jiGsaw napisał(a):
Kawę i papierosy, a zwłaszcza kawę bym nie porównywał do reszty, bo to chyba się mija z celem. Papierosy nie wpływają w żaden sposób na zachowanie i zdolności psychofizyczne pod wpływem, no czasem lekko w główce się może zakręcić, ale bez przesady.
Kawa źle wpływa na serce i przewód pokarmowy. fajki powodują raka, alkohol niszczy wątrobę. fajki nie wpływają na zachowanie? To dlaczego nie można ich rzucić i słyszy się "tak się zdenerwowałem że musiałem zapalić" Po wódce za to się mocno kręci.
kawa-fajki-alkohol - różnią się od siebie nazwazajem nie bardziej niż grupa: kawa-alkk-fajki-marycha.
Marsellus napisał(a):
Niestety żaden argument ZA do mnie nie przemawia.
A zmniejszeni narkomanii? Narkomania dotyczy twardych
Marsellus napisał(a):
marihuana itp. intensyfikuje stany i nastroje. Wynikało z tego, że jeśli ktoś będzie w kiepskim nastroju to może okazać się, że go pogłębi.
Jak alkohol - identycznie.
Marsellus napisał(a):
Nie uważam też by dobrze się bawić potrzebne były "dopalacze".
JA też nie ale nie jestem za wycofaniem ze sprzedaży: alkoholu, papierosów, mcdonalda i wielu wielu innych.
jiGsaw napisał(a):
Toteż nadal nie widzę powodu aby robić kolejny problem społeczny, po papierosach i alkoholu.
A co z wynikami badań holenderskich? Legalizacja maryśki - zmniejszenie narkomanii - ilości ludzi zażywających narkotyki twarde?
[ Dodano: 28 Listopad 2008, 14:05 ]CiOoS napisał(a):
A mgiełka niedostępności, przynajmniej oficjalnie, podsyca atmosferę a nielegalny obrót idzie w miliony złotych.Więc nie tworzysz sytaucji tylko już ją masz i
Właśnie
[ Dodano: 28 Listopad 2008, 14:25 ]Poelcam film: :"Dziękuję za palenie" - chyba "Thank you for smoking"