BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 10:03 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
OK, teraz jest jaśniej :)

Hm, w Polsce też ludzie często idą po pracy na może nie na wino, ale na piwo.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 10:06 
Uzależniony od forum :)

Kyokushin napisał(a):
Hm, w Polsce też ludzie często idą po pracy na może nie na wino, ale na piwo.

Jakoś się z tym nie spotkałem.

Kto z Was chodzi i ile razy w tyg na piwko po pracy?

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 10:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
KotSylwester napisał(a):
Jakoś się z tym nie spotkałem.

też nie znam takiego "zwyczaju" :|

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 10:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:

Zwyczaj yuppies, często zwykłych biznesmanów i bizneswoman którzy w czasie dnia nie mają za bardzo na nic czasu, w ramach integracji i rozrywki spotykają się po pracy. ;)
Wśród normalnych szaraków raczej sporadycznie w postaci "idziemy w piątek z chłopakami z pracy na piwo" :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 15:06 
Co z tego, że nie uważają to za alhokol, skoro to JEST uzależnienie? To też się określa mianem alkoholizmu. A że objawia się tylko w taki sposób, to chyba dobrze.
Mimo, że uzależnia, to w takich dawkach raczej to uzależnienie ma więcej plusów dla zdrowia, jak minusów :)

Ja czasami lubię piwko leczniczo wypić, albo whisky z lodem- również leczniczo :]

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 15:33 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Ja czasami lubię piwko leczniczo wypić, albo whisky z lodem- również leczniczo

Trzeba się od środka konserwować :D

Kiedyś czytałem artykuł dotyczący właśnie alkoholizmu.Takie oto stopnie były w nim zawarte.

stopień pierwszy - picie umiarkowane, towarzyskie, przy okazji, z okazji;
stopień drugi - picie nadmierne z przerwami w pamięci lub z utratą świadomości całego okresu picia;
stopień trzeci - to początek głodu alkoholowego, trzeba go więcej i częściej;
stopień czwarty - to utrata kontroli picia, zamierza się wypić kieliszek, dwa, a pije się do nieprzytomności;
stopień piąty - to szukanie usprawiedliwienia dla picia, czując że inni piją inaczej poszukuje się argumentacji do picia;
stopień szósty - to potrzeba klina, odkrycie jego błogosławieństwa wiąże się z psychicznymi i fizycznymi dolegliwościami picia alkoholu;
stopień siódmy - to picie w samotności, jest to już nie dzwonek, a dzwon ostrzegawczy, gdyż człowiek nieuzależniony pije najchętniej w towarzystwie, a nigdy w samotności;
stopień ósmy - to szukanie zwady, bójek, awantur; na tym etapie system nerwowy jest w takim stanie, że człowiek przestaje panować nad sobą i staje się wybuchowy;
stopień dziewiąty - to poszukiwanie za wszelką cenę alkoholu, co wynika z stanu fizycznego i psychicznego organizmu, do jakiego doprowadziły poprzednie szczeble;
stopień dziesiąty - to wyrzuty sumienia, obrzydzenie i potępienie samego siebie, to nieustanny kac moralny;
stopień jedenasty - to napady niepokoju i lęku, które początkowo pojawiają się od czasu do czasu, później coraz częściej, by w końcu towarzyszyć w każdym momencie i w każdym miejscu;
stopień dwunasty to uświadomienie klęski, gdyż wszystkie wyszukane usprawiedliwienia picia alkoholu okazują się niezadowalające, można tylko pić dla picia aż do wytrzymałości fizycznej i nerwowej; przestają działać jakiekolwiek hamulce w piciu;
stopień trzynasty to ostateczne rozstrzygnięcie losu alkoholika. Może to być albo pętla..., albo szpital odwykowy..., albo śmierć w ataku delirium czy marskości wątroby.

Czyli wszyscy ludzie pijący okazjonalnie są alkoholikami 1 stopnia.....

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 16:06 
CiOoS, to jest tak... serio serio? :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 16:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
KotSylwester napisał(a):
Kyokushin napisał(a):
Pozwól polakom napić się w przerwie obiadowej drinka to zobaczysz ich dopiero następnego dnia z bólem głowy.....

nie w przerwie obiadowej... przecież tak nie napisałem...

Fryderyk napisał(a):
KotSylwester napisał/a:
Standartem we Francji jest lampka

to już jest uzależnienie, skoro standard i nie mogą sobie radzić bez tego

to jest radycja w kraju, którego połowa to winogrona.... Nikt tego nie trakjtuje jak alkohol.. W tym kraju lampkę wina do obiadu pije się od 15-16 roku życia;)

Nie bez znaczenia jest fakt, że piją rozcieńczone wino, więc są to ilości praktycznie marginalne (alkoholu).

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 16:49 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B25
Garaż: ex: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=138205
jiGsaw napisał(a):
Nie bez znaczenia jest fakt, że piją rozcieńczone wino, więc są to ilości praktycznie marginalne (alkoholu).

Zgadzam się, ale może nie tyle rozcieńczone, co po prostu słabe, maksymalnie kilku procentowe, czyli słabsze niż niejedno piwo...

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 17:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
Jako gimnazjalista wypowiem się. Z załatwieniem marychy nie byłoby najmniejszego problemu. Kolega sam mnie poinformował, że mają i że mogą mnie poczęstować :wstyd: Jakbym się zorientował to może miałoby to więcej osób.

Co do kwestii legalności- ja palić nie będę, bo mam złe doświadczenia z papierosami i zdaję sobie sprawę ze tego, że to wciąga psychicznie i to nawet bardzo. A ci, którzy chcą sobie zajarać jointa to i tak sobie zajarają. Wg mnie legalizacja spowoduje tak jak już to ktoś wcześniej napisał zmniejszenie rynku dilerów i zyski dla skarbu państwa. Poza tym jeżeli byłoby to dopuszczone to musiałoby to spełniać jakieś normy i teoretycznie byłoby to czystsze.

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 18:10 
O!

I macie! Gimnazjalista, a w sumie jedna z najkonkretniejszych wypowiedzi.

Jak ktoś chce, to i tak zapali (zakazany owoc lepiej smakuje), a jak nie, to nie. A niektórzy tutaj "legalizację" chyba traktują z "przymusem".

Prostytucja też jest legalna w Polsce. Ale czy to oznacza, że każda dziewczynka w wieku 16 ma iść na ulicę i zarabiać wystawiając tyłek? Czy to oznacza, że każdy facet musi żonę zdradzać i rżnąć po kolei każdą przy drodze?

Ba, nawet ma być całkowicie zalegalizowana, żeby dziwki rozliczały się z ZUSem itd.A co to zmieni dla zwyczajnego człowieka? Nic, jego kraj będzie bogatszy o parę ziko!
Lepsze to niż akcyza na >2l :)

Ja nie czaję tego. Co tak naprawdę przeszkadza przeciwnikom legalizacji, co z tego, szkodliwa, czy nie. Co szkodzi zwykłemu zjadaczowi chleba, który nie chce palić? Będzie go kusiło, żeby zajarać, bo to legalne? Jeśli tak, to ŻAŁOSNE.

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 18:10 
O!

I macie! Gimnazjalista, a w sumie jedna z najkonkretniejszych wypowiedzi.

Jak ktoś chce, to i tak zapali (zakazany owoc lepiej smakuje), a jak nie, to nie. A niektórzy tutaj "legalizację" chyba traktują z "przymusem".

Prostytucja też jest legalna w Polsce. Ale czy to oznacza, że każda dziewczynka w wieku 16 ma iść na ulicę i zarabiać wystawiając tyłek? Czy to oznacza, że każdy facet musi żonę zdradzać i rżnąć po kolei każdą przy drodze?

Ba, nawet ma być całkowicie zalegalizowana, żeby dziwki rozliczały się z ZUSem itd.A co to zmieni dla zwyczajnego człowieka? Nic, jego kraj będzie bogatszy o parę ziko!
Lepsze to niż akcyza na >2l :)

Ja nie czaję tego. Co tak naprawdę przeszkadza przeciwnikom legalizacji, co z tego, szkodliwa, czy nie. Co szkodzi zwykłemu zjadaczowi chleba, który nie chce palić? Będzie go kusiło, żeby zajarać, bo to legalne? Jeśli tak, to ŻAŁOSNE.

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 18:19 
Pierwsze kroki

Fryderyk napisał(a):

Będzie go kusiło, żeby zajarać, bo to legalne? Jeśli tak, to ŻAŁOSNE.

Jeśli nawet tak będzie, to tylko naprawdę ograniczeni ludzie do tego się zastosują. A teraz choć to jest nie legalne nie jest lepiej, ludzie przypalają bo wstydzą się odmówić w towarzystwie żeby na mięczaków nie wyjść. I właśnie to jest żałosne....

Ostatnio edytowano 3 grudnia 2008, 18:23 przez dofcia, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 18:19 
Przyjaciel forum

Przeczytaj wypowiedzi w tym temacie to będziesz wiedział co przeszkadza, jak nadal nie będziesz wiedział - powtarzaj tę czynność do skutku.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 18:44 
Cytuj:
Przeczytaj wypowiedzi w tym temacie to będziesz wiedział co przeszkadza, jak nadal nie będziesz wiedział - powtarzaj tę czynność do skutku.

Czytałem, przeglądałem ten temat kilka razy i dalej nie widzę konkretnych rozsądnych argumentów, tylko takie pitu pitu, żeby sobie posty ponabijać w dziale pogawędki.

Ostatnio edytowano 4 grudnia 2008, 11:15 przez Czarny, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 18:50 
Pierwsze kroki

Fryderyk napisał(a):
tylko takie pitu pitu, żeby sobie posty ponabijać w dziale pogawędki.

Nie każdy ma to za priorytet !!!
Niekiedy ma ochotę wypowiedzieć się w temacie...

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 18:59 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):
Cytuj:

Czytałem, przeglądałem ten temat kilka razy i dalej nie widzę konkretnych rozsądnych argumentów, tylko takie pitu pitu, żeby sobie posty ponabijać w dziale pogawędki.

Zatem przeczytałeś tylko swoje posty.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Ostatnio edytowano 4 grudnia 2008, 11:16 przez jiGsaw, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 14:39 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Prostytucja też jest legalna w Polsce

Jeśli w stosunku 1:1 bez udziału tzw. "osób trzecich to tak.

Cytuj:

Dokładnie, będzie kasa ale moralność ludzi się nie zmieni - nikt przecież sobie nie wyobraża jak podchodzi Panienka do okienka w Zusie i mówi że pracuje uczciwie jako dziwka, chciałaby zaświadczenie o niezaleganiu. ;)

Cytuj:
Co tak naprawdę przeszkadza przeciwnikom legalizacji, co z tego, szkodliwa, czy nie.

Przeszkadza świadomość czegoś co urosło do rangi "przestępstwa" a najbardziej boimy się tego czego de fakto nie znamy.

Co do wypowiedzi "gimnazjalisty".Kolega potwierdził moja wcześniejszą wypowiedź.Jointy są w zasadzie wpisane w kulturę młodego pokolenia. ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1