BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 09:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Globalne Ocieplenie
PostNapisane: 10 października 2008, 13:21 
Forumowicz

http://www.fubiz.net/blog/index.php?2008/09/18/2229-global-warming-quercus

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 13:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
przykre ale taka jest prawda że jak tak dalej pójdzie to zapanuje kolejna epoka lodowcowa.my tego nie dożyjemy ale pokolenia po nas będą musiały żyć z błędami popełnionymi przez nas. :/

to troche inny temat ale też ważny wg mnie.tragiczny koniec życia zwierząt które żyja po to by ktoś kiedyś mógł za ciężką kase kupić ich futro.uwaga bo naprawdę ostry i brutalny film.raz go obejrzałem i wiecej nie chce.po prostu brak mi słów :(
http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 13:39 
Forumowicz

o kur*a :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 13:58 
Zacna persona forum

manipulacja,ziemia ma 6 miliardów lat a człowiek jest na niej od 40 tyś lat,zmiany klimatyczne będą się zmieniać na przemian ,kontynenty łączyć i dzielić ,gatunki ginąć a na ich miejsce powstwać nowe i tak dalej.........

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 14:02 
Przyjaciel forum

Bury napisał(a):
manipulacja,ziemia ma 6 miliardów lat a człowiek jest na niej od 40 tyś lat,zmiany klimatyczne będą się zmieniać na przemian ,kontynenty łączyć i dzielić ,gatunki ginąć a na ich miejsce powstwać nowe i tak dalej.........

wiadomo ale jednak człowiek dość znacznie się przyczynia do ocieplenia sie klimatu

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 15:25 
Zacna persona forum

nie no, sądzę że człowiek prędzej wyczerpie złoża natralne przy użyciu których degraduje środowisko zanim puszcza białowieska zamieni się w pustynie po której biegają zajączki ze łzami w oczach

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 15:31 
Przyjaciel forum

Bury napisał(a):
nie no, sądzę że człowiek prędzej wyczerpie złoża natralne przy użyciu których degraduje środowisko zanim puszcza białowieska zamieni się w pustynie po której biegają zajączki ze łzami w oczach

to na pewno bo ropa ma sie skończyc za kilkadziesiąt lat a żeby zobaczyc wszystkie skutki globalnego ocieplenia trzeba by życ z 300 lat.ale takie anomalia jak trąby powietrzne jak w tym roku u nas nigdy nie występowały aż tak często i z taką siłą.huragany na świecie też są coraz mocniejsze.anomalia i zmiany klimatyczne były od zawsze.ale nigdy wcześniej człowiek nie niszczył środowiska w taki sposób jak dziś

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 15:42 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
trollu napisał(a):
Bury napisał(a):

to na pewno bo ropa ma sie skończyc za kilkadziesiąt lat a żeby zobaczyc wszystkie skutki globalnego ocieplenia trzeba by życ z 300 lat.ale takie anomalia jak trąby powietrzne jak w tym roku u nas nigdy nie występowały aż tak często i z taką siłą.huragany na świecie też są coraz mocniejsze.anomalia i zmiany klimatyczne były od zawsze.ale nigdy wcześniej człowiek nie niszczył środowiska w taki sposób jak dziś

Niewiele osób się tym przejmuje ale ich wręcz śmieszy że ktoś się przejmuje takimi "głupotami" co według mnie jest wyłącznie przejawem ograniczenia umysłowego. Ja staram się nie dorzucac jeszcze od siebie do tego całego bałaganu... Nigdy nie wylewam starego oleju na trawnik za domem, segreguje śmieci a jak wychodzę w piątek z pracy to wyłączam komputer a nie zostawiam go włączonego przez cały weekend. Niby małe rzeczy ale mogą wiele zmienic.

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 15:46 
Zacna persona forum

Bobby_Valentino, i to Ci się chwali

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 15:53 

Bobby_Valentino napisał(a):
trollu napisał(a):
Bury napisał(a):

Niewiele osób się tym przejmuje ale ich wręcz śmieszy że ktoś się przejmuje takimi "głupotami" co według mnie jest wyłącznie przejawem ograniczenia umysłowego. Ja staram się nie dorzucac jeszcze od siebie do tego całego bałaganu... Nigdy nie wylewam starego oleju na trawnik za domem, segreguje śmieci a jak wychodzę w piątek z pracy to wyłączam komputer a nie zostawiam go włączonego przez cały weekend. Niby małe rzeczy ale mogą wiele zmienic.

witam w klubie "starajacych sie dbac"

mnie szlak trafia jak widze syf na ulicach,w lesie, nad jeziorem - ludzie nie wiem czy sa slepi czy im to nie przeszkadza, bo o ograniczeniu umyslowym mowic nie trzeba juz. Co im szkodzi ze wyrzyci butelke,papierek po batoniku,karton,papier, kipa po fajkach na plazy,za okno samochodu czy w lesie. W pale sie nie miesci jakimi ludzie sa brudasami.A czy to wymaga az tak duzego wysilku zeby smieci z auta wyrzucic do smietnika a nie za okno?Czy butelke po napoju do kosza a nie w krzaki?Osobny temat to dzikie wysypiska - jedzie czlowiek na łąke czy do lasu na spacerek - a gdzies tam za rogiem jeden wielki smietnik...

Rzygać się chce... :(

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 15:57 
Przyjaciel forum

Bobby_Valentino napisał(a):
Niby małe rzeczy ale mogą wiele zmienic.

:ok: żeby wszyscy tak myśleli i robili.najbardziej mnie denerwuje jak wszyscy mówią że na świecie sie źle robi,że zanieczyszczenie,pełno spalin a później śmieci w worku przez okno do rowu bo nie chce sie do kosza wywalić :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 16:05 
Forumowicz

30 tys. naukowców przeciwko oszustwu "globalnego ocieplenia"

Cytuj:
Nie ma dowodów, że emitowane przez człowieka gazy cieplarniane wywołają zmiany klimatyczne. Ponadto, istnieją naukowe dowody, że zwiększenie stężenia dwutlenku węgla w atmosferze powoduje skutki korzystne dla środowiska roślinnego i zwierzęcego.

źródło: prawda2.info

Polecam także film The Great Global Warming Swindle.

http://www.garagetv.be/video-galerij/bl ... _Film.aspx

o filmie:

wikipedia

Ogólnie temperatura na Ziemi zwiększa się podobnie jak temp. na innych planetach układu słonecznego, jest to ściśle powiązane z temp. Słońca a nie emisją CO2 przez człowieka.

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 16:19 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Ogólnie temperatura na Ziemi zwiększa się podobnie jak temp. na innych planetach układu słonecznego, jest to ściśle powiązane z temp. Słońca a nie emisją CO2 przez człowieka

wg mnie nic nie dzieje sie bez przyczyny ani nic nieznikaod tak sobie.było i nie ma.Ziemia pamieta juz różne zmiany klimatu które nie były zależne od człowieka.tylko jeżeli człowiek niema nic wspólnego z efektem cieplarnianym to po ch** tyle kasy idzie na ochronę środowiska, po co coraz ostrzejsze normy czystości spalin w autach i motorach??wszystko ma znaczenie.

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 16:51 
Forumowicz

trollu napisał(a):
wg mnie nic nie dzieje sie bez przyczyny ani nic nieznikaod tak sobie.było i nie ma.Ziemia pamieta juz różne zmiany klimatu które nie były zależne od człowieka.tylko jeżeli człowiek niema nic wspólnego z efektem cieplarnianym to po ch** tyle kasy idzie na ochronę środowiska, po co coraz ostrzejsze normy czystości spalin w autach i motorach??wszystko ma znaczenie.

może przytoczę parę nie moich wypowiedzi:

Cytuj:
Co by nie mówić o efekcie cieplarnianym, czy może "efekcie cieplarnianym" prawda jest zupełnie inna. Zapasy paliw kopalnych się wyczerpują, a popyt wzrasta. Rosja się rozwija, Chiny w ciągu ostatnich 30 lat rozwinęły się znacznie i nadal się szybko rozwijają. USA i Europa mają swój stały rozwój. Wszyscy potrzebują paliw kopalnych. A tych jest coraz mniej. Żadne społeczeństwo by się tym nie przejęło (no bo skoro jeszcze są, to korzystajmy), więc trzeba było wymyślić coś innego aby był "bat nad głową". Tym czymś jest efekt cieplarniany. Już teraz można tym ludzi straszyć aby było społeczne przyzwolenie na nowe droższe technologie w transporcie i wielu innych dziedzinach. Że w imię zapobiegania jakiemuś tam efektorowi, już teraz muszą więcej płacić. USA i Chiny mają to w d.... i nie podpisały porozumienia z Kyoto i nie redukują zużycia ropy. Co mają ograniczać swój rozwój. Ma to też drugą stronę, bo jak cena ropy jeszcze wzrośnie, to odbije się to na ich gospodarkach, ale do tego czasu będą na tyle bogate aby innym dyktować warunki - co USA już robi. Nie dajcie sobie zamydlić oczu jakimś efektem, chodzi wyłącznie o zmniejszające się zasoby paliw kopalnych.

Cytuj:
Oczywiście chodzi o światowy podatek od CO2 (co za kretynizm totalny). Ale nie gadajcie, że rozwój przemysłu nie ma wpływu na efekt cieplarniany, bo ma, tyle że niezwykle znikomy. Należy przede wszystkim odróżnić wpływ CO2 na przyrodę od wpływu tego wszystkiego, co ludzkość produkuje "przy okazji" spalania węgla, ropy i całej reszty. Jest to całe mnóstwo przeróżnych chemikaliów i to one mają wpływ na zanieczyszczenie środowiska. Wracając do CO2 to mnie kur***a bierze jak w "dawce prawdy" o 19:30 słyszę, że dwutlenek węgla zanieczyszcza środowisko. CO2 nie zanieczyszcza środowiska, bez CO2 rośliny nie mogłyby przeprowadzać fotosyntezy! Niestety okres wzrostu aktywności słońca zbiegł się w czasie z okresem gwałtownego rozwoju przemysłowego ludzkości opartego na wykorzystaniu energii z procesu spalania, pech (dla nas), fuks dla tych którzy rzeczywiście braliby kasę z tego durnego podatku. Co innego sprawa chemikaliów wydzielanych "przy okazji" spalania i produkcji CO2. One rzeczywiście zanieczyszczają atmosferę, "zanieczyszczają" co znaczy zupełnie co innego niż "powodują zatrzymywanie w niej ciepła". Głównym "zatrzymywaczem ciepła w atmosferze" jest nie kto inny jak para wodna i to jej obieg kształtuje wzrosty i spadki temperatur na Ziemi, ot i cała sprawa ze straszliwym CO2.

Jeszcze raz polecam film The Great Global Warming Swindle.

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 17:17 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Oglądałem i czytałem już parę teorii o efekcie cieplarnianym i rzeczywiście też nie jestem do końca przekonany czy ludzie mają tak ogromny wpływ na to. Gdzieś czytałem że spaliny z samochodów to tylko jakiś bardzo znikomy % Co2 który emituje się do atmosfery, o ile się nie mylę to było to coś na poziomie 2%-3% ? Więc ludzie się spytają to po co te "chore" normy Euro ? One są głównie po to żeby wychodząc z domu na spacer w mieście nie wdychac samych chemikaliów i smogu tylko czyste powietrze. Tak jak wspomniał Kornel ja po prostu chcę życ w czystym środowisku gdzie naokoło niema ton śmieci.

To że paląc fajka wyrzucisz go do kosza a jedząc cukierka papierek schowasz do kieszeni nie wymaga tak wielkiego wysiłku.

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 17:53 
Zacna persona forum

a ja czytałem że to prądy morskie regulują klimat ,gdzieś tam jest to opisane. natężenie słońca z pewnością się zmienia ale nie w ciągu 100 lat tylko miliardow

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 18:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Kornelio, Bobby_Valentino, :ok: mam takie samo zdanie. Ale już nie raz pisaliśmy o głupocie ludzi za kólkiem, a co dopiero uświadomić ich ekologicznie :(
U mnie jak stawiali kontenery do segregowania to co chwile podpalali papier :( W koncu wrócił stary ogólny kontener. Nie wiem bo Zabrze szczyci się segregalnia śmieci i kompostownią a jakoś nie widze oddziwlnych kontenerów. Na mojej byłej uczelni była segregacja na korytarzu z tym że pani sprzątaczka przychodziła i potem wszystkie śmieci do jednego wora, no bo przecież nie będzie latać z 3.
Mamy za głupie społeczeństwo żeby u nas było w miare czysto...
Kiedyś w Niemczech było mega czysto, zjechały się inne nacje i już niestety tak czysto nie jest.
Zresztą poza Polską są jeszcze kraje dużo gorsze tj jak Chiny, USA, kraje byłego ZSRR, Afryka, cała Ameryka Pd. itp...
Chciałbym życi w czystym Świecie, czystej Europie, czystej Polsce...

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 18:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
........a mnie wkurza niemiłosiernie jak widzę że ktoś wywala pety za okno samochodu. Pół biedy zgaszonego.......

....bo mu będzie popielniczka się brudziła....

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 19:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Mnie też - jak kiedyś dostanę takim petem w papę albo wleci mi do samochodu przez otwarte okno to biada...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 19:27 
Przyjaciel forum

agrafka napisał(a):
........a mnie wkurza niemiłosiernie jak widzę że ktoś wywala pety za okno samochodu. Pół biedy zgaszonego.......

....bo mu będzie popielniczka się brudziła....

jak myśli że przez to nikt nie zauwazy ze palił w aucie to grubo sie myli.
Bury
Cytuj:
a ja czytałem że to prądy morskie regulują klimat ,gdzieś tam jest to opisane. natężenie słońca z pewnością się zmienia ale nie w ciągu 100 lat tylko miliardow

dokładnie.widziałem film o topnieniu lodowców.jak wiadomo lodowiec to zamarznięta słodka woda.przez topnienie lodowców coraz więcej słodkiej wody będzie krążyć w oceanach i zakłócać słone prądy.przez to podobno juz za kilkadziesiąt lat na Wyspach gdzie mają łagodny klimat mają zapanować zimy jak na Syberii.
taka ciekawostka :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1