Witam ponownie
Radio już zamontowane!
Powiem szczerze jak to wszystko wyglądało
Po odebraniu paczki od kuriera miałem małą wątpliwość co do wyboru radia ale po rozpakowaniu pudełka wszystkie wątpliwości zniknęły. Pełnię satysfakcji doznałem po zamontowaniu radia w aucie a dlaczego?? Już wam tłumaczę!
Wspomnę że radio kosztowało mnie 455zł. Uważam że jakość wykonania jest warta tych pieniędzy. Pokrętło pięknie i bez większych oporów obraca się z lekko wyczuwalnym przeskakiwaniem co 1 volumin

Obsługa radia jest dziecinnie prosta! Pokrętłem wybieramy różne funkcje i potwierdzamy przyciskiem w środku gałki (enter). Wyświetlacz w dwóch liniach bardzo czytelny (białe podświetlenie). Poza funkcjonalnością, jakością i wyglądem najwarzniejszą cechą ALPINE iDA-X300 spewnością jest...
Czego szczerze mówiąc się niesopodziewałem że aż tak będzie wyczówalna.
...jakość dzwięku!

Jak dla mnie rewelacja!! A pewnie zapytacie dlaczego? I tu wam już tłumaczę. Posiadałem w swojej bawarce originalne radio Blaupunkt na kasetkę ze zmieniarką na 10 płyt w bagarzniku. Oryginalne głośniki firmy Nokia które uważam za bardzo słabe

Grało to naprawdę beznadziejnie! A tu nagle po zmianie radyjka mała niespodzianka!! Nawet nie pomyślałbym że taka będzie duża różnica dzwięku po zamontowaniu i ustawieniu barwy w radiu! Pewnie zrywają już boki ze śmiechu co niektórzy!! Melomanem zapewne nie jestem ale uważam że nawet taki lajik jak ja usłyszy zmianę dzwięku w swoim samochodzie
Achaa jeszcze jedna sprawa! Śmieszne może się zdawać że piszę tu o dzwięku a radio jest na mp3 (wejście USB) które wiadomo że daje gorszą jakość dzwięku! Tu stanowczo zaprzeczę ponieważ straty są naprawdę znikome jak nagrywamy mp3 w jakości 320 kilobitów na sekundę (kbps). Do tego trzeba wspomnieć że radio posiada przetwornik 24-Bit'owy
Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję Wam za Wasze wypowiedzi w moim temacie! Na koniec jeszcze mam dla was 2 zdjęcia wspominanego przeze mnie radia