BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 06:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 145 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 20:32 
Forumowicz

Moje BMW: X1 e84 20d
Kod silnika: N47D20
stones1 napisał(a):
Kucharz napisał(a):
stones1 napisał(a):
lubie nie zakłóconą przez nikogo stylistykę BMW

i dlatego jeździsz Mercedesem?

Nie, dlatego mialem e32 i e38. A Mercedesem jeżdże bo jest lepszy od e65.
Pytając z ciekawości i bez grama złośliwości.
To w czym W140 jest lepsze od e65 (oczywiście poza materiałami wykończeniowymi we wnętrzu ;) )

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 20:46 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
-RobertO-, w140 Long w topowej wersji jest jako limuzyna, dla pasażerów tylnej kanapy moim zdaniem bezkonkurencyjny pod względem przestrzeni, jakości i komfortu:

Obrazek

Obrazek

Ma lepsze zawieszenie, ma lepszy silnik v12 (niestety 760tka nie ucieknie 600tce). Dlaczego tak uważam że lepsze? Alpina oświadczyła że nie chce dotykać silnika v12 z e65, że nie nadaje się do tuningu, za to na bazie silników v12 z w140 stworzono całą gamę potworów, od 525konnych 73 AMG po produkowane do dziś w Pagani Zondach ponad 600 konne potwory.

Dla mnie c140 jest lepsze z wielu powodów, m.in. dzięki przestrzeni z przodu niedostępnej w żadnym BMW. Lubie samochody komfortowe i przestronne, dlatego zamieniłem sporą limuzynę na większe coupe. Nie potrzebuje tylnych drzwi, ale nie chce małego auta. Dlatego uważam za optymalny dla mnie samochód duże coupe koniecznie z v12. Jest takie BMW? Nie ma... więc proszę Cię Kucharzu nie drąż tematu czemu jeżdże MB, bo nie dokopiesz się raczej niezwykle zaskakującej odpowiedzi. Jeżdze nim bo tak wybrałem. Wcześniej jeździłem e32, potem e38. Kocham model e32, pociąga mnie większość BMW. Doceniam przede wszystkim technikę BMW. Kocham c140, pociąga mnie raptem kilka MB (c216, w221, w140 600 long). Jeszcze 2-3 lata temu widziałem tylko BMW, dziś cenie obie te marki i gdy przeglądam mobile zawsze biorę pod uwagę właśnie tych dwóch producentów.

Z mojej strony koniec OT. :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 20:57 
Forumowicz

Zatem dzięki za tak wyczerpujący post i poświęcony czas :)
Faktycznie, ja też darzę te dwie marki największą sympatią, jednak w starciu e65 z równolegle sprzedawanym przez pewien czas W220, (bo do W220 moim zdaniem powinno się porównywać e65) wybrałbym e65.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 21:19 

-RobertO- napisał(a):
, jednak w starciu e65 z równolegle sprzedawanym przez pewien czas W220, (bo do W220 moim zdaniem powinno się porównywać e65) wybrałbym e65.

Pozdrawiam.

powraca ten sam problem z porownaniem serii 7 i S- Klasy. Za kazdym razem nowe modele wprowadzane sa naprzemiennie z kilkuletnim poslizgiem i ciezko je porownywac. MB wprowadzil W140 podczas produkcji e32 jeszcze i nastepnie e38. w220 weszlo do produkcji gdy produkowano e38 i e65 itd... :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 21:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
stones1 napisał(a):
Dlatego uważam za optymalny dla mnie samochód duże coupe koniecznie z v12. Jest takie BMW?

jest e31

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 21:47 

tomasz86staszic napisał(a):
stones1 napisał(a):
Dlatego uważam za optymalny dla mnie samochód duże coupe koniecznie z v12. Jest takie BMW?

jest e31

Nie wiedziałem że to duże komfortowe Coupe :zdziwko: z 400 konnym silnikiem połączonym z automatyczną skrzynią :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 21:53 

oj e31 jest twarde... zalezy jakie zawieszenie się lubi, ale dla mnie jest zbyt twarde i niskie. Jesli chodzi o osiągi to Csi jest wspaniałym autem, ale z tego co można porównać nie wynika by mimo manuala (którego bym niestety nie chciał) przeganiało 600tke, a e31 z M70 lub M73 nie ma co porównywać :/ . Uważam że e31 stylem jest bliżej eMek niż 7ki Coupe.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 22:13 

poza tym miałem 750tke z M73, w zasadzie poza CSi nie ma mocniejszego E31, E31 z M73 kosztują tyle co 394 konne C140 które jest i szybsze i bardziej komfortowe i większe. Nie wyobrażam sobie szprzedać e38 i dołożyć do e31 z tym samym silnikiem. CSi imponuje techniką, ale ma manuala (dla wielu zaleta, ale ja chce głównie komfortu) i mimo to nie wygląda na to by przeganiało c140 (youtube :P ) a jest po pierwsze rodzynkiem który dorwać to niemal jak wygrać szóstke, a po drugie CSi kosztuje z racji swojej wyjątkowości od 20 000 euro w góre, a ze to można z kolei mieć 500konne v12 biturbo w nowszych MB, albo Alpinę B7 (e65).

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 22:28 

Wszystko zależy od tego co kto najbardziej ceni w samochodzie. Mnie denerwowało w e38 zawieszenie i ogólnie komfort który wypadał na minus w stosunku do e32. Wiele osób się smieje gdy mówie że e38 miało "braki" w tych dziedzinach :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2008, 22:46 
Specjalista

Cytuj:
Wszystko zależy od tego co kto najbardziej ceni w samochodzie

I to dla mnie jest istota w wyborze auta.

Nie ma auta, które spełniałoby wszystkie pozytywy w jednym egzemplarzu. Każda marka stawia na różne ucechowania użytkowników swoich aut.

Przykładowo dla mnie to ani mercedes ani BMW.....w moim obecnym położeniu.
Do tyrania do pracy i na zakupy służy mi Golf. Dupowóz jest znakomity ze swej małoawaryjności i na czas do kibelka zdążę.
Do jazdy urlopowej po PL użytkuję Mitsubishi (ogólnie z grupy japońców). Jak zwykle małoawaryjne, przez co tanie w eksploatacji i nie żal, jeśli rdza wpierdzieli.

Gdybym posiadał zamiast Miśka Meśka lub Bertę.....nie spałbym po nocach, zastanawiał się, czy nie golę w chwili obecnej jednym z nich ryja i czy wogóle zapominać kluczyków do auta przed wylotem.
Jeśli już nawet okaże się, że cudem auto stoi tam, gdzie pozostawiłem, to pytanie, czy odpali i czy dojadę do pierwszego lepszego warsztatu aby naprawić to, co od stania się zepsuło.

Mesiek lub BMW w IR.....nie ma mowy.
Szewc bez butów chodzi i nie zamierzam prowokować się do ustosunkowania do tego przysłowia.

PS.
Gdy mam ochotę doznać wrażeń z jazdy, pod kątem mocy silnika i wygody to wsiadam w auto klienta.........no wiecie >jazda próbna<

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 18:39 

Nie rozumiem porównań: Jest mocniejszy i większy to jest lepszy. C140 w ogóle mi się nie podoba bo jest obrzydliwą krową. Wolałbym jeździć R129 - ciaśniejszym i wolniejszym a znacznie piękniejszym. ślepe patrzenie na osiągi i wielkość to wg. mnie pomyłka. I tak na światłach pierwszy nie będziesz. Co do wielkości, to mogę mieć z tym problem ja, Cienki albo kiedyś Big, ale osoba niewielkiego wzrostu jak narzeka na ciasnotę w normalnych autach... Ja klaustrofobii nie mam, duży jestem a w E30 czuję się świetnie i dłuższy czas jeździłem UNO.

Jak kieruję się urodą aut - stąd E24, w dupie mam że mnie ktoś wyprzedzi. Jak bym chciał być pierwszy to bym sprzedał beemki i kupił STI, albo EVO. :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 19:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
KotSylwester, :super:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 19:58 

Zenon Kuśmider napisał(a):
Nie rozumiem porównań: Jest mocniejszy i większy to jest lepszy. C140 w ogóle mi się nie podoba bo jest obrzydliwą krową. Wolałbym jeździć R129 - ciaśniejszym i wolniejszym a znacznie piękniejszym. ślepe patrzenie na osiągi i wielkość to wg. mnie pomyłka. I tak na światłach pierwszy nie będziesz. Co do wielkości, to mogę mieć z tym problem ja, Cienki albo kiedyś Big, ale osoba niewielkiego wzrostu jak narzeka na ciasnotę w normalnych autach... Ja klaustrofobii nie mam, duży jestem a w E30 czuję się świetnie i dłuższy czas jeździłem UNO.

Jak kieruję się urodą aut - stąd E24, w dupie mam że mnie ktoś wyprzedzi. Jak bym chciał być pierwszy to bym sprzedał beemki i kupił STI, albo EVO. :rotfl:

:rotfl:

Twoj post ma kilka częsci, ale myśle że jak odpowiem Ci zbiorczo to się połapiesz, w końcu inteligenty z Ciebie gość.

Widzisz... Ty jesteś przy kości, a ja wysoki :] . Lubie wielki wygodny fotel którego nie uświadczysz w zbyt wielu samochodach, lubie jego miekkość i "puszystość". Lubie wysokiej jakości skórę która wciąż pachnie po 13 latach. Lubie kierownicę która w mieście kręci się sama, lubie tę lekkość z jaką naciska się pedały w S klasie, włacza kierunkowskazy, lubie metalowe klamki obite drewnem, lubie wielki i prosty jak zegar na ścianie prędkościomierz, wielkie prymitywne kontrolki z żarówami jak 30 lat temu, lubie metalową gwiazdę i znaczek V12 w drewniano skórzanej gałce zmiany biegów która jest małym dziełem sztuki użytkowej, uwielbiam dźwięk uruchamianego v12 do którego przyzwyczaiło mnie m70 i M73, lubie wielki podłokietnik który mogę dzielić z pasażerem zupełnie o tym nie wiedząc, lubie zapas mocy i Nm który pozwala mi sunąć z prędkością 120 km/h z obrotami rzędu 1 300 / minutę, lubie cisze przy 200 km/h, lubie rozwalić sobie Stonesów na 13 głośnikach Bose na prostym w obsłudze jak cep radyjku z pokrętłami, lubie co jakiś czas na czerwonym świetle wyłączyć wentylacje na zero, radio na zero etc i rozkoszować się bezwibracyjną pracą M120, lubie w ciszy pokonywać miejskie nierówności, lubie cieszyć oko piękną linią największego nowożytnego Coupe Mercedesa :) i kocham każdy kilometr pokonany S 600 Coupe, które przenosi mnie w stare dobre czasy, epokę którą pokazało mi kiedyś BMW 750iL . Wygląd się dla Ciebie Kocie liczy... świetnie, przyjmij do wiadomości że kocham stylistykę c140, dlatego rok temu kupiłem ten samochód a nie inny. Kocham jego jakość, jego klasę i bogactwo, a także elitarność.
Gardze kiczem, tandetą, oczojebstwem, świecidełkami i innymi gównami.

Przemku, rozumiem że również uważasz c140 za obrzydliwą krową. No cóż.. Twoja strata :) .

Ogólnie wiadomo.... 600tka to gówno :ok: .... cóż poacząć, trzeba się przemęczyć jakoś :(

Jak to "głupi Niemcy" napisali :] :

: "

Recht ungewĂśhnlich kommentierte das amerikanische Fachmagazin Road & Track den Auftritt des CoupĂŠs: „Eines KĂśnigs wĂźrdig ist dieses S-Klasse-CoupĂŠ, es ist genau das, was zum Beispiel KĂśnig Ludwig fahren wĂźrde, wenn er heute noch lebte."

"

Ostatnio edytowano 22 sierpnia 2008, 01:15 przez stones1, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 20:02 
Forumowicz

Kot, myślę, że te wszystkie aspekty, które opisałeś są kwestią tylko i wyłącznie własnych przekonań i upodobań.
Jak ktoś chce mieć i lubi duży samochód, to kupuje duży samochód, jeśli Ty wolisz samochód mniejszy, wolniejszy, to tylko Twoja sprawa a nie kwestie gorszy czy lepszy. Poprostu inny ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 20:07 

-RobertO-, coś Ty, każdy kto nie ma w garażu V12, nie ma z wyboru. Po co komuś takie gówno? Przecież 3,0 albo Diesel jeździ tak samo :hurra: i daje ten sam komfort oraz dawke radości. Tak samo rozmiary... Po co komuś seria 8, 7 czy S klasa? Nie kupują z wyboru, wolą Baura M40, on jest po prostu lepszy, po co im jakaś "krowa" ? Skoro z powodzeniem mieszczą się w Baurze?

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 20:13 

Stones, nie wiem po co te docinki?

Ja wolę sportsitze niż kanapę, wolę B6 niż zawieszenie pneumatyczne. Ale jak auto będzie brzydkie, to nic mnie do niego nie przekona.

Ja nie mówię że c140 jest gorszy, słaby itp. Mówię że jest po prostu brzydki.

To kwestia gustu, wiadomo :)

O ile mogę i rozumiem inne gusta, o tyle Maćka inne spojrzenie - mój post - rozbawił.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 20:17 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Nie rozumiem porównań: Jest mocniejszy i większy to jest lepszy. C140 w ogóle mi się nie podoba bo jest obrzydliwą krową.

a mi sie E24 nie podoba ale nie pisze na kazdym kroku ,ze jest przez to gorsze od np trabanta :ok: poza tym subiektywne opinie jednych nie przekładają sie na opinie drugich. Dla mnie np E65 jest bardziej krowiasta i pokraczna od C140 ale nie zmienia to faktu,ze obydwa auta mają pewnie niezaprzeczalne walory techniczne.

ślepe patrzenie na osiągi i wielkość to wg. mnie pomyłka. I tak na światłach pierwszy nie będziesz.

to zalezy z czym na tych swiatłach staniesz....poza tym posiadanie duzej mocy to nie tylko wyscigi na swiatłach...kto pojezdzi autem o wiekszej mocy, zrozumie o co chodzi.
Jak bym chciał być pierwszy to bym sprzedał beemki i kupił STI, albo EVO. :rotfl:

jak bys chciał byc pierwszy i by Cie było na to stac ;)

Ostatnio edytowano 22 sierpnia 2008, 01:19 przez Frank, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 20:19 

Stones, ja nie napisałem że mnie stać na C140, bo mnie nie stać, i nie mam się czego wstydzić. Zamiast tego za te 35tys zł kupiłbym inne auto, które dałoby mi więce radości z jazdy.

Baur ma silnik M10.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 20:19 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
spokojnie panowie...

i to jest dzielo sztuki i to ;)

to tak jak z kobietami...jeden woli z dobrym cyckiem i zgrabna dupencja

drugi woli zgrabna dupencje ale bez cycuszkow..

a jeszcze inny dobry cycuszek,dupcie,dlugie nogi,i piekne stopy mnaaaaaam :serce:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 20:21 

Frank napisał(a):
jak bys chciał byc pierwszy i by Cie było na to stac

Oczywiście że tak, jakby mnie nie było stać to bym musiał na czerwonym ruszać :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 145 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1