BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 10:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 11:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
elebele napisał(a):
bo Ufo to osobiscie jak dla mnie głupi wymysl amerykancow i w nie nie wierze . A ze jestem człowiekiem 'religijnym' i moze nie praktykuje zbyt czesto ale w Boga wierze i juz

UFO Amerykanie, Boga kto inny :)
Ale chyba nie wierzysz w Boga tak że jak się pomodlisz o coś to na drugi dzień to masz. UFO to przeważnie przenośnia do życia pozaziemskiego. W UFO jako latający spodek z "Marsjanie atakują" też nie wierze, ale w życie gdzieś na jakieś planecie owszem. Tyle jest "układów słonecznych" że nie wierze żeby tam nie było choćby małgo robaka który żyje.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 11:55 
Częsty bywalec

GP-T1000 napisał(a):
Ale chyba nie wierzysz w Boga tak że jak się pomodlisz o coś to na drugi dzień to masz.

prawie spadłem z krzesła ;) . Nie no bez jaj ... zapewne ty nie wierzysz w Boga bo myslales ze jak sie pomodliles przed snem i poprosiles o nowa m3 w garazu , to rano jej nie było? nie badzmy smieszni :znudzony: . Ja jestem wierzący w Boga i tyle, nie ma tu o czym dyskutować

e30 kiler 3xx

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 11:56 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
czesto sobie zadaje pytanie .... co jest bardziej realne ..czy Bog o ktorym mowiono mi od dziecka,chodzilem do kosciola,nauczano mnie ze jest to ktos w kim zawsze mam wsparcie......Bog ktory pozwala na roznego rodzaju choroby...wojny...gdzie dzieci rodza sie z roznymi wadami..

czy Kosmita...ktory takze jest o nim wiele histori,mitow...

wiem ze to porownanie jest dziwne ..ale czasami wydaje mi sie bardziej realne ze w calym wszchswiecie jest jakas inna cywilizacja niz wierzenie w Boga ...

jakis czas temu umarla mi bardzo bliska osoba...ta osoba byla niesamowicie dobrym czlowiekiem...moglbym powiedziej ze nie miala ona zadnej skazy...a jednak pewnego dnia dowiedziala sie o tym ze ma raka mozgu... przez nastepne 7 miesiecy wierzylem w Boga,...wierzylem ze ten Bog nie pozwoli na to zeby ta osoba odeszla...niestety o godz 5 rano obudzil mnie tel ze szpitala ..20 min pozniej moglem jeszcze patrzec dotykajac jeszcze ciepla reke zmarlej juz bardzo bliskiej mi osoby... do tamtego czasu przez prawie moje cale zycie mowienie pacierza przed snem bylo dla mnie normalna sprawa... po tym wszystkim zwatpilem w wiare ... ale nadal sie zegnam ,nadal czasami z nim rozmawiam..ale nadal zadaje sobie pytanie czemu ja to robie.. :/

Ostatnio edytowano 22 października 2008, 11:59 przez 7ka, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 11:57 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
elebele napisał(a):
ale w Boga wierze i juz

W niepokalane poczęcie też? :rotfl:

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 13:14 
Pierwsze kroki

maaaad napisał(a):
elebele napisał(a):
ale w Boga wierze i juz

stary wez idz wypisuj takie komentarze na forum onetu lub forum gazety wyborczej. tam jest miejsce dla takich komentarzy i ludzi to czytajacych. zaprezentowales wlasnie taki poziom gazety wyborczej. swoja droga co cie tak bawi ze az sie turlasz?
elebele ma takie zdanie i nie wiem czemu zebrala sie od razu grupka uswiadamiaczy i probuja mu wmowic swoje przekonania. moze wy nie macie racji? jak udowodnicie ze Boga nie ma? zreszta to nie jest forum religijne.

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 13:30 
Pierwsze kroki

Jezeli jest to sprawy ziemskie ma gleboko w dupie :] A jak nam wmawia kosciol stworzyl nas na swoje podobienstwo i tak bardzo nas kocha :]

Tak jestem heretykiem,ateista, satanista i powinienem zostac spalony na stosie :]

Zeby nie bylo OT - UFO istnieje ;] Unidentified Flying Object - czyli generalnie wszystko co lata a identyfikacja czego jest niemozliwa :] Odpowiednio rzucone frisbee mozna by traktowac jako UFO :]

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 13:51 
Naczelny bimbrovnik

Harnas85 napisał(a):
maaaad napisał(a):
elebele napisał(a):
ale w Boga wierze i juz

stary wez idz wypisuj takie komentarze na forum onetu lub forum gazety wyborczej. tam jest miejsce dla takich komentarzy i ludzi to czytajacych. zaprezentowales wlasnie taki poziom gazety wyborczej. swoja droga co cie tak bawi ze az sie turlasz?
elebele ma takie zdanie i nie wiem czemu zebrala sie od razu grupka uswiadamiaczy i probuja mu wmowic swoje przekonania. moze wy nie macie racji? jak udowodnicie ze Boga nie ma? zreszta to nie jest forum religijne.

Poluzuj gumę w majtach, bo chyba za bardzo cię uwiera. Nikomu nic nie próbuję wmawiać, to nie miejsce na dysputy teologiczne, jak sam zresztą napisałeś. Kolega zaprezentował swój punkt widzenia, ja swój, od tego jest forum. A to, że ci się on nie podoba - nie interesuje mnie to, póki piszesz do mnie takim tonem.
Na marginesie napiszę ci tylko, że m. in. za to Kościoła nie lubię - zadufanie, wiara w swoją nieomylność, sztywność, brak luzu, śmiertelna powaga i wieczne umartwianie. Masz zadatki na moherowca, kolego. EOT z mojej strony.
A wracając do tematu - kiedyś w nocy (bezchmurne, bardzo ciemne niebo) przeleciało mi coś nad głową. Nie widać było kształtu, a jedynie 4 białe światła formujące prostokąt. Poruszały się z taką samą prędkością i po takiej trajektorii, jakby były umieszczone na rogach prostokątu właśnie. Tyle że jeśli byłby to samolot, to musiałby lecieć bardzo nisko i robić duży hałas - wskazywały na to odległości pomiędzy światłami. Chyba że leciałby na tyle wysoko, że hałasu nie byłoby słychać, ale wtedy to musiałby mieć chyba wymiary boiska piłkarskiego. 2/4 samoloty? Może, ale światła się poruszały wręcz IDEALNIE zbieżnie. Na pewno nie potrafiłem tego czegoś zidentyfikować :x

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 13:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Wiadomo nie od dziś że człowiek najbardziej boi się śmierci i ktoś genialny wpadł na pomysł wymyślenia życia po życiu czyli nieba, ale żeby nie było tak pięknie wymyślił i piekło no a że każdy kij ma dwa końce wykorzystał to by mieć władze, początki religii to władza i poddanie. W jakiej by to nie było religii i o jakim bogu byśmy nie mówili.
UFO nikt nie wymyślił tylko tak jak pisze Quozz, Unidentified Flying Object. A to że ktoś to rozwinął w historie S-F to chwała mu za to, miał wyobraźnie i podzielił się z nami.

Ja bym chciał żeby USA ujawniło dane o UFO, myśle że było by dużo ciekawiej. Choć bardziej bym chciał żeby ujawnili prawde z 11 września...

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 15:55 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Ja w zielone ludki nie wierzę :) Jak nie zobaczę to nie uwierzę poprostu. A to że w USA jest najwięcej spotkań z ufoludkami i porwań mnie akurat nie dziwi bo w tym kraju jest najwięcej świrów :D W Boga też nie wierzę i jestem ateistą. A z takich rzeczy że tak powiem paranormalnych :hyhy: To doświadczyłem kiedyś paraliżu nocnego i było to naprawdę przerażające przeżycie bo przydarzyło mi się to w krótkim odstępie czasu po obejżeniu "Egzorcyzmów Emily Rose" wydygałem się strasznie :zdziwko: Bo skojarzyłem to zdarzenie właśnie z tym filmem...

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 16:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Nie rozumiem tylko po co ludzie tutaj zaczeli wsiadać na Boga, przecież to jest każdego osobista sprawa, czy wierzy, czy nie. Ufo takie, o jakim kretyni mówią, nie istnieje, co nie znaczy, że we wrzechświecie jesteśmy sami. Co to ma wspólnego z Bogiem - nie wiem, może tyle, że na jedno i drugie nie ma dowodów.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 16:11 
http://www.youtube.com/watch?v=CgGHDhV6VzQ

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 16:46 
Jeśli skutkiem ujawnienia przez rząd UK informacji o UFO będą kłótnie u nas na forum o istnieniu, bądź nie Boga, temat zostanie zamknięty.

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 16:46 
Pierwsze kroki

Bobby_Valentino napisał(a):
Ja w zielone ludki nie wierzę :) ...

One sa szare ...

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 19:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
MadziaWU napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=CgGHDhV6VzQ

Ładne fotki.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 20:27 
Częsty bywalec

maaaad napisał(a):
elebele napisał(a):
ale w Boga wierze i juz

ze tak ci powiem , [cenzura] ci do tego . Tak jak ci tam nizej napisali to z takimi komentarzami wypieprzaj na forum onetu ...

Nie wierzysz w Boga ? twoja sprawa ja wierze i to jest MOJA sprawa i nie nalezy za to kogos 'wysmiewac' czy wjezdzac na niego wiec sie opanuj

e30 kiler 3xx

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 21:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
"dresami"-z nimi to jedynie można zjarać trawę i chodziło mi o to że oni zaparzyli ci tą herbatę skoro powietrze widzisz.Mogłaś trochę sformułować twoją odpowiedz.Ale jest OK.Przynajmniej
mamy ładną dyskusję:P

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 21:23 
Naczelny bimbrovnik

elebele napisał(a):
ze tak ci powiem , [cenzura] ci do tego . Tak jak ci tam nizej napisali to z takimi komentarzami wypieprzaj na forum onetu ...

Nie wierzysz w Boga ? twoja sprawa ja wierze i to jest MOJA sprawa i nie nalezy za to kogos 'wysmiewac' czy wjezdzac na niego wiec sie opanuj

Kolego, nie wyśmiewam Cię, szanuję Twoją religię, tak jak i inne (te nieszkodliwe), nie zamierzam Cię od niej odwodzić ani udowadniać, że jest be, ani wjeżdżać na Ciebie za Twoje przekonania, w tym religijne. A że śmieszne wydają się jej niektóre założenia i dogmaty... Cóż, tak jest i nic na to nie poradzę :) Ale bez jadu, proszę. Piona i proponuję zakończyć temat o Bogu i religii :zdrowko:

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 21:47 
maaaad napisał(a):
elebele napisał(a):
ale w Boga wierze i juz

Gościu, kontroluj bajerkę.

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2008, 22:27 
Poszukaj zanim zapytasz

rybik napisał(a):
maaaad napisał(a):
elebele napisał(a):
ale w Boga wierze i juz

zupelnie nie rozumiem dlaczego tylu ludzi poczulo sie dotknietych tym jednym pytaniem?
jedni wierza w ufo, drudzy w B(b)oga. a dla trzecich bog czy ufo nie robi zadnej roznicy.
jesli mozna sie smiac z wierzen w ufo, mozna rowniez smiac sie z wierzen w boga, badzmy przynajmniej w tym sprawiedliwi. Poza tym jak apelowal kolega: wiecej luzu. Przejawem srodowisk z leksza religijno-fanatycznych jest czlkowity brak dystansu do samego siebie i tego, w co sie wierzy. Najmniejsza "niepoprawna" wzmianka i juz reakcja jakby ktos im wsadzil kolek w tylek. Dyskusja robila sie miejscami ciekawa, ale kilka osob chyba przegapilo swoj codzienny czas na "chill-pill" :hyhy:

moje uszanowanko panie i panowie, co zlego to nie ja (co dobrego to tez nie ja ale to juz inna historia)

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2008, 01:19 
Naczelny bimbrovnik

rybik napisał(a):
maaaad napisał(a):
elebele napisał(a):
ale w Boga wierze i juz

Następny moralizator... :zzz: Może już koniec tego wątku pobocznego?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1