BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 17:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 707 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2008, 18:10 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
..::CZARNY::.. napisał(a):
Nie kupuje się samochodów na F:

Fiat, Ford, francuskich i.... F01 :rotfl:

I share the same opinion jak mawiają Rosjanie.

Obcowałem dzisiaj z 730d i powiem że jak dla mnie jest to porażka po całości ! :kwasny: DROGA TANDETA Poziom wykończenia wnętrza porównywalny z nowym Mondeo no może plastiki ciut lepsze. Skóra ? Hmmm... jakaś taka gruba i nie przyjemna w dotyku. Rozczarowałem się strasznie. Nowe Mercedesy czy Audi biją na głowe BMW jeżeli chodzi o to jak jest zaprojektowany środek i wykończony. Jeżeli chodzi o wygląd i wykończenie to S-Klasa pomimo tego że starsza to zamiata ten badziew pod dywan... :zalamany: Jedyne co uważam na + to pozycja na tylnym siedzeniu lepsza niż w poprzedniczce.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2008, 18:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
Bobby_Valentino, jak zauważyłem ciągle narzekasz na BMW inne niż e28 .... może spróbuj sił na forum o e28 lub na forum audi .... skoro bije BMW na głowe :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2008, 18:50 

Przemek napisał(a):
Bobby_Valentino, jak zauważyłem ciągle narzekasz na BMW inne niż e28 .... może spróbuj sił na forum o e28 lub na forum audi .... skoro bije BMW na głowe :)

Zauważyłem że ty ciągle pitolisz jakieś kocopoły trzy po trzy może popisz sobie na Onecie drogie dziecie :) Albo na psychologię wieczorową się zapisz ? Tudzież wróżenie z fusów ?

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2008, 18:54 
Przemek, Bobby_Valentino, jutro na forum proszę przyjść z rodzicami :wsciekly:

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2008, 21:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
Bobby_Valentino, Twój lekarz kazał mi sie z Tobą zgadzać, ale na onet tym razem nie wejde ... nie będe zabierał Ci splendoru ... chociaż tam :)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2008, 21:29 

Przemek napisał(a):
Bobby_Valentino, Twój lekarz kazał mi sie z Tobą zgadzać, ale na onet tym razem nie wejde ... nie będe zabierał Ci splendoru ... chociaż tam :)

Pozdrawiam

:spi:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 08:41 
Forumowicz

http://www.worldcarfans.com/9081115.003 ... heels-sets

na kółkach hamanna :serce: :serce: :serce:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 10:44 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Bobby_Valentino napisał(a):
..::CZARNY::.. napisał(a):
Nie kupuje się samochodów na F:

Fiat, Ford, francuskich i.... F01 :rotfl:

I share the same opinion jak mawiają Rosjanie.

Obcowałem dzisiaj z 730d i powiem że jak dla mnie jest to porażka po całości ! :kwasny: DROGA TANDETA Poziom wykończenia wnętrza porównywalny z nowym Mondeo no może plastiki ciut lepsze. Skóra ? Hmmm... jakaś taka gruba i nie przyjemna w dotyku. Rozczarowałem się strasznie. Nowe Mercedesy czy Audi biją na głowe BMW jeżeli chodzi o to jak jest zaprojektowany środek i wykończony. Jeżeli chodzi o wygląd i wykończenie to S-Klasa pomimo tego że starsza to zamiata ten badziew pod dywan... :zalamany: Jedyne co uważam na + to pozycja na tylnym siedzeniu lepsza niż w poprzedniczce.

Wczoraj byliśmy z Kornelem w Franfurkcie nad Odrą. Małe miasto, wchodzimy do ASO BMW (służbowo :hyhy: ) a tu.... dwie F01 sobie stoją. Jedna miała na pewno podstawową skóre (nie wiem czy wciąż nazywa się Montana), druga miała najprawdopodobniej Nappę. W skrócie na minus - przód. Na żywo jest o wiele gorszy niż na zdjęciach. Bardzo płaski i bez wyrazu zderzak, zbyt duże nerki, zbyt małe i dziwnie bezpłciowe jak na BMW reflektory, małe przetłoczenia na masce i najgorsze... po co zderzak kończy się tak wysoko (na masce) i tworzy wielką szparę między znaczkiem BMW a nerkami. Ta szczelina to moim zdaniem naprawde brzydki element przodu. Bok, tył - piękne. Wnętrze.. z Montaną nie zrobiło tak pozytwnego wrażenia jak wnętrze w221 z Nappą w serii. Ale... wnętrze F01 jest zupełnie inne, jest piękniej zaprojektowane niż wnętrze w221, jest jednocześnie bardzo przestronne i sprawiające wrażenie że siedzi się za sterem z4 czy czegoś w stylu m3. Kierownica jest najwspanialszą jaką miałem w rękach. Pozycja za kierownicą zupełnie inna niż w221, pełen sport, mimo że jest bardzo wygodnie i przestronnie daje pozytywne wrażenie obcowania z małym sportowym autem. Deska, drzwi, tunel, wszystko jest pięknie narysowane i wyprofilowane. Zegary, checkcontrol w obecnym wydaniu i ekran od iDrive robią świetne wrażenie. Niebieskie podświetlenie klamek zewnętrznych i bursztynowe podświetlenie napisu BMW na nakładce progowej rozwala na łopatki. Wnętrze z Nappa - dużo lepsze wrażenie od tego z grubą szorstką skórą. Szkoda ze BMW w serii daje taki rodzaj skóry....

Podsumowując samochód jest pieknie zaprojektowany (zwłaszcza w środku), wspaniale się w nim siedzi. Ma wyraźnie wyprofilowane fotele, również tylne miejsca to bardziej 2 fotele o sportowym charakterze niż kanapa. Ale.... klamki wewnętrzne choć piekne na zdjęciach są najgorszymi klameczkami jakie trzymałem. Gibają się na wszystkie strony i są tak lekkie, tandetne i delikatne że strach otwierać drzwi. Zapach w nowym wnętrzu - niestety zamiast pięknego aromatu skóry troszke zajeźdża gumą. W221 ładniej pachnie ;) . Pokrętło od iDrive mogło by być metalowe. Ogólnie srebrnego plastiku jest dość sporo. Nie widze w F01 żadnego elementu który by mnie od niej opychał, jak to było w e65, ale kilka rzeczy jest zrobionych tak sobie, pod względem użytych materiałów.

Dla mnie F01 to piękne auto, powrót BMW do klasy luksusowej, ale z nieco nudnym i bez wyrazu przodem (co mocno dziwi w przypadku BMW). Jego wnętrze jest najpiękniej zaprojektowanym ze wszystkich aut tej klasy, ale jednocześnie jest wnętrzem gorzej wykonanym (w kilkunastu szczegółach) od nudniejszego i mniej ciekawie zaprojektowanego kokpitu w221 (ale jednak lepiej wykonanengo). Takiej skóry jak w w221 również w F01 nie odnalazłem. Za to pozycja za kierownicą nowej 7 bije wszystko w czym dotąd siedziałem na głowe.

5 z małym minusem za przód i kilka elemetów psujących piękno wnętrza ;) . Albo zamiast takiej oceny powiem tak - w221 urzekło mnie zapachem, jakością skóry i metalowych elementów wnętrza. F01 zrobiło na mnie ogromne wrażenie stylistyką wnętrza, niesamowitą pozycją za kierownicą i samą kierownicą, fotelami i kanapą, choć niektóre materiały chciało by się zastąpić metalem. O ile w S kiepski designe wnętrza ratują doskonałe materiały, o tyle w 7 nadwrężony przez kilka takich sobie materiałów obraz luksusu wnętrza ratuje piękny designe i pozycja za kierownicą.

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 11:05 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
Plazowy Plejboj :rotfl: :rotfl: :rotfl:

co do samrgo F01...mimo iz nie wszystko jest tak jak na zdjeciach..i tak chcialbym miec takie cacko.. :/

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 11:28 

stones1 napisał(a):
sprawiające wrażenie że siedzi się za sterem z4 czy czegoś w stylu m3. Kierownica jest najwspanialszą jaką miałem w rękach. Pozycja za kierownicą zupełnie inna niż w221, pełen sport, mimo że jest bardzo wygodnie i przestronnie daje pozytywne wrażenie obcowania z małym sportowym autem.

Z tym się zgodzę. Siedząc za kierownicą nie czujemy że to wielka limuzyna a właśnie coś mniejszego i bardziej sportowego... Pewnie są różne wersje kierownic ale ta którą ja ściskałem :) zaskoczyła mnie swoim rozmiarem tzn bardzo mała jak na limuzynę tej wielkości i super leży w rękach.

stones1 napisał(a):
Podsumowując samochód jest pieknie zaprojektowany (zwłaszcza w środku), wspaniale się w nim siedzi. Ma wyraźnie wyprofilowane fotele, również tylne miejsca to bardziej 2 fotele o sportowym charakterze niż kanapa. Ale.... klamki wewnętrzne choć piekne na zdjęciach są najgorszymi klameczkami jakie trzymałem. Gibają się na wszystkie strony i są tak lekkie, tandetne i delikatne że strach otwierać drzwi. Zapach w nowym wnętrzu - niestety zamiast pięknego aromatu skóry troszke zajeźdża gumą. W221 ładniej pachnie ;) . Pokrętło od iDrive mogło by być metalowe. Ogólnie srebrnego plastiku jest dość sporo. Nie widze w F01 żadnego elementu który by mnie od niej opychał, jak to było w e65, ale kilka rzeczy jest zrobionych tak sobie, pod względem użytych materiałów.

Oto mi właśnie chodzi... gdzie ta jakośc wykonania jak w E38 ? Moim zdaniem gdzieś zaginęła :/ A co do aromatu... w środku śmierdzi jak w sklepie z butami :znudzony: Nie jest to przyjemny zapach nowego samochodu tylko poprostu nieprzyjemny swąd.

Stones może ty wiesz jakie elementy w środku są wykonane z prawdziwego aluminium ? Sprawdzę to po południu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 11:45 

Bobby_Valentino, nie zgodze sie z Twoją opinią, bo F01 nie jest źle czy kiepsko wykonane. Przez kilka elementów jest troche poniżej jakości z w221 (za to jest lepsza w tym co pisałem wyżej), ale w porównaniu do e65 czy pierwszych e60, e90, jest pięknie i nie ma takich ewidentnych wpadek jak tam. Kilka szczegółów niestety się znajdzie, jak np. te klamki wewnętrze, one muszą się urywać i pękać. Nie wyobrażam sobie żeby taka klameczka wytrzymała więcej niż kilkanaście miesięcy.

Co jest z prawdziwego aluminium nie wiem, ale z tego co widziałem i oceniłem to niewiele. Chyba tylko przyciski do otwierania schowków w podłokietnikach na tunelu środkowym (obudowa przycisków jest plastikowa, srebrna), obudowa lewarka skrzyni biegów :/ i chyba koniec aluminum.
Dla kontrastu - klamki zewnętrze nie dość że są piękne dają poczucie wielkiej solidności.
Soft Close nie jest w standardzie, albo nie działał w tych dwóch F01 :) . Za to w serii jest niemal kompletne wykończenie kokpitu skórą.

Zapomniałem napisać - F01 ma pieknie wykonczony bagażnik. Po prostu idealnie :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 12:03 

stones1 napisał(a):
Bobby_Valentino, nie zgodze sie z Twoją opinią, bo F01 nie jest źle czy kiepsko wykonane. Przez kilka elementów jest troche poniżej jakości z w221 (za to jest lepsza w tym co pisałem wyżej), ale w porównaniu do e65 czy pierwszych e60, e90, jest pięknie i nie ma takich ewidentnych wpadek jak tam. Kilka szczegółów niestety się znajdzie, jak np. te klamki wewnętrze, one muszą się urywać i pękać. Nie wyobrażam sobie żeby taka klameczka wytrzymała więcej niż kilkanaście miesięcy.

Co jest z prawdziwego aluminium nie wiem, ale z tego co widziałem i oceniłem to niewiele. Chyba tylko przyciski do otwierania schowków w podłokietnikach na tunelu środkowym (obudowa przycisków jest plastikowa, srebrna), obudowa lewarka skrzyni biegów :/ i chyba koniec aluminum.
Dla kontrastu - klamki zewnętrze nie dość że są piękne dają poczucie wielkiej solidności.
Soft Close nie jest w standardzie, albo nie działał w tych dwóch F01 :) . Za to w serii jest niemal kompletne wykończenie kokpitu skórą.

Zapomniałem napisać - F01 ma pieknie wykonczony bagażnik. Po prostu idealnie :ok:

Ja nie czuję w ogóle w nowej serii 7 tej niemieckiej solidności którą czułem wsiadając do nowego E39 czy E46 tam bez odpalania silnika było wiadomo za co się płaci. A teraz ? Flagowy model w którym zamiast prawdziwego aluminium jest plastik :sic: :kwasny:

Co do bagażnika to nie zaglądałem :) Ale dzisiaj sprawdzę.

Dzisiaj jeszcze raz przyjrzałem się dokładnie wnętrzu no i rzeczywiście przesadziłem ze stwierdzeniem że to tandeta :zawstydzony: Plastiki mogą byc ale nie powala mnie to wszystko na kolana...

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2008, 00:46 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
W następnym AutoŚwiecie będzie porównanie - BMW 7, Audi A8 i Merc S.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2008, 09:54 

A8 moim zdaniem wypadnie blado. S jest lepiej wykonana, ale 7 ma lepsze wnętrze pod względem pozycji za kierownicą i stylistyki. Ciekawe jak to widzą panowie z AŚ :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2008, 20:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
stonsie a jak z tym zamykaniem drzwi od środka
brakuje uchwytu czy nie :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2008, 20:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Hans' napisał(a):
brakuje uchwytu czy nie

Jest uchwyt tylko z "profilu" go nie widać :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2008, 20:59 

hehe, guziki klimy jak w corolli.

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2008, 01:49 

Hans' napisał(a):
stonsie a jak z tym zamykaniem drzwi od środka
brakuje uchwytu czy nie :D

Jest troszke za wysoko, ale nie jest to tylko zagłebienie (zbyt płytkie zresztą) jak w w221, a normalny prawie normalny uchwyt przez który można przełożyć ręke na wylot. Jest za co złapać ;) , w w221 nie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, 18:47 

Wczoraj oglądałem przezs chwilę to serię 7. Nie przyglądałem się zbyt długo bo nie miałem czasu.

Złego spasowania czy szpar w masce nie zauważyłem. Może maska z grilem nie jest spasowana na 0,5mm ale nie ma tam "szpary". Szpara to odstęp między blachami, pomiędzy którymi jest pusta przestrzeń.

Natomiast co do tego że nerki są małe... 6 latek spokojnie przez taką małą nerkę się przeciśnie. 8latek może też... :przestraszony:

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, 20:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
KotSylwester napisał(a):
Złego spasowania czy szpar w masce nie zauważyłem. Może maska z grilem nie jest spasowana na 0,5mm ale nie ma tam "szpary". Szpara to odstęp między blachami, pomiędzy którymi jest pusta przestrzeń.

Jaki dokładny :szok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 707 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 36  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1