BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 08:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 15:40 
Pierwsze kroki

powerbmw napisał(a):
Kniaziu, domyślam się ze to będzie pierwsze auto?

Tak pierwsze, i wiem, że to szalone kupować taki samochód jako pierwszy ale ja jestem w gorącej wodzie kąpany i równie szalony, jak ten pomysł :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 15:43 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
po prostu z autopsji (i nie tylko) wiem ze pierwsze auto nie może być za mocne

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 16:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Ee tam ja mialem na poczatek e36 318is moze nie zbyt to bylo szybkie ale nawet go nie zarysowałem :] jezeli ktos nie mysli :wstyd: to sie nawet maluchem rozwali :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 16:15 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
318is ma 10s do 100km/h wiec to jest normalne auto i nawet zima jezdzi normalnie. Nie wiem jak 530d, jesli powyzej 100km/h napedza sie porownywalnie do nawet 323 to nie jest to bezpieczne auto dla kierowcy z zielonym listkiem.

Inna sprawa ze 18 latek to moze miec taka fantazje ze nawet sejczento przedachuje na parkingu i sobie zrobi kuku.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 16:25 
Częsty bywalec

Ja jezdze 323 od 2lat (wszedzie) zaczynalem w wieku 15lat... Jedynie co mi sie przez ten czas stalo (ten czas czyli 4lata- jutro koncze 19lat :hyhy: ) to rozwalenie 2felg. Niestety gdy sie smiga bokiem czasami jakis kraweznik sie musnelo :) Wiec to czy mocna fura czy slaba nie ma znaczenia.... Ma znaczenie kierowca, jego umiejetnosci i staz :)

Moja była :( -> M52B25 Estoril blau power!
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 16:33 

krzysiekbb napisał(a):
Wiec to czy mocna fura czy slaba nie ma znaczenia.... Ma znaczenie kierowca, jego umiejetnosci i staz :)

Dokladnie,18 latek moze nawet e60 eM jezdic i nic sie nie stanie,pod warunkiem ze robi to z glowa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 17:00 
Pierwsze kroki

Ja z doświadczenie wiem, że jestem pokręcony :wstyd: i czasami muszę wcisnąć, dlatego nie kupuje e39 M5 bo po tygodniu bym leżał, ale 190 koni to chyba troszkę za mało jak na taki ciężki samochód.

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 17:10 
Częsty bywalec

Kniaziu napisał(a):
ale 190 koni to chyba troszkę za mało jak na taki ciężki samochód.
...... Powiem Ci ze na e39 to w zupelnosci wystarczy.... M5 to juz doslownie lata!

Moja była :( -> M52B25 Estoril blau power!
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 18:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Kniaziu napisał(a):
ale 190 koni to chyba troszkę za mało jak na taki ciężki samochód.

dodaj do tego 410Nm i naprawde mało kto jest w stanie podskoczyć

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 18:33 
Częsty bywalec

Swojego czasu ja też miałem plan zrobić coś w Dubai Style, miałem białą E36, nie powiem ładnie (moim zdaniem) się prezentowała. Nie do końca pasowała do tego stylu: za mała, za mało "bogata" za mało elektroniki.

Można zobaczyć: http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/3/22999

P.S 18" to ja miałem w E36, więc do E39 i jeszcze jak ma być Dubai na bogato, to 20"

Do autora wątku - masz Ty wogole to E39, jeździłeś nią? Sądzac po wieku, odebrałeś niedawno prawko, a mówisz jak byś już 100 000km zrobił i jezdził mocnymi samochodami RWD. Jeżeli nie jezdziles wcześniej RWD, kup sobie E36 318i, max 320i i naucz się nią dobrze jeździć, a potem myśl o V8 w BMW.

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 18:50 

Kniaziu napisał(a):
Ja z doświadczenie wiem, że jestem pokręcony :wstyd: i czasami muszę wcisnąć, dlatego nie kupuje e39 M5 bo po tygodniu bym leżał, ale 190 koni to chyba troszkę za mało jak na taki ciężki samochód.

Cytuj:
Do autora wątku - masz Ty wogole to E39, jeździłeś nią? Sądzac po wieku, odebrałeś niedawno prawko, a mówisz jak byś już 100 000km zrobił i jezdził mocnymi samochodami RWD. Jeżeli nie jezdziles wcześniej RWD, kup sobie E36 318i, max 320i i naucz się nią dobrze jeździć, a potem myśl o V8 w BMW.

Hehe tez mi sie tak wydaje,kolejny napalony malolat-mistrz prostej i 190km mu za malo :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 19:23 
Pierwsze kroki

Tak jak mówiłem wcześniej, trochę jeździłem e34 2.5 tds, a co do mocnych samochodów to często poruszam się samochodem ojca - Volkswagen Touareg 3.0 V6 250 koni tip tronic, co prawda wiem, że tam jest pełno elektroniki która "ułatwia" jazdę. Co do małego małolata to prawda, jestem małolatem, który porywa się na BMW z mocnym silnikiem, ale także dużą uwagę poświecam temu, że jest to samochód który wygląda i za dosyć niską cenę ma się już wyposażenie jakiego teraz nie wkładają do niektórych samochodów.

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 19:26 

Ale jak piszesz,ze 400koni to bys sie zabil a 190 ci za malo,to co ty chcesz :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 19:53 
Pierwsze kroki

Tak jak wcześniej pisałem pragnę dążyć do 250 koni tylko nie wiem co tam najlepiej zrobić

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 19:54 

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
to nie będzie łatwe

i zacznij sobie tym głowę zawracać dopiero jak kupisz auto

Tytuł: Re: BMW e39 Dubai style
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 21:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Kniaziu napisał(a):
Chciałbym podejść z nim do ok 250 koni, więc co musiałbym w nim zrobić, żeby małym kosztem dojść do tej mocy z seryjnych 184km i ile to może mnie kosztować? Chciałbym zrobić go w stylu "Dubai style"

Jak to nazwałeś " Dubai Style " to po pierwsze 530d taki sobie materiał na " start " projektu, 540 jak najbardziej. Felgi od 20", gwint, i full wypas jeżeli ma być klasa prosto z kraju szejków. Co do 250KM najtaniej będzie kupić silnik 1,2 z Punto I 8v i 75 KM daje rade, naprawde ( wiem bo mam :hyhy: ) wsadzić do bagażnika i wtedy będziesz miał ( licząc, żę silnik ma te seryjne 193KM i ten z Punta te 75KM ) około 268 KM i równe rozłożenie masy ;) czego chcieć więcej. Istna hybryda 21 wieku. A tak na serio nie łudź się, żę wydasz 1000-2000zł i " przybędzie" ci 60KM. To sporo zachodu, czasu i pieniędzy. Co do spalania 540 licz 20 L na 100KM a mieście ( a moża i więcej). Wydechu M5 nie skomentuje, chociażby dlatego, że konstrukcyjnie jest go bardzo cieżko zamontować.

kiloff napisał(a):
ale zapodasz chiptuning, ew jakas wkladke lub filtr i spokojnie dojedziesz do 250KM ...

:zdziwko: Houston, mamy kontakt..... Hallo tu ziemia ....

3,0D Fajny silnik do kombi i automatu. Jest moment, wygoda i ekonomiczność. Jednak jeżeli chcesz coś poszaleć to odpada i nie można go porównywać do 4,4 V8.
Co do malowania niesamowitą perłę ma motocykl Yamaha FZR 1000 lata 90'. Bardzo polecam do auta, efekt bajeczny. Widziałem taką M5 w DE. Bez urazy, ale widze nieprzemyślane decyzje i potworne ambicje. A nieświadomy tato i pieniążki leża w banku na koncie. Ale tak czy siak może jakieś wnioski wyciągniesz. Jak pisał kolega nie da się super tanio i super fajnie. Pozdrawiam :)

///ESIU napisał(a):
aha 17ki to ja mam w UNO. do e39 19ka dopiero zaczyna nabierać wygladu
Esiu, miałem 19" chwilowo 20" ...... MAŁOOOOOOOOOOOO :viva: \:D/ :rotfl: :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 22:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
a ja na początku miałem Hyundaia Lantre i to mi w przód chłop wjechał jak go wyciągali z rowu :rotfl: a potem Nissan Sunny 1.4Lx i sam wjechałem w tył dziadek stanął nową Corsą D na pomarańczowym wczesnym i bach.. :/ i to mało nie płakałem a już mieć kozak e39 i tak skończyć to? zabić się? :mur: :mur: :mur: :mur:

E32 735i 92'
E36 318i 92'

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 10:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
Kniaziu napisał(a):
Mam doświadczenia z bmw e34 2.5 tds '95r. Miło wspomnienia to dynamika, zawsze miał zapas pod nogą gdzy to było potrzebne, ale niestety pamiętam także jej naprawy. W ciągu 2 lat 3 razy zmieniana była turbina i generalny remont (to z winy mojego ojca który zatarł silnik), ale po tym ciężko było kupić nowy silnik...
Myślę, że najpierw pojeżdze bez zmieniana niczego pod silnikiem, zorientuje się jak sobie radzi i czy to mi wystarcza, a potem pomyślę co i jak. Polakierować chciałbym go także po jakiś 3 miesiącach od zakupu, gdyż na początku ciężko jest wyczyć auto i często pewnie bedzie miał zatarcia, otarcia czy wgniecenia. Felgo to chyba od razu bym kupił, tak samo jak tylni błotnik z M5 i układ wydechowy także z M5 no i oczywiście światła z białymi kierunkami.

piszesz ze 193 km to malo a to w porownaniu do 143 w tds-ie to jest poprostu rakieta ... tds ledwo co sie kula ... wogole jak czytam Twoje posty to jestem zalamany ... po tym co napisales powyzej to tylko usiasc i plakac ... pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 10:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
Tomek może $ za dużo ma i do głowy mu uderza? :chytry:

E32 735i 92'
E36 318i 92'

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 10:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
Dankam735i napisał(a):
Tomek może $ za dużo ma i do głowy mu uderza? :chytry:

w takie rzeczy nigdy nie wnikam ... poza tym pieniadze nie daja prawa do nie myslenia ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1