BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 16:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 12:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
Porównywanie czy narkotyki

Nie narkotyki a trawa. ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 12:40 
Częsty bywalec

dla mnie obojetne...

chodz moze gdyby byla legalna skonczylo by sie na jakims dziwnym mieszaniu marychy z roznymi innymi wymyslami ..

chodz ja .. nigdy nie palilem i palic raczej nie zamierzam .

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 12:56 
Częsty bywalec

CiOoS napisał(a):
Nie narkotyki a trawa.

Do taj pory sądziłem, że marihuana to narkotyk :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 13:01 
Uzależniony od forum :)

Marsellus napisał(a):
Do taj pory sądziłem, że marihuana to narkotyk

Narkotyki są twarde i miękkie. Marihuana to narkotyk miękki jak kawa, papierosy czy wódka.

Marsellus, przycztaj temat od deski do deski :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 13:06 
Przyjaciel forum

http://pl.youtube.com/watch?v=4m5ia5USt ... re=related :hyhy: ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 13:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Marycha to narkotyk, czy komuś się podoba, czy nie. Miękki/lekki, czy jak kto woli, ale jednak. Cioos - tu nie tylko chodzi o skutki zdrowotne, ale również społeczne.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 13:28 

jiGsaw, marycha to narkotyk - jak alkohol, papierosy i kawa.

Czym się różni od ww bardziej niż one nawzajem od siebie?

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 13:31 
Przyjaciel forum

Kawę i papierosy, a zwłaszcza kawę bym nie porównywał do reszty, bo to chyba się mija z celem. Papierosy nie wpływają w żaden sposób na zachowanie i zdolności psychofizyczne pod wpływem, no czasem lekko w główce się może zakręcić, ale bez przesady.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 13:36 
Częsty bywalec

KotSylwester napisał(a):
Narkotyki są twarde i miękkie. Marihuana to narkotyk miękki jak kawa, papierosy czy wódka.

Marsellus, przycztaj temat od deski do deski

Alkohol jest nisko i wysoko procentowy co nie zmienia faktu, że jest alkoholem.
Starałem się dokładnie przeczytać cały temat. Niestety żaden argument ZA do mnie nie przemawia. Także ten o "poprawiaczu" humoru. Nie mogę powiedzieć nic z własnego doświadczenia ale czytałem gdzieś artykuł o tym iż marihuana itp. intensyfikuje stany i nastroje. Wynikało z tego, że jeśli ktoś będzie w kiepskim nastroju to może okazać się, że go pogłębi. Nie uważam też by dobrze się bawić potrzebne były "dopalacze".

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 13:37 
Przyjaciel forum

Cytuj:
jiGsaw Wysłany: Dzisiaj 13:25 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Marycha to narkotyk, czy komuś się podoba, czy nie. Miękki/lekki, czy jak kto woli, ale jednak. Cioos - tu nie tylko chodzi o skutki zdrowotne, ale również społeczne.

Rozumiem Cię, z drugiej strony ktoś wcześniej wspominał, że to też kwestia stereotypu wśród społeczeństwa.Alkohol - "nasza słowiańska natura" - dziadki pradziadki pędziły bimber,robili wódeczkę, nalewki i inne.Stachu po kielichu wsiadał do dużego fiata bo miał akceptację społeczną.I tak było i jest.Alkohol kupisz wszędzie nawet na największym zadupiu, przy czym kogo to interesuje że we wsi jest bezrobocie i połowa starych chłopów to alkoholicy.Ważne że jest interes.Bo Polak lubi wypić.A co gdyby w naszej kulturze było zakorzenione uprawianie, palenie,konifutury i przetwory z maryhy? Zapewne na etykiecie dżemu widziałbyś napis że jego spożywanie powoduje stan rozluźnienia i błogości. :D ;) I co z tego że byłby nie do końca zdrowy.Przecież już dziadek Stasiek jarał lolki z wujkiem Markiem w kuchni wieczorem przy kartach. ;)

Ostatnio edytowano 28 listopada 2008, 13:42 przez CiOoS, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 13:42 
Przyjaciel forum

Masz rację, ale tak nie było i nie jest. Toteż nadal nie widzę powodu aby robić kolejny problem społeczny, po papierosach i alkoholu.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 13:47 
Przyjaciel forum

Cytuj:
jiGsaw Wysłany: Dzisiaj 13:42 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Masz rację, ale tak nie było i nie jest. Toteż nadal nie widzę powodu aby robić kolejny problem społeczny, po papierosach i alkoholu.

Sęk w tym że ten problem już jest. ;) Na papierosach i alkoholu mimo tego że fajki ostatnio wzbronione a alko pić wszędzie nie można rząd rąbie hajs.Z jednej strony Rauchen Verboten a z drugiej na granicy udaremniono przemyt fajek - Skarb Państwa straciłby tyle i tyle, tam gdzieś alkohol bez akcyzy a Państwo stratne.A problem jest bo lekkie narkotyki są standardem wśród młodzieży jako normalne używki.A mgiełka niedostępności, przynajmniej oficjalnie, podsyca atmosferę a nielegalny obrót idzie w miliony złotych.Więc nie tworzysz sytaucji tylko już ją masz i to dobrze zakorzenioną w kulturze.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 14:04 

jiGsaw napisał(a):
Kawę i papierosy, a zwłaszcza kawę bym nie porównywał do reszty, bo to chyba się mija z celem. Papierosy nie wpływają w żaden sposób na zachowanie i zdolności psychofizyczne pod wpływem, no czasem lekko w główce się może zakręcić, ale bez przesady.

Kawa źle wpływa na serce i przewód pokarmowy. fajki powodują raka, alkohol niszczy wątrobę. fajki nie wpływają na zachowanie? To dlaczego nie można ich rzucić i słyszy się "tak się zdenerwowałem że musiałem zapalić" Po wódce za to się mocno kręci.

kawa-fajki-alkohol - różnią się od siebie nazwazajem nie bardziej niż grupa: kawa-alkk-fajki-marycha.

Marsellus napisał(a):
Niestety żaden argument ZA do mnie nie przemawia.

A zmniejszeni narkomanii? Narkomania dotyczy twardych

Marsellus napisał(a):
marihuana itp. intensyfikuje stany i nastroje. Wynikało z tego, że jeśli ktoś będzie w kiepskim nastroju to może okazać się, że go pogłębi.

Jak alkohol - identycznie.

Marsellus napisał(a):
Nie uważam też by dobrze się bawić potrzebne były "dopalacze".

JA też nie ale nie jestem za wycofaniem ze sprzedaży: alkoholu, papierosów, mcdonalda i wielu wielu innych.

jiGsaw napisał(a):
Toteż nadal nie widzę powodu aby robić kolejny problem społeczny, po papierosach i alkoholu.

A co z wynikami badań holenderskich? Legalizacja maryśki - zmniejszenie narkomanii - ilości ludzi zażywających narkotyki twarde?

[ Dodano: 28 Listopad 2008, 14:05 ]
CiOoS napisał(a):
A mgiełka niedostępności, przynajmniej oficjalnie, podsyca atmosferę a nielegalny obrót idzie w miliony złotych.Więc nie tworzysz sytaucji tylko już ją masz i

Właśnie :niepewny:

[ Dodano: 28 Listopad 2008, 14:25 ]
Poelcam film: :"Dziękuję za palenie" - chyba "Thank you for smoking"

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 14:39 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Tak jak pisałem.
Zażywanie narkotyków miękkich wiąże się z większą szansą na stanie się narkomanem niż picie kawy uzależni od kofeiny, czy wypicie wina na bycie alkocholikiem.

Uzależnienie od tytoniu również nie powoduje zmian psychicznych jak uzależnienie od marihuany.

Tak samo szansa na uzależnienie się od marihuany jest większa niż uzależnienie się od alkocholu a skutki uzależnienia będą groźniejsze, mimo że uzależnionych od alkochou jest więcej, co ma się nijak do legalizacji marihuany.

Tutaj chodzi o skalę i procentowe zależności.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 14:50 

Kyokushin napisał(a):
Tak samo szansa na uzależnienie się od marihuany jest większa niż uzależnienie się od alkocholu a skutki uzależnienia będą groźniejsze,

??????????????

Kyokushin napisał(a):
Uzależnienie od tytoniu również nie powoduje zmian psychicznych jak uzależnienie od marihuany

Ale alkohol powoduje groźniejsze zmiany niż maryśka.

Kyokushin napisał(a):
Zażywanie narkotyków miękkich wiąże się z większą szansą na stanie się narkomanem niż picie kawy uzależni od kofeiny, czy wypicie wina na bycie alkocholikiem.

Tak? ciekawe...

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 15:09 
Przyjaciel forum

Spójrz na napisy na fajkach, na alkoholu....

Palenie zabija
Alkohol uszkadza wątrobę

A jednak są sprzedawane.
Kawa to kwestia indywidualna, ja piję ją codziennie i odczuwam skutki jej braku - chociażby bóle głowy, jestem ospały,nerowy.Na mojej narzeczonej nie robi to wrażenia, kawa jest jej obojętna.Równie dobrze możesz się uzależnić od napoju energetycznego i szybkiej jazdy.Jak przyzwyczaisz oragnizm do adrenaliny od mocnych wrażeń musisz potem ją regularnie dostarczać. ;)
Ustawa antyalkoholowa, o wychowaniu w trzeźwości.... po co to wg. tego co mówisz?

Istnieje coś takiego jak teoria "BRAMY" Zakłada ona że trawa staje się kluczem do świata narkotyków i potem może być już tylko gorzej bo osoba szuka dalszych mocniejszych wrażeń jak trawa jest za słaba.W takim razie piwo jest kluczem do alkoholizmu.Słabsze mocniejsze, alkoholoe wysokoprocentowe i człowiek się stacza.A jednak nie każdy wystaje w krzakach i sączy purpurę przez kromkę razowca..... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 15:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
CiOoS napisał(a):
A jednak nie każdy wystaje w krzakach i sączy purpurę przez kromkę razowca.....

:faint: powaliło mnie

;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 15:32 
Częsty bywalec

Na takiej zasadzie można znieść wszystkie zakazy i reguły. Narkotyki szkodzą, alkohol szkodzi, tytoń szkodzi, lekarswta szkodzą...szkodzi też stres i całe życie szkodzi bo koniec końcem umieramy... Można eksperymentować i sprawdzać czy legalizacja jednej rzeczy spwoduje poprawę czy nie. Czy wprowadzenie zakazu się sprawdzi czy nic nie da. Nie chcę jednak by np. moje dziecko miało łatwy dostęp do narkotyków, alkoholu itp. Może ktoś powie, że to dziwne ale kiedy widzę jak w sklepie sprzedają fajki, alkohol dzieciakom to zwracam uwagę sprzedawcy. Być może za 10 min. wrócą i kupią... ale może sprzedawca się zastanowi albo przestraszy i tego nie zrobi. Nie wierzę, że dostęp to tzw. miękkich narkotyków spowoduje spadek używania twardych. Nie chcę nikogo dorosłego przekonywać i mówić, że ma nie brać. Masz swój rozum. Chcesz się zaćpać? Proszę bardzo. Zapić? Nie ma sprawy. Tylko co będzie gdy Wasze dzieci przyniosą np. trawkę do domu? Powiesz: spoko Daj zajarać. A może: Pamiętaj, że trawka jest bezpieczna ale nie bierz amfy albo hery bo są niedobre. Powiecie ja paliłem czy piłem z umiarem to ono będzie też rozsądne. Mam nadzieję...

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 15:37 
Przyjaciel forum

Jedyna forma legalizacji, jaką ostatecznie mógłbym zaakceptować jest następująca. Palić wolno by było tylko i wyłącznie w specjalnych kafejkach, towar również możnaby nabyć tylko i wyłącznie w tych miejscach, odpowiednie osoby by kontrolowały, czy nikt nie wynosi towaru na zewnątrz. Palenie oraz posiadanie poza w.w. miejscami byłoby przestępstwem. Takie rozwiązanie spowodowałoby czystość towaru, dochody dla państwa, klient też wolałby na legalu tam zajarać niż ryzykować od dilera itp. Jednak taka forma jest raczej nie do zrealizowania w praktyce w naszych realiach.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 15:38 
Przyjaciel forum

Marsellus-ie sęk w tym że ma.W tym cała rzecz.Ono będzie miało z tym styczność, kwestia tego jak bardzo będzie świadome.Idź do gimnazjum i się rozejrzyj.Musiałbyś zamknąć je w klatce.Gwarantuje Ci że 2/4 uczniów załatwi Ci towar.Dla mojego pokolenia trawa jeszcze te 8 lat temu to było coś ajwaj.Teraz to nie jest nic nadzwyczajnego.Jara bo lubi,jara bo chce być trendy, jazzy i wogóle.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1