BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 21:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2007, 17:38 
Uzależniony od forum :)

DAREX napisał(a):
Kornelio napisał(a):
albo przyciemnic wszytsko tak samo albo wogole. tyl na czarno, przod jasniej wyglada jak kaszanka u buca w wozie

To rzecz gustu bo jak przód jest lekko jaśniejszy niz tył to równiez wyglada fajnie, a trzeba sie trzymac przepisów aby później nie drapac na drodze :dobani:

Zgadzam się Darex jeśli różnica w odcieniu jest minimalna między przodem a tyłem to nie wygląda tragicznie.I oczywiście albo robić wszystkie szyby albo sobie darować bo sam tył zwłaszcza w e39 wygląda kiepsko :wstyd:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2007, 18:51 
spider napisał(a):
albo sobie darować bo sam tył zwłaszcza w e39 wygląda kiepsko

Oj z samym tyłem bedzie wygladac jak kibel na kółkach ze znaczkiem BMW ;)
Albo wszytsko albo nic ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2007, 19:16 
Pierwsze kroki

widzialem twoja bunie jest ladna.tez szukalem tego koloru.ale silnik????? szyby wedlug mnie to czarne na tyl a przod.jak bedziesz patrzyl czy wolno czy nie w naszym kraju to auto nie bedzie wygladac.to moje zdanie

pozdrawiam.wisnia

..

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2007, 20:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E84
Garaż: Było E36,E39,E60
DAREX napisał(a):
a trzeba sie trzymac przepisów aby później nie drapac na drodze

jak pytałem o przyciemnienie szyb w mojej okolicy to powiedzieli mi ze jak chcce robić przpisowo to szkoda mojej kasy,ze fabryczny odcien szyb juz przepuszcza iles % mniej

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2007, 21:55 

Panowie przepisy są po to żeby je łamać przednie szyby 99% firm okleja ale na odpowiedzialność właściciela co i ma miejsce w moim przypadku ale czego się nie robi żeby upiększyć autko

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, 20:40 

spider napisał(a):
Panowie przepisy są po to żeby je łamać

Jeśli tak, to proszę bardzo, ale kiedyś niechcąco mozemy się spotkac. Wyobrazasz sobie jak by świat wyglądał bez przepisów?

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, 20:51 
spider napisał(a):
Panowie przepisy są po to żeby je łamać przednie szyby 99% firm okleja ale na odpowiedzialność właściciela co i ma miejsce w moim przypadku ale czego się nie robi żeby upiększyć autko

Mojemu kumplowi w 535i, juz 2 razy wzieli dowód za szyby, ale naszczescie ma znajomosci i dalej jezdzi z tymi szybami zesmolonymi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, 21:09 

valdorane napisał(a):
spider napisał(a):
Panowie przepisy są po to żeby je łamać

Jeśli tak, to proszę bardzo, ale kiedyś niechcąco mozemy się spotkac. Wyobrazasz sobie jak by świat wyglądał bez przepisów?

Ja nie mam zamiaru nikogo namawiać do łamania przepisów a to tylko takie powiedzenie.Mam rozumieć że jak bym cię spotkał to byś mi dał mandat hmm bo na przykład ja z takiego spotkania bym się cieszył i np.chciał bym cię zabrać na pepsi nie piwo(bo prowadze) i można by pogadać o samochodach.Tzn.nasza znajomość na forum nie miała by znaczenia i tak stracił bym dowód????

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, 22:36 

Hmm... troche się za badzo uniosłem. Sam nie jestem idealny, jak to mowią szewc bez butów chodzi.

Poprostu wyobraź sobie, co by się działo gdyby nie było przepisow ruchu drogowego.

Hmm... ja piwa nie pijam, ogolnie mocniejszych trunków nie pije juz 3 lata. Ale pepsi bym się chętnie z Toba napił, z reszta jak z pozostałymi forumowiczami.

Przepraszam za niepotrzebny incydent.

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, 22:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
valdorane napisał(a):
Hmm... ja piwa nie pijam, ogolnie mocniejszych trunków nie pije juz 3 lata. Ale pepsi bym się chętnie z Toba napił, z reszta jak z pozostałymi forumowiczami.

Hmm.. a mi pisałeś że pijasz Żywca? :zdziwko:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, 22:38 

Pijałem.

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, 22:44 

valdorane napisał(a):
Hmm... troche się za badzo uniosłem. Sam nie jestem idealny, jak to mowią szewc bez butów chodzi.

Poprostu wyobraź sobie, co by się działo gdyby nie było przepisow ruchu drogowego.

Przepraszam za niepotrzebny incydent.

Spoko wszystko ok. jak piszesz nik nie jest idealny nie mam żalu przecież to tylko dyskusja na temat nie musisz przepraszać pozdrawiam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, 23:42 
Pierwsze kroki

W sumie to według mnie zależy to od koloru wozu, ja mam grafitową piatke e-34 i mam przyczernione wszystkie szyby biczne i tylną (wg. ustawy) i to bardzo pasuje, a jak auto czarne, to szyby tymbardziej powinny być czarne. C do jakichś ostrych i jaskrawych kolorów, pasuję lustrzanki, zeby podkreślić efekt choinki Bożonarodzeniowej:D

Pozdro;)

Tytuł: Re: Jakie szyby do mojej piątki
PostNapisane: 6 lipca 2010, 22:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34
Kod silnika: m20b25
Witam Koledzy orientuje sie ktos jakie sa wymiary bocznych szyb w e34 sedan?? chodzi mi o wysokosc...

PostNapisane: 7 lipca 2010, 00:06 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Heh a nie możesz sam tego pomierzyć ?

PostNapisane: 7 lipca 2010, 01:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: E70
Garaż: Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82097
Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=97493
Obecna http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146128
spider, po pierwsze wal na czarno. Miałem te lustro i porażkowo to wygląda.. a po drugie dobra cena za całe auto.
Skoro mówisz, że zakład jest w porządku to nie piszę ani o foliach nic.

valdorane, a to powiedz mi jeżeli np. zatrzyma mnie kontrola ruchu drogowego i pan policjant stwierdzi, że mam szyby za bardzo przyciemnione to zabierze mi dowód. I tutaj moje pytanie: na jakiej podstawie do cholery? Czy mogę powiedzieć, że nie zgadzam się i żądam badania urządzeniem do tego przeznaczonym? Pytam bo to dosyć powszechne, a przyciemniłem sobie przód folią 30% i wkurzę się jak mi ktoś zabierze dowód.. (bo wtedy będę żałował, że nie walnąłem 55% bo by lepiej wyglądało, a i tak biorą dowód ;) )

Tutaj strona o tym jak takowy pomiar powinien wyglądać: http://www.heka.warszawa.pl/AUTOMEX-tes ... MX710.html

A tutaj jako ciekawostka totalny brak wiedzy dziennikarzy: http://plock.gazeta.pl/plock/1,35710,2306048.html

PostNapisane: 7 lipca 2010, 03:15 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: M54B30
Ja w swojej e39 mam ogolnie lekko przycielmnione ale jest roznica miedzy przednimy a tylnymi bocznymi. przednie sa mniej zaciemnione . zaplacilem za calosc 700 zl . Fola bardzo dobrej jakosci wyglada bardzo fajnie razem z kolorem "royal blue" i shadowline... nie rysuje sie ...
Jesli w temacie pojawil sie policjant ja mam takie pytanie ....
oczywiscie mam homologacje na te folie ale wiadomo z przegladem byly problemy... w kilku stacjach glownie wlasnie chodzilo o przednie boczne szyby .... z kazdym razem mowili:
- ok sa bardzo malo sciemnione ale szyby sa fabrycznie sciemnione o iles tam bardzo malo procent i napewno jak zmierze urzadzeniem to nie przejdzie.....
Troche mnie to poirytowalo bo auto mam w idealnym stanie technicznym i nie dostane przegladu bo mam lekko sciemnione szyby... widze jakie trupy jezdza po ulicach rozsypujace sie przy chamowaniu i jakim prawem oni dostali przeglad ????
Ale wracajac do pytania...
Slyszalem ze glownym powodem zakazu przyciemnianai przednich bocznych szyb jest fakt ze przy kontroli policjant musi widziec kierowce i jego rece ( chodzi o ew. trzymanie broni itd ) czy to prawda ???
Ja przy kontroli czy jakims zatrzymaniu prez policje od razu z auta wysiadam i ide w srtone policjanta tudziez patrolu...
pozatym mam tak przyciemnione ze spokojnie mnie widac z zewnatrz ...

Ponadto bylem zatrzymywany 2 razy z powodu przekroczenia predkosci i ani razu patrol nie pytal o szyby ....
tak samo straz miejska.....

WIec o co tu kurna choszi ????

Mam auto sprawne w 100 % , dbam o nie jak o dziecko gdy tylko cos wyskoczy od razu naprawiam .. nawet najdrobniejsze rzeczy z ktorymi masa ludzi jezdzi bo to " pierdola " . i dlaczego mam miec problem o szyby ktore przyciemnilem, bo przede wszystkim auto mi bardziej mi sie podoba i troszke mniej slonca wpada do srodka...:/
pozdrawiam

PostNapisane: 7 lipca 2010, 07:46 

PinBack napisał(a):
spider, po pierwsze wal na czarno.

Pomysle o tym ale w nastepnym aucie ;)
bleq napisał(a):
oczywiscie mam homologacje na te folie ale wiadomo z przegladem byly problemy... w kilku stacjach glownie wlasnie chodzilo o przednie boczne szyby .... z kazdym razem mowili: - ok sa bardzo malo sciemnione ale szyby sa fabrycznie sciemnione o iles tam bardzo malo procent i napewno jak zmierze urzadzeniem to nie przejdzie.....

Homologacja na folie a przyciemnienie przednich szyb bocznych to dwie rozne sprawy,szyba juz w oryginale jest przyciemniona i kazda folia oprocz bezbarwnej bedzie niezgodna z przepisami podczas pomiaru.
bleq napisał(a):
Troche mnie to poirytowalo bo auto mam w idealnym stanie technicznym i nie dostane przegladu bo mam lekko sciemnione szyby... widze jakie trupy jezdza po ulicach rozsypujace sie przy chamowaniu i jakim prawem oni dostali przeglad ????

To akurat temat rzeka ;)
bleq napisał(a):
Slyszalem ze glownym powodem zakazu przyciemnianai przednich bocznych szyb jest fakt ze przy kontroli policjant musi widziec kierowce i jego rece ( chodzi o ew. trzymanie broni itd ) czy to prawda ???

Rozne bajki wymyslaja,no bo jakis powod musza miec.
bleq napisał(a):
Ja przy kontroli czy jakims zatrzymaniu prez policje od razu z auta wysiadam i ide w srtone policjanta tudziez patrolu...pozatym mam tak przyciemnione ze spokojnie mnie widac z zewnatrz ...

To jest nielegalne,nie wolno wysiadac z auta kolego ;)

PostNapisane: 7 lipca 2010, 10:05 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Mnie ostatnio właśnie pogonił jak wysiadłem z autka :D Ja mam teraz takie pytanko bo jeśli fabryka już coś tam niby ściemniła szyby przednie boczne to ile ja mogę jeszcze do nich dorzucić?

PostNapisane: 7 lipca 2010, 11:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: E70
Garaż: Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82097
Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=97493
Obecna http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146128
nie zauważyłem, że kolega odgrzał kotlet z 2007 :P
Nie mniej moje pytanie o policję aktualne :)

Szczurek1986, to zależy od producenta, ale najczęściej ściemnione są do ok 25-30%

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1