MadziaWU napisał(a):
hubi e46coupe napisał(a):
Myślę, że na samym początku należy odpowiedzieć sobie na jedno zaje....ście ważne pytanie: po co Tobie taki test? Jeśli nawet będziesz miała IQ 500 to czy to coś zmienia? Myślisz, że ktoś na to patrzy? Doda czy inne gwiazdeczki to medialny szum wokół tego zrobiły ale Tobie to po co bo nie kumam...

W sumie dobre pytanie Hubi, ale jakos tak zawsze mnie to ciekawilo. Sporo sie mowi o tych testach i tak jakos sama dla siebie chcialam zobaczyc jak to sie ma z tymi testami

Z pustego i Salomon nie naleje? Coz.. ciekawe, juz ich zrobilam od wczoraj z 10 szukajac dobrego i ciagle jest ponad przecietna, ale iloraz waha sie o 20 zaleznie od testow, wiec pic na wode jak dla mnie. De facto po nic mi to, ale tak z ciekawosci.. Zawsze czegos nowego mozna sie dowiedziec. Pozdrawiam tych, ktorzy udzielili mi 'normalnych' odpowiedzi na poziomie, jigsaw Ty znowu utwierdziles mnie w przekonaniu, ze masz 5lat. Pozdrawiam
Spoko, tylko nie słyszałem o testach dla koni. Nie martw się, im więcej ich rozwiążesz tym będziesz "mędrsza", a na tym Ci nie zbywa póki co, powodzenia.
Co do tematu - ja miałem przeprowadzany profesjonalny test jak chciałem zostać oficerem (na WAT się wybierałem), wyszło mi dużo powyżej przeciętnej. Nie uważam takich testów za jakiś wyznacznik praktyczny, gdyż rodzajów inteligencji jest bardzo wiele, a w praktyce trzeba tak naprawdę potrafić jej użyć w różnych, zmiennych warunkach "środowiskowych". Takie testy z gazet itp. to już w ogóle pic na wodę, aczkolwiek zgodzę się z Kyokushinem - praktyka czyni mistrza.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...