Marsellus napisał(a):
el Presidente napisał(a):
Najrozsadniejsza rada - sprowadzilem w maju, jestem biednym studentem, nie mialem kasy na akcyze, zarobilem przez wakacje i oplacilem auto. Zaplacic kare
To jest w Twojej sytuacji chyba najlepsze rozwiązanie.
Oczywiście Panowie a francuz mu datę przez pomyłkę walną z sierpnia, a może ma powiedzieć że sfałszował datę by się w terminie zmieścić?????
no chyba że to pomyłka i miało być 08-05, jeżeli oczywiści data pisana jest cyframi..
jak to przejdzie to mandacik będzie 4 cyfrowy,
A na umowie masz tego samego właściciela co w dowodzie? choć to nie jest ważne bo mogłeś kupić od kogoś innego kto auta nie zarejestrował, nikt na to nie patrzy.
nie rozumiem tylko jednego dlaczego teraz Ciebie wzywają... Gdzie mieli oczy jak składałeś papiery te dwie daty to podstawa, pytanie odpowiadasz i po sprawie, źle odpowiadasz sprawa jest.
Pamiętaj że urząd dysponuje tylko tym co Ty powiesz.
ekspertyza grafologa mnie ubawiła- kto za to zapłaci???
są tu też pomysły które zaprowadzą Ciebie do prokuratury.
i nie licz też że jak się przyznasz to na mandacie się skończy.
Powinieneś powiedzieć że auto było już w Polsce wcześniej stąd badania, a jak i skąd to tylko zależy od Twojej wyobraźni,
oczywiste jest że autko mogło sobie stać na autohandlu czy i jakiegoś Mietka na podwórku tak długo jak to się komu podoba, ale transakcja miała swój finał we Francji w sierpniu.
a umowę masz prawo spisać gdzie i kiedy chcesz.
Ważne by była sporządzona zagranicą polski, lub z obcokrajowcem. musi być nabycie wewnątrz wspólnotowe. Z tego co piszesz twoja spełnia te warunki.
jeżeli powiesz że auto stało w Polsce a ty umowę podpisałeś powiedzmy w tej Francji, to te nieszczęsne pięć dni muszą liczyć od daty na umowie, jednak z doświadczenia wiem że co UC to inna bajka, taki kraj.
nic nie mów o umowie, to jest rzecz święta i niepodważalna, jeżeli jest między tobą a francuzem to tak jest i już, a urząd nie będzie się bawił w wysyłanie i szukanie gościa bo to za mała kasa.
ustal jedną wersję i jej się trzymaj... i chyba nie muszę wspominać że nie możesz już jej potem zmienić.