Kucu napisał(a):
Spadek mocy mogł byc spowodowany roznymi rzeczami, ale wg. mnie najbardziej prawdopodobne to takie iz cos niedobrego stalo sie z lancuchem rozrzadu lub ślizgiem,
Rozrzat jest nie naruszony łancuch cały.
Kucu napisał(a):
A moze zamiast 3 wbiles jednak 1 i silnik dostal ogromnych obrotow i dlatego tlok uderzyl w glowice.
watpe w to ale jesli nawet to ja sie wtedy dopiero rozpędzalem bo ruszalem z postoju i niepodciagalem auta na wysokie obroty bo niedosc ze niemaila mocy to strasznie duzo palila bo ok 13-14 w trasie niechce myslec nawet ile by palila jakbym ja ciagnol wysoko, a pozatym mialem problemy z wrzuceniem jedynki podczas jazdy bo cos ja blokowalo musialem sie niemalze zatrzymac zeby ja wbic.
Kucu napisał(a):
A moze swiece nie byly dawno wymieniane i po prostu sie upalila ktoras elektroda i stad spadek mocy i dalsze konsekwencje. Bez rozebrania tego sie nie dowiesz niestety, mozna gdybac w nieskonczonosc.
Pozdro
Świece były wymieniane na NGK V-line niebieskie do gazu ok 2 tyg temu bo szukalem przyczyny spadku mocy i moje pierwsze podejzenie padlo na nie bo ich niewymienialem po kupnie auta.
Wiadomo mozna gdybac jutro dalsze prace z rozbiurki. a oto foty z tego co juz zobaczylem
to jest 3 świeca liczac od przodu auta 6 nieda sie wogule wykrecic az niechce myslec co sie z nia stalo.
Tu widac chyba cześci obudowy glowicy bo sa to kawalki aluminium i olej w kolektorze a chyba go tam nieepowinno byc.
Sory za kiepska jakos zgjec ale byly robione fonem
PS czy jest to mozliwe ze mi gaz strzelil i zorbil robote z silnikiem?? Mam sekwencje.
Albo czy mozliwe jest ze ktos go w niemczech nieoszczedal i zrobiony byl tylko na handel?? Bo naprwade dbalem o ten silniczek i niekatowalem go... no wiadomo ze sie czasami poszalalo ale raz na jakis czas to chyba niema nic do rzeczy. Kurde zawsze sie darlem na dzieczyne jak jej autopozyczaelem zeby nieprzeciagala go powyzej 3 tys zanim sie rozgrzeje i sam sie do tego stosowalem a nawet ja to schodzilem do granicy 2,5 tys. Niewiem dlaczego sie tak stalo. Kurde teraz to kilka tyg bez auta
A i jeszcze jedno czy to moze być wina wystrzalu gazu?? Kumpel mi mowil ze tak mial ale on niemal sekwencji... Jak tak to jak to udowodnic??