazdami.....za brak poczucia wyobraźni, analizowania konsekwencji i ignorowania zasad prawa.......dla takich osób dożywocie i praca na dożywociu dla zrekompensowania wyrządzonych krzywd. Jak będzie w rzeczywistości to się okaże, ale już można się śmiać z wyroku, bo w Polsce są one za łagodne.......i co najgorsze nie stanowią przerażenia i poczucia respektu.

To nie była wina policjantów, to była wina lekkomyślności i bezmyślności kierującego BMW......a takich przypadków jest w PL nie mało, gdzie w przeważającej części głupota jest fundamentalną podstawą tragedii.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1