BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 00:14 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Boogie napisał(a):
Na marginesie powiem niektórym, że polityka uległości wobez politycznego chama jakim jest Rosja nie ma sensu.

Zgadza się.
Tyle że to wygląda tak jakby ratlerek fikał do dobermana.
Trzeba mierzyć siły na zamiary, tym bardziej że w tym przypadku sytuacja wcale nie jest taka jasna i klarowna jakby się wydawało.
Jestem za twardą polityka zagraniczną, ale w momencie kiedy w gre wchodzi wojna a my jedyne co mamy to kilka F16 (zachód by się na nas wypiał) to lepiej się wstrzymać i podejmować ostrzejsze środki w ostateczności.

W tym przypadku to zachód powinien ostro zareagować. Tymczasem zachód potraktował kraje nadbałtyckie jak popychadła. Pchnęli nas do Ruskich wiedząc że nie mamy z nimi szans i że ewentualne konsekwencje, mogą dla nas być bardziej bolesne niż dla nich.
Skoro jesteśmy w kilku sojuszach, które sa gówno warte, uważam że to kraje silniejsze powinny 'nadstawić dupe (Francja, Niemcy, USA, Anglia)', a nie my czy inne 'słabsze kraje'.

Puki co, w tych wszystkich sojuszach które niby mamy, pełnimy rolę 'strefy zgniotu', ochrony dla państw silniejszych, zanim dojdzie do nich, to może zatrzyma się na nas.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 00:28 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Ale uprawianie polityki nie może pojawiać w momencie, kiedy jest przeddzień wojny.....

Rosja nie jest sama na świecie, i potrzebuje ona innych krajów.
Akcja polityczna w tym momencie z tego co widze, to sprowadza sie do powiedzenia prawdy wszem i wobec, nazwanie rzeczy po imieniu, a reszta autoamtycznie pojawia się sama. Chama trzeba nazwać chamem, a szkodnika szkodnikiem.

Pare cytatów z artykuł Wildsetina:
Premier Tusk zadeklarował, że nie powinniśmy mieć najgorszych stosunków z Rosją spośród krajów UE. Święta prawda. Najlepiej, żebyśmy mieli najlepsze. Choć to trudne, bo konkurencja duża. Jeśli przedstawiciel niemieckiego MSZ twierdzi, że to Gruzini są agresorami, a prezydent Francji, że Rosja ma święte prawo bronić swoich interesów również poza swoimi granicami, to co należałoby zrobić, aby ich przebić? Podarować Rosji Gruzję?

Premier Tusk waży słowa, ale doradca rządowy prof. Roman Kuźniar może pozwolić sobie na szczerość. Profesor Kuźniar jest doradcą właściwym, gdyż wie, że największym zagrożeniem dla współczesnego świata są Stany Zjednoczone, toteż najbezpieczniej dla Polski będzie trzymać się od nich jak najdalej. Według eksperta tarcza antyrakietowa zagroziłaby bezpieczeństwu naszego kraju w sposób zasadniczy. A już najbardziej, twierdzi Kuźniar, bezpieczeństwu Polski zagraża prezydent Kaczyński, który na lata psuje nasze stosunki z Rosją.

Premier i doradca wywodzą się ze szkoły dyplomatycznej, która tak wielkie sukcesy przyniosła Zachodowi w wieku XX. Franklin D. Roosevelt powiedział, że gdy Stalina potraktujemy jak dżentelmena, to będzie musiał się tak zachowywać. Pamiętamy. Poskutkowało.

Zachód przyjął, że armię rosyjską w Gruzji traktować można jako “siły pokojowe”. I proszę, właśnie tak się zachowują. Zaraz… nie całkiem? Cholera! Wszystko to wina Saakaszwilego. Gdyby zgodził się prowincja po prowincji oddawać Rosji swój kraj, nie wywołałby konfliktu.

Prof. Kuźniar wie, że nie wolno nazywać agresji agresją, bo się jeszcze agresor rozzłości. A tak… może nas nie zauważy? Może się poprawi? Gdybyśmy nie prowokowali Hitlera w 1939 roku, oddali mu korytarz do Prus Wschodnich, to pewnie do teraz cieszyłby się nim i wojna by nie wybuchła. Agresorom tłumaczyć należy, że są nastawieni pokojowo, a ich agresja jest działaniem w imię pokoju.....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 00:35 
Kyokushin napisał(a):
1 - nie jestem pisowcem

z tego co pisałeś, głosowałeś na PiS :) pisowiec, pisoentuzjasta, pisowyborca ;)

Kyokushin napisał(a):
Istnienie i produkcja tego typu żartów świadczy tylko o słabym poczuciu humoru elektoratu jednej z wiądących partii.

a to akurat guzik świadczy :zdziwko: tylko elektorat wiodącej partii nie chce Kaczyńskiego na tym stanowisku?????? A ludzie, którzy nie głosowali? Znam takich wielu. Także tych, którzy ani na PiS, ani na PO nie głosowali

Kyokushin napisał(a):
3 - wielu Polaków to znaczy ilu?

dużo

Kyokushin napisał(a):
4 - co powyższe ma do wojny Rosji z Gruzją? Chyba nic...

To, że własnie ww. pan grał pierwsze skrzypce.

Boogie napisał(a):
Przypomnijcie sobie fajną scene z Nikodema Dyzmy, jak Dyzma rozmawiał ze zwariowanym Georgem

:niepewny: a pamiętasz jaki to był odcinek? I co chciał od tego Georga? Jakoś nie mogę sobie skojarzyć... :|

Boogie napisał(a):
Poważnie a takiej grze zyskuje ten, co potrafi się postawić.
I tak jest w życiu niestety....

To skąd powiedzenie pokorne cielę dwie matki ssie?

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 00:52 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Cytuj:
a pamiętasz jaki to był odcinek? I co chciał od tego Georga? Jakoś nie mogę sobie skojarzyć...

To George ( Pokora Wojciech) wykorzystał Dyzme, by ten zawiózł do ciotki Georga list.
A George mieszkał w majątku, gdzie zarządcą był Dyzma.
Relacja między nimi boska, a sposób w jaki George identyfikuje w Dyzmie chama przedni.

..::CZARNY::.. napisał(a):
To skąd powiedzenie pokorne cielę dwie matki ssie?

Nie wiem, ale na pewno nie wymyslił tego żaden zdobywca....
Poza tym, kogo nazywasz naszą matką ? Rosję ? hehehe
Od tej "matki" to tylko głód i śmierć do nas dotarły....

Nie udało Ci się Czarny o przysłowie hehehe ;)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 06:24 
Uzależniony od forum :)

Boogie napisał(a):
Rosja nie jest sama na świecie, i potrzebuje ona innych krajów.

No i ma swoich komunistycznych przyjaciół :) Do czego rosji Europa i USA?

Ci co popierają agresywne wystąpienia Kaczora, niech się przygotują i w któryś weekend pojedziemy na Pragę Północ, weźmiemy kamery. Chętny podejdzie do grupki blokersów i im powie gdzie mają iść. Potem wrzucimy to na Youtube. :rotfl: A może żeby było bardziej klarownie możemy jechać na stadion (ups. Jarmark Europa) i ta osoba powie Ormianom co o nich myśli. Równie dobrze możemy pojechać do Chińskiego Centrum do Wólki Kosowskiej. Chętny weźmie megafon i w hali powie pare słów o "żółtkach" - chociaż to się skończy nie pobiciem a nożem pod żebra...

Polityka polityką a potem gazociąg omija Polskę.. :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 07:41 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
z tego co pisałeś, głosowałeś na PiS pisowiec, pisoentuzjasta, pisowyborca

To że dokonałem właściwego wyboru na głosowania nie czyni mnie ani 'pisowcem' ani 'anty-innej-partii-owcem'. Jestem bezpartyjny.
Nie wiem skąd w Tobie taka agresja i chęć wyszydzenia w stosunku do osób o innych poglądach. Trochę tolerancji....

a to akurat guzik świadczy tylko elektorat wiodącej partii nie chce Kaczyńskiego na tym stanowisku?????? A ludzie, którzy nie głosowali? Znam takich wielu. Także tych, którzy ani na PiS, ani na PO nie głosowali

Ci co nie głosowali niech siędzą cicho, poniewaz nie są obywatami, oddali głos w ręce innych i teraz sie pultają. Nie mieli odwagi cywilniej, iść do urn i podjąć decyzji. Tak najprościej.
Znasz kilka osób, jednak może te kilka osób to Twoja owa 'większość' - czyli czysto subiektywne mało znaczace odczucie :)
Przeważnie Ci co najgłośniej krzyczą maja najmniej do powiedzenia, poza tym głośność krzyku ma się nijak Fryderyku do ilości. Te same osoby są przeciw, które były przeciw, te same są za, które były za, a te które nie głosowały - jaja im nie urosły i również, nie ważne co tam sobie pod nosem biadolą i tak nie pójdą głosować, fakt faktem, decyzyjna większość zdecydowała że jedkan Pan K. wygra. A ci co byli przeciwni, tak samo głośno i bez sensu piszczeli jak robią to teraz.

To, że własnie ww. pan grał pierwsze skrzypce.

Ale co ma trzymanie poziomu kultury względem głowy Państwa i właściwa postawa względem wojny Rosyjsko-Gruzińskiej? Nic.
Kultura (a w tym przypadku jej brak) to jedno a wojna to drugie.

KotSylwester napisał(a):
No i ma swoich komunistycznych przyjaciół Do czego rosji Europa i USA?

Ci co popierają agresywne wystąpienia Kaczora, niech się przygotują i w któryś weekend pojedziemy na Pragę Północ, weźmiemy kamery. Chętny podejdzie do grupki blokersów i im powie gdzie mają iść. Potem wrzucimy to na Youtube. A może żeby było bardziej klarownie możemy jechać na stadion (ups. Jarmark Europa) i ta osoba powie Ormianom co o nich myśli. Równie dobrze możemy pojechać do Chińskiego Centrum do Wólki Kosowskiej. Chętny weźmie megafon i w hali powie pare słów o "żółtkach" - chociaż to się skończy nie pobiciem a nożem pod żebra...

Właśnie to samo zrobiliśmy.
Cała ta wojna powinna być odebrana przez nas jako sygnał że nie jest dobrze i trzeba myśleć coz tym zrobić. Natomiast wchodzenie niedźwiedziowi do jaskinii i zasadzenie mu kopa w paszcze nie jest trafnym pomysłem.

Ostatnio edytowano 14 sierpnia 2008, 09:29 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 07:47 

Kyokushin napisał(a):
Natomiast wchodzenie niedźwiedziowi do jaskinii i zasadzenie mu kopa w paszcze nie jest trafnym pomysłem.

:ok: Popłakałem się ze śmiechu, dobre :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 07:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Dopiero teraz obejrzalem wystapienie Kaczynskiego... tragedia. Slowa troche zbyt mocne. Mam wrazenie, ze nie do konca zdawal sobie sprawe z tego co mowi, tak jakby ktos mu na karteczce napisal i mial tylko wyrecytowac...
W dyskusjach politycznych nie mam zamiaru brac udzialu ale skomentuje jeszcze wyglad naszego prezydenta na tym wystapieniu. Nie wiem czy zauwazyliscie ale chyba jako jedyny zapomnial o krawacie, w rozpietej koszuli... i to ma byc reprezentant polski? :wstyd:

http://www.youtube.com/watch?v=2NvOT-GJ52s

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 08:05 

Mi to przypomina wystąpienia w PRL-u. Widać że Kaczyński chce mówić tak żeby tłum mu wiwatował.. :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 08:17 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Boogie napisał(a):
Na marginesie powiem niektórym, że polityka uległości wobez politycznego chama jakim jest Rosja nie ma sensu.
Nie ma, bo Rosja traktuje to jako oznake słabości, i w rezultacie prowadzi to do nikąd.
....

Po części się z Tobą zgadzam, jednak uważam że Rosja ma świadomość naszej słabości i małości a przede wszystkim śmieszności niezależnie od tego co robimy i jakie stanowisko wobec niej próbujemy zaprezentować.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 08:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
http://wiadomosci.onet.pl/1807006,12,item.html

Czytając ten artykuł, i biorąc pod uwagę obecne wydarzenia odnosze przekonanie, że rosja nie opusci bazy floty na Krymie w wyznaczonym terminie.

Jakie macie zdanie na ten temat??Jak ten spor sie skonczy, jak przyjdzie czas na opuszczenie bazy??
przeciez
Kod:
"Rosja i Ukraina już teraz spierają się o przyszły status baz Floty na Krymie, które Rosja na mocy 20-letniej umowy, podpisanej po rozpadzie ZSRR, musi opuścić w 2017 r. Większość ludności Krymu uważa się za Rosjan i jest mocno lojalna wobec Moskwy"

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 08:47 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
mongooes napisał(a):
chyba jako jedyny zapomnial o krawacie, w rozpietej koszuli... i to ma byc reprezentant polski?

Kolego, to element dramaturgii, wprost z Rejtana Matejki ;)
Kyokushin napisał(a):
Cała ta wojna powinna być odebrana przez nas jako sygnał że nie jest dobrze i trzeba myśleć coz tym zrobić. Natomiast wchodzenie niedźwiedziowi do jaskinii i zasadzenie mu kopa w paszcze nie jest trafnym pomysłem.

Popieram. I nie trzeba mylić tego z podwinięciem pod siebie ogona.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 09:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
[quote="7ka"]

czy ktos z was byl na ukrainie? wiec ja wam cos powiem... drogi maja lepsze niz my ..a to my niby jestesmy w EU i mamy bardzo fajny rzad..Kijow a warszawa to jak bmw 7er vs 1er..

quote]

Pozwoliłam wyciąć sobie ten fragment z Twojej wypowiedzi. Jesli chodzi o Ukrainę to tak się składa, że korzenie moje stamtąd pochodzą, a mój tata był tam miesiąc temu tydzień czasu z delegacją. To co zobaczył w głowie się przewraca. Niby piekna pomarańczowa rewolucja powinna była nam zacieśnić związki z Ukrainą i pomóć i jej w odbiciu się od dna a jednak....
Ja jako architekt bardzo cenię sobię wszystko co jest pozostałością i naszym dziedzictwem kulturowym. To co zobaczyłam na zdjęciach zrobionych przez mojego tatę powaliło mnie na nogi (plus informacja co ma się z nimi stać). Riuna. Tragedia.... Przy tym wszystkim stan ich dróg (które kończą się nagle "niewiadomo gdzie") to dla mnie nie wyznacznik postepu ( w dodatku na tej "nie wiaadomo gdzie" końcówce drogi zatrzymał się samochód i od razu podjechała ich policja chcąc wkleić mandat bo....nie ma tam zatoczki!!!!!!!!!, zapewne dlatego bo Polacy)
Zapewne nie wiesz jaka jest historia wielu z Polskich wsi które były tam a zostały po nich...równiny....zwykłe równiny. I tylko nieliczni którzy przeżyli po wymordowaniu i spaleniu całych wsi (jak w Sienkiewiczowskich opisach) opowiadaja teraz gdzie owa wieś była i co się tam stało. Zapewne nie wiesz jak Ukraincy mordowali Polaków, rozcinali cięzarnym polkom brzuchy na żywca a ich dzieci zatykali na kiju. Zapewne nie wiesz jak postepowali z dziećmi. Ano wieszali je na palach za głowy gwożdziami jedno na drugim robiąc z nich "wianuszki". I nie są to opowieści z XI czy XV wieku...........
Na koniec smaczki... tam dzie są nasze cmentarze buduje się zakrywając nasze pominiki - ich pomniki ludziom którzy nas tam mordowali! Tam gdzie na cmentarzu jest grób Polaka zaraz na lub przed stawia się grób Ukraińca. Nasze cmentarze wojskowe nie mają prawa mieć na nagrobkach napisane, że wymordowała ich Ukraińska bezpieka (czy jak im tam...)

Generalnie nie wtykam nosa w niesnaski i co kto ma do Polaków bo uważam że dobrze rozwiązane problemy to forma ugody i zapomnienia tego co było. Ale jak widzę posty gdzie ktoś pisze że powinniśmy wrócić do dawnego "układu" z Rosją (CCCP) i innymi ościennymi byłymi lub nadal podległymi im państwami to mnie ścina z nóg.

I na koniec smaczek. Do dziś w niewielu Ukraińskich wsiach święci się siekiery na Polaków.....
Taka to pomarańczowa rewolucja...........

W TVP będzie jakoś na jesieni program o tym.........

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Ostatnio edytowano 14 sierpnia 2008, 09:52 przez d0nTtOuChm3, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 09:48 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Kyokushin napisał(a):
Natomiast wchodzenie niedźwiedziowi do jaskinii i zasadzenie mu kopa w paszcze nie jest trafnym pomysłem.

:ok: Popłakałem się ze śmiechu, dobre :ok:

...a i ja jestem tego samego zdania :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 09:54 

agrafka, true true.

Mój kolega z pracy pochodzi zza Chełma i jeździ do rodziców czasem i wtedy na ukraine bo taniej.. jakoś jako jedyny u nas w firmie nie cierpli ukraińców... w końcu jeszcze 7 lat temu tam mieszkał... i jeździ.. i wie jaka to cywilizacja nwet w porównaniu do naszej... Jak to ostatnio stał 8h na granicy bo korek był - a po prostu od Polaków chcieli łapówki. Nie dasz 30zł, stoisz 8h... Ale "mrówki" (ludzie mieszkający blisko ranicy) się buntują bo nie będę co chwila płacić. Dla nas to abstrkacja, co to 30zł? Ale nie co 3 dzień..

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 10:07 
Przyjaciel forum

..no kiedyś to szybciej przejechałeś jak papierosy dałeś na granicy.A tata to kasę pchał gdzie się tylko dało a w różnych miejscach bo ciągle za nim jechał a to mercedes z ciemnymi szybami a to milicja......Ukraina, Łotwa, Białoruś....w wielu państwach bywał. Przecież nie mógł wyciagać portfela :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 10:21 

Przypomniało mi się (oftopując) jak koledzy pojechali na Krym.. (z 7 lat temu). Rozbili auto. Potem po 2 tyg pojechał po nie... i został 2 tyg. wracając już prawie nie mial kasy, na ostatnim patrolu oddał komórkę... potem już nic nie miał a jeszcze jedni go zatrzymali... nie pamiętam szczegółów ale trzymali go trochę...

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 10:26 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
wow Aggrafa dalas naprawde fajna lekturke do czytania...i zgadzam sie z tym co napisalas o histori...lecz mi nie o to chodzilo.. :/ znowu mnie ktos zle zrozumial..niestety :/ proponuje na spokojnie poczytac szczegolnie ostatnie moje posty ;)

widzisz na ja Ukrainie a dokladniej w Kijowie bylem jakies 5 lat temu i bylem zauroczony tym miastem,architektora tego miasta byla dla mnie bardzo ciekawa,lubuje sie w takich budynkach,fakt ze nie wszystko jest cacy ale ogolnie to misto jest bardzo ciekawe..

moze troche pod wplywem emocji zle porownalem Warszawe do Kijowa ale naprawde te miasta to zupelnie inne miasta,dla mnie gora jest Kijow,a drogi..no coz u nas tez nie wszedzie jest tak jak powinno..ostatnio kolega pojechal do miasta gdzie dla nas bardzo szybko sie kojarzy Czarnobyl.. dokladnie okolo miesiaca temu...drogi byly bez kolein,szersze i nie dziorawe..nie wiem jakie sa drogi bardziej na wschod ale i u nas im blizej wschodu tym wieksza lipa..

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 10:40 

7ka napisał(a):
ostatnio kolega pojechal do miasta gdzie dla nas bardzo szybko sie kojarzy Czarnobyl.. dokladnie okolo miesiaca temu...drogi byly bez kolein

Wiesz nieużywane się nie niszczą. :rotfl:

Sorki żart, nie mogłem się powstrzymać

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 10:43 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
spoko ;) to tez racja ...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1