BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Znacie dobry, darmowy test na IQ?
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 16:21 
Siema. Szukam po necie w miare wiarygodnego testu IQ. Wczoraj siedzialam nad jednym sporo czasu napinajac mozg po czym obejrzalam tylko haslo 'wyslij sms' ..za 20zl. Znalazlam jakis inny, ale po jego rozwiazaniu dowiedzialam sie tylko ze jest 'ponad przecietna' ..zero konkretow. Szukam testu ktory ma licznik do 200 (a sa rozne tego co widze..)i ktory w miare wiarygodnie da mi te cyfry ktore chce ujrzec, z ciekawosci:) pozdrawiam :) WU

p.s. Jesli jakis fajny znajdziecie to rozwiazcie i pochwalcie sie wynikiem, chetnie sie przyrownam do reszty forum ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 16:24 
Forumowicz

Moje BMW: X5 E70 LCI
http://www.iq-test.pl/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 16:27 
Kupis- platny :)
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,52340.html
tu cos jest ale niewiem czy konkretnie o to mi chodzi.. Raz sie wzielam za ten 'narodowy' i bylo pytanie "Gdzie znajduje sie ten obiekt?" i na foto Kolumna Zygmunta :]
http://lavira.pl/iqtest :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 17:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
MadziuWU a czemusz to zabrałaś się za takie testy ??!! zapewne nie masz, nie powinnaś mieć żadnych wątpliwości czy kompleksów :]
:keep:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 18:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Z pustego i Salomon nie naleje.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 18:25 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Ja nie znam więc nie powiem, ale Doda ma jakiś niezły...

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 18:28 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
Z pustego i Salomon nie naleje.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 19:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Wiarygodny test IQ można zrobić tylko odwiedzając odpowiedni gabinet. W testach internetowch czy nawet takiz z TVN itp. nie dowiemy sie jakie mamy naprawdę IQ gdyż istotnym czynnikiem wpływającym na wynik jest czas odpowiedzi. Nie jest to tak że mamy po 90sek na każdą odpowiedź, a ilość poprawnych odpowidzi da nam wynik. W prawdziwym wiarygodnym teście nie mamy limitu czasowego, a jednocześnie czas jest istotnym czynnikiem. Moim zdaniem szkoda czasu na te darmowe ogólno dostępne testy ilorazu Inteligencji.

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 19:13 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Kyokushin napisał(a):
ale Doda ma jakiś niezły...

...biust ;]

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 19:39 
maaaad napisał(a):
Kyokushin napisał/a:
ale Doda ma jakiś niezły...

...biust ;]

Znając Andrzeja... to dokładnie to miał na myśli :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 19:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Myślę, że na samym początku należy odpowiedzieć sobie na jedno zaje....ście ważne pytanie: po co Tobie taki test? Jeśli nawet będziesz miała IQ 500 to czy to coś zmienia? Myślisz, że ktoś na to patrzy? Doda czy inne gwiazdeczki to medialny szum wokół tego zrobiły ale Tobie to po co bo nie kumam... :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 20:30 
hubi e46coupe napisał(a):
Myślę, że na samym początku należy odpowiedzieć sobie na jedno zaje....ście ważne pytanie: po co Tobie taki test? Jeśli nawet będziesz miała IQ 500 to czy to coś zmienia? Myślisz, że ktoś na to patrzy? Doda czy inne gwiazdeczki to medialny szum wokół tego zrobiły ale Tobie to po co bo nie kumam... :cwaniak:

W sumie dobre pytanie Hubi, ale jakos tak zawsze mnie to ciekawilo. Sporo sie mowi o tych testach i tak jakos sama dla siebie chcialam zobaczyc jak to sie ma z tymi testami :)
Z pustego i Salomon nie naleje? Coz.. ciekawe, juz ich zrobilam od wczoraj z 10 szukajac dobrego i ciagle jest ponad przecietna, ale iloraz waha sie o 20 zaleznie od testow, wiec pic na wode jak dla mnie. De facto po nic mi to, ale tak z ciekawosci.. Zawsze czegos nowego mozna sie dowiedziec. Pozdrawiam tych, ktorzy udzielili mi 'normalnych' odpowiedzi na poziomie, jigsaw Ty znowu utwierdziles mnie w przekonaniu, ze masz 5lat. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 21:29 
Uzależniony od forum :)

Ja tam żadnych IQ testów nie chcę sobie robić, i tak swoje wiem :]

śmieję się z ludzi którzy chwalą się wysokim IQ a na test wydali 50 zł :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 21:41 
Zacna persona forum

MadziaWU napisał(a):
juz ich zrobilam od wczoraj z 10 szukajac dobrego i ciagle jest ponad przecietna, ale iloraz waha sie o 20 zaleznie od testow, wiec pic na wode jak dla mnie.

wylicz średnią i finał.

a jęzeli pic na wode to po co robisz dziesiec i dalej szukasz? :zdziwko:

albo idz do jakiejś poradni i spytaj konkretnie a nie szukasz gdzieś w internecie.

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 22:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
ja z tym walczę od wczoraj ..ale się nie poddaję :20:

tu mam drugi, ale ten jeszcze poczeka - muszę się przygotowac.. :zawstydzony:

testy dla bardziej zaawansowanych

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 22:23 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Śmiejemy się, ale ogólnie te testy są niezłe ponieważ pobudzają synapsy, zmuszają do myślenia co jest można powiedzieć dla mózgu 'czymś nowym' wobec odmóżdżających artykułów w internecie, filmów i całej tej masowej popkultury.

Ćwicząc i robiąc ileśtam testów nie podskoczy nam tylko wynik ale ogólna zdolność kojarzenia faktów, wyciagania wniosków, rozumienia tekstu, liczb - niektórym naprawdę by się to przydało. To samo tyczy się rozwiązywania krzyżówek, gier logicznych... tym niemniej rozwalanie testów na IQ da więcej niż granie w kulki czy ciągłe rozwiązywanie krzyżówek bo pobudzają więcej obszarów kory mózgowej.

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 22:34 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kyokushin napisał(a):
Śmiejemy się, ale ogólnie te testy są niezłe ponieważ pobudzają synapsy, zmuszają do myślenia co jest można powiedzieć dla mózgu 'czymś nowym' wobec odmóżdżających artykułów w internecie, filmów i całej tej masowej popkultury.

Ćwicząc i robiąc ileśtam testów nie podskoczy nam tylko wynik ale ogólna zdolność kojarzenia faktów, wyciagania wniosków, rozumienia tekstu, liczb - niektórym naprawdę by się to przydało. To samo tyczy się rozwiązywania krzyżówek, gier logicznych... tym niemniej rozwalanie testów na IQ da więcej niż granie w kulki czy ciągłe rozwiązywanie krzyżówek bo pobudzają więcej obszarów kory mózgowej.

Eeeeee pitolisz... Nie lepiej se na browar wyjśc ? :zakrecony: Albo na plejszejszyn popykać...

:rotfl: :rotfl: :rotfl: ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 stycznia 2009, 07:48 
Forumowicz

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: m54b22 + LPG
W narodowym wybiło mi 113. Swego czasu też szukałem jakiegoś darmowego teściku. Ale wszystko co wtedy znalazłem było płatne.

Lubię Płacić Grosze

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13 stycznia 2009, 14:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
ten powiniwn byc wiarygodny http://testgimnazjalny.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 13 stycznia 2009, 16:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
MadziaWU napisał(a):
hubi e46coupe napisał(a):

W sumie dobre pytanie Hubi, ale jakos tak zawsze mnie to ciekawilo. Sporo sie mowi o tych testach i tak jakos sama dla siebie chcialam zobaczyc jak to sie ma z tymi testami :)
Z pustego i Salomon nie naleje? Coz.. ciekawe, juz ich zrobilam od wczoraj z 10 szukajac dobrego i ciagle jest ponad przecietna, ale iloraz waha sie o 20 zaleznie od testow, wiec pic na wode jak dla mnie. De facto po nic mi to, ale tak z ciekawosci.. Zawsze czegos nowego mozna sie dowiedziec. Pozdrawiam tych, ktorzy udzielili mi 'normalnych' odpowiedzi na poziomie, jigsaw Ty znowu utwierdziles mnie w przekonaniu, ze masz 5lat. Pozdrawiam

Spoko, tylko nie słyszałem o testach dla koni. Nie martw się, im więcej ich rozwiążesz tym będziesz "mędrsza", a na tym Ci nie zbywa póki co, powodzenia.

Co do tematu - ja miałem przeprowadzany profesjonalny test jak chciałem zostać oficerem (na WAT się wybierałem), wyszło mi dużo powyżej przeciętnej. Nie uważam takich testów za jakiś wyznacznik praktyczny, gdyż rodzajów inteligencji jest bardzo wiele, a w praktyce trzeba tak naprawdę potrafić jej użyć w różnych, zmiennych warunkach "środowiskowych". Takie testy z gazet itp. to już w ogóle pic na wodę, aczkolwiek zgodzę się z Kyokushinem - praktyka czyni mistrza.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1