dstyrna napisał(a):
2. drugi problem polega na tym że mam problemy z zapłonem, gdy silnik jest uruchomiony, i chcę go zgasić to oczywiście jak to w każdym samochodzie osobowym przekręcam kluczyk na poziom: OFF, do tego stopnia ze mogę go wyjąć ze stacyjki, lecz w moim przypadku gdy tak chcę zrobić, przygasają kontrolki lekko, a silnik dalej pracuje, a z kluczykiem moge robić co chce.. jak ponownie włożę kluczyk do stacyjki i dam na poziom że jest zapłon włączony ( na ten stopień gdzie grzeją się świece) to kontrolki ładowania i hamulca ręcznego gasną, dodam też że jak wyciagam kluczyk aby wylaczyc silnik to lekko swieci kontrolka cisnienia oleju i ładowania, czasem jest tak ze to sie samo naprawi i jest ok, ale po pewnym czasie znowu to sie dzieje, i pare razy juz rozładowało mi akumulator przez co wiążą się o wiele większe problemy:/ przytrafiło się wam coś takiego? może wiecie jak to naprawić ??
Wymienić kostkę w stacyjce.To że odpiąłeś przewody i znów podpiąłeś nie znaczy że naprawiłeś stacyjkę. W środku musiała się rozlecieć.