BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 18:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 14:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
Kyokushin napisał(a):
Tu nie o religię chodzi tylko o władzę i kasę.

O religię chyba też nie. Z tego co czytałem na różnych portalach to oni ''podobno'' chcieli go wypościć , ale w zamian za uwolnienie kilku Talibów.
I Polski rząd wysunął propozycje dużego okupu , lecz niestety oni odmówili bo widocznie najbardziej zależało im na uwolnieniu przez Pakistański rząd tych Talibów.
I oglądałem wywiad z tamtejszym reporterem gazety ''The new'' , który ''podobno'' kontaktował się z porywaczami i mówił że był dokłądnie widoczny obraz że oni traktowali go momentami lepiej niż siebie. Np jeśli chodzi o jedzenie.(Chodź ciężko w to uwierzyć).
I tu nasuwa się wniosek, że ten Polak wcale nie musiał zginać.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 14:45 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Kyokushin napisał(a):
Moja żona powiedziała wczoraj mądrą rzecz.

Oni zabili naszego, powinno się więc rozwalić 60 tych których chcieli przehandlować. Nie ma to nie ma.

Współczynnik 60:1 na jakiś czas powinien ich przymknąć.

popieram w 100%.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 14:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Sylwek_ch napisał(a):
MadziaWU napisał(a):
Ja to bym chyba jednostkę Gromu tam wysłała, żeby go odbili :) Nawet sam Rutkowski odbijał ludzi z rąk mafii.

ile myślałaś nad tym :?: zapewniam cię że i taka możliwość brana była pod uwagę i myślało nad nią więcej osób z doświadczeniem, ale odpadła z przyczyn topograficznych, znajomości terenu, wywiadu wojskowego na tamtym terenie.

Nie mogłabyć brana pod uwage na poważnie. Grom jest tylko i wyłącznie jednostką antyterrorystyczną, więc aby sprawnie działać musi funkcjonować wywiad. A tego w Polsce nie mamy wcale. Dzięki "raportowi" A.Macierewicza Grom czy Formoza są jednostkami kompletnie bezużytecznymi. Zwróccie uwage na np. wywiad angielski i sprawę smierci gen Sikorskiego, dokumenty dalej utajniane mimo że było to 60lat temu a u nas? Ujawnić wszystkich, i co z tego mamy? Jesteśmy pozbawieni zarówno obronności jak i możliwości działania zewnętrznego. Jeśli rzeczywiście brana była pod uwage operacja odbicia jedynym rozwiązaniem mającym szanse zakończenia sie sukcesem byłoby wynajęcie Blackwater.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 14:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
Przykro mi

Racja być powinno. :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 14:54 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Wiem :]

bialy napisał(a):
Nie mogłabyć brana pod uwage na poważnie.

Ja myślę że to byłby zły pomysł.

Ale nie w naszym wykonaniu tylko trzeba było się 'upomnieć' o przysługę do wuja sama.
Nie siedzimy w tym Iraku poto żeby siedzieć i nie nadstawiamy tam karku po to aby nadstawiać tylko po to żeby coś z tego było.
USA ma wywiad, sprzęt, skuteczne jednostki specjalne - z nimi trzeba było gadac, lub z jakimś innym natowskim państwem które ma możliwości.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 15:00 
Uzależniony od forum :)

bialy napisał(a):
Nie mogłabyć brana pod uwage na poważnie. Grom jest tylko i wyłącznie jednostką antyterrorystyczną, więc aby sprawnie działać musi funkcjonować wywiad. A tego w Polsce nie mamy wcale. Dzięki "raportowi" A.Macierewicza Grom czy Formoza są jednostkami kompletnie bezużytecznymi.

ja miałem na myśli ogólnie odbicie siłowe Polaka.

Nie chcieli pieniędzy, żądali uwolnienia swoich ludzi od rządu Pakistańskiego. Trochę to dziwne.

Frank napisał(a):
Kyokushin napisał/a:
Moja żona powiedziała wczoraj mądrą rzecz.

Oni zabili naszego, powinno się więc rozwalić 60 tych których chcieli przehandlować. Nie ma to nie ma.

Współczynnik 60:1 na jakiś czas powinien ich przymknąć.

popieram w 100%.

wydaje mi się, że jeszcze bardziej by się za porwania i terroryzm wzięli. U nich jest prawo oko za oko, w Europie póki co jak zabijesz, ciebie nie zabijają (choć czasami się chce tak zrobić) i tym się nasze kultury różnią.

Konflikt z Talibami, czy ogólnie z wrogo nastawionymi społecznościami Islamu jest trudny do rozstrzygnięcia i wymaga konsultacjami z ludźmi znającymi ich kulturę, sposób myślenia itd. Nie wydaje mi się, zęby wybicie nawet 75% z nich rozwiązało problem. On będzie się ciągnął latami

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 15:12 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Sylwek_ch napisał(a):
U nich jest prawo oko za oko

Sylwek_ch napisał(a):
tym się nasze kultury różnią

Wykażmy więc odrobinę tolerancji, wyjdźmy ze zrozumieniem innej kultury i niech ktoś sprzątnie tych terrorystów których rządali aby uwolnić...
Chociaż może nie wszystkich, warto paru zostawić na przyszłe 'negocjacje'.

Ostatnio edytowano 10 lutego 2009, 15:15 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 15:15 

Kyokushin napisał(a):
Wykażmy więc odrobinę tolerancji, wyjdźmy ze zrozumieniem innej kultury i niech ktoś sprzątnie tych 60 terrorystów.

a potem oni w rozumienie naszej i będą pokojowo załatwiać tą sprawę :?: :super:

chyba nikt w to nie wierzy :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 15:40 
Administrator

Sylwek_ch napisał(a):
chyba nikt w to nie wierzy

Zaczną liczyć straty gdy zacznie ich ubywać.

Nie jestem za tego typu metodami, niestety ten typ żeruje na dobrodusznym prawie zachodu... z drugiej strony, to prawo powstało na drodze ewolucji - tam gdzie są oni my już byliśmy i wiemy że to nie jest dobre.

Niestety pół świata się spina jak tych wszystkich gostków wyłapać i zamknąć ale takie proste się to okazuje nie być.
Jak na to nałożymy filtr kasy i koneksji to przestaje być wiadomo o co chodzi a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi i kase.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 17:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Sylwek_ch napisał(a):
Kyokushin napisał(a):
Wykażmy więc odrobinę tolerancji, wyjdźmy ze zrozumieniem innej kultury i niech ktoś sprzątnie tych 60 terrorystów.

a potem oni w rozumienie naszej i będą pokojowo załatwiać tą sprawę :?: :super:

chyba nikt w to nie wierzy :zakrecony:

Zatem wybijmy ich co do joty. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 17:49 
Agresja zawsze wraca do agresora.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:04 
Administrator

Otóż to Fryderyku.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:05 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Nasz rząd wyrzuca pieniądze na przeróżne bzdury, typu latanie do Brukseli dwoma samolotami lub wycieczka życia Tuska z jego żoną do ameryki południowej która kosztowała nas kilka milionów zł.... a uwięzionego człowieka nie można było uwolnić wręczając porywaczom konkretny okup? Nigdy w to nie uwierzę. Rząd nie zrobił nic. Wczoraj myślałem o tym, dlaczego ktoś z naszego wywiadu nie dogadał się z nimi nt okupu, a dziś w radiu usłyszałem że porywacze byli w kontakcie z wysłannikami polskiego rządu i zażądali 500 000 USD za Polaka. Co usłyszeli? "Damy wam 200 000 USD i ani centa więcej". W tym momencie negocjacje zostały zerwane przez porywaczy. Znamy efekty tego targowania się , a byli gotowi zrezygnować z postulatów politycznych (uwolnienie ich ludzi z Pakistańskich więzień) w zamian za nic nie warte dla Państwa Polskiego 500 000 USD. To jest dla naszego rządy strzęp gotówki, karykatura pieniądza, po prostu pryszcz.

Inne pomysły jak proszenie USA są oderwane od rzeczywistości. USA ma ............... taki przypadek. Gdyby było inaczej ten człowiek by żył.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:11 
zgadzam się z Maćkiem :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:12 
Administrator

stones1 napisał(a):
Inne pomysły jak proszenie USA są oderwane od rzeczywistości. USA ma ............... taki przypadek. Gdyby było inaczej ten człowiek by żył.

To my powinniśmy mieć w d... irak w takim przypadku.
Moim zdaniem to jest cena układu. My stoimy w iraku i podpieramy ścianę, nadstawiając d.... a oni niech naszego przywożą skoro my nie umiemy.

stones1 napisał(a):
Damy wam 200 000 USD i ani centa więcej

Skoro sie decydują na negocjacje z terrorystami i są gotowi dać 200 to co za różnica czy dadza 200k, 500k czy 2 bańki - chodzi o człowieka - dla budżetu to sa groszowe sprawy, więcej wydają na wóde i dziwki w tym swoim sejmowym burdeliku.

Każdy widzi jaki ten rząd jest pazerny.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:18 

Kyokushin napisał(a):
stones1 napisał(a):

To my powinniśmy mieć w d... irak w takim przypadku.
Moim zdaniem to jest cena układu. My stoimy w iraku i podpieramy ścianę, nadstawiając d.... a oni niech naszego przywożą skoro my nie umiemy.

Tak powinno być, ale nie jest.
Kyokushin napisał(a):
stones1 napisał(a):
Damy wam 200 000 USD i ani centa więcej

Skoro sie decydują na negocjacje z terrorystami i są gotowi dać 200 to co za różnica czy dadza 200k, 500k czy 2 bańki - chodzi o człowieka - dla budżetu to sa groszowe sprawy, więcej wydają na wóde i dziwki w tym swoim sejmowym burdeliku.

Każdy widzi jaki ten rząd jest pazerny.

Informacja z programu III Polskiego Radia:

Porywacze zażądali 500 000 USD. Polska powiedziała: damy 200 000 USD i ani centa więcej.

Wnioski są jasne.... zderzcie te "negocjacje" z minkami, łezkami i wielkimi wyrazami współczucia z konferencji prasowych....

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Dziwne, bo ja akurat słyszałem że to pakistańce chciały dać okup. 100 000 000mln rupii (ok 1mln $) a taliby powiedziały że kase maja w d... i chcą żeby uwolnić innych talibów.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
bialy napisał(a):
Dziwne, bo ja akurat słyszałem że to pakistańce chciały dać okup. 100 000 000mln rupii (ok 1mln $) a taliby powiedziały że kase maja w d... i chcą żeby uwolnić innych talibów

też tak słyszałem, a to źródło
stones1 napisał(a):
Informacja z programu III Polskiego Radia

jest na tyle mało wiarygodne, że szkoda sobie głowę głupotami zaprzątać

większość ekspertów jest zdania, że bez względu na wszystko i tak skończyłoby się tak jak się skończyło, niestety

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:27 
Administrator

Tak. Każdy co innego mówi.

Zrobią kilka konferencji, analiz, ekspertyz, wydadzą pare baniek, paru posłów poleci tu i tam pochlać i podupczyć a następie poklepią się po pleckach i dadzą oficjalną odpowiedź.
'Naszej winy w tym nie ma, zrobiliśmy wszystko co się dało zrobić'.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:30 

Kucharz napisał(a):
też tak słyszałem, a to źródło
stones1 napisał(a):
Informacja z programu III Polskiego Radia

jest na tyle mało wiarygodne, że szkoda sobie głowę głupotami zaprzątać

Dla mnie Polskie Radio jest najbardziej wiarygodnym medium w Polsce.
Kucharz napisał(a):
większość ekspertów jest zdania, że bez względu na wszystko i tak skończyłoby się tak jak się skończyło, niestety

Ciekawe że jeszcze miesiąc temu większość "ekspertów" twierdziła że porwanemu prawie na pewno nic nie grozi. Powtarzali to jak mantrę...

Kyokushin napisał(a):
Tak. Każdy co innego mówi.

Ale dla mnie jest oczywistą sprawą że są takie sumy, które na pewno by przyjęli. Wg. PRIII było to 500 000USD, a Tusk powtarzał że Polska nie będzie dawać okupów....

Cóż jeśli 500 000USD to gniot medialny, trzeba było wysłać kogoś z 2 000 000 USD. Za mało? to z 5 000 000 USD.... i tyle.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1