BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 09:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 13:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Pytanie było właśnie o _rezygnowanie_ z BMW na rzecz "taniego dupowozu". Jak ktoś to obiera jako jakieś ataki to sorry ale nie o to chodziło i już kolejny raz proszę żebyście sobie darowali te przepychanki.
Na szybko posumowójąc to widać że póki co większość opinii jest taka że BMW do patrzenia, do jazdy co innego :) Czekam na opinie reszty.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 13:16 
Częsty bywalec

Moje BMW: 330Ci/535D/M3/M3/X5
Cytuj:
Pytanie było właśnie o _rezygnowanie_ z BMW na rzecz "taniego dupowozu". Jak ktoś to obiera jako jakieś ataki to sorry ale nie o to chodziło i już kolejny raz proszę żebyście sobie darowali te przepychanki.
Na szybko posumowójąc to widać że póki co większość opinii jest taka że BMW do patrzenia, do jazdy co innego :) Czekam na opinie reszty.

wiec odpowiadam, wygodne, seryjne BMW nie poodoba mi sie - no chyba ze jakies E60 czy E46 po FL - jak narazie poza moim zasiegiem, wiec pozostaje albo niskie, malokomfortowe E36 albo jakis wygodny dupowoz na dojezdzanie codziennie do pracy i BMW na zloty, wyjazdy weekendowe i wieczorne upalanie na miescie ..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 13:18 

kiloff napisał(a):
wiec odpowiadam, wygodne, seryjne BMW nie poodoba mi sie - no chyba ze jakies E60 czy E46 po FL - jak narazie poza moim zasiegiem, wiec pozostaje albo niskie, malokomfortowe E36 albo jakis wygodny dupowoz na dojezdzanie codziennie do pracy i BMW na zloty, wyjazdy weekendowe i wieczorne upalanie na miescie ..

I o takie opinie mi chodzi :super:
Zaraz przeedytuje troche pierwszy post bo widać że zbyt mocno wznieca ogień;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 13:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Po pierwsze:

Cytuj:
Ja tylko chcę wiedzieć jak to wypada na tle innych użytkowników. Czy traktujecie BMW jak zabytkowe Porsche czy jako wygodne zastępstwo MPK I przede wszystkim czy uważacie że jazda innym autem byłaby rozsądniejsza, wygodniejsza ba codzień?

To było zamierzeniem autora tematu.

Po drugie:

Dla jednego zwykłe 2.0 z lpg na codzien daje radość z jazdy a inny,tak jak chłopaki wspominają ma skręcane 10 cali i -80.I jeden i drugi nazwie się miłośnikiem marki.
Ja traktuję auta w sposób użytkowy, i podobnie jak Dzikus nie wyobrażam sobie auta które stoi w garażu i w zasadzie poza pom-em do niczego innego się nie nadaje.Kwestia waszego wyboru.Poza tym jak pokazuje przykład Małego da się takim autem jeździć na codzień robiąc niemałe przebiegi wg. zasady zero kompromisów. ;)
Fakt jest faktem E36 to bezawaryjnych nie należy i potrafi być uciążliwe.Żeby nie było mam seryjny zawias,9 miesięcy temu robiony cały przód na lemfoderze/febi i przed zimą robię go jeszcze raz.Dodam że śmigam na 16.
Dajcie sobie spokój z batalią co jest lepsze zagazowane 316 czy 10 cali na glebie bo konsensusu i tak nie będzie.Ja nie mógłbym mieć auta które nie jest w stanie w naszych realiach praktycznie nigdzie normalnie wjechać.Bo tak już niektórzy z was zauważyli jest to męczące.Ale są tacy dla których E36 bez felgi 9 cali minimum i na seryjnym zawiasie wygląda jak kupa.Kwestia gustu,Panowie fora powinny nas łączyć a nie dzielić.

A odpowiadając na Twoje pytanie:

ja jeżdżę na codzień E36,jak wyżej bezawaryjne napewno nie jest,choć moje w zasadzie nie stanęło nigdy i zawsze dowoziło mnie do celu,myślę że może być autem na codzień.Kwestia zakupionego egzemplarza. ;)

Ostatnio edytowano 27 października 2008, 13:26 przez CiOoS, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 13:25 
Zacna persona forum

TomekB, nie chce sie znikim kłócic/przepychac....wiem wyrazilem sie niestosownie ale przeprosilem i nie odnosiło sie to do konkretnych osób.

BMW do jazdy na codzień. "nie wyobrazam sobie robić z auta posąg w garażu."--Dzikus
zgadzam sie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 13:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
Dzikus napisał(a):
Ja tłuke swoja albo jakims innym srebrnym padalcem e46, nie wyobrazam sobie robić z auta posąg w garażu.

Takim autem jak e46 mozna tluc na codzien bo do tego sie nadaje , ale ja mam rowniez e12 i nie wyobrazam sobie nie robic z niego posagu :]

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 13:43 

Nie czytałem tematu na syndykacie, bo trzeba się logować...

Ja obecnie można powiedzieć że nie używam BMW na codzień. E34 oddałem Paulinie i ona będzie nim jeździć 365dni w roku.

Natomiast nie widzę nic dziwnego że ktoś "oszczędza" swoje auto. Czy to BMW czy Fiat. Co w tym dziwnego? Każdy ma inne priorytety.

Pomijając Kebaby po minus 80mm i zabytki to zwykłe auto też można oszczędzać i nie jeździć w zimę, co w tym złego??? Bo nie rozumiem? Paliwo tanie nie jest...

Powiem Wam że jakby paliwo doszło do 5zł to też pewnie bym się przesiadł na inną komunikację do pracy (40km w dwie strony). Mam 2km do pociągu, który śmiga za 12min, a z peronu do wejścia do pracy 3min spacerem... miesięczny 100zł... tylko spacerek z domu na peron 20-25min... to mi się nie chce :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:01 
Zacna persona forum

Dzikus, :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:02 

ja na codzień tłuke się innymi autami, beemke traktuje jako przyjemnosć, pokręcenia się po mieście, wypad za miasto w piękny słoneczny dzień bez dachu, czy podjechanie wieczorem na miejscówke na śluga.

na zakupy biore inne auto, nie chce by mi ktoś obił dzwi na parkingu, na takim zawiasie i feldze jest nie moźliwe podjechanie pod krawęźnik, itd.
nie jeźdze na codzień ze wzgledów praktycznych, nie dla tego że mnie nie stać, jak to TomekB, ujoł :dobani: tylko dlatego ze nie da się tym jeździć, na koleinach tre brrzuchem, przez policjanty nie przejeźdzam, a zawias planuje wsadzic jeszcze nizszy i jak mi bóg dopomorze to i wiecej niz 10j
w zime nie ma opcji bym cabrio wyjechał z garażu.

każdy ma inne zboczenie, ja lubie jak beemka stoii wychuchana w garażu, mam takie dni ze 2km jazdy myje na nowo felgi i co z tego :zdziwko:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:06 
Forumowicz

ja moim jezdze tylko i wylacznie w weekend (wiosna , lato) . a tak to sobie stoi :P , mowcie co chcecie ale niewyobrazam sobie jezdzic w cabrio w zimie , to po pierwsze,druga rzecz to ze ma bardzo twarde ,niskie zawieszenie, ma glosny wydech (uwielbiam ten dzwiek!!!) , i pare innych powodow. takze mozna powiedziec ze od listopada do kwietnia moje bmw robi 0km, a od kwietnia do pazdziernika zrobi moze z 4000km :)

a i ostatnia sprawa to ze lubie jezdzic moim wygodnym dupowozem KOMBI :rotfl: :rotfl:

MOJE RESORAKI:
e30 cabrio: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=30359

juz niestety byle e36 compact : http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=26115

ZOBACZ JESIENNA SESJA Z PAMO I TOMASHEM : http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=32257

ps3 yz yn da hauz

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:07 
Forumowy terrorysta

Utrzymanie drugiego auta tez kosztuje. Koszty które trzeba ponieść bez wzgledu na przebiegi: 2xubezpieczenie, 2xbadanie techniczne , dodatkowo oleje, filtry, do tego dochodzą bierzące naprawy itd, itp. Coz z tego ze mniej kosztuje przejechanie 100 km małą pojemnościa, skoro suma sumarum nakłady poniesione na utrzymanie dwóch aut w ciagu roku będą większe niż na jedno.
Nie obrażając nikogo, wychodze z prostego założenia, że każdy powinien jeżdzić takim autem, które może bezproblemowo utrzymać.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:07 

Ci co mają glebę i nie jeżdżą to właśnie ich nie stać.... na pneumatyczne zawieszenie... bidaki jedne... szpanerzy... :D :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:14 

renoraines napisał(a):
Utrzymanie drugiego auta tez kosztuje. Koszty które trzeba ponieść bez wzgledu na przebiegi: 2xubezpieczenie, 2xbadanie techniczne , dodatkowo oleje, filtry, do tego dochodzą bierzące naprawy itd, itp. Coz z tego ze mniej kosztuje przejechanie 100 km małą pojemnościa, skoro suma sumarum nakłady poniesione na utrzymanie dwóch aut w ciagu roku będą większe niż na jedno.

bzdura.
:ok:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: E61 530d 231KM
Kod silnika: M57N2
Ja s4 trzymam w garażu, a na codzień jeżdżę na zmianę z żoną Corsą 1.2 16v. Audice wyprowadzam na trasy, na wekendy i jak mam zły humor.
U mnie nie ma sensu trzymać auta pod blokiem, ponieważ od rana do wieczora siedzę w pracy a wiecie jak jest z autami na parkingach i odpalać na pięc minut 4 litrowe auto nie ma sensu.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:18 

renoraines napisał(a):
Nie obrażając nikogo, wychodze z prostego założenia, że każdy powinien jeżdzić takim autem, które może bezproblemowo utrzymać.

Dlatego jednym się jeździ a drugim nie.

Ponawiam wielokrotnie zadawane pytanie:

Co to znaczy że mnie stać na auto?

Bo różnie to rozumiejąc mogę powiedzieć że stać mnie

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: E61 530d 231KM
Kod silnika: M57N2
A wszyscy chcieli by kupować auta garażowane i idealne blacharsko... Dowodzi to że w Polsce można jeszcze kupić zadbane auto. Dlatego nabywcami moich aut są zawsze pierwsi oglądajcy.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:28 
Forumowicz

Moje BMW: e28 M535i f10 530d
KotSylwester napisał(a):
Ci co mają glebę i nie jeżdżą to właśnie ich nie stać.... na pneumatyczne zawieszenie... bidaki jedne... szpanerzy... :D :rotfl:

jakie szpanerzy co Ty piszesz ... ja kupilem drugi samochod na zime i na dojazdy do pracy bo mi szkoda tluc beemka , wszedzie czy to to Torunia na zloty , czy do Tarnowa na zlot , na wakacje nad morze lub w gory smigam beemka

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:29 
Forumowy terrorysta

KotSylwester napisał(a):
renoraines napisał(a):

Dlatego jednym się jeździ a drugim nie.

Ponawiam wielokrotnie zadawane pytanie:

Co to znaczy że mnie stać na auto?

Bo różnie to rozumiejąc mogę powiedzieć że stać mnie

Nie rozumiesz? To bardzo proste. Stać czyli utrzymujesz swoje auto/auta i nie narzekasz ze wiążą się z tym wydatki. Czyli jak trzeba tankować to tankujesz, jak trzeba naprawiać to naprawiasz, termin zapłaty ubezpieczenia, płacisz.
Znam takie osoby, które kupiły luksusowe auta z pojemnoscia ponad 3.0 tylko na pokaz, żeby w niedziele do koscioła pojechać czy pod market na duże zakupy. A w tygodniu chodzą pieszo, albo jezdza komuniakcją miejską, bo ich nie stać na tankowanie do pełna i robią sobie wstyd tankując e39 czy okularnika za 50 zł :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:32 

HuberT_E36 napisał(a):
KotSylwester napisał(a):

jakie szpanerzy co Ty piszesz ... ja kupilem drugi samochod na zime i na dojazdy do pracy bo mi szkoda tluc beemka , wszedzie czy to to Torunia na zloty , czy do Tarnowa na zlot , na wakacje nad morze lub w gory smigam beemka

Hubert, Kot to pisał raczej ironicznie. On wie że gwint kosztuje więcej niż ucięta sprężyna ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
A ja mam "zwykłego nudnego sedana e36 2.0, w dodatku zagazowanego.." - do jeżdżenia na codzień i od święta; a jak mnie będzie stać na lepsiejszą biem to sobie takową sprawię i tez będzie do takiej jazdy

Ale jesli ktos robi inaczej i na codzien tłucze "zwykły"pojazd, a biem ma od wielkiego dzwona, to jest to wyłacznie jego sprawa :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1