FameS napisał(a):
hmmm w takim razie ja polece Ci lekture Projektowanie układów napędowych i silników samochodów osobowych pod autorstwem prof. dr hab. inż Jaśkiewicza myśle ze ma więcej do powiedzenia niż agro tuning i cyferki raczej nie oszukują

ESS to agro tuning ? Wybacz ale nie bardzo masz pojecie o czym piszesz.
Mam pytanie - na jakiej uczelni wykłada lub tez w jakiej firmie pracuje prof Jaśkiewicz oraz gdzie moge kupić te ksiazkę. Bo mam nadzieje,ze to nie jest lektura z cyklu " Sam naprawiam Fiata 125P" rodem z lat 80 tych.
JEsli podwazasz dane , ktore przytaczają firmy montujace kompressory , to trzeba miec na to mocne dowody.
FameS napisał(a):
i jesli chodzi o scislosc wydech idzie calkowicie do wymiany przy kopresii ale nie wiem czy wiesz przy takim doladowaniu nie musze nawet odprezac silnika

nie musisz zmieniac wydechu przy montazu kompressora. Po prostu zmieniony wydech doda wiecej mocy przy odpowiednim zestrojeniu DME.
A ,ze przy doładowaniu o cisnieniu rzedu 8PSI nie trzeba odprezac M62 to wiem doskonale, bo piszą o tym pracownicy ESS czy Dinana.
FameS napisał(a):
tyle w temacie mechaniki mam do powiedzenia dla forumowych i teoretycznych mechanikow

- bez obrazy
Poki co nie bardzo widzę ,zebys miał cos konkretnego do powiedzenia w temacie mechaniki, ale jak juz kolega pisał - czekam na wynik z hamowni. Z pewnoscią jesli dzieki instrukcjom prof Jaskiewicza uzyskasz tyle koni ,co aktualnie ALpina w B5S, bazujac na starym 4.4 , to bedzie to niewatpliwie osiagniecie.
FameS napisał(a):
P.S. zdjęcia siedziska i oparcia kierowcy postaram sie zrobić jeszce dzisiaj, abyś poczuł sie spelniony

w swojej wypowiedzi
to swietnie bo fotki wnetrza wygladają jakbys robił je przez dziurke od klucza .
I zamiast sie obruszac , pojedz lepiej na hamownie, sprawdz w jakiej kondycji masz silnik, to chyba podstawa przed planowaniem tak mocnego wyśrubowania mocy.