BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 18:22 
Forumowicz

Moje BMW: e39/e36
Kod silnika: M62B44/M42B18
kosior898 napisał(a):
duchu0 napisał(a):
A co do mentalnosci naszego narodu to wogole sie nie wypowiem, bo dla mnie to jest nie porozumienie co sie tutaj dzieje, strach cokolwiek wartosciowego kupic bo albo Ci ukradna albo zdewastuja, dlatego tutaj zawsze bedzie zle....

A zagranicą to wogóle nie kradną?

Nie mowie ze nie kradna ale w polsce to juz do przesady to robia.

Kiedys na jakims forum czytalem ze jakis koles zainstalowal w swoim aucie elektrycznego pastucha, wiecie takie cos jak jest na wielkich pastwiskach, moze tez trzeba by sobie to sprawic i zlodziejaszek mialby mala niespodzianke gdyby cos mu sie spodobalo w moim aucie :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 19:14 
Częsty bywalec

A potem by Cię pozwał :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 21:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
duchu0, współczuje. Znam to uczucie. Ja wyszedłem na 5 min z auta odprowadzić starszą kobietę do domu, wróciłem i miałem boczny kierunek wykręcony :/

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 21:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
postawiłem 7 na parking strzeżony, zdjąłem lampy w celu przeróbki, czyli samochód stal bez lamp, na wierzchu były kostki i żarówki od kierunków, wracam po 2 dniach a żarówek nie ma :zdziwko:
prawdopodobnie koleś z innej zmiany buchnoł mi 2 żarówki :wstyd: to za mało

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 22:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
na czym polega taki pastuch? piesci pradem jesli dotknie karoserii?? a jesli tak, to jesli auto stoi pod supermarketem i ktos dotknie mojego auta i go rabnie?? to co wtedy..

Prosze rozwin temat:D

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 23:00 
Forumowicz

młodye36 napisał(a):

i gdzie tu sprawiedliwosc ? :zdziwko:

DAN V8 napisał(a):
na czym polega taki pastuch? piesci pradem jesli dotknie karoserii?? a jesli tak, to jesli auto stoi pod supermarketem i ktos dotknie mojego auta i go rabnie?? to co wtedy..

Dokladnie nie wiem na jakiej zasadzie, ale z tego wiem to napewno nie bylo tak jak mowisz, tylko na zasadzie jakiegos alarmu. Niestety nie rozwine tematu dalej.

Ostatnio edytowano 1 lutego 2009, 23:24 przez duchu0, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: To juz szczyt chamstwa polskiego !!!
PostNapisane: 1 lutego 2009, 23:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
duchu0 napisał(a):
Moja wiara w ludzi upadla wczorajszego dnia. W poludnie pojechalem do znajomej, zostawilem samochod na parkingu i udalem sie do niej. Po okolo 2h wracam do samochodu i widze moj samochod bez migaczow. To juz jest sczyt wszystkiego zeby w ten kraju kradli migacze. A do tego zaczelo padac i nie mialem jak tego zakleic. Teraz jak kupie nowego to je klejem do studzienek podkleje. Rece opadaja....

Kiedyś do sklepu przyszedł klient. Szukał tylnego zderzaka do Omegi B, bo.... w nocy ukradli :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 23:50 
Forumowicz

Moje BMW: E36 318i Touring
Kod silnika: M43
DAN V8 napisał(a):

Widziałem kiedyś jak taki motyw zrobili w jakimś programie tylko żeby wyżyć się na straży miejskiej. Działo właśnie jak się dotknęło karoserii to kopał prąd :hyhy:

młodye36 napisał(a):

Nakleisz nie dotykać urządzenie elektryczne i mogą Ci naskoczyć :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 00:36 
Spodziewałem się w tym temacie nie wiem... że Kaczyński coś znów nawywijał, albo Donald czy coś... jakiś nowy podatek 40%, skandaliczne zachowanie za granicą, albo kto wie co innego.

a tu komuś ukradli migacze i wielkie chamstwo Polskie :wstyd:

Po pierwsze, skąd wiesz, że to był Polak? Znalazłeś orzełka, którego zgubił? Rozmawiałeś z nim? Może to był Ukrainiec, Białorusek, Turek, Niemiec, kto to wie?

Po drugie wszędzie kradną, dobrze, że tylko głupie migacze, a nie całe auto.

To prawie jakby mi złamała serce kobieta, wszedłbym na forum i krzyczał "Jakie te baby są %&^%^$#%^&##$$#%^" :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 01:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
to i ja dodam cos od siebie zeby kolega nie czul sie odosobniony apropo kradziezy kierunkow ;)

w ciagu ostatniego roku: w aucie ojca: złamali lusterko 4 razy, wybili szybe (nic nie ukradli), dodam ze nie jest wykladowca, wiec to nie powinno miec miejsca i dobrze zeyja z ludzmi a mimo wszystko jakas mede w oczy kole...

mi: połamali piora wycieraczek, popodnosili 2 razy wycieraczki do gory (ramiona, na szczescie ich nie powyginali), ukrali przeciwmgielne i nakretki na wentyle ;)
Torche smiesze jest zachowanie ludzi... moze mysleli ze nakretki sa zrobinoe ze srebra bo zawsze lsnily :mur:
Wiec jak widzisz nie tylko Tobie przypadki sie zdarzaja

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 11:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Fryderyk napisał(a):

Super podejście. Jak ci uwalą kiedyś rękę to będziesz się cieszył że rękę a nie głowę?
Z kradzieży nie ma się co cieszyć czy to był lizak czy samochód.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 11:39 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Chamstwo trzeba zawsze piętnować. Dobrze że kolega napisał.
Mi notorycznie zdejmowali nakrętki na wentyle, które kosztują 25 gr i których w końcu kupiłem sobie w ASO woreczek....

Tym niemniej zakup wora migaczów może być bardziej kłopotliwy. Nie ważne czy chodzi o migacz, nakrętkę na wentyl, auto, pieniądze.
Kradzież następuje wtedy kiedy ktoś przywłaszcza sobie coś nie należącego do niego a należącego do innej osoby.
Czyn bardzo często występujący z jakąś formą cwaniactwa, w Polsce przeważnie wyssanego z mlekiem matki, mającego cichą akceptacje społeczeństwa, świadczącego o zaradności jednostki. Co za masakra, gdzie ja żyję.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 11:45 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Fryderyk napisał(a):

:wstyd: Idąc tym tokiem myślenia i za 100 lat będziemy dalej za murzynami.

Kyokushin napisał(a):
Czyn bardzo często występujący z jakąś formą cwaniactwa, w Polsce przeważnie wyssanego z mlekiem matki, mającego cichą akceptacje społeczeństwa, świadczącego o zaradności jednostki. Co za masakra, gdzie ja żyję.

Dokładnie.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 12:26 
GP-T1000 napisał(a):
Super podejście. Jak ci uwalą kiedyś rękę to będziesz się cieszył że rękę a nie głowę?
Z kradzieży nie ma się co cieszyć czy to był lizak czy samochód.

:mur:

Komuś migacze zajumali i nie wiadomo co się stało. Ile migacz kosztuje? 20zł komplet na alledrogo? Tymczasem ludzie się zabijają, mordują, nie wiadomo co.

Bobby_Valentino napisał(a):

Idąc Waszym tokiem, jak uwalę egzamin- założę temat, że tacy a tacy ludzie są dopuszczeni do egzaminowania.

Jak mnie dziewczyna rzuci- założę temat jakie kobiety to *******.

Jak mi się telefon rozładuje, założę temat "kurde, co za cienkie baterie teraz robią! a kasę grubą za telefon chcą!".

Jak mnie ochlapie autobus, założę temat "co za idioci jeżdżą w ZTM"

Jak zamówię pizze i przyjedzie po 53 minutach, zamiast 30-jak mowi pani w telefonie założę temat" co za chamy prazują w tej pizzerii"

W zasadzie już teraz mógłbym pisać temat, jak to mi ukradli kilka sztućców, dwa garnki, 3 pokrywki w akademiku (!).

Tylko... co mi da takie zakładanie tematów? Nic mi nie zwróci, oprócz tego, że kogoś nawyzywam od chamów, prostaków, a sytuacji mojej nie zmieni, ani nic. Jeśli temat ma doprowadzić do jakiejś petycji, działań- spoko. ALe jak zwykle ogranicza się do lamentowania, płakania jak to w tej Polsce jest źle itd.

Mi też nie raz pokradli to i owo. Na własną rękę czasami udawało się odzyskać. Trudno. Wolałbym by raz na jakiś czas jakaś pierdółka mi zginęła, niż jak miałbym dostać kulkę na Bronxie, czy coś. Jak zwykle nie umiecie tego docenić, że nie musicie się w większości bać o to, czy dożyjecie następnego dnia, u nas w Polsce nie ma takich kilmatów, a przecież to najgorsze miejsce na Ziemi. W takim pięknym, cudownym kraju, jak USA- to normalka w pewnych zakątkach.

Jak zwykle tylko marudzenie, płakanie i użalanie się nad własnym losem.

Do autora tematu- znajdź skurczybyka, odbierz mu te migacze, obij mu ryjek i tyle.

Kyokushin napisał(a):
Kradzież następuje wtedy kiedy ktoś przywłaszcza sobie coś nie należącego do niego a należącego do innej osoby.

Bardzo mi przykro, że żyjesz wśród złodziei/ludzi, którzy popierają kradzieże, którzy od pokoleń byli złodziejami etc. Może taka przypadłość to charakterystyczna jest dla Warszawy, bo w moim rejonie- przed wojną nie zamykało się domów, ani nic, nikt nie kradł, nie było takiego zwyczaju. Dopiero zaczęło się to po wojnie, kiedy ludziom zaczęło brakować wszystkiego- bo wszystko zostało zniszczone. Tak się zaczęło, wcale nie jest to nasza narodowa cecha.

Fryderyk napisał/a:

A co mam robić powiedz? Uciekać na bezludną wyspę? Zakładać coraz to lepszy temat i płakać, żalić sie? Trudno, życie, po prostu trzeba uważać co się gdzie zostawia i tyle.

Szczyt chamstwa polskiego- ukraść migacze- :rotfl:

Dobry tytuł na nagłówek w superexpresie, czy coś tam podobne :)

Jak się Wam nie podoba w Polsce- po co macie się męczyć i wiecznie marudzić! Irlandia, Dubai, Madagaskar, Wyspy Salomona- czekają :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 12:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
Nie trzeba długo szukać kolejnych przykładów:
Pudo - listwy M-pakietowe
Tomash - halogen
Ja - halogen

Jak byłem dzieckiem to ukradli mi rowerek i..... muszlę klozetową!

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 12:51 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
A dlaczego wszystko porównujesz do gorszych krajów ? Cieszmy się z tego g..... co mamy bo w Nairobi to jeszcze gorzej mają :niepewny: A może by tak próbować w drugą stronę ?

Fryderyk napisał(a):
Jak się Wam nie podoba w Polsce- po co macie się męczyć i wiecznie marudzić! Irlandia, Dubai, Madagaskar, Wyspy Salomona- czekają :)

Po to żeby tutaj było wreszcie lepiej a nie trzeba uciekać za granicę.

Nie wiem czy zauważyliście że Polacy już tak przywykli do tego całego dziadostwa że stało się to dla społeczeństwa po prostu normalne. Ile razy widzę wynik jakiejś ankiety na Onecie dotyczącej naszego rządu w stylu: "Czy uda się przeprowadzić tą reformę albo czy to coś zmieni" 80% odpowiedzi jest zawsze na NIE... Nikt już nie wierzy że cokolwiek się w tym kraju zmieni a politycy nawet nie muszą się starać bo wiedzą że opinia publiczna i tak się nie wkurzy że po raz kolejny dali dupy bo po prostu do tego przywykła :kwasny: To jest straszne.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 13:07 
A dlaczego wszystko porównujesz do gorszych krajów ? Cieszmy się z tego g..... co mamy bo w Nairobi to jeszcze gorzej mają :niepewny: A może by tak próbować w drugą stronę ?

Nie prawda, nie wszystko. To właśnie na odwrót jest, że nie doceniamy tego co mamy, tylko wiecznie niezadowoleni ze wszystkiego.

http://pl.youtube.com/watch?v=Q0IX0P90EWg

Nie wiem czy zauważyliście że Polacy już tak przywykli do tego całego dziadostwa że stało się to dla społeczeństwa po prostu normalne. Ile razy widzę wynik jakiejś ankiety na Onecie dotyczącej naszego rządu w stylu: "Czy uda się przeprowadzić tą reformę albo czy to coś zmieni" 80% odpowiedzi jest zawsze na NIE... Nikt już nie wierzy że cokolwiek się w tym kraju zmieni a politycy nawet nie muszą się starać bo wiedzą że opinia publiczna i tak się nie wkurzy że po raz kolejny dali dupy bo po prostu do tego przywykła :kwasny: To jest straszne.

Mnie też to wkurza. Zero inicjatywy, tylko krytykowanie wszystkiego dookoła i marudzenie jak to jest źle.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 13:20 
Częsty bywalec

Fryderyk, zobaczysz jak coś Ci ukradną z czarnej (nie życzę) jak będziesz wkurw**** :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 13:22 
Forumowicz

iKolego Fryderyk jak pewnie zauwazyles dzial w ktorym to umiescilem ten temat to "pogawedki", wiec nie rozumiem twojego oburzenia. Wydaje mi sie ze moge tutaj umieszczac jaki chce temat.
Kolejna rzecz bulwersujaca twoja wypowiedz to ze uwarzasz ze nic takiego sie nie stalo, no zgadzam sie w pewnym stopniu kupie migacze za 100 zl i bedzie okey, zapomne o sprawie. Ale przez to daje przywolenie na kolejne takie sytuacje. Wiec nie bede sie z Toba wdalwal w dyskuje na ten temat skoro uwazasz ze dopiero kradziez auta to cos wielkiego. Ja poprostu chcialem sie z wami podzielic tym. A czy to byl polak to nie wiem, ale moge tylko tak przypuszczac.....

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 13:34 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Fryderyk napisał(a):
Bardzo mi przykro, że żyjesz wśród złodziei/ludzi, którzy popierają kradzieże, którzy od pokoleń byli złodziejami etc. Może taka przypadłość to charakterystyczna jest dla Warszawy, bo w moim rejonie- przed wojną nie zamykało się domów, ani nic, nikt nie kradł, nie było takiego zwyczaju. Dopiero zaczęło się to po wojnie, kiedy ludziom zaczęło brakować wszystkiego- bo wszystko zostało zniszczone. Tak się zaczęło, wcale nie jest to nasza narodowa cecha.

To pewnie wtedy co się straszyło moherów rekinem.... :rotfl:

Niestety do Warszawy zjechało się dużo różnych dziwnych ludzi i jest jak jest. Nikt niczego nie szanuje bo 'to nie jego' a on jest tylko 'przejazdem'....

Obiegowa opinia polskiego złodzieja sięga czasów XV wieku, być może i wcześniej - historykiem nie jestem, fakt faktem, to 'nieco' wcześniej niż II Wojna Światowa....
Powiedzenia typu 'masz łapy jak podolski złodziej' nie powstały przypadkiem.

Nie wiem czy zauważyliście że Polacy już tak przywykli do tego całego dziadostwa że stało się to dla społeczeństwa po prostu normalne. Ile razy widzę wynik jakiejś ankiety na Onecie dotyczącej naszego rządu w stylu: "Czy uda się przeprowadzić tą reformę albo czy to coś zmieni" 80% odpowiedzi jest zawsze na NIE... Nikt już nie wierzy że cokolwiek się w tym kraju zmieni a politycy nawet nie muszą się starać bo wiedzą że opinia publiczna i tak się nie wkurzy że po raz kolejny dali dupy bo po prostu do tego przywykła

Zgadza sie.
Na dodatek ta opinia publiczna wybiera ludzi do rządzenia, po raz kolejny te same osoby, które już kiedyś umoczyły, mało tego, nawet jakby ktoś chciał wybrać, to nie ma kogo.

Jeden kradnie migacze, drugi kręci licznik, trzeci ściąga na egzaminie, czwarty kapuje na kolegów, piąty jeździ po pikaju.
Z przykrością trzeba stwierdzić, że ten shit sam się nakręca, od małych na pozór nieszkodliwych występków aż do poważniejszych czynów.
Najgorsza jest akceptacja tego. Spotkanie klasowe - jeden się chwali jak to jechał po pijaku i jak to mu się udało, inny żeby nie być gorszym chwali się jak to sie cały rok nie uczył a wszystko zerżnął na egzaminie, kolejny się chwali jak to mu się udało na reszcie w sklepie zarobić jak mu pani źle wydała myląc się. To jest TRENDY to jest polska ZARADNOSĆ ŻYCIOWA, dzięki której panuje o nas taka opinia a nie inna.

Ja problemu z tym tematem nie widzę. Może zostać.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1