BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 08:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 01:34 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: m40b18
czytam i się dziwie... ja zajmuje się handlem już wiele lat i oszukiwanie nie jest normą, a anomalią... owszem trafiają się cwaniacy na giełdach samochodowych czy allegro, ale to margines... jakby to była norma to by się miało same graty i syfy w domu a nie porządne rzeczy... poza tym ktoś kto zajmuje się handlem nie może cały czas kręcić, bo to tylko dużym gangom wychodzi, ale też do czasu...

faktycznie aukcja trochę przegięta, ale czy taka zła? jak dobrze zrobiony samochód, nie poszły podłużnice itd. to to jest igła... wyposażenie faktycznie robi wrażenie... a 4 latek z takimi bajerami za 20 koła? sorki ale od razu wiadomo że nie jest to samochód idealny...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 03:22 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
tomekgdz napisał(a):
to ja mu zycze poprostu powodzenia w znajdywaniu klientow i nie jest dla mnie dziwne ze oszukuje bo to norma w dzisiejszych czasach i wiekszosc ludzi nawet nie wie ze nie ma poduch a auto jest zlozone z dwoch wiem niemila sprawa ale tak juz jest

Chore i prymitywne podejście ;]

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 08:19 
tomekgdz napisał(a):
napisze tylko tyle jestem milo zaskoczony wasza uczciwoscia spotkac sie z czyms takim to super fart nastepnym razem jak bede kupowal furke to tylko z forum bo mialem ok 200 aut i nikt jeszcze nie powiedzial wszystkiego cos zawsze bylo ukryte pozdrawiam

nie mówienie wszystkiego, a kłamanie to tylko SUBTELNA różnica. Jak jej nie czujesz, no to przykro mi.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 08:20 
Witam serdecznie.

Widzę, że koleżka wszystkie fora w Polsce chce poruszyć.

Dobra po kolei.

Auto przyjechało uszkodzone, nawet swego czasu na forum miałem napisane w podpisie sprzedam Nissan Almera uszk.

W AUKCJI NIGDZIE NIE NAPISALEM, ZE AUTO JEST BEZWYPADKOWE. Chyba logiczne jest, że nie wrzucę zdjęć przed naprawą do ogłoszenia, jeżeli kupujący chciałby obejrzeć zdjęcia proszę bardzo.

ZAWSZE, gdy widzę lub wiem, że auto było uderzone powiadamiam o tym przez telefon. Ciekawi mnie z kim rozmawiałeś, że stwierdził, iż auto jest bezwypadkowe.

Następna rzecz, ceny takich Almerek w Polsce zaczynają się od 24-25tys. za auta z biednym wyposażeniem, ja za swoją chciałem 20tys. Na zdrowy chłopski rozum można dowiedzieć się, że coś tu nie tak. To nie jest niższa cena o 1000zł czy 2000zł, tylko o 5000zł.

Podsumowując stwierdzam, iż auto jest powypadkowe, ale nie zatajam tego przed nikim.

Jak gość szuka sensacji to niech zajmie się ogłoszeniami, 100% bezwypadkowe, a składane z pięciu.

U mnie wszystkie części są nowe, żadnego klejenia, bez oszczędzania.

Tyle ode mnie. I bardzo proszę modów o zamknięcie tematu, bo robi się niemiło.

p.s. A Almera już sprzedana, kupujący doskonale zapoznał się ze stanem auta.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 08:34 
A co z... "taśmami rybika" :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 08:56 
Zacna persona forum

Mysle ze kolezka "szerlok" próbuje sie za cos odegrac.

1.w ogłoszeniu nie ma napisane BEZWYPADKOWE
2.widac ze miało bitke- nawet laik na zdjeciach zobaczy
3.nie jest napisane ze przyjechało na własny kołach
4.cena mówiła sama za siebie- okazja, wiec cos nie tak
5.auto sprzedane, wiec po co to trachać.
5.kupiec zna stan auta, zna.

Nie ma co drążyc tamatu.

rybik napisał(a):
I bardzo proszę modów o zamknięcie tematu, bo robi się niemiło.

Przyłaczam sie.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 09:02 
Z mojej strony mogę podziękować większości forumowiczów za ufność do mojej osoby.

Sam pojechałem kiedyś 400km w sprawie nowego modelu Celici. W opisie ok, przez telefon makaron stwierdził, że auto jest w stanie perfekcyjnym. Dojechałem, okazało się, że nie było elementu na którym nie było by szpachli, uderzony i przód i tył, w środku masakra.

Wg mnie takie przykłady należy rozgłaśniać, a nie ofertę, w której wszystko jest jasne, ale nic są ludzie i ludzie....

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 09:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
rybik napisał(a):
Wg mnie takie przykłady należy rozgłaśniać
I karac !! Tak samo jak nagminne pzreklrecanie licznikow !!

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 09:12 
rybik napisał(a):
Wg mnie takie przykłady należy rozgłaśniać, a nie ofertę, w której wszystko jest jasne, ale nic są ludzie i ludzie....

Robercie, ale pan twierdzi, że ma nagranie, gdzie ponoć:

Cytuj:
Ponoc zanim sprawa nabrala rozglosu to sprzedajacy lgal przez telefon ze samochod w idealnym stanie, ze przyjechal nim osobiscie z wloch, ze nie nosi sladow poprawek itp itd.

Póki ta sprawa jest nie wyjaśniona, wciąż są wątpliwości. Może zgodzisz się na umieszczenie nagrania i ustosunkowanie się do niego? Albo wyjaśnisz o co z tym chodzi?

Póki co uważam, za bez sensu zamykanie niewygodnych tematów. Galerię Ci zaraz oczyszczę, ale póki ten temat jest w miarę cywilizowany, nie ma podstaw, by zamykać... Nie wszystkie wątpliwości są wyjaśnione :(

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 09:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
no fakt, w ogłoszeniu nie było napisane że jest bezwypadkowy no i pewnie kupujący wie że jest po stłuczce i gdzieniegdzie odmalowany. dobrze że dałes zdjecia tt po przywozie bo juz pusciłem linka luzynowi który szuka auta.

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 09:16 

Moje BMW: e91
..::CZARNY::.., nie bawmy sie w "rzeczypospolitą koleżków"

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 09:24 
darcyn napisał(a):
..::CZARNY::.., nie bawmy sie w "rzeczypospolitą koleżków"

gadaj o co Ci chodzi? Jakich koleżków? Kogo nazywasz koleżką?

Chyba rybikowi też zależy na wyjaśnieniu tej "taśmy rybika". Jeśli ona istnieje i faktycznie pojawiły się tam kłamstwa, to chyba coś jest nie tak?" czy nie?

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 09:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Niech sprawa się wyjaśni do końca i tyle, teraz na forum to każdy może z siebie robić świętą krowę.

Ps. Czarny - jak masz jakieś nowe ogrodówki Kimbo, jeżeli istnieją, to proszę wyślij mi linka na pw. Dzięki z góry.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 10:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
komisja śledcza ... hahaha :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 10:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 3288888888
rybik napisał(a):
Witam serdecznie.

Auto przyjechało uszkodzone, nawet swego czasu na forum miałem napisane w podpisie sprzedam Nissan Almera uszk.

Pamietam Miał Tak Napisane :] :]

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 10:17 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
lord_Sekal napisał(a):
jak dobrze zrobiony samochód, nie poszły podłużnice itd. to to jest igła...

:zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:

No jak dla ciebie kolego to jest IGŁA to widac że handlarz z ciebie 100% z krwi i kości. Pewnie samochody po spaleniu sprzedajesz jako kolekcjonerskie okazy.

Nie no ja czytam wypowiedzi niektórych forumowiczy to się zaczynam zastanawiac czy oni nie żyją przypadkiem w jakimś Zimbabwe czy Kazachstanie :znudzony:

Ostatnio edytowano 25 października 2008, 10:25 przez MAJSU, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 10:18 
Zacna persona forum

nie ma dowodów na to co kto powiedzial przez telefon, brak jakichkolwiek taśm,nagran, słowo przeciwko słowu, brak świadków.....sprawa umożona :D

Bobby_Valentino napisał(a):
czy oni nie żyją przypadkiem w jakimś Zimbabwe czy Kazachstanie

ja myslę że w Nibylandi :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 10:54 

Chyba robić z igły widły... Napisane bezwypadkowy? Nie. To o co ta akcja? Przecież NIE ZAZNACZYŁ ŻE BEZWYPADKOWY.

Dziesiątki z was pisało o mojej sześć że igła, odeał, wzór, a przecież prawie cała malowana i wspawki ma robione :szok:

Co innego jakby napisał w ogłoszeniu BEZWYPADKOWA, ale nie napisał.

Nie zgadzam się natomiast że niska cena ma oznaczać dla kupujących że z autem coś nie tak. Cena jest niska to dobrze ale nie uważam to za pewniaka, "O niska cena to walone auto". Mam kolegę, ktory ma warsztat... jemu klienci sprzedają auta bardzo często za śmieszną kasę... a mój kolega z pracy? Sprzedał do ASO bo nie chciał sie pitolić ze sprzedażą, inny mój kumpel zawsze sprzedaje komisom, bo za 3-4 tys mu sie nie chce pitolić ze sprzedażą... itp itd.

Notamiast nadal nie wiem o co chodziło z TT?

Tytuł: Re: Czy wasz kolega z forum to kretacz?
PostNapisane: 25 października 2008, 13:01 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
indiglo napisał(a):
Witam, od kilku tygodni obserwuje i czytam sobie forum, poznalem wielu ciekawych userow,

ciekawe kogo poznałeś, skoro profil załozyłeś pare minut przed napisaniem tej wiadomości.

czyzby jakies prywatne potyczki z Rybikiem? konkurencja ?

myśle że bez "komisji śledczej" się nie obejdzie :) ( taśmy podobna sa)

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2008, 13:09 
Pierwsze kroki

pionow napisał(a):
indiglo napisał(a):
Witam, od kilku tygodni obserwuje i czytam sobie forum, poznalem wielu ciekawych userow,

ciekawe kogo poznałeś, skoro profil załozyłeś pare minut przed napisaniem tej wiadomości.

czyzby jakies prywatne potyczki z Rybikiem? konkurencja ?

myśle że bez "komisji śledczej" się nie obejdzie :) ( taśmy podobna sa)

Jak myslisz ilu jest anonimowych czytelnikow for? jesli przyjdzie ci na mysl chocby jedna osoba to wez pod uwage ze wlasnie to ja jestem ta osoba. Moze wydac ci sie to dziwne, ze staram sie naglosnic sprawe, mozesz pomyslec ze znam tego czlowieka od dawna, ale na szczescie nie mialem okazji.

rybik napisał(a):
Witam serdecznie.

"Podsumowując stwierdzam, iż auto jest powypadkowe, ale nie zatajam tego przed nikim."

"U mnie wszystkie części są nowe, żadnego klejenia, bez oszczędzania. "

Po pierwsze to jak juz wspomnialem istnieje nagranie w ktorym osoba podajaca sie za Twojego ojca informuje iz osobiscie przyjechala tym autkiem z Wloch a w opisie aukcji informujecie rowniez ze zakupiliscie go kilka tygodni temu, zas rozmowa wspominal o 2-3tyg. Musieliscie sie niezle sprezac z naprawa. Juz na tym etapie widac ze klamanie odziedziczyles po ojcu.
Fakt ze nie napisales ze jest bezwypadkowe, ale opis aukcji sugeruje w znaczacym stopniu odmienny stan auta jak i historie, co zreszta sam dzis potwierdziles obszernie opisujac jego znana ci historie.

rybik napisał(a):

".... jeżeli kupujący chciałby obejrzeć zdjęcia proszę bardzo."
to czemu znikly zdjecia z galerii na __prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_ ? taka nagla fanaberia po kilku miesiacach od umieszczenia, akurat w chwili wystawienia juz pachnacej almerki? Ogladajac uszkodzone auto to pachnie tam ale trupem!

Przestan lgac a zacznij uczciwie zarabiac kase bo przez takich jak Ty i Twoj ojciec nasz kraj ma opinie cwaniakow, kretaczy itp itd

ps: jesli twierdzisz ze jest inaczej to jesli tylko uzyskam prawomocne upowaznienie od Twojego ojca z checia udostepnie zapis rozmowy

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1