BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 19:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
Żydzi bombardują cywilny obiekt, zero protestów, świat milczy bo tłumaczą sie tym że w środku ukrywali się terroryści ? jacy? kto ich widział, jakieś dowody ? z taką logiką można zbombardować wszystkie palestyńskie osiedla.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Kyokushin napisał(a):
I dokładnie to samo oni zrobili tym transparentem, naruszyli czyjąś godność.
Niekoniecznie trzeba puścić wiązkę żeby kogoś obrazić, można to zrobić 'Ynteligentnie', ale wtedy, mimo innych słówek, nadal jest to naruszenie godności.

Nie, oni nie naruszyli niczyje godności bo transparent "Dość rzezi w Gazie" nie odnosił sie do osoby czy grupy osób a do zjawiska

trollu napisał(a):
Powinni prymitywa znaleźć i dosadzić mu za pobicie i to co najmniej tak jak kolesiowi który dostał wyrok za pobicie rabina w wawie

Dokladnie, nie zależnie od sytułacji Tobie żyd da w ryj to bedzie że prowokowałeś, Ty dasz żydowi to masz pobicie na tle rasistowskim

Kyokushin napisał(a):
To jest ok?

Nie, nie jest

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:05 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
bialy napisał(a):
Nie, oni nie naruszyli niczyje godności bo transparent "Dość rzezi w Gazie" nie odnosił sie do osoby czy grupy osób a do zjawiska

Jasno było wiadomo o kogo chodzi i jaki jest kontekst.

bialy napisał(a):
Dokladnie, nie zależnie od sytułacji Tobie żyd da w ryj to bedzie że prowokowałeś, Ty dasz żydowi to masz pobicie na tle rasistowskim

Ja bym nie miał oporów żeby oddać :D Żyd, Arab, Murzyn, Polak, jak fiknie z łapami, ma w trąbe tak samo. Traktuje wszystkich równo :)
Ale fakt, tu masz racje, dokładnie tak jest.

Trollu na filmie widać że kolesie pierwsi wyszli z transparentem - dlatego koleś dał im w pape. Gdyby transparentu nie mieli, w pape by nie dostali. Tak więc, nie on pierwszy. Jego działanie wynikało z ich działania, które nastąpiło wcześniej.

Ostatnio edytowano 16 stycznia 2009, 00:06 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
Cytuj:
Żydzi bombardują cywilny obiekt, zero protestów, świat milczy bo tłumaczą sie tym że w środku ukrywali się terroryści ? jacy? kto ich widział, jakieś dowody ? z taką logiką można zbombardować wszystkie palestyńskie osiedla.

równie dobrze możesz zadac pytanie za co palestyńczycy atakuja osiedla żydowskie.
odpowiedzi na te pytania nic nie rozwiązują

Cytuj:
Trollu na filmie widać że kolesie pierwsi wyszli z transparentem - dlatego koleś dał im w pape. Gdyby transparentu nie mieli, w pape by nie dostali. Tak więc, nie on pierwszy. Jego działanie wynikało z ich działania, które nastąpiło wcześniej.

przyjmijmy że ten facet (żyd) jest wykształcony, rozsądny i kulturalny a cała impreza zabezpieczana przez jakąś ochrone,policje.
Czemu tam weszli skoro im nie wolno było? Jeżeli nie mieli prawa tam wejść z transparentem to gdzie była ochrona? a czy kulturalny człowiek i spokojny z natury żyd lata z pięściami do każdego który mu nie pasuje.jak żyd wylądował w parterze to jakis facet wstał i grzecznie pokazał im wyjście

Ostatnio edytowano 16 stycznia 2009, 00:14 przez trollu, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
trollu napisał(a):
po mojemu żyd pierwszy rzucił sie z pięściami i on jest winny.ale jak zwykle sa równi i równiejsi

Dokładnie ja nic do nich nie mam ale teraz to przesadził troszkę go poniosło? :rotfl:

E32 735i 92'
E36 318i 92'

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:12 
Kyokushin napisał(a):
U nas fanatyzm kończy się na Rydzyku. U nich jest Hamas, Hezbollah etc.

Raczej kiepskie porównanie środkowej Europy z Bliskim Wschodem :dobani:

Kyokushin napisał(a):
Może to wcale nie był żyd, może to wszystko było ustawione żeby to tak wyglądąło?

A może Palestyńczycy zabijają siebie nawzajem, by pokazać światu ilu cywili umiera?

Cytuj:
I dokładnie to samo oni zrobili tym transparentem, naruszyli czyjąś godność.
Niekoniecznie trzeba puścić wiązkę żeby kogoś obrazić, można to zrobić 'Ynteligentnie', ale wtedy, mimo innych słówek, nadal jest to naruszenie godności.

No ale okay, co ma jakaś tam zakichana godność do tego, że leje się krew niewinnych ludzi????????????????????????? :cisza:

Czemu jak Arabowie coś chachmęcą, to Stany "WIELCY OBROŃCY POKOJU NA ŚWIECIE" interweniują, WALCZĄ Z TERRORYZMEM, by nie krzywdzili niewinnych ludzi, a jak Żydki mordują Palestyńczyków, to cały świat to olewa, zwłaszcza USA :padam:

Jest wolność słowa, panowie anarchiści nie napisali nic obraźliwego i jeszcze wielkie halo się z tego robi :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:16 
Zacna persona forum

Pobicie to pobicie. Zgodnie z Polskim prawem naruszenie czyjejś nietykalności osobistej to przestępstwo i tyle. Nie ważne czy ktos miał transparent czy Cie obraził czy nie. Obraził? wytocz mu sprawę o znieważenie a nie wyskakuj z łapami.

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:20 
Przyjaciel forum

w ogóle to ci anarchiści jacyś dziwni. :niepewny: na słowo anarchiści to pewnie wszyscy wyobrażają sobie grupkę panów biegających z bejsbolami i traktujących z glana wszystko co sie rusza.a ci w ogóle jakoś nie sprawiali wrażenia agresywnych
;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
ironman napisał(a):
Pobicie to pobicie. Zgodnie z Polskim prawem naruszenie czyjejś nietykalności osobistej to przestępstwo i tyle. Nie ważne czy ktos miał transparent czy Cie obraził czy nie. Obraził? wytocz mu sprawę o znieważenie a nie wyskakuj z łapami.

Dokładnie, żyd popełnił przestępstwo wg KK a jak mu coś nie pasowało mógł wnieść powództwo cywilne ale wątpie żeby coś wskórał

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:28 
Zacna persona forum

kto powiedział że Ci panowie z transparentem to anarchiści ?
Zaraz dowiemy się że to naziści, antysemici i jeszcze wszechpolaki, tylko po to żeby ich zdyskredytować i odwrócić uwagę od tego ważne.

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:39 
Przyjaciel forum

Cytuj:
kto powiedział że Ci panowie z transparentem to anarchiści ?

http://pl.youtube.com/watch?v=t_GSObX6j4Y
http://www.tvn24.pl/12690,1581565,0,2,b ... omosc.html

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 08:03 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Fryderyk napisał(a):
No ale okay, co ma jakaś tam zakichana godność do tego, że leje się krew niewinnych ludzi?????????????????????????

Czemu jak Arabowie coś chachmęcą, to Stany "WIELCY OBROŃCY POKOJU NA ŚWIECIE" interweniują, WALCZĄ Z TERRORYZMEM, by nie krzywdzili niewinnych ludzi, a jak Żydki mordują Palestyńczyków, to cały świat to olewa, zwłaszcza USA

Wydaje mi się że w tym przypadku reszta świata powinna pomóc Żydkom zrobić porządek w strefie tak, aby raz na zawsze był z tym spokój. Odkąd żyję, tam jest problem tego typu że jakaś wąska grupa walniętych w dynie arabusów (piszę wąska grupa, bo większość mieszkających tam Arabów to normalni ludzie, tacy jak my, chcący normalnie spokojnie żyć), zabija wszystkich, nie ważne czy to Żyd czy Arab, mających inny pogląd i nie chcących prowadzić pseduo świętej wojny.

Hamas robi rzeźnie w Izraelu od dłuższego czasu, to jest dobrze tak?
Jak żydki się wkurzyły i robią rzeźnie z Hamasem to jest źle, tak?

Odnośnie reakcji Polaków, na temat tego wszystkiego:
Tu problem jest tej natury, że Polak to osoba zawistna, nie do końca ogarniająca pewne sprawy, ma głęboko zakorzenioną nienawiść do murzynów, arabów, żydów, niemców, francuzów, anglików, do wszystkich ma o coś pretensję, tylko nie ma pretensji do siebie o swoje nieróbstwo.
Bo cała ta Polska nienawiść bierze się z zazdrości, że Żydzi rządzą światem, że Arabusy mają rope, murzynów traktują jako gorszych 'z miejsca' a reszta świata z ameryką na czele to 'głupki'. Tylko polak jest mądry a wielkim nieszczęściem i zrządzeniem losu został wycyckany przez wszystkich i przez wszystkie wojny (Polak jest również sprzedajny).
Koniecznie należy dodać, że Polak nie jest urodzonym liderem, Polak chce być średni w grupie, chce być elementem tłumu. Boi się mieć swoje zdanie, aby inni polacy go ze swojej owej głupiej grupy nie wykluczyli, więc chodzi i powtarza głupoty za innymi, nie myśląc samodzielnie (często poprostu nie da rady).
Od tej zasady, są oczywiście wyjątki. Polak może również być wspaniałym człowiekiem i wielu było i jest takich, niestety ich blask niknie w ciemnogrodzie polskiego społeczeństwa.

Tak więc, tym razem, dlatego polskie społeczeństwo jest przeciw Żydom, ponieważ Polska nienawidzi Żydów zwyczajnie bardziej niż nienawidzi Arabusów :)

Fryderyk napisał(a):
Raczej kiepskie porównanie środkowej Europy z Bliskim Wschodem

No fakt. My przecież robilismy krucjaty. Mordowanie setek tysięcy w imię władzy Kościoła.
Teraz jako niedobitki religijnych fanatyków pozostały jedynie mocherowe zryte berety o.Dyrektora, który wojny nie zrobi bo jest poprostu zwykłym bizsenmenem.

Tyle że my już zamiast kozy w domu mamy TV i kompa i poprostu wyrośliśmy z tego i każdy sobie uzmysłowił że to było złe.

Nie należy jednak zapominać, wspominając nasze krucjaty, że tamta strona, też nas nieźle wyrzynała.
W tamtym okresie, takie głupoty poprostu miały miejsce na porządku dziennym.

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 10:05 
Kyokushin napisał(a):
Wydaje mi się że w tym przypadku reszta świata powinna pomóc Żydkom zrobić porządek w strefie tak, aby raz na zawsze był z tym spokój. Odkąd żyję, tam jest problem tego typu że jakaś wąska grupa walniętych w dynie arabusów

Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia. Dla Ciebie to walnięci w głowę, dla nich patrioci i bojownicy o wolność, dla naszych zaborców, nasi powstańcy też byli "walnięci w głowę".

Ale okay, skoro są "walnięci w głowę Arabusy" to są też i "walnięte w głowę Żydki".

Kyokushin napisał(a):
No fakt. My przecież robilismy krucjaty.

no tak, teraz już lepiej to brzmi :) Porównanie moherowej babci Rydzyka i fanatycznego wojownika o wolność swojego narodu, to trochę nie bardzo... ale już krucjaty... no już lepiej :)

Kyokushin napisał(a):
Tak więc, tym razem, dlatego polskie społeczeństwo jest przeciw Żydom, ponieważ Polska nienawidzi Żydów zwyczajnie bardziej niż nienawidzi Arabusów :)

Nie wiem, ale w każdym razie ja się pod tym nie podpiszę. Myślę, że Polacy pamiętają swoje zabory, a niektórzy jeszcze Łagry i inne takie i po prostu kibicują słabszym. Wcale się nie dziwię, Żydki robią wielkie dymy i afery, że się robiło dla nich getta itd. jacy poszkodowani itd. a sami robią to samo. Więc niech przestaną marudzić i niech robią swoje. Zero konsekwencji.

Na koniec dodam, że i tak 10000 razy bym chciał zginąć w metrze w zamachu bombowym, bum i koniec, niż z całą rodziną przez wiele tygodni, miesięcy w obozie gdzieś na Syberii :)

Kyokushin napisał(a):

Akurat tutaj się kategorycznie nie zgodzę. Jakiś czas temu przykładowo chłopak zabiegał o dziewczynę. Ale ona go nie chciała. Chłopak ją kochał, ale nie odwzajemniała tego. Więc ją zabił. To wynikało z jej "niedostępności". Gdyby nie była niedostępna dla niego, to by razem żyli długo i szczęśliwie. Tymczasem kobieta nie żyje, facet szybko nie wyjdzie zza kratek.

Albo idziesz do parku, spojrzysz się na kogoś krzywo, niby przez przypadek, podchodzi 2. typów i łamią Ci żebra, bo się spojrzałeś na nich. Przecież gdybyś nie spojrzał, to by tego nie było.

Tak samo transparent. Wcześniej weszli, rozwiesili i nic, więc od razu ktoś powinien zareagować, jeśli to takie niedopuszczalne, a nie zamykają ich po tym, jak dostają baty :wstyd:

Ten prymitywny Żydek zrobił tak samo, jak np. ktoś mi pojechał w galerii "ale śmieszne i zabawne to M40 :rotfl: " a ja bym mu dał za to bana :ok:

Przecież bym go nie dał, gdyby ktoś tak nie napisał :zdziwko:

Albo gorsza, znalazł jego samochód na mieście i wybił szyby i przebił opony :wstyd:

Agresja zawsze wraca do agresora, to oczywiste. W tym momencie agresji nie było ze strony demonstrujących, a jedynie hasło o zaprzestanie rozlewu krwii.

Jeszcze bym żydka zrozumiał, gdyby tam było napisane "sk*******, przestańcie rozlewać krwii w Gazie". No to jak dymik to dymik :)

A tak taki gość jest dla mnie prostakiem, prymitywem i cienką pusią, na którego nie stać, by zachować się jak gentleman na poziomie.

:zdrowko:

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 10:17 
Administrator

Fryderyk napisał(a):
Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia. Dla Ciebie to walnięci w głowę, dla nich patrioci i bojownicy o wolność, dla naszych zaborców, nasi powstańcy też byli "walnięci w głowę".

Tu jest różnica.
Normalny człowiek żyjący w strefie gazy, który jest palestyńczykiem, ma głęboko w d... ten cały Hamas i tak samo chce sie ich pozbyć jak żydzi.
Sęk w tym że Hamas siłą opanował strefę gazy i każdy kto fiknie ma urzynany łeb.
Wcale nie mają ich za patriotów, partyzantów, bojowników, bohaterów, absolutnie, mają ich za uzurpatorów i tyranów.

Fryderyk napisał(a):
Akurat tutaj się kategorycznie nie zgodzę. Jakiś czas temu przykładowo chłopak zabiegał o dziewczynę. Ale ona go nie chciała. Chłopak ją kochał, ale nie odwzajemniała tego. Więc ją zabił. To wynikało z jej "niedostępności". Gdyby nie była niedostępna dla niego, to by razem żyli długo i szczęśliwie. Tymczasem kobieta nie żyje, facet szybko nie wyjdzie zza kratek.

Tutaj nie rozróżniłeś jednej rzeczy a mianowicie ingerencji w drugą osobę bądź grupę.
To gość wymuszał na niej zmianę jej poglądu do którego ona ma prawo a następnie ją zabił.
Idąc drogą wolności słowa, tolerancji, wolności wyboru, dziewczyna miała zwyczajne prawo odmówić a gość nie miał prawa nie przyjąć tego do wiadomości.

Natomiast głupie patrzenie się - hm ja nie lubię jak ktoś sie na mnie krzywo patrzy i sam się krzywo na ludzi nie patrzę. To też jest naruszenie pewnej swobody i ewidentna ingerencja w poczucie bezpieczeństwa innej osoby.

Żeby nie dać się zwariować, każdy normalny człowiek odróżni kiedy ktoś krzywo się spojrzy niechcący, przypadkiem, skrzywi się, bądź patrzy się krzywo na niego w sposób agresywyny, celowo.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dEl-Ic9l4Eo&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dEl-Ic9l4Eo&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

:zdrowko:

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 10:44 
Częsty bywalec

Nie ma co usprawiedliwiać gościa, który rzucił się z pięściami bo jeśli mu przeszkadzała ta manifestacja mógł zgłosić to ochronie.
W całej tej dyskusji pominięto pewien ważny (moim zdaniem) fakt. Była to uroczystość wręczenie tytułu "Sprawiedliwi wśród Narodów Świata" czyli wyróżnienia osób, które uratowały osoby pochodzenia żydowskiego przed śmiercią podczas holocaustu.
Także jest to jakieś podziękowanie z ich strony tym osobom.
Anarchiści jak tak bardzo chcieli zademonstrować swoją niechęć do działań w Strefie Gazy mogli się rozstawić pod ambasadą Izraela.
Sądzę, że gdyby ktoś wyskoczył np. 11 listopada z transparentem "Przestańcie zabijać naszych rodaków w Iraku" też by się znaleźli tacy co by z pięściami wyskoczyli.
A co do samego pokoju w tym rejonie Świata to...wątpię by kiedykolwiek nastąpił.
No może jak jedni wybiją drugich albo zrobią to nawzajem.

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 10:48 
Administrator

Dokładnie o to chodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 10:58 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
Normalny człowiek żyjący w strefie gazy, który jest palestyńczykiem, ma głęboko w d... ten cały Hamas i tak samo chce sie ich pozbyć jak żydzi.
Sęk w tym że Hamas siłą opanował strefę gazy i każdy kto fiknie ma urzynany łeb.
Wcale nie mają ich za patriotów, partyzantów, bojowników, bohaterów, absolutnie, mają ich za uzurpatorów i tyranów.

Nie do końca się z tym zgodzę, bo "w wyniku wyborów z 24 stycznia 2006 roku Hamas uzyskał 76 miejsc w 132-osobowym parlamencie Autonomii Palestyńskiej". Tak więc Hamas wybrali zwykli obywatele Palestyny, którzy poszli do wyborów, tak samo jakby nagle LPR uzyskał u nas 300 na 460 mandatów w Sejmie. Skoro normalni ludzie ich wybrali, a przecież wiadomo jakie mają poglądy, to znaczy, że zdecydowana większość Palestyńczyków jest anty-izraelska i wcale nie chce pokoju.

"14 czerwca 2007 roku Hamas zbrojnie przejął kontrolę nad Strefą Gazy" to fakt, ale miało to miejsce po wyborach, czyli "widziały gały co brały".

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=393131#393131 :

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 11:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Tak to sobie ogladam... ten w jarmułce to nie jest Tede ?
:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 11:40 
Administrator

nrtp napisał(a):
czyli "widziały gały co brały".

Obserwując tamte rejony, myślę że wolność ich wyborów polega nym że mogą sobie iść, zagłosować na to co chcą a wygra i tak ten co ma wygrać.

Dopóki siłą mającą militarną przewagę jest tam Hamas, nie można mówić w ogóle o wolnych wyborach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 11:55 
Uzależniony od forum :)

Ja np.jestem takiego zdania,ze sa pewne regiony na swiecie jak np.Gaza,gdzie nigdy nie bedzie pokoju i ludzie zawsze beda tam walczyc i sie zabijac.Nikt i nic na swiecie nie jest w stanie tego powstrzymac.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1