Ja w swojej e39 mam ogolnie lekko przycielmnione ale jest roznica miedzy przednimy a tylnymi bocznymi. przednie sa mniej zaciemnione . zaplacilem za calosc 700 zl . Fola bardzo dobrej jakosci wyglada bardzo fajnie razem z kolorem "royal blue" i shadowline... nie rysuje sie ...
Jesli w temacie pojawil sie policjant ja mam takie pytanie ....
oczywiscie mam homologacje na te folie ale wiadomo z przegladem byly problemy... w kilku stacjach glownie wlasnie chodzilo o przednie boczne szyby .... z kazdym razem mowili:
- ok sa bardzo malo sciemnione ale szyby sa fabrycznie sciemnione o iles tam bardzo malo procent i napewno jak zmierze urzadzeniem to nie przejdzie.....
Troche mnie to poirytowalo bo auto mam w idealnym stanie technicznym i nie dostane przegladu bo mam lekko sciemnione szyby... widze jakie trupy jezdza po ulicach rozsypujace sie przy chamowaniu i jakim prawem oni dostali przeglad ????
Ale wracajac do pytania...
Slyszalem ze glownym powodem zakazu przyciemnianai przednich bocznych szyb jest fakt ze przy kontroli policjant musi widziec kierowce i jego rece ( chodzi o ew. trzymanie broni itd ) czy to prawda ???
Ja przy kontroli czy jakims zatrzymaniu prez policje od razu z auta wysiadam i ide w srtone policjanta tudziez patrolu...
pozatym mam tak przyciemnione ze spokojnie mnie widac z zewnatrz ...
Ponadto bylem zatrzymywany 2 razy z powodu przekroczenia predkosci i ani razu patrol nie pytal o szyby ....
tak samo straz miejska.....
WIec o co tu kurna choszi ????
Mam auto sprawne w 100 % , dbam o nie jak o dziecko gdy tylko cos wyskoczy od razu naprawiam .. nawet najdrobniejsze rzeczy z ktorymi masa ludzi jezdzi bo to " pierdola " . i dlaczego mam miec problem o szyby ktore przyciemnilem, bo przede wszystkim auto mi bardziej mi sie podoba i troszke mniej slonca wpada do srodka...
pozdrawiam