BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 kwietnia 2009, 23:58 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):
nie oblewają farbą kobiet w futrze.

Obejrzalem kiedys film jak zabija sie zwierzeta na futra i obdziera zywcem ze skory a pozniej obdarte czekaja na smierc stloczone na kupie szkielety owieniete miesniami w meczarniach i od tego czasu widzac kogos w futrze mam mu ochcote dac porzadnie w ryja a nie oblewac farba. Taka mala dygresja, choc do obroncy przyrody mi daleko...

UWAGA DRASTYCZNE!!!
http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 00:17 
Forumowy terrorysta

wnukus podobnie wyglada sprawa ze zwierzetami hodowlanymi. Wolowina, cielecina, wieprzowina, drob, ryby,
nie bedziesz już jadł? Trzeba je zabic, zeby zjesc. Ktos powie, ze futro to ''widzimisie'', a to jedzenie. Ale nie kazdy musi to jesc, tak samo jak nie kazdy musi miec futro, skorzana tapicerke w aucie czy kurtke ze skory. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 00:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
renoraines napisał(a):
qqiz napisał(a):
6. Twoje zdanie mówiące o ekologii i życiu ludzkim to jakaś logiczna sprzeczność. Zastanów się nad znaczeniem słowa ekologia, poczytaj co znaczy ekosystem i pomyśl co warunkuje obecność człowieka na tej planecie. Nie jest to bynajmniej odpowiednia warstwa asfaltu

Rozbawiles mnie :rotfl:. Logike na 1 roku prawa zdałes za ktorą poprawką?

renoraines napisał(a):
Zanizasz poziom tej dyskusji, wiec wybacz, ale szkoda mi czasu na rozmowe z Toba. ;)

renoraines napisał(a):
Otoz Ty jestes demagogiem liczącym na łatwy poklask publicznosci

renoraines napisał(a):
Mowisz jak utopijny Korwin Mikke

renoraines napisał(a):
Widze, ze nic nie wyniosles z tych zajec, bo do dziś nie potrafisz logicznie myslec. Wytlumacze wiec to uzywajac najprostszego jezyka tak, jak tlumaczy sie małemu dziecku, zeby zrozumialo. Jesli nie ma obwodnicy to przejazd przez miasto odbywa sie przez srodek miasta. Wzmozony ruch w miescie powoduje: wypadki drogowe takze z udzialem pieszych, nasilenie halasu, przyspieszenie zuzycia nawierzchni, drgania terenu powodujace w dlugim okresie niszczenie elewacji przez pękanie tynku.
Przyczyna - wzmozony ruch kołowy w miescie, skutek - zagrozenie zycia i zdrowia ludzi oraz ich straty materialne. Wtedy m.in. buduje sie obwodnice, co wiaze sie z wycinką drzew, zmianą biegu rzeki itp. Nie ma w tym momencie znaczenia fauna, od łacinskiego faunus (gatunki zwierzat wystepujace na danym obszarze), nie ma znaczenia flora - trudne slowo (gatunki roslin na danym obszarze). Czyli zebys zrozumial dokladnie - nie ma znaczenie fakt, ze sie wycina roslinki, płoszy dziką zwierzyne, jesli dzieki temu powstanie obwodnica chroniaca ludzi przed utratą zdrowia i zycia. Jednak sa niezrownowazone osoby, ktore tego nie potrafia zrozumiec i przykuwają sie do drzew :rotfl:.
Zrozumiales? Jesli nie, przeczytaj ponownie. Zanizasz poziom tej dyskusji, wiec wybacz, ale szkoda mi czasu na rozmowe z Toba. ;)

Twoja wypowiedź, której logiczność zakwestionowałem, brzmiała:
renoraines napisał(a):
Jestes z Augustowa, skoro Ty i Tobie podobni wolicie stac w korkach, miec wzmozony ruch drogowy przez wlasne miasto i tkwić w zaścianku Europy, uwazajac, ze ekologia jest wazniejsza od zdrowia i zycia ludzkiego, zamiast rozbudowywac infrastrukture drogowa, co jest roznownaczne z rozwojem regionu to wolna wola, powodzenia zycze i tym optymistycznym akcentem koncze :) .

Jej logiczność wydała mi się wątpliwa z dość oczywistego powodu.
Rozumiem, że użyłeś słowa "ekologia" w znaczeniu szerszym niż tylko nauka o przyrodzie i jej funkcjonowaniu.
Czy znasz genezę słowa ekologia? Za wiki: gr. oĂ­kos + lógos = dom + nauka
Słowo dom nie jest tu przypadkowe, gdyż ekologia zajmuje się całą siecią oddziaływań między organizmami a środowiskiem oraz nimi samymi. Oczywiście dotyczy to też ludzi jako składnika świata ożywionego.
Radziłem Ci zapoznać się też ze znaczeniem słowa ekosystem. To kluczowe pojęcie w ekologii oznaczające pewną funkcjonalną całość składającą się z biotopu, czyli sfery nieożywionej na danym obszarze i biocenozy, czyli organizmów żywych na danym obszarze. Elementem biocenozy może być oczywiście człowiek.
Po cóż przytaczam te szczątkowe definicje? Tak dla porządku i łatwiejszego udowodnienia nielogiczności Twej wypowiedzi.
Otóż stawianie w opozycji dbałości o człowieka i dbałości o przyrodę jest bezsensowne. To tak jakby przeciwstawiać dbałość o dziecko dbałości o rodzinę lub dbałość o drzwi dbałości o dom. Jest to nielogiczne. Opozycja "zdrowie ludzkie - ekologia" nie ma sensu.
Niszczenie środowiska i zaburzanie porządku w ekosystemach zawsze odbija się czkawką. Lekkomyślność w kwestiach ingerencji w stosunki w przyrodzie jest zwykłą krótkowzrocznością.
renoraines napisał(a):
Czyli zebys zrozumial dokladnie - nie ma znaczenie fakt, ze sie wycina roslinki, płoszy dziką zwierzyne, jesli dzieki temu powstanie obwodnica chroniaca ludzi przed utratą zdrowia i zycia.

Ech...jakby to powiedzieć...
Obwodnica nie jest murem odgradzającym ludzi od jakiegoś konkretnego zagrożenia. Ludzie giną przez ludzką głupotę. Prędkość, nieuwagę, nieostrożność, gapiostwo. Żadna obwodnica niestety nie pozbawi ludzi tych cech. A najlepszą receptą na nie jest skuteczna egzekucja obowiązującego prawa.
Idę zakład o każdą kasę, że bardziej na bezpieczeństwo ludzi w Augustowie poskutkowałoby wprowadzenie wykonywalnej kary śmierci za przekraczanie prędkości i powodowanie wypadków lub kolizji. 100% pewności co do skutecznej ochrony życia niewinnych jednostek. Jednak jakoś nie proponuje się takich rozwiązań, prawda? A dlaczego? Bo teoretyczne pojęcie bezpieczeństwa na drogach i ulicach Augustowa na nie jest żadne dobro absolutne.

Żeby odwołać się jeszcze do konkretnej sprawy Augustowa. W mediach podawane były statystyki wypodków śmiertelnych. Krzyczano między innymi: gdyby była obwodnica, nie zginęłaby nasza 13 letnia koleżanka, nie zginąłby nasz 18 letni kolega.
Ona wpadła pod samochód augustowskiej piekarni, rozwożący chleb do sklepów, on wyszedł ze sklepu, kiedy wbiło go w ścianę audi prowadzone przez 19 letniego, łysego kierowcę z Augustowa.
Obwodnica nic nie zmieniłaby w tych 2 przypadkach, które zawsze były przywoływane przez panów z samoobrony udzielających wywiadów na blokadach.

Chcę przez to powiedzieć, że obwodnica nie jest lekiem na ludzkie tragedie.

Po łatwości z jaką każesz budować bez względu na szkody w przyrodzie, wnoszę, iż nie zdajesz sobie sprawy, że to wszystko dość subtelna układanka, której wszystkie elementy są od siebie mocno zależne. Tak wygląda świat.
Temat obwodnicy Augustowa został już chyba wyjaśniony. Chciano zbudować drogę nielegalnie. Powstanie nowa, w legalnym kształcie, za mniejsze pieniądze i z mniejszą szkodą dla przyrody.
Czy stało się coś złego? Ja widzę, że wręcz przeciwnie:)

renoraines napisał(a):
spider napisał(a):
renoraines napisał(a):
Zdrowi psychicznie ludzie nie przykuwają sie do drzew, statków czy tez nie oblewają farbą kobiet w futrze.

Ale to czasami sa jedyne i skuteczne argumenty,zeby ktos tam wyzej sie opamietal.Czemu tego nie bierzesz pod uwage?

Przykucie/oblanie do niczego nie prowadzi. Przyjada/przypłyną odpowiednie sluzby i nie robiac przykutej osobie zadnej krzywdy sprowadzą na ziemie. A oblana kobieta kupi sobie kolejne futro, a tzn, ze kolejne zwierzeta będą zabite.

1. Każda osoba łamiąca prawo powinna zostać należycie ukarana. Nielegalnie przykuwający się do drzew również, podobnie jak ktoś kto nielegalnie próbował zbudować drogę.

2. Nie jestem miłośnikiem organizacji "ekologicznych" bo to najczęściej zmanipulowana młodzież, posiadająca dość mizerną wiedzę o ekologii. Dodatkowo kojarzą mi się z wszelkiej maści lewactwem:/ Trzeba jednak przyznać, że ich determinacja (niezależnie czym podyktowana) stanowiła poważny impuls ku drodze do legalnych i rozsądnych rozwiązań.

3. Krytyka futer ma mizerne uzasadnienie w ekologii. Właściwie ma je o tyle, o ile katuje się i nieludzko traktuje zwierzęta w hodowlach.
Zasadniczo futro naturalne jest ekologiczne w przeciwieństwie do ropopochodnych sztucznych. Futro jest surowcem w pełni odtwarzalnym i ekologicznym, rozkłada się bardzo szybko, a jego produkcja nie powoduje skutków ubocznych.
Postawą osób wrażliwych przyrodniczo powinno być noszenie futer, skór, budowanie domów z drewna a wystrzeganie się tworzyw sztucznych.

4. Temat strasznych hodowli i męczarni zwierząt jest bulwersujący i nośny. Jednak wnioskiem nie powinno być "rzucanie się" na futra, a raczej dążenie do przestrzegania prawa i surowego karania wszystkich winnych niepotrzebnego cierpienia zwierząt.
Praktyka uczy niestety, iż dużo łatwiej pokrzyczeć w manifestacji na ulicy niż zadzwonić na policję kiedy sąsiad bije psa lub katuje konie.

No i zanim skończyłem pojawił się nowy post do skomentowania:
renoraines napisał(a):
wnukus podobnie wyglada sprawa ze zwierzetami hodowlanymi. Wolowina, cielecina, wieprzowina, drob, ryby,
nie bedziesz już jadł? Trzeba je zabic, zeby zjesc. Ktos powie, ze futro to ''widzimisie'', a to jedzenie. Ale nie kazdy musi to jesc, tak samo jak nie kazdy musi miec futro, skorzana tapicerke w aucie czy kurtke ze skory. ;)

Zabić owszem, to naturalna sprawa.
Czym innym jest jednak kwestia katowania zwierząt. Są na to paragrafy i powinna być skuteczna egzekucja.
I niszczących czyjeś mienie "ekologów" i katujących zwierzęta barbarzyńców powinna spotkać kara. To oczywiste.

A swoją drogą, to nieźle rozwinął się ten wątek:
- pomysł na nową opłatę za auta
- podatki
- system emerytalny
- liberalizm kontra socjalizm
- inwestycje drogowe
- ekologia
- ruchy "ekologiczne"
- katowanie zwierząt
A i tak pewnie z połowę tematów poruszonych pominąłem :rotfl:

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 05:29 
Forumowicz

Moje BMW: e21,e36,2xe46
Kod silnika: encoded
Przy tym podatku swap wydaje sie całkiem nie głupim rozwiązaniem, żeby tylko nie utrudnili rejestracji e30 z silnikiem z najnowszego logana :-k

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 07:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Nie od dziś wiadomo, że "ekolodzy", ci krzykacze to banda oszołomów bez wiedzy i często ich działania/motywy są antyekologiczne. Ekologia jest sprawą ważną i sensowną gdy zajmują się nią fachowcy, a niestety mam wrażenie, że to krzykacze mają najwięcej do powiedzenia... :dobani: Np. nasz temat, założenie jest aby zmniejszyć emisję spalin. U nas to by się skończyło mniejszą ilością samochodów... ok może ciut by wyszło ekologiczniej, chociaż zezłomowanie 30% samochodów w PL tego nie potwierdzi. Jednak w innych, bogatszych krajach, w których rząd dopłaca do nowego auta stanie się wręcz na odwrót. Bo czyż ekologią można nazwać złomowanie dobrych aut? Czy ekologią nazwiemy masową nadprodukcję nowych samochodów? Nikt chyba nie pomyślał o tym ile energii to kosztuje, ile wprowadzi zanieczyszczeń. No, ale co tam, w końcu jest dziura budżetowa to krzyknijmy "ekologia" i zgarniajmy kasę.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 09:15 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):

Co innego jesli te zwierzeta w jakis humanitarny sposob zostana zabite a nie w taki sposob. A krowki na tapicerki skorzane maja dobre zycie i wieksze boksy od "miesnych" ze wzgledu na to aby skora sie dobrze rozwinela, bez skaz itp.
Daleko mi do ekologicznego krzykacza bo uwazam ze najlepsza forma energii beda elektrownie atomowe bo sa dobre jesli patrzec na ich wydajnosc, niestety u nas dowali sie podatek na samochody a elektrownie dalej beda dmuchac chmura pylu do atmosfery i wszyscy beda zadowoleni. :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 11:17 
Uzależniony od forum :)

wnukus napisał(a):

:przestraszony: :szok:
Plyta z tym filmem powinna byc dodawana do kazdego futra a jej obejrzenie obowiazkiem.

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 11:36 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
spider napisał(a):
wnukus napisał(a):

Plyta z tym filmem powinna byc dodawana do kazdego futra a jej obejrzenie obowiazkiem.

Hardkor :zdziwko: :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 13:39 
Zacna persona forum

spider napisał(a):
wnukus napisał(a):

Dokladnie :ok:
Ja zawsze mowie znajomym ktore chce futro zeby sprobowaly zdjac futro na zywca z mojego pupilka a jesli przezyja to niech sobie kupuja co chca. Kilka zrezygnowalo z zakupu po samym obejrzeniu filmu i tak jak ja nigdy nie kupia futra.
Tak przy okazji jesli dziewczyna/zona ktoregos z was nudzi o futro pokazcie jej ten film. Gwarantuje ze bedziecie miec z tym juz spokoj do konca zycia bez niepotrzebnych klotni i fochow :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 15:33 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B25
Garaż: ex: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=138205
Cytuj:
Jej logiczność wydała mi się wątpliwa z dość oczywistego powodu.
Rozumiem, że użyłeś słowa "ekologia" w znaczeniu szerszym niż tylko nauka o przyrodzie i jej funkcjonowaniu.
Czy znasz genezę słowa ekologia? Za wiki: gr. oĂ­kos + lógos = dom + nauka
Słowo dom nie jest tu przypadkowe, gdyż ekologia zajmuje się całą siecią oddziaływań między organizmami a środowiskiem oraz nimi samymi. Oczywiście dotyczy to też ludzi jako składnika świata ożywionego.
Radziłem Ci zapoznać się też ze znaczeniem słowa ekosystem. To kluczowe pojęcie w ekologii oznaczające pewną funkcjonalną całość składającą się z biotopu, czyli sfery nieożywionej na danym obszarze i biocenozy, czyli organizmów żywych na danym obszarze. Elementem biocenozy może być oczywiście człowiek.
Po cóż przytaczam te szczątkowe definicje? Tak dla porządku i łatwiejszego udowodnienia nielogiczności Twej wypowiedzi.
Otóż stawianie w opozycji dbałości o człowieka i dbałości o przyrodę jest bezsensowne. To tak jakby przeciwstawiać dbałość o dziecko dbałości o rodzinę lub dbałość o drzwi dbałości o dom. Jest to nielogiczne. Opozycja "zdrowie ludzkie - ekologia" nie ma sensu.
Niszczenie środowiska i zaburzanie porządku w ekosystemach zawsze odbija się czkawką. Lekkomyślność w kwestiach ingerencji w stosunki w przyrodzie jest zwykłą krótkowzrocznością.

qqiz napisał(a):
Ech...jakby to powiedzieć...
Obwodnica nie jest murem odgradzającym ludzi od jakiegoś konkretnego zagrożenia. Ludzie giną przez ludzką głupotę. Prędkość, nieuwagę, nieostrożność, gapiostwo. Żadna obwodnica niestety nie pozbawi ludzi tych cech. A najlepszą receptą na nie jest skuteczna egzekucja obowiązującego prawa.
Idę zakład o każdą kasę, że bardziej na bezpieczeństwo ludzi w Augustowie poskutkowałoby wprowadzenie wykonywalnej kary śmierci za przekraczanie prędkości i powodowanie wypadków lub kolizji. 100% pewności co do skutecznej ochrony życia niewinnych jednostek. Jednak jakoś nie proponuje się takich rozwiązań, prawda? A dlaczego? Bo teoretyczne pojęcie bezpieczeństwa na drogach i ulicach Augustowa na nie jest żadne dobro absolutne.

Żeby odwołać się jeszcze do konkretnej sprawy Augustowa. W mediach podawane były statystyki wypodków śmiertelnych. Krzyczano między innymi: gdyby była obwodnica, nie zginęłaby nasza 13 letnia koleżanka, nie zginąłby nasz 18 letni kolega.
Ona wpadła pod samochód augustowskiej piekarni, rozwożący chleb do sklepów, on wyszedł ze sklepu, kiedy wbiło go w ścianę audi prowadzone przez 19 letniego, łysego kierowcę z Augustowa.s
Obwodnica nic nie zmieniłaby w tych 2 przypadkach, które zawsze były przywoływane przez panów z samoobrony udzielających wywiadów na blokadach.

Chcę przez to powiedzieć, że obwodnica nie jest lekiem na ludzkie tragedie.

Polać mu bo dobrze gada :zdrowko:

Co do obwodnicy, to ciekawy jest fakt, że u mnie w mieścinie, po otwarciu obwodnicy liczba wypadków wcale nie zmalała, a nawet wzrosła z powodu jednego źle przemyślanego skrzyżowania, na którym wypadek miał miejsce już na drugi dzień po otwarciu, a następnie w ciągu paru tygodni doszło do jeszcze kilku mniej lub bardziej poważnych wypadków. Teraz naprawili błąd i jest ok. Nie mówię, że obwodnica to coś złego :P , ale to musi być legalne, w pełni przemyślane przedsięwzięcie, a nie zrobione na zasadzie "ktoś dostał w łape i deal".

Ostatnio edytowano 21 kwietnia 2009, 16:53 przez Bober, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 16:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Bober napisał(a):
Nie mówię, że obwodnica to zło

:zdrowko:

:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 16:54 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B25
Garaż: ex: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=138205
Czepiasz się :rotfl: :D :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 16:54 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
qqiz napisał(a):

Mój jedyny post w tym temacie, nie bede to sie udzielać bo tylko wojny potem są hehe

ale to co powyżej to gderanie kudlatego uczniaka a nie inżynieria,

Równie dobrze można robić dachy latwoplane, metalowe kokpity w samochodach, schody bez barierek i powiedzieć - UWAZAJCIE Ludzie co robicie to będziecie żyć.

Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury.

qqiz jak chce dyskutować to niech uzyje szukajki i znajdzie mój post o drogach - tytulu nie pamietam, ale w tytule chyba byly drzewa albo drogi....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 17:18 
Częsty bywalec

http://moto.onet.pl/1553495,1,co-dalej- ... tml?node=2

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 17:30 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Boogie zrozumiales chyba tylko to co chciales zrozumiec. Przeczytaj jeszcze raz to co kolega napisal a zrozumiesz do czego sie ta wypowiedz odnosi. Chyba ze jestes w stanie wykazac zwiazek braku obwodnicy z wypadkami w centrum miasta (gdzie nie ma tranzytu) i powodowanymi przez mieszkancow.

Nie neguje tego ze rozwiazania ruchu powinny minimalizowac skutki ludzkich bledow, drogi powinny mozliwe maksymalnie zabezpieczac przed blednym dzialaniem czlowieka i to jedyna sensowna droga do poprawy bezpieczenstwa. Jednak w tym konkretnym przypadku zwalanie wszystkiego zla na obwodnice jest bledne i jest zwykla demagogia lokalnych malwersantow. Podobnie jak stawianie wyboru "zaby czy ludzie".

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 19:54 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Cytuj:
Pojawił się również pomysł by stawkę podatku ustalić na podstawie pojemności silnika.

Powrót do przeszłości.
Jeśli ten bubel prawny rzeczywiście wejdzie w życie, pozostają dwie rzeczy - :cenzura: stąd albo zrobić zrzutkę na porządnego adwokata/radcę prawnego i pisać wniosek do Trybunału Konstytucyjnego.

PS. W razie czego - "rozkładam" moje e30, "składam" je od nowa, robię badanie i rejestruję jako SAM. Rok produkcji - 2009 :hyhy:

One redline a day keeps a mechanic away.

Ostatnio edytowano 21 kwietnia 2009, 21:58 przez maaaad, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 07:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B20
wnukus napisał(a):
wnukus napisał/a:
UWAGA DRASTYCZNE!!!
http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

To jest chore,... :mur: :szok: :wsciekly:

Check my 5er; viewtopic.php?f=6&t=80673 :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 14:32 
Pierwsze kroki

Panowie... zamiast dziamgać i bić pianę tutaj (mówię o niektórych) - lepiej byście zrobili włączająć się czynnie do akcji (nie dotyczy tych którzy lubią nowy podatek).

Czas który spędzacie tu na narzekaniu - lepiej byście spożytkowali pisząc kilka czy kilkanaście konkretnych protestów do władz PO i PSL, do Tuska, Pawlaka czy Rostowskiego.
Setka 3-zdaniowych maili z formularza ma inną siłę rażenia niż setka konkretnych ZJEB - bezpośrednich, z prywatnych adresów, własnymi słowami wyborców.

Alarmujcie małe i duże gazety o planowanym haraczu, wrzucajcie temat na forach i namawiajcie do tego samego znajomych! Jak kto chce pomóc rozpowszechniać mój artykuł - to kopiować śmiało!

Ja sam też dość mocno się zaangażowałem w kampanię. Wysłaliśmy wiele konkretnych maili do różnych mediów i publicystów z apelem o nagłośnienie tematu i akcji starszeauta.pl - i nie zamierzamy zwalniać. Przykład? Dzięki akcji wczoraj np. sprawa znalazła się w Fakcie (największy polski dziennik, pół miliona czytelników, zwykle niezamożnych).

Jest jeszcze sporo pomysłów, które czekają zwyczajnie z braku czasu.
Jeżeli ktoś chce pomóc w kampanii, walić do mnie na priva.
Nasz sprzeciw jest słyszany i może być skuteczny - o ile się postaracie.

PS. wieczorem postaram się wrzucić jakieś info o postępach akcji.

Ostatnio edytowano 23 kwietnia 2009, 14:40 przez michal_5000, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 17:58 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Ten podatek to strzał w kolano i to przez cały piszczel...
Przecież jeden podatek już jest wliczony w paliwo....

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 18:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
michal_5000 napisał(a):
Czas który spędzacie tu na narzekaniu - lepiej byście spożytkowali pisząc kilka czy kilkanaście konkretnych protestów do władz PO i PSL, do Tuska, Pawlaka czy Rostowskiego

po pierwsze ja nie narzekam, dynda mi to i zawiewa

po drugie pisać też nigdzie nie zamierzam

po trzecie do zadnych protestów się nie przyłączam

ogólnie staram się w życiu nie tracić czasu na pierdoły

peace! :D

Obrazek

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1