BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 07:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Turbina;Włączony zapłon
PostNapisane: 3 kwietnia 2009, 19:00 
Pierwsze kroki

Witam, panowie mam dwa powazne problemy z moim samochodem,

1. pierwszy polega na tym że mam padniętą turbinę i jest zatarta bo nawet wałek się nie kręci, jakie mogą być skutki jeśli jej nie wymienie przez kolejne 1tys. km ????

2. drugi problem polega na tym że mam problemy z zapłonem, gdy silnik jest uruchomiony, i chcę go zgasić to oczywiście jak to w każdym samochodzie osobowym przekręcam kluczyk na poziom: OFF, do tego stopnia ze mogę go wyjąć ze stacyjki, lecz w moim przypadku gdy tak chcę zrobić, przygasają kontrolki lekko, a silnik dalej pracuje, a z kluczykiem moge robić co chce.. jak ponownie włożę kluczyk do stacyjki i dam na poziom że jest zapłon włączony ( na ten stopień gdzie grzeją się świece) to kontrolki ładowania i hamulca ręcznego gasną, dodam też że jak wyciagam kluczyk aby wylaczyc silnik to lekko swieci kontrolka cisnienia oleju i ładowania, czasem jest tak ze to sie samo naprawi i jest ok, ale po pewnym czasie znowu to sie dzieje, i pare razy juz rozładowało mi akumulator przez co wiążą się o wiele większe problemy:/ przytrafiło się wam coś takiego? może wiecie jak to naprawić ??

wszystkie bezpieczniki etc. posprawdzałem, rozpinałem nawet stacyjke z kostek i nic nie pomaga, odpiołem komputery wsjo wsji, wszystkie wtyczki i problem dalej jest, dopiero gdy kleme siągnę to gasną kontrolki, a gdy ponownie przyloze kleme na wyłączonym zaplonie to zaczynają grzać się świece. I co to moze być ??? proszę o pomoc

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2009, 10:22 
Pierwsze kroki

no wiec jak ?? pomożecie ? bo pilne to jest bardzo:/, musiałem zrobić duble Post żeby ten temat by na widoczniejszej pozycji

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2009, 15:59 
Zacna persona forum

dstyrna napisał(a):
musiałem zrobić duble Post żeby ten temat by na widoczniejszej pozycji
:ok: :ok:
dstyrna napisał(a):
pierwszy polega na tym że mam padniętą turbinę i jest zatarta bo nawet wałek się nie kręci, jakie mogą być skutki jeśli jej nie
niedysponujesz odpowiednią mocą i to wszystko , znajomy dawno temu kupił golfa silnk był bardzo słaby ponieważ zamiast ośki w turbinie była zwykła śróba, jednak w mare możliwosci musisz wymienic turbo

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2009, 20:01 
Częsty bywalec

dstyrna napisał(a):
2. drugi problem polega na tym że mam problemy z zapłonem, gdy silnik jest uruchomiony, i chcę go zgasić to oczywiście jak to w każdym samochodzie osobowym przekręcam kluczyk na poziom: OFF, do tego stopnia ze mogę go wyjąć ze stacyjki, lecz w moim przypadku gdy tak chcę zrobić, przygasają kontrolki lekko, a silnik dalej pracuje, a z kluczykiem moge robić co chce.. jak ponownie włożę kluczyk do stacyjki i dam na poziom że jest zapłon włączony ( na ten stopień gdzie grzeją się świece) to kontrolki ładowania i hamulca ręcznego gasną, dodam też że jak wyciagam kluczyk aby wylaczyc silnik to lekko swieci kontrolka cisnienia oleju i ładowania, czasem jest tak ze to sie samo naprawi i jest ok, ale po pewnym czasie znowu to sie dzieje, i pare razy juz rozładowało mi akumulator przez co wiążą się o wiele większe problemy:/ przytrafiło się wam coś takiego? może wiecie jak to naprawić ??

Wymienić kostkę w stacyjce.To że odpiąłeś przewody i znów podpiąłeś nie znaczy że naprawiłeś stacyjkę. W środku musiała się rozlecieć.

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwietnia 2009, 03:50 
Pierwsze kroki

czyli ze wymiana stacyjki powinna pomóc ?? zamówie w sklepie tam gdzie robie, moze beda w stanie to zrobić i założe nową, bez immobilajzera, bez problemow bedzie, dzieki. Odezwe sie jak naprawie problem, mam nadzieje ze to pomoze bo kumple juz nienadazaja zeby mnie ratowac prądem zebym uruchomil silnik:/ bo bateria pada ciagle;/

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwietnia 2009, 07:05 
Częsty bywalec

dstyrna napisał(a):
czyli ze wymiana stacyjki powinna pomóc ??

Nie wymiana stacyjki a wymiana kostki w stacyjce.
Po co całą zmieniać i potem mieć inny kluczyk. Jeżeli wyczuwasz stopnie w stacyjce, kluczyk nie kręci się jak chce tylko tak jak powinien to wkładkę masz dobrą a jedynie kostkę zwaloną.

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwietnia 2009, 10:30 
Pierwsze kroki

acha :mur: , kminie. Dobre gro, zobacze co to pomoze, dzieki

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1