BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 09:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brytyjczycy odtajnili dane o UFO
PostNapisane: 20 października 2008, 07:43 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy są pewni, że UFO istnieje, a ich twierdzenia są przyjmowane z pobłażaniem. Ministerstwo Obrony Wielkiej Brytanii opublikowało właśnie w internecie akta z zeznaniami świadków, którzy spotkali kosmitów.

Tak wyglądają kosmici według świadectw Brytyjczyków (nationalarchives.gov.uk)
Pośród historii znajdziemy i takie o porwaniach przez kosmitów (nationalarchieves.gov.uk)Na stronie internetowej Archiwów Narodowych odnajdziemy 19 plików akt zawierających raporty ze spotkań z UFO do jakich doszło w latach 1986-1992.

W ciągu następnych czterech lat Ministerstwo Obrony planuje opublikowanie jeszcze dwustu podobnych akt.

Odnajdziemy więc mnóstwo świadectw naocznych świadków UFO, dokładne relacje spotkań z kosmitami wraz z datami, miejscami i szczegółowymi opisami tego co widzieli. Możemy przyjrzeć się przedmiotom, statkom kosmicznym i samym kosmitom gdyż teksty są bogato ilustrowane.

Historie niesamowite

Historie, które zawierają ujawnione akta, z pewnością nie należą do przeciętnych. Jedna z nich dotyczy lotu samolotu Alitalii, który w 1991 roku o mały włos nie zderzył się ze statkiem kosmicznym.

Pośród świadectw odnajdziemy również relację pilota amerykańskich sił powietrznych, który dostał rozkaz zestrzelenia UFO. Pilot przelatywał właśnie nad Południową Anglią, kiedy jego radar wykrył statek kosmiczny.

Jeszcze bardziej niesamowita jest opowieść 73-letniej kobiety, która twierdzi, że w 1983 roku została zabrana na pokład statku kosmicznego w Basingstoke Canal w Aldershot.

Inna mieszkanka Anglii utrzymuje, że tak naprawdę pochodzi z Syriusza, a jej statek kosmiczny, wraz z kilkoma innymi osobami na pokładzie, rozbił się w Brytanii podczas drugiej wojny światowej.

Głos ekspertów

Eksperci zajmujący się UFO mówią, że ujawnienie tych akt rzuca nowe światło na sprawę kosmitów.

- Archiwa Państwowe zrobiły świetną robotę. Teraz każdy można zerknąć na materiał źródłowy - rzeczy, które przybywają do Ministerstwa Obrony każdego dnia i przyjąć własną opinię na ten temat - mówi doktor David Clarke z Sheffield Hallam University.

Źródło:
http://www.tvn24.pl/0,1569377,0,1,minis ... omosc.html

Co Wy na to ?
Rząd jednego z ważniejsych państw odtajnia dane które mogą rzucają nowe światło na wiele spraw.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 08:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
hmm.... jak nie zobacze na lajfie to nie uwierze w UFO :]

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 08:20 
Za pieniądze wydane na te bzdury, można by dać ciepły posiłek wielu głodnym dzieciom.

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 08:22 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
..::CZARNY::.. napisał(a):
Za pieniądze wydane na te bzdury, można by dać ciepły posiłek wielu głodnym dzieciom.

Tak, a najlepiej wszystko rozdać wszystkim biednym.
Sprzedaj E36, daj kase na sierociniec albo szpital :ok:

Tytuł: Re: Brytyjczycy odtajnili dane o UFO
PostNapisane: 20 października 2008, 08:43 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Kyokushin napisał(a):
[

Inna mieszkanka Anglii utrzymuje, że tak naprawdę pochodzi z Syriusza, a jej statek kosmiczny, wraz z kilkoma innymi osobami na pokładzie, rozbił się w Brytanii podczas drugiej wojny światowej.

:07:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 08:46 
E36 służy mi dzielnie wożąc mój tyłek tam i z powrotem, wozi mi graty z domu do aka i różne inne takie. Jest to użytkowa rzecz. Dla domu dziecka też daję ziko i nie żałuję.
Poza tym, równie dobrze, można zainwestować w nas samych, jak nie biednych, np. budując drogi.

Zamiast prymitywnych docinek na temat mojego E36 może sam powiedz czemu to ma służyć, to całe UFO?

Astrolodzy odkrywają nowe planety, podobne do Ziemi, miliardy lat świetlnych dalej, w innych układach, znajdują na nich wodę itd. ale żadnych statków i mieszkańców Syriuszów itd. Gdyby faktycznie coś w tym było, już dawno czytalibyśmy publikacje na ten temat. Jedyne, co czytamy, to literatura S-F. Więc co to za głos "ekspertów"? Naprawdę, mamy dobry sprzęt i zdolnych astronomów, którzy obserwują niebo cały czas i jakoś szału nie ma.

Kyokushin napisał(a):
Rząd jednego z ważniejsych państw odtajnia dane które mogą rzucają nowe światło na wiele spraw.

Jakich spraw? Odnośnie historii naćpanych lub psychicznie chorych ludzi, którzy twierdzą, że porwali ich kosmici?

Albo grupki młodych ludzi, którzy pijąc piwko sobie robią kręgi na polach udając, że lądował statek kosmiczny i żeby powkurzać rolników?

Dla mnie istnienie UFO jest podobnie, jak z istnieniem św. Mikołaja i jego latających reniferów. (Uwaga, prawdziwy św. Mikołaj nie żyje od jakichś 1700 lat).
Eksperci od UFO.... hah. Kim oni w ogóle są? Czemu na temat ufo nie wypowiadają się biolodzy? Astrologowie? Chemicy?

Kyokushin napisał(a):

Niech utrzymuje. Próbka krwii, sprawdzenie DNA, drzewa genealogicznego i do widzenia.
Są metody. Są też naiwni ludzie, którzy jednak wierzą w UFO. Dla mnie to niepoważne.

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 08:49 

(Uwaga, prawdziwy św. Mikołaj nie żyje od jakichś 1700 lat).

no to mamy już dwie sensacyjne wiadomości w jednym temacie :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 08:53 
Administrator

Zamiast prymitywnych docinek na temat mojego E36 może sam powiedz czemu to ma służyć, to całe UFO?

Jest to takie same zjawisko jak deszcz, korki, włamania.
Ktoś zaczął gadać że coś widział więc ktoś inny zaczął się tym interesować.
Było ileśtam zgłoszeń więc powstały jakieś akta. Teraz jest odtajniono. To wszystko.

To niczemu nie służy, poprostu pojawiły się informacje o tym zjawisku. Czy jest czy nie ma to sprawa osobna.

Tak samo jak ktoś ci powie że 'stwierdzono że 500 tyś kolumbijskich papug przeleciało z afryki do azji' - też niczemu to nie służy a się zbiera informacje na ten temat :)

Kolejny news:
Elwis Presley nadal nie żyje :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 08:59 

To On w ogóle umarł ? :przestraszony:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 10:59 
Tez widzialam ten artykul i cieszą mnie takie fakty, bo ja wierze i w Boga, i w duchy i w ufo :D raz widzialam cos dziwnego nad Bałtykiem, ale ogolnie moja wiara nie ma racjonalnego poparcia :) kazdy musi w cos wierzyc...

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 11:37 

Kyokushin napisał(a):

:rotfl:

To nie są opinie rządu ani ekspertów, tylko rzekomych świadków... więc co to za tajne dane? Czy rząd brytyjski powiedział : UFO istnieje, mamy dowody?

Natomiast ja wierzę że nie jesteśmy sami we wrzechświecie. Nie uważacie że to byłoby samolubne myślenie, że na tyle planet i ukladów planet TYLKO i wyłącznie na jednej węgiel przeobraził się w organizm żywy? Z tego co ostatnio widziałem to chyba na Marsie zamiast węgla jest krzem, który również może stwarzać życie, ale go nie zauważymy... bo takie krzemowe drzewo rośnie tak długo że go nie zobaczymy... a panujące burze je niszczą...

Zresztą nie oglądaliście Alien-a? :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 11:56 
Forumowicz

Moje BMW: e21,e36,2xe46
Kod silnika: encoded
A niech se żyją ufoludki może akurat zaczynają produkcje e34, e36, e38 i będzie coś ściągać od nich a może mają autostrady nowe. :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 11:59 
Zacna persona forum

form życia pozaziemskiego nie można wykluczyć ale jeśli się ktoś bliżej zapozna z odległościami ktore nas dzielą między gwiazdami czy między galaktykami to odrazu zwątpi w realizm wzajemnego spotkania się

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 12:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
Trzeba badac takie rzeczy no pewnie, bo dlaczego mielibysmy byc sami w wszechswiecie? Jest duze prawdopodobienstwo ze tam jakies cholerstwo jest, tylko ciekawe w jakiej formie - mozliwe ze nam jeszcze nieznanej

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 12:33 
Częsty bywalec

Jak to nie ma kosmitów :niepewny: Zerknijcie chociażby do sejmu :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 12:45 

Mnie tam nie obchodzi jakieś tam UFO czy życie w innych galaktykach :] a właściwie obchodzi.... :luka:

całe G***o :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 12:48 
Forumowicz

Moje BMW: e21,e36,2xe46
Kod silnika: encoded
Ja bym ufoludke chętnie zobaczył może posiada jakąś nieziemską urode :-k

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 12:52 
qrax napisał(a):
Trzeba badac takie rzeczy no pewnie, bo dlaczego mielibysmy byc sami w wszechswiecie? Jest duze prawdopodobienstwo ze tam jakies cholerstwo jest, tylko ciekawe w jakiej formie - mozliwe ze nam jeszcze nieznanej

ciekawe czy na innych planetach mają forum BMW :beta: :04: :23:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 12:55 
Kyokushin napisał(a):
Tak samo jak ktoś ci powie że 'stwierdzono że 500 tyś kolumbijskich papug przeleciało z afryki do azji' - też niczemu to nie służy a się zbiera informacje na ten temat :)

Ten fakt wbrew pozorom może służyć, np. przelot taki może świadczyć o porze godowej, albo innych sprawach, jak zmiany klimatu itd. Istnieje wiele zależności, np. między kwitnieniem różnych roślin wodnych, a okresach, kiedy poszczególne gatunki ryb mają tarło. Gromadzenie takich informacji może być bez sensu, ale czasami mogą się przydać.
No i papugi można dotknąć, ten gatunek jest opisany i jak każde stworzenie opisane, ma dwuczłonową nazwę łacińską.

Będę zadowolony, jeśli z Marsa do Saturna przeleci 500 tyś. statków kosmicznych, o wyznaczonej dacie, godzinie, będę mógł przeczytać. Póki co, jakaś pani mówiąca, że jest z Syriusza, nie jest dla mnie nawet zabawna, sądzę, że trzeba jej pomóc.

Zapytałeś Andrzeju co my na to. Ja na to, że są ciekawsze i ważniejsze sprawy, jak dywagowanie o istnieniu rzeczy, o których czytamy w książkach s-f i nie widzę powodu do czepiania się o moje kosiarkowate 318i.

KotSylwester napisał(a):
Natomiast ja wierzę że nie jesteśmy sami we wrzechświecie.

Gdzieś tam daleko, polscy naukowcy odkryli planetę podobną do Ziemi :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 13:09 
Administrator

Zapytałeś Andrzeju co my na to. Ja na to, że są ciekawsze i ważniejsze sprawy, jak dywagowanie o istnieniu rzeczy, o których czytamy w książkach s-f

Gdyby wszyscy poszli tym tokiem rozumowania, nie czytałbyś książek ani nie oglądał filmów S-F ;)
Przecież ich autorzy zamiast tracić czas na wymyślanie głupot, mogli by iść posadzić pare drzew....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1