BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 10:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, 16:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
KotSylwester napisał(a):
Przecież "psy", "pies" to nazwa zwyczajowa a nie obraźliwa?

Jeśli się mnie pytasz, to obraźliwa. Powiedzenie do kogoś "ty psie" traktuje jako obelge.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, 16:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
popieram GP-T1000

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, 17:22 
Forumowicz

Przepisy przepisami ale to co napisałem to wiem że tak jest i basta mój kolega nie przyjął kilku mandatów i czy jest w kraju czy zagranicą i nie odbiera wezwań do sadu i jak napisał po 2 latach sprawa się przedawnia

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, 17:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Mialem identyczna sytuacje. Po pierwsze - punkty sie nie sumuja z niemieckimi. Ja przekroczylem punkty w PL, dostalem wezwanie na badania psychologiczne i skierowanie na egzamin, mialem tez oddac polskie prawo jazdy w WK ale nie oddalem :). Egzamin zdalem, punkty mam skasowane.
W razie kontroli pokazalbym niemieckie prawo jazdy, ale jesli sprawdziliby mi punkty to mialbym z miejsca odebrane.
Jesli chodzi o wspolprace urzedow niemieckich z polskimi - niestety bajki jak na razie (dla Ciebie na szczescie).

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, 18:13 
Forumowicz

Moje BMW: E91 320d -E87 120I
el Presidente napisał(a):
Mialem identyczna sytuacje. Po pierwsze - punkty sie nie sumuja z niemieckimi. Ja przekroczylem punkty w PL, dostalem wezwanie na badania psychologiczne i skierowanie na egzamin, mialem tez oddac polskie prawo jazdy w WK ale nie oddalem :). Egzamin zdalem, punkty mam skasowane.
W razie kontroli pokazalbym niemieckie prawo jazdy, ale jesli sprawdziliby mi punkty to mialbym z miejsca odebrane.
Jesli chodzi o wspolprace urzedow niemieckich z polskimi - niestety bajki jak na razie (dla Ciebie na szczescie).

Wielkie dzieki. Gliniarz z ktorym dzis rozmawialem wlasnie cos wspominal ze kurs i badania psychologiczne. Jak dlugo to trwa? A te pkt kasuja sie zaraz po egzaminie czy od daty otrzymania ich? Ale tak mysle ze nie ominie mnie to- i predzej czy pozniej bede musial zrobic ten kurs i badania i chyba odbiore ten liscik i poddam sie karze, zeby tylko nie musial oddawac prawka do WK poniewaz wtedy nie bedzie wesolo.

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, 19:24 
Uzależniony od forum :)

Co innego nazywać policjantów psami, mam kumpla, którego brat jest "psem" i właśnie tego określenia używa. Film "PSY" to też obraza? Odmienną sprawą jest powiedzieć komuś Ty psie! prawda? Nie uważam natomiast żeby zapytac policjanta, jakiegoś znajomego: Jak tam w psiarni się pracuje? I on tego nie odbierze negatywnie. Jednak podczas kontroli jest specyficzna sytuacja i na 99,99% zostanie to odebrane jako pyskówka...

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, 19:37 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
kosior898, no skoro tak ślepo wierzysz koledze, który przecież nie musi mówić Ci całej prawdy - Twoja sprawa ;)
A tak przy okazji, karalność wykroczenia przedawnia się z upywem roku od popełnienia wykroczenia, a 2 lata dopiero wtedy, gdy zostało wszczęte postępowanie.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, 20:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
KotSylwester, dobrze gada polac mu :zdrowko:

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, 20:21 
Forumowicz

maaaad nie wiem nie znam się dokładnie na tym

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 00:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
j-23 napisał(a):
el Presidente napisał(a):

Wielkie dzieki. Gliniarz z ktorym dzis rozmawialem wlasnie cos wspominal ze kurs i badania psychologiczne. Jak dlugo to trwa? A te pkt kasuja sie zaraz po egzaminie czy od daty otrzymania ich? Ale tak mysle ze nie ominie mnie to- i predzej czy pozniej bede musial zrobic ten kurs i badania i chyba odbiore ten liscik i poddam sie karze, zeby tylko nie musial oddawac prawka do WK poniewaz wtedy nie bedzie wesolo.

Bardzo dlugo czekalem na egzamin (Legnica), najpierw miesiac na teorie (pytania dostepne na plycie w sklepach), potem ponad miesiac na jazde (radze wziac pare godzin z instruktorem, inaczej oblejesz na obsludze auta, serio, czepiaja sie glupich slowek typu swiatlo przeciwmglowe zamiast przeciwmgielne itp.), po zdanym egzaminie przychodza papiery do Twojego WK i dostajesz decyzje o anulowaniu punktow i nieodbieraniu uprawnien. Teoretycznie zeby dostac skierowanie na egzamin musisz zlozyc prawo jazdy w uWK, w praktyce jak troche tam poplaczesz to dadxza Ci termin z miesiac-dwa.
W kazdym razie w przypadku kontroli mozesz miec i tak odebrane prawo jazdy, tak wiec do czasu zdania egzaminu CB radio, pasy, swiatla i wolne tempo.
Kapelusznikom komentujacym przekroczenie punktow oswiadczam, ze nie trzeba byc puiratem drogowym aby w kaczopolicyjnym pansttwie przekroczyc limit. Nie zycze nikomu aby przekonal sie na wlasnej skorze, chyba ze ktos sie jeszcze bedzie wymadrzal.

W Niemczech 2 lata temu stracilem prawo jazdy na miesiac - 150 km/h na autostradzie na dozwolonym 80 (ograniczenie klikaset metrow). Dostalem mandat i wolna reke przy wyborze miesiaca w ciagu roku, kiedy musze oddac prawo jazdy na miesiac. Wybralem lipiec, i tak 3 tygodnie bylem na Teneryfie :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 02:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
Nie wiem jak wygląda sprawa z niemieckim prawkiem i naliczaniem na nie punktów. Ale z polskim mam już doświadczenie :hyhy:

Jak już koledzy powiedzieli, kurs nic nie da. To co do ciebie przyszło to zapewne było zawiadomienie o wniosku o cofnięcie uprawnień (rozpiska wszystkich punktów). Wniosek o cofnięcie uprawnień poszedł do twojego WK. Dopiero starosta zdecyduje czy ci zabrać czy nie. Jeżeli starosta jest OK. To skierują cię "sprawdzenie kwalifikacji" czyli na egzamin i dadzą ci 3 miesiące na zdania, a prawko będziesz miał i uprawnienia też (miałem nawet stłuczkę w tym okresie i ubezpieczenie działa). Jednak policja może ci je zabrać w razie kontroli, ale musi mieć kompa ;) . Mnie kontrolowali 2 razy i mi nie zabrali. Dopiero jak nie zdasz egzaminu cofają ci uprawnienia i żeby dostać kolejne skierowanie musisz oddać prawko.

Nie rozumiem tylko jednej rzeczy. Mówisz że prawko wymieniłeś na niemieckie. Ale co zrobiłeś z polskim? Oddałeś w Niemczech?

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 09:53 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Z mega zdziwieniem dowiaduje sie, ze słowo pies jest obraźliwe....
Co jest obraźliwego w tym zwierzęciu, przyjacielu człowieka ???

Nie widze też jakiegoś afrontu w powiedzeniu "ty psie",
A co z "ty kocie" ? albo "ty chomiku" ;

Chłopcy qrax i GPT, proponuje mniej hipho-polo i będzie luzzzz

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 10:11 
Cytuj:

a co brzmi bardziej ofensywnie, "zamknij się kiciu" czy "zamknij się suko" ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 10:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Boogie napisał(a):
Chłopcy qrax i GPT, proponuje mniej hipho-polo i będzie luzzzz

To czego mam słuchać żeby być tak wyluzowanym jak Ty?
To jest chyba kwestia wychowania i środowiska w którym się obracasz. Mnie uczyli że tak się do ludzi nie mówi.
Tak pies przyjaciel człowieka, a jest taki organ męski który jest dumą faceta i kobiety też go lubią a jak tak nazwiesz człowieka to się obraża. Ciekawe czego słucha taki człowiek że się obraża na takie przecież przyhazne określenie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 10:14 

Boogie napisał(a):
A co z "ty kocie" ? albo "ty chomiku" ;

Boogie, ty świnio !

;) żart :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 10:37 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
..::CZARNY::.. napisał(a):
"zamknij się suko" ?

akurat słowo suka ma przyczyne w staropolskim, do dzisiaj w czeskim języku słowo brzmiące szukać, znaczy mówiąc delikatnie kopulować,
i przez te stare konotacje staropolskie suka ma taki wydźwięk.

A co może kolesie od hiphopolo nie wywindowali słowa pies na nie wiadomo jaką bluzge ? w końcu większość ich tffurczości to wrzucanie policji.

Pies jest na prawde neutralnym określeniem glin

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 10:43 

Boogie, jak nigdy popieram rozumowanie Boogie-go.

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 11:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
Mam wujka psa. I sam o sobie tak mówi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 13:36 
Forumowicz

Moje BMW: E91 320d -E87 120I
kostek_ja napisał(a):

Nie rozumiem tylko jednej rzeczy. Mówisz że prawko wymieniłeś na niemieckie. Ale co zrobiłeś z polskim? Oddałeś w Niemczech?

Prawko pl oddalem w niemczech i zostalo ono wyslane spowrotem do pl do urzedu gminy lub WK:

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2008, 17:44 
No właśnie.

Ja dziwię się zawsze ludziom, którzy na sukę mówią pies :znudzony:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1