BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 11:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
zauważyłem ostatnio straszną nagonke na Rosje, nie wiem w sumie dlaczego, co oni nam zrobili złego, co zrobili gorszego niż Niemcy z którymi tak strasznie sie kumamy?? Skoro Rosja nas tak strasznie krzywdziła przez te lata że teraz nikt nie chce z nimi rozmawiać, to bądźmy tak konsekwentni i olejmy też Niemców .... i tu jest jakaś niepojęta dla mnie amnezja wśród ludzi ...

Powinniśmy patrzeć na mądrzejszych od nas a nie na głupszych. My wielce sie na Rosje obrażamy a Niemcy robią z nimi miliardowe interesy (np. gazociąg północny), ich rynek to odchłań i moglibyśmy golić tam wszystko, ale po co lepiej sie obrazić, Czesi robią interesy z Rosją bo mają troche oleju w głowie, zachód Europy też, ale nasza polska mentalność jest taka że zawsze po dupie musimy dostać ... i po raz kolejny dostaniemy .... nie czołgami ani bronią a ekonomicznie, a odczujemy to wszyscy .... Konkluzja jest taka : Kumajmy sie z USA (największym bankrutem na świecie) a srajmy na Rosje (największe państwo na świecie jeden z największych rynków zbytu, państwo o największej liczbie milionerów dolarowych na świecie) a będziemy w sandałach w zime chadzać.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 11:28 
Uzależniony od forum :)

Ja przeciwko rosjanom nic nie mam. Przeciwko rządowi i polityce zagranicznej Rosji - owszem. Co do Niemców znam raptem kilku (zresztą podobnie jak rosjan, anglików i innych amerykanów, czy Kostarykańczyków) Kwestia polityki.

Pozatym ruscy nie robią fajnych aut. :38:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 11:43 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
Przemek o tym wlasnie mowie... wszyscy maja pretensje do Ruskich za to ze po wojnie bylismy pod ich panowaniem...i za to ich Polac nienawidza... z niemcami chcemy sie dogadac.. a za USA chcemy ginac ... tyle ze Niemcy jak i USA robia z Rosja interesy a z nas robia kozla ofiarnego..

co nam dalo USA... samoloty ktore nie mogly doleciec bez awaryjnie do Polski..zaraz bedzie tarcza ... :wstyd: i bezsensowna wojne w Iraku ... a Vizy dalej miec musimy...

Czechy...to madry kraj.. z Niemcami bardzo dobrze zyje potrafi sie dogadac ... aj szkoda gadac..

a Polska jak jak zawsze jest najmoadrzejsza :wstyd:

co do samochodow Rosyjskich...

kiedys ogladalem reklame Lady w niemczech...
Kod:
"bez centralnego zamka,bez klimatyzacji,bez elektrycznych szyb,bez ABSu,bez ESP...= nie ma sie co zapsuc   :D  "

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 11:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
7ka napisał(a):
wow Aggrafa dalas naprawde fajna lekturke do czytania...i zgadzam sie z tym co napisalas o histori...lecz mi nie o to chodzilo.. :/ znowu mnie ktos zle zrozumial..niestety :/ proponuje na spokojnie poczytac szczegolnie ostatnie moje posty ;)

Czytam, czytam tylko wtrąciłam taki lekki OT :)
Tak sobie pomyslałam, że znowu nasz prezydent (tak jak Kwaśniewski za pomarańczowej rewolucji) wtrąca swoje trzy grosze i swoją rewolucję za granicą chce zrobić.
A i tak ani Gruzji to nie pomoże jeśli ona sama nie zmieni swojej polityki zagranicznej ani jak widać z sondazy naszemu przezydentowi. Jak to Kyo pięknie ujął w jednym zdaniu wcześniej o niedźwiedziu.
A zastanawiałam się ostatnio z Robertem czy atak na Gruzję nie był pośrednim sprowokowaniem Polski i Unii Europejskiej po to aby Rosja miała powód do.... no właśnie już włos mi się jeży do czego.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:02 

ale to Gruzja zaczela konflikt...i teraz pytanie czemu skoro kazdy wie jak Rosja jest mocna,..

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:02 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Przemek napisał(a):
państwo o największej liczbie milionerów dolarowych na świecie

A ile my produkujemy dóbr luksusowych, żeby robić interesy z tymi milionerami? ;)
Niemcy nie mają imprerialistycznych ciągot, siedzą sobie spokojnie i, jak to napisałeś, robią interesy. A czy się aż tak bardzo z nimi kumamy... No nie wiem, nie odniosłem takiego wrażenia.
Nie mam nic przeciwko normalizacji stosunków z Rosją, ale na partnerskich warunkach. A rosyjscy politycy bywają nieobliczalni - pamiętasz embargo na polskie mięso? Czy Niemcy zrobili kiedyś coś podobnego?

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:04 

Sprawa ROSJA - GRUZJA to czysta ekonomia. Tereny , ktore chca sie odlaczyć to tereny na ktorych jest ropo, czy gazo -ciąg. Jak będzie w rękach rosji... to nie bedzie poza ich rękami - ot cala sprawa - nie zagłębiałem się szczególnie ale pokrótce o to chodzi. No i o to że te tereny są zamieszkane rzeczywiście w większości przez rosjan...

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:05 
Zacna persona forum

EniGmatiC napisał(a):
http://wiadomosci.onet.pl/1807006,12,item.html

Czytając ten artykuł, i biorąc pod uwagę obecne wydarzenia odnosze przekonanie, że rosja nie opusci bazy floty na Krymie w wyznaczonym terminie.

Jakie macie zdanie na ten temat??Jak ten spor sie skonczy, jak przyjdzie czas na opuszczenie bazy??
przeciez
Kod:
"Rosja i Ukraina już teraz spierają się o przyszły status baz Floty na Krymie, które Rosja na mocy 20-letniej umowy, podpisanej po rozpadzie ZSRR, musi opuścić w 2017 r. Większość ludności Krymu uważa się za Rosjan i jest mocno lojalna wobec Moskwy"

wczesniej czy pozniej moze dojsc do konfliktu zbrojnego, wejda w ukraine, zajma wschodnia(tam znajduje sie najwieksze zaglebie przemyslowe wazne dla rosjan) jej czesc razem z krymem bo powiedza ze tam zyje ponad 10 mln rosjan i w ten sposob ukraina wroci do granic jakie miala w czasach I rzeczypospolitej. We wszystkich tych krajach rosjanie sa jak V kolumna, beda podkopywac fundamenty tych krajow.
Cicho siedzi Lukaszenka idiota, on wie ze jego czas tez juz sie konczy , kto wie moze jego tez beda probowali obalic bo juz nie jest tak sluzalczy wobec nich jak kiedys i "chronic i swoich obywateli"

Co do ropy to arabowie juz mysla przyszlosciowo, buduja hotele,sztuczne wyspy,parki rozrywki,oni wiedza ze pozniej beda musieli sie juz tylko z turystyki utrzymywac,dobry kierunek i dochodowy, a rosja z czego?

Jeden z najglupszych bledow busha to bylo spotkanie z Putinem w 2001 i zajrzenie gleboko w oczy KGBdzisty, ciekawe czy mu zajrzal w tez odbyt?

Rosja jednym z najwiekszych rynkow zbytu? ale w czym? w kartoflach i mięsie?

Zalozmy ze z eksportu rosji wyjmujemy rope i gaz i co sie dzieje? eksport jest mniejszy niz polski

Co do avantara to wstawilem tuska bo go nie lubie, ma wyłupiaste oczy jak bazyliszek i jest jednym z najglupszych premierow od czasow chrztu polskiego, walka z biurokracja, niskie podatki , liberalne podejscie do gospodarki, smiechu warte

Panowie troche wiecej wiary w siebie, bez podkulania ogonow i sluzalczosci, pracujcie ciezko dla ojczyzny to moze za ok. 10 lat Polskie PKB bedzie wazylo juz 1 bilion dolarow, wowczas bedziemy mogli sie smialo nazywac jedna z wiekszych gospodarek swiata, na razie jestemy na poziomie malej holandii. Gdyby nie historyczne zawirowania i korzystanie z "przyjazni radzieckiej" pewnie nasza gospodarka wazylaby mniej wiecej tyle co włochów czy francuzów i gierkowska 10 potega na swiecie bylaby rzeczywista

Ostatnio edytowano 14 sierpnia 2008, 12:07 przez A, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:05 

maaaad napisał(a):
A ile my produkujemy dóbr luksusowych, żeby robić interesy z tymi milionerami?

Wiesz jaka polska wódka jest droga poza Polską? :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:12 

ale nie chodzi o podkulanie ogona....

licz sily na zamiary...a jesli nie masz szans to lepiej nic nie mowic i robic swoja polityke u siebie a nie wpierniczac sie w sprawy innych ... bo nie wiem czy widzicie ale Polska chce pomagac kazdemu..wtracamy sie w roznego rodzaju konflikty...a u siebie mamy wiekszy burdel niz ten w wilanowie na wiertniczej ...

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:24 
Zacna persona forum

7ka napisał(a):
ale nie chodzi o podkulanie ogona....

licz sily na zamiary...a jesli nie masz szans to lepiej nic nie mowic i robic swoja polityke u siebie a nie wpierniczac sie w sprawy innych ... bo nie wiem czy widzicie ale Polska chce pomagac kazdemu..wtracamy sie w roznego rodzaju konflikty...a u siebie mamy wiekszy burdel niz ten w wilanowie na wiertniczej ...

z tym burdelem to stosujesz retoryke putina, ktory tez ma niezly burdel u siebie a probuje zaprowadzac porzadki w innych panstwach i rozsiewac dobrobyt
Wymien te konflikty w ktore sie wtracamy?

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
maaaad, a uważasz że milionerzy są zainteresowani dobrami luksusowymi tylko?? Myśle że Ci milionerzy robią interesy na czymś innym niż dobra luksusowe ....

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:29 

A, chyba siódemka napisał to samo co Ty a nie odwrotność...

Startowanie do Rosji to jak stawanie 316tką na światłach z 540tką Boogiego. Można, za każdym razem.. tylko co to da? Że dumnie zostaniemy na pierwszych 10 metrach 5 metrów w tyle?

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:46 

A napisał(a):

Irak,Awganistan,Ukraina,Bialorus,Tybet, a teraz Gruzja...

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 12:59 

A napisał(a):

no bez jaj..

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 13:57 
Zacna persona forum

7ka napisał(a):
A napisał(a):

irak i afganistan ( pisze sie przez f a nie w)
wydaje mi sie ze nie da sie tego w kilku slowach opisac, afganistan to misja nato(bierze w niej wiecej panstw niz jedna polska), wiadomo gospodarczo nic na tym nie zyskamy,ale pomysl o szoleniu naszej armii, zaden poligon tego nie da zolnierzom,
bialorus czy ukraina to sie tyczy bezposrednio nas, to nasi sasiedzi, lepiej miec rosje jak najdalej od swoich granic, zapewnic zeby te panstwa byly niepodlegle i robily dla siebie, gruzja to mozna powiedziec nasz brat blizniak, oni tak samo jak my walczyli z rosja o niepodleglosc, nam sie udalo w 1920 , im sie nie udalo, moim zdaniem mamy do tego prawo zeby cos powiedziec, to tak jakby mieszkamy w bloku , a obok bija znanych nam sasiadow i nie chcemy nawet o tym slyszec, zatykamy sobie uszy i udajemy ze jest wszystko ok , a potem i tak do nas przychodza i robia z nami to samo, to ja juz wole cos robic niz siedziec zaslonietymi uszami, ale tutaj nie chodzilo tez tylko o same przeciwstawianie sie rosji, chcielismy w jakis sposob ominac rosje w dostawach surowcow,
o Tybecie to nawet nie bede wspomnial, tu akurat my nie mamy w tym zadnego interesu w tej czesci swiata, zwykle symboliczne poparcie ktorego udzielila wiekszosc cywilizowanego swiata

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 13:58 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):

Startowanie do Rosji to jak stawanie 316tką na światłach z 540tką Boogiego. Można, za każdym razem.. tylko co to da? Że dumnie zostaniemy na pierwszych 10 metrach 5 metrów w tyle?

to moze ktos chce startowac do mnie ? :hyhy: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 14:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
KotSylwester napisał(a):

Bo ponoc nie autem a kierowca sie mierzy...........

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 14:22 
Cytuj:
To że dokonałem właściwego wyboru na głosowania nie czyni mnie ani 'pisowcem' ani 'anty-innej-partii-owcem'. Jestem bezpartyjny.
Nie wiem skąd w Tobie taka agresja i chęć wyszydzenia w stosunku do osób o innych poglądach. Trochę tolerancji....

Andrzeju, nie mam Ci zazłe, że dokonałeś słusznego Twoim zdaniem wyboru, zagłosowałeś zgodnie ze swoimi przekonaniami i chwała Ci za to :) Nie jestem entuzjastą braci Kaczyńskich, ale gdzie szydzę? Gdzie agresja? Bez przesady, pisowiec to miało być takie żartobliwe określenie na zwolnika, jeśli się poczułeś urażony, to przepraszam :( Szydził z preferencji wyborczych i z resztą nie tylko, to jeden osobnik tutaj, ale na szczęście się nie wypowie w tym temacie... :zdegustowany:

Przemek napisał(a):
co oni nam zrobili złego, co zrobili gorszego niż Niemcy

Ruskie cepy były o wieeeeeele gorsze od SSmanów.. :dobani:

Nie wspominając o zwykłych żołnierzach.

Kod:
Zapewne nie wiesz jak Ukraincy mordowali Polaków, rozcinali cięzarnym polkom brzuchy na żywca a ich dzieci zatykali na kiju. Zapewne nie wiesz jak postepowali z dziećmi. Ano wieszali je na palach za głowy gwożdziami jedno na drugim robiąc z nich "wianuszki". I nie są to opowieści z XI czy XV wieku...........
Na koniec smaczki... tam dzie są nasze cmentarze buduje się zakrywając nasze pominiki - ich pomniki ludziom którzy nas tam mordowali! Tam gdzie na cmentarzu jest grób Polaka zaraz na lub przed stawia się grób Ukraińca. Nasze cmentarze wojskowe nie mają prawa mieć na nagrobkach napisane, że wymordowała ich Ukraińska bezpieka (czy jak im tam...)

Zdecydowanie się podpisuje pod tym, co napisała Ilona. Widziałem na Białorusi spaloną wioskę, gdzie stały tylko kominy i dzwony bijące co 15 czy 30 minut... masakra... No i opowieści mojej babci, jak to NIEMIECKI żołnierz ocalił życie moich pradziadków przed pewną śmiercią z rąk ukraińskich. Opowieści dziadka o Sybirze i takie klimaty.

Nie twierdzę, że trzeba do końca się na nich wyżywać, no ale pamiętać... Naprawiać. Pochodzę z części Polski, która była częścią Rzeszy przed wojną... Pełno tu Niemców, którzy odwiedzają swoje Heimaty, jeździłem na wymiany polsko-niemieckie, znam dużo Niemców i widać, że te stosunki są zupełnie inne. A z Rosją? Jakoś... tego nie widzę...

boogie, już pamiętam ;) To był super serial tak przy okazji :super: 1000000 razy lepszy od tego "Nikosia" :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 14:39 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
A napisał(a):
7ka napisał(a):
A napisał(a):

irak i afganistan ( pisze sie przez f a nie w)
wydaje mi sie ze nie da sie tego w kilku slowach opisac, afganistan to misja nato(bierze w niej wiecej panstw niz jedna polska), wiadomo gospodarczo nic na tym nie zyskamy,ale pomysl o szoleniu naszej armii, zaden poligon tego nie da zolnierzom,

Wojna w Afganistanie nam gospodarczo nic nie da, ale sądzisz że USA na tej wojnie nie zyskają? Jeśli nie, to powiedz mi po co tam wysłali swoich żołnierzy?

A napisał(a):
o Tybecie to nawet nie bede wspomnial, tu akurat my nie mamy w tym zadnego interesu w tej czesci swiata, zwykle symboliczne poparcie ktorego udzielila wiekszosc cywilizowanego swiata

Tylko że jakoś USA nie bojkotowały Igrzysk, ponieważ wolą robić interesy z Chinami. My za to wolimy tupać nóżkami..

Ostatnio edytowano 14 sierpnia 2008, 14:43 przez stones1, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1