Witam!
Od wczoraj jestem szczęśliwym (to się dopiero okaże

) posiadaczem E46 320d sedana
Zauważyłem kilka drobnych problemów.
Po 1 - komputer pokazuje mi temperaturę chyba zewnętrzną raz -40 stopni, raz 50 stopni i co jakiś czas mimo, że mam przełączone na np. zegar lub spalanie, pika i przełącza się na tą temperaturę. Czy to duży problem? Czy to kwestia czujnika? Czy coś poważnego z kompem?
Po 2 - klakson nie działa (jakoś nie przyszło mi na myśl, żeby zatrąbić przy kupnie)

, duży koszt?
Po 3 - to już widziałem przy kupnie - wyświetlacz na oryginalnym radiu nawalił i pokazuje krzaczki. Samo radio ogólnie chodzi. Czy warto to robić, czy jednak pomyśleć nad nowym normalnym nie-BMW radiem i czy ewentualnie da radę potem takie zwykłe radyjko podpiąć pod kierownicę (multifunkcyjna).
To z tego co zauważyłem. Reszta śmiga, tempomacik działa, autko kula się ślicznie.
Jeszcze takie pytanko - jak skasować wskazania spalania na kompie czy przestawić godzinę? Chodzi mi o to, żeby m.in. od nowa liczył średnie spalanie.
Z góry dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że to forum będzie dla mnie zawsze pomocne!
EDIT: Aha, jeszcze jedno pytanie - pierwszy raz w życiu mam diesla, sprzedawca mówił coś o tym, aby przed zgaszeniem silnika auto pochodiło trochę aby turbinę ostudzić. O co dokładnie chodzi? Jakieś zalecenia jak dbać o diesla?