Ok jestem w domciu

Nigdy nie wrzucałem filmików na internet .... Ten miał być pierwszym, skromnym i skupiać się tylko na dźwięku.... Ale mnie troszke poniosło z racji wolnego czasu

wiec postanowiłem dorzucis kilka fotek i " sprint " do setki
Odrazu zaznaczam, że wydech w mojej 528i jest w fazie " testowej " . Jestem maniakiem dźwięku i tak jak pisałem koło wakacji montuję cały uklad wydechowy, czyli :
- katalizatory zostaja, zreszta 1,5 roku temu byly zakładane nowe w serwisie BMW
- dwa ( końcowy i środkowy ) przelotowe wydechy ze stali nierdzewnej Magnaflow lub Supersprint
- do tego rury i kolanka 65mm z nierdzewki
Czyli jednym słowem zrobiony na flansze specjalnie pod 528i układ wydechowy ze stali nierdzewnej

Lecz z racji tego, że oryginalny ( bo od nowości, i od E39 ) wydech rozszczelnił się na " szwie " boczynm postanowiłem metodą prób i błędów zobaczyć jak gra R6. Wywaliłem rezonator w kształcie litery V, oraz tłumik końcowy. Za rezonator wstawiłem rurę z E34, E32 ?? Nie wiem jakie to było BMW bo nie widziałem... A na końcu jakis pierwszy lepszy przelotowy tłumik, żeby zobaczyć jak to chodzi. Myślę, że jak na drut project zrobiony i pospawany z tego " co była pod ręka" efekt nie jest zły, tym bardziej, że koszta to 100zł

Tłumik końcowy ma oryginalnie, a raczej oryginalna z wydechu kńcówke " zakręcona " w dół. Ale na " dniach " bedą dwie rurki z nierdzewki , wiec zobaczymy jak bardzo i czy na lepsze zmieni sie dźwięk. Ok to tyle Enjoy my video i pozdrawiam.
Film