BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 07:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Kyokushin napisał(a):
Chciałbym wyjechać do kraju w którym są uprzejmi ludzie, nie wymagam kokosów, ale jedynie kultury bycia na ludzkim poziomie.

Niemcy to piękny kraj :) Jeszcze lepiej Szwajcaria. Tam za nieprzepuszczenie kogoś na pasach dostaje się taki mandat że wierz mi na drugi raz zatrzymasz się jak będzie tylko ktoś stał koło przejścia :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:34 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Hans ciekawe ale jednak trafniejsze według mnie jest określenie - BEZMÓZGI. Oto przyczyna :]

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:37 

GP-T1000, ale moim zdaniem sedno tkwi w mentalności, nie tylko w strachu przed mandatem. Ok, pewnie przez dziesiątki lat to własnie ten strach wpłynął na mentalność Niemców, ale dziś myśle ze dla większości ludzi z normlanych krajów takie zachowania są po prostu naturalne, a nie wynikające z drżenia przed policją.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
stones1 napisał(a):
Hans ciekawe ale jednak trafniejsze według mnie jest określenie - BEZMÓZGI. Oto przyczyna :]

wedlug mnie zjawisko agresji na drodze jest gleboko zakorzenione w kazdym z nas
jestem pewien, ze kazdego to spotkalo lub spotka
wielka sztuka jest zapanowac nad tym i kontrolowac sie
niestety w naszym pieknym kraju czasami jest to bardzo trudne

p.s. "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma", Stonsie w Germani tez jest bydło (wystarczy zajzec na karty historii)
pomieszkalbys 20 lat u sasiadow i tez bys spotkal nie jednego chama na drodze
jestem tego pewien.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:41 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
stones1 napisał(a):
GP-T1000, ale moim zdaniem sedno tkwi w mentalności, nie tylko w strachu przed mandatem. Ok, pewnie przez dziesiątki lat to własnie ten strach wpłynął na mentalność Niemców, ale dziś myśle ze dla większości ludzi z normlanych krajów takie zachowania są po prostu naturalne, a nie wynikające z drżenia przed policją.

W całej rozciągłości zgadzam się z podsumowaniem.
Mentalność Polaka jest do kitu. Każda warstwa społeczna i wiekowa jest skażona przez chamski sposób bycia.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:41 
Przyjaciel forum

stones1 napisał(a):
GP-T1000, ale moim zdaniem sedno tkwi w mentalności, nie tylko w strachu przed mandatem.

Mandat to tylko przykład na zaprowadzenie ładu, ale zgadza się masz 100% racji. W Niemczech 90% kierowców jak dostaje mandat to się uśmiecha, nie klnie i nie błaga o litość, poprostu wie co zrobił i jest gotów ponieść za to kare.
Jakby przeprowadzić taką poważną kontrole stanu technicznego aut na polskich dorgach to 20% jak nie więcej była by bez dowodu rejstracyjnego a co za tym idzie było by troche mniej bezmózgów na drodze :) bo jeśli ktoś nie zdaje sobie sprawy że sprawne hamulce, amortyzatory czy zapięcie pasów to jego i innych bezpieczeństwo, zdrowie czy nawet życie to co wy chcecie na drodze, czego od tych głąbów wymagacie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:42 

taka agresja jak w opisana w Twoim poscie Hans, a kompletny prymitywizm ogromu Polaków to jednak dwie różne sprawy. Masz racje że każdy z nas może dać się ponieść jakimś emocją, ale normalny człowiek zastanowi się potem co i dlaczego się stało no i raczej niezbyt łatwo da się ponieść nerwą bo ma mózg i wyobraźnie..

Ostatnio edytowano 1 września 2008, 22:43 przez stones1, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:43 
Przyjaciel forum

Hans' napisał(a):
jestem tego pewien.

Też jestem tego pewien tylko że proporcja jest odwrotna w Polsce :(

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:45 
Częsty bywalec

to fakt

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:45 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Szczerze się cieszę jak czytam w necie że ma być milion fotoradarów, ileśtam radiowozów, jakieśtam kamery, wyższe mandaty.

Jak mnie złapią, a niechcący też łamię przepisy - trudno - zapłacę, będę miał nauczkę.

Ale gorąco serce mi się raduje na myśl o tym ilu prymitywów wyprzedzających na trzeciego, wciskających się bokiem, hamujących przed maską, siedzących na zderzaku złapią i dadzą im po 500 pln i 10 pkt.

Może i część weźmie w łape, może i wielu nie złapią, ale i tak, mam dobry fun jak widze te zwierzęta mające wyjąć kase z portfela i zmuszone do wolnej jazdy.

Ostatnio edytowano 1 września 2008, 22:46 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:46 

Hans' napisał(a):

p.s. "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma", Stonsie w Germani tez jest bydło (wystarczy zajzec na karty historii)
jestem tego pewien.

Na pewno masz rację, ale jak pisze GP , proporcję są inne. Wystarczy wejść do sklepu w Niemczech, poprosić kogoś o pomoc, spytać o drogę, stanąc na stacji benzynowej i widać normalne uśmiechnięte twarze (przeważnie) a nie mordy, wśród których czasem przemknie twarz (przestraszona raczej :kwasny: )

Jeśli chodzi o fotoradary i w ogóle radary... bardzo bym chciał zeby policja postawiła nacisk na videoradary ukryte w nieoznakowanych autach mających wyłapywać przede wszystkim kierowców wykonujących kretyńskie manewry, bo to doprowadza do tragedii. Ile razy widziałem , zresztą, wczoraj człowiek Astrą I z dzieckiem z tyłu wyprzedzał mnie tak, że Tir z przeciwka zjechał na prawo :ok: .

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Hans' napisał(a):
jakis wsior sam juz nie pamietam dlaczego, na skrzyzowaniu pod swiatlami otworzyl okno i walnal wielka made centralnie na szybe mojej mamy, poprostu tak jak by chcial ja opluc ...
niestety ja nie bylem taki cierpliwy jak ty,
wyszedlem z wozu, wytargalem mu drzwi z raczki jak probowal sie bayrkadowac i sprzedalem mu taka bombe w zeby az chrupnelo
zalal sie kmiot jucha, spuscil glowe na dol i skomlal jak pies
Zrobiłes bardzo bardzo dobrze !!!!!!!!!!!!! ;) :hurra: Nalezalo mu sie !! ;) i napewno da mu to wiele do myslenia i sie nauczy ze walic jak malpa w czyjs samochod nie wolno :]

stones1 napisał(a):
mam zablokowane drzwi, a podówjne szyby uważam za mocne
stones1, odpowiednie auto na polskie drogi !! :hyhy: :rotfl: :rotfl: wlaczasz swoj spzret hifi zamykasz sie przed calym swiatem masz poczucie bezpieczenstwa i komfortu zaden burak ci nie wtargnie :rotfl: :hyhy: a rozjechac bym rozjechal bez 2 zdan i chwili zastanowienia :] :] ciekawe czy kolega BIGPUN ma takie problemy :rotfl: :rotfl: :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:48 
Przyjaciel forum

Odnośnie tego co pisze stones1, ostanio w sklepie z rozpędu powiedziałęm pani "dowiedzenia miłego dnia życze" baba stała jak wryta i patrzyła się na mnie jak na debila zresztą jak reszta ludzi w sklepie, normalnie zrobiło mi się głupio. Chyba mniejsze zdziwienie by było jakby ją wyzwał...

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:50 
Częsty bywalec

stones1 napisał(a):
Hans' napisał(a):

jestem tego pewien.

Na pewno masz rację, ale jak pisze GP , proporcję są inne. Wystarczy wejść do sklepu w Niemczech, poprosić kogoś o pomoc, spytać o drogę, stanąc na stacji benzynowej i widać normalne uśmiechnięte twarze (przeważnie) a nie mordy, wśród których czasem przemknie twarz (przestraszona raczej :kwasny: )

tak ale to tez ze wzgledu na to, ze jestes obcokrajowcem do tego polakiem, czyli kims ala kosmitą dla nich
Twoje nastawienie tez jest zgola odmienne niz w kraju, jestes pozytywnie nastawiony do swiata i to odbija sie na twoim rozmowcy
pomiszkalbys tam pare lat i by wszystko wrocilo do normy, twarze zrobilby sie mniej usmiechniete i zycie znowu zrobilo by sie "normalne"

p.s. w Niemczech babcia klozetowa nie wpusci Ci na kibel bez monety w reku chocbys mial klocka miedzy nogami, w Polsce jednak zawsze mozna sie z klozetbabcia dogadac :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:51 

GP-T1000, tak, :rotfl: zachowałeś się bardzo dziwnie. Praca za ladą uświadami ilość bezmózgów chodzących po ulicach, naprawde to przerażające, np. ludzie niby normalni po 50tce nagle tłuczący ladę :ok: czy rzucający częściami w sprzedawcę :super:

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:51 
Administrator

stones1 napisał(a):
Na pewno masz rację, ale jak pisze GP , proporcję są inne. Wystarczy wejść do sklepu w Niemczech, poprosić kogoś o pomoc, spytać o drogę, stanąc na stacji benzynowej i widać normalne uśmiechnięte twarze (przeważnie) a nie mordy, wśród których czasem przemknie twarz (przestraszona raczej )

Staram się być dla ludzi miły, uśmiechać się, ale tutaj się nie da.

Tydzień temu z żoną pojechaliśmy umyć jej auto na 'kerszera'.
Mówię - idź rozmień. Poszła, przyszła, ma kase... Pani się na nią obraziła że chciała rozmienić 10 pln na 2x5pln. Kazała jej coś kupić.... i wydała jej reszte - 1x5pln i dalej po 50 gr.. (kerszer jest od 1 PLN).
Była grzeczna, weszła, grzecznie poprosiła.
No nic - mówię - baton jest smaczny, ale słoma z butów wystaje chamicy na stacji.
Myję no i się 5 pln skończyło. Wziąłem kolejne 10 PLN. Wpadłem na tą stację, trzasnęłem drzwiami, skrzywiłem ryja i z mordą że chce rozmienić. Błyskawicznie dostałem 1x5PLN, 2x2PLN i 1x1PLN.... normalnie sie poprostu nie da. I kupować nic nie musiałem... :kwasny:

Czy w tym kraju osoba zachowująca się chamsko i prymitywnie może coś zyskać a kulturą się nie da? Normalnie się nie da?

Ostatnio edytowano 1 września 2008, 22:53 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
GP-T1000 napisał(a):
ostanio w sklepie z rozpędu powiedziałęm pani "dowiedzenia miłego dnia życze" baba stała jak wryta i patrzyła się na mnie jak na debila zresztą jak reszta ludzi w sklepie, normalnie zrobiło mi się głupio. Chyba mniejsze zdziwienie by było jakby ją wyzwał...
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: pomysleli ze wygrales w totolotka albo cos ..

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:53 
Przyjaciel forum

Hans' napisał(a):
tak ale to tez ze wzgledu na to, ze jestes obcokrajowcem do tego polakiem, czyli kims ala kosmitą dla nich
Twoje nastawienie tez jest zgola odmienne niz w kraju, jestes pozytywnie nastawiony do swiata i to odbija sie na twoim rozmowcy
pomiszkalbys tam pare lat i by wszystko wrocilo do normy, twarze zrobilby sie mniej usmiechniete i zycie znowu zrobilo by sie "normalne"

Nie nie Hans, normalnie bez cudzysłowia, bo tam jest normalnie i byś się przyzyczaił do normalności tutaj musisz do chamstwa.

Hans' napisał(a):
p.s. w Niemczech babcia klozetowa nie wpusci Ci na kibel bez monety w reku chocbys mial klocka miedzy nogami, w Polsce jednak zawsze mozna sie z klozetbabcia dogadac

Jeszcze mi się tak nie zdarzyło w Niemczech. Po pierwsze płaci się przy wyjściu i tyle co łaska a po drugie płacisz wymagasz tzn masz czysty kibel że możesz tego klocka postawić a w Polsce płacisz wchodzisz i ze sraniem masz spokój bo taki syf że się odechciewa. Ok są i też porządne kible albo baaaardzo mało.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:54 

Hans', nie masz racji :D w podrózy po Niemczech zatrzymałem się na stacji..tankowanie, wc.. biegne do "bramek" przed wc i okazuje się ze nie mam odpowiedniej monety, obok mnie kolega, nie mamy jak dostać się do kibelka. Szukam monet... i wymyka mi się głośne "[cenzura] mać". Na to pani z obsługi ze wschodnim akcentem, "łooo polacyyy! chodzcie, chodzcie" przemycając nas przez "bramki".

:ok:

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 22:55 
Częsty bywalec

hahaha dobre :D
mi sie kiedys zdarzylo, wstretne babsko nie wpuscilo mnie na kibel a juz mnie nosilo
musialem biegac z kibla do zony po monete, ledwo zdazylem :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1