bierute napisał(a):
bracie Garcia, fajny temacik - jest troche nowych postów, takich, że gacie mi spadły...
Cytuj:
to zależy od długości włosa w skrajnym przypaku może dać nawet 7KM - przy włosie 10cm i więcej
- tylko jak włos dobrze wyszczotkowany i lśniący
generalnie widzę kilka niedociągnięc:
dwa pasy biegnace przez cały samochód od maski po dach i tylną klapę - powietrze opływające auto ma lepsze rozeznanie którędy płynąc, dzieki czemu jest mniejszy opór i auto szybciej pędzi
zalepione klamki i otwieranie drzwi na pilota - auto szybsze o 1,5km/h - powód oczywisty - zmniejszony opór powietrza.
podwójne wycieraczki z przodu
celem poprawy trakcji podczas duzych przyspieszeń na prostej zaleca sie uzycia jednego koła z tyłu, ale za to na całą szerokośc auta. Mała szansa zerwania przyczepnosci oraz mozliwośc dorobienia sobie w czasie wolnym podczas walcowania dróg publicznych...
podręczny ręcznik (podręcznik) do wycierania spoconego z wielkich emocji czoła
na lusterku wiszący pęk drzewek zapachowych (kiedyś widziałem takiego malucha, miał na raz chyba wszystkie zapachy drzewek wiszące na lusterku i głośniki zamonowane tam, gdzie po bokach sa otwory wentylacyjne przy silniku)
No ciesze ze Ci sie podoba. Motywowany odświerzeniem tematu zajrzałem po przerwie na logan forum i rzeczywiście już po chwili zleciałem z krzesła oblawszy sie przy tym napojem energetycznym. Słuchajcie ( ci co tam nie zgladali)
Oto świeżo upieczony właścicel LOGANA zapytuje na forum:
" co zrobić, aby przy wyższych predkościach przód auta był dociskany aeodynamicznie ???, Jakiś spojler pod spodem, zmiana zderzaka. Mam już dość dziwnych zachowań auta przy duzym wietrze i poduszki pod nim jak sie tworzy, zwłaszcza jak wieje mu w morde."
Wow !!!! UFF! uhuhuhu!!!!! Wow!
wyższe prędkości???? ciekawe co kolega miał na myśli. Trudno się dziwić, że przy wyższych prędkościach, tj 30-40km/h logan sie dziwnie zachowuje, skoro przy prędkościach kosmicznych tj 50-60km/h Logan sie przenosi w czasie lub w przestrzeni ( czytaj: przestaje istnieć)
Kusi mnie trochę by sie tam zalogować i wziąć udział w tych pasjonujących dyskusjach, ale Luśka własnie mnie troche schłodziła: "I co sie nabijasz? Nie każdy może mieć BMW a tez by chciał by jego auto czymś się wyróżniało" No i może ma kobita rację ( a może nie ma he he)