BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 13:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 19:01 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
Koledzy podpisujmy się pod tymi protestami bo nas ta banda wykończy
czy to jest kraj tylko dla bogatych?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 19:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Kucharz napisał(a):
michal_5000 napisał(a):
Czas który spędzacie tu na narzekaniu - lepiej byście spożytkowali pisząc kilka czy kilkanaście konkretnych protestów do władz PO i PSL, do Tuska, Pawlaka czy Rostowskiego

po pierwsze ja nie narzekam, dynda mi to i zawiewa

po drugie pisać też nigdzie nie zamierzam

po trzecie do zadnych protestów się nie przyłączam

ogólnie staram się w życiu nie tracić czasu na pierdoły

peace! :D

Dla Ciebie to pierdoły, dla kogoś, kto będzie zmuszony przesiąść się na autobus albo jeździć sejem lub matizem to poważny kryzys.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 20:08 
Forumowicz

Moje BMW: było E36 jest E46
Kod silnika: M52B28TU
A co samochodami zasilanymi LPG bo chyba zasilanie gazem jest bardziej ekologiczne. Jezeli mial by byc jakis strajk to ja sie pisze na 999%

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 20:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Kucharz napisał(a):

peace!

Kucharz, nadal by Ci dyndało i zawiewało jak bys musial płacic z 3tys rocznie podatku od swojej 540i. mi nie zwisa nawet 100zl ktore bede musail oddac tym złodziejom

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 20:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Adam, dynda mi dlatego, że nie wierzę w mój/nasz wpływ na to

będzie to będzie, nie to nie

może i będę płacił 3 tys bo nie wykluczam zmiany e39 na e28

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 20:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
Kucharz napisał(a):
michal_5000 napisał(a):
Czas który spędzacie tu na narzekaniu - lepiej byście spożytkowali pisząc kilka czy kilkanaście konkretnych protestów do władz PO i PSL, do Tuska, Pawlaka czy Rostowskiego

Podpisuje sie pod tym obiema rękami :)
:08:

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 21:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
a ja mysle ze jak wszyscy nie beda nic mowic robic to wprowadza podatek i tyle, a jesli bedziemy mocno krzyczec to moze sie opamietaja ale spoko kazdy ma prawo do swojego zdania
Kucharz napisał(a):
nie wykluczam zmiany e39 na e28

:super:

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 21:37 
Forumowicz

Tak, to bardzo naiwne myślenie, że bydło do wyzyskiwania, którym jesteśmy (obywatele) ma jakikolwiek wpływ na decyzje swoich katów.
Oczywiście można być krzykaczem i wierzyć, że jakieś śmieszne listy, protesty, pocztówki czy inne świstki zostaną przez kogokolwiek przeczytane i wzięte pod uwagę, ale to oznacza że nie rozumie się otaczającej rzeczywistości.
Ogół zawsze lubił karmić się złudzeniami, do ostatniej chwili.
Wiele osób do dziś wierzy, że głosowanie na jakieś peo, sreo czy inne bzdety ma jakiekolwiek znaczenie, a nie widzi że to po prostu grupka znających się doskonale osób, która dobrze się bawi pozując na jakieś ugrupowania i pokazując gęby przed kamerami.
Rzeczywistość staje się coraz bardziej totalitarna, co doskonale widać w naszym topniejącym prawie do prywatności.
Przeczytałem kiedyś trafne zdanie, które dobrze to odzwierciedla: "Gdyby wybory mogły coś zmienić, to byłyby zakazane."
Kucharz jest zapewne człowiekiem, który wiele widział i wie, że równie dobrze tymi świstkami można się podetrzeć.
Pomysł niekoniecznie wejdzie w życie, ale wątpliwym jest twierdzenie, że ktoś od niego odstąpi bo będzie bał się michala 5000.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 21:44 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Tak jak pisałem.
Teraz straszą - 3000 - kijek.
Na koniec powiedzą 'tylko 50 zł na środowisko' - marchewka
I będzie 50x10mln kierowców, dla kogo? Na głos nie można już mówić :znudzony:

Tym niemniej - zwykłe wyłudzenie pieniędzy, to że protesty i jakieś listy nic nie zmienią, ani wybory i że to wszyscy to koledzy (ups, użyłem zabronionego słowa) to wszyscy wiemy.
Tym samym nikt nie ma zamiaru iść na rzeź potulnie jak baranek, przynajmniej sobie możemy ryknąć przed zarżnięciem (raczej 'zerżnięciem').

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 21:56 
Forumowicz

Ryczeć jeszcze pozwalają, chciałem po prostu ostudzić trochę młodych romantyków :)

Opisana teza też jest prawdopodobna, najpierw nastraszą wysokością proponowanych kwot, a następnie ułaskawią kierowców "idąc im na rękę" i wprowadzając "minimalny" podatek. Wilk syty i owca cała.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 22:04 
Poszukaj zanim zapytasz

Jakoś nie wyobrażam sobie rozstania z ulubionym autkiem. Moja e-30 ma już 23 latka i śmiga aż miło. Na stację diagnostyczną śmigam nią minimum dwa razy do roku, a to dlatego, że bardzo często podróżuje nią moja córa, która nie potrafi sobie wyobrazić pozbycia się tego autka :oczami: (chyba dlatego, że została tam poczęta) :hyhy: jak usłyszała że nie będzie Nas stać na opłacenie, żeby nią jeździć to stwierdziła że odda swoje kieszonkowe na ten cel :zalamany: Mi osobiście też nie podoba się ten podatek ekologiczny. Cała nadzieja w tym, że zabytki będą traktowane w inny sposób , no i że autko dotrwa do tej chwili.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 22:05 
Częsty bywalec

peterrr napisał(a):
Kucharz napisał(a):
michal_5000 napisał(a):

Podpisuje sie pod tym obiema rękami :)
:08:

komuś 3 tysie rocznie to jest spora kwota teoretycznie wyrzucona w błoto ale jak ktoś jeździ nową betą bananowego tatusia to faktycznie może sobie tak pisać, a jak zwykle srednia klasa ludzi dostanie najbardziej po dupie

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 22:27 
Częsty bywalec

panowie co to za podatek?? i jak on może być naliczany za posiadanie auta!! np. mój dziadek jeżdzi polenezem na lpg tylko w deszczowe niedziele do kościoła i ma płacić tyle co osoba która robi tyś km?? Jeśli już tak naprawde chcą dbać o ekologie i żeby miało to jakiś sens niech to powinno być w paliwie!!! Tak naprawde jeżeli chcą aby było czysto to niech dadzą poczciwe pieniądze, każdy kto będzie w stanie zarobić na nową fure to ją kupi.

myśle że żądzący naszą kochaną Polską mogą zrobić:
1.OPCJA Żeczywiście wprowadzą ten podatek w takich kwotach jak piszą, co napewno przyniesie duże oburzenie ale jeżeli nie będzie wiekszych demonstracji zapewnią sobie puste drogi przy euro 2012r. Bo każdemu jeżeli przyjdzie zapłacić podatek 3000zł za auto o wartości 1500zł rzeczą oczywistą jest że sie go pozbędzie.
2.OPCJA Postraszą dużymi kwortami podatku a wprowadzą podatek np.200zł dzięki czemu uradowani obywatele powiedzą "dobrze że nie 3000zł" i zapwenią sobie duży przychód bez demonstracji i sprzeciwów.

Z czerwonej komuny zrobiła sie niebieska komuna :rotfl: . Niby ci wszystko wolno a naprawde nic nie możesz. Tylko jest ta różnica że dawniej było odgórnie zakazane a teraz jest prawo ograniczające.

Jeśl chodzi o jakie kolwiek protesty to jaknajbardziej sie pisze!! Jestem nawet za tym że jeżeli ustawa wejdzie w życie porobić w najwiekszych miastach w danym dniu blokade głównych dróg w godzinach szczytu!!!

Była e36 '92 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=50317&start=20

E30 qp m20b20 '83 :) http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=59193&start=20&hilit=m20b20

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 23:14 
Rozumiem kucharza, ale...

inrzynjer napisał(a):
Tak, to bardzo naiwne myślenie, że bydło do wyzyskiwania, którym jesteśmy (obywatele) ma jakikolwiek wpływ na decyzje swoich katów.
Oczywiście można być krzykaczem i wierzyć, że jakieś śmieszne listy, protesty, pocztówki czy inne świstki zostaną przez kogokolwiek przeczytane i wzięte pod uwagę, ale to oznacza że nie rozumie się otaczającej rzeczywistości.
Wiele osób do dziś wierzy, że głosowanie na jakieś peo, sreo czy inne bzdety ma jakiekolwiek znaczenie, a nie widzi że to po prostu grupka znających się doskonale osób, która dobrze się bawi pozując na jakieś ugrupowania i pokazując gęby przed kamerami.
Rzeczywistość staje się coraz bardziej totalitarna, co doskonale widać w naszym topniejącym prawie do prywatności.
Przeczytałem kiedyś trafne zdanie, które dobrze to odzwierciedla: "Gdyby wybory mogły coś zmienić, to byłyby zakazane."
Kucharz jest zapewne człowiekiem, który wiele widział i wie, że równie dobrze tymi świstkami można się podetrzeć.
Pomysł niekoniecznie wejdzie w życie, ale wątpliwym jest twierdzenie, że ktoś od niego odstąpi bo będzie bał się michala 5000

To jest postawa obywatela?

Żenada.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 23:18 
Forumowicz

Postawa realisty, Fryderyku :)

Może kiedyś zrozumiesz.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 23:22 
Zacna persona forum

Ja powiem tyle. Jak w Rosji chcieli zakazac rejestracji furmanek z kierownica po prawej stronie towarzystwo sie skrzyknelo pokrzyczeli, poprotestowali i teraz sa liczaca sie sila w kraju bo przylaczali sie coraz to nowi kierowcy. Teraz nie da sie doic kierowcow tak jak sie podoba, bo od razu jada na Moskwe a maja sile przebicia wieksza niz gornicy hutnicy itp. A w Polsce? Smiac sie z Ruskich ze nic nie potrafia a u siebie nic nie zrobic. Rozumiem jak komus to lata ale pisac ze to nic nie zmieni? A rewolucja francuska?? :hyhy: :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 23:29 
Realisty? Pesymisty.

Nie twierdze, że wszystko się da załatwić.

Ale w kupie jest siła, Twoja postawa to poddanie się, inni ludzie kierują Tobą i Twoim życiem za Ciebie. Nie masz absolutnie nic do powiedzenia, to jesteś takim popychadłem.

Wybory nic nie zmienią? Te czasy się skończyły. Nie zmieniają wiele, to fakt, ale nie można się poddawać władzy tak o.

Zawsze jak się pokazuje słabości i brak reakcji, to wniosek- można wyciągnąć jeszcze więcej. Polacy nie reagują na taki podatek? Jest spoko? No to zwiększmy akcyzę na to i tamto.

Z taką postawą jak Twoja, Polski nie byłoby na mapie :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 23:46 
Forumowicz

Dobrze wojowniku :)

Zirytowało mnie po prostu fanatyczne nawoływanie i ganienie innych, jakby świat był w rękach kilku internetowych pieniaczy.

Zdziwiłbyś się jak takie popychadło jak ja potrafi zakasać rękawy, ale tam gdzie warto. Ktoś wcześniej wspomniał o sparaliżowaniu ruchu w większych miastach, tym się warto zająć.

Nie emocje, a chłodna kalkulacja :) Jeden wybuch zrobi większą wrzawę niż tysiąc pierdnięć.

(jeśli koniecznie chcecie na siebie zwrócić uwagę, bo tak skuteczna forma protestu skutecznie utrudni życie innym ludziom, a więc obywatele będą jeszcze bardziej poszkodowani)

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwietnia 2009, 08:17 
Forumowicz

Moje BMW: 316i E36
Kod silnika: M43
Jak słyszę babranie że w Niemczech bądź innych krajach na zachodzie taki podatek już jest to mi się nóż w kieszeni otwiera. Nie porównujmy się do tych krajów bo tam przeciętny obywatel zarabia 2-3 razy więcej od przeciętniaka z Polski i na pewno nie dostaje tak po kieszeni w przypadku takiego podatku jak my. Mi osobiście się ogólnie cała ta sytuacja nie podoba, cały czas szukają pieniędzy w portfelach mniej zamożnych, zamiast np.sobie obciąć jakąś dietkę, no ale po co ??!! Nie można pozwolić aby ów podatek wszedł w życie i pod każdym protestem z tym związanym będę się podpisywać obiema rękami. Tyle pięknych i zadbanych 15-20 letnich BMW jeździ po naszych drogach i nie wyobrażam sobie aby takie cacka miały zostać zezłomowane tylko dlatego że jacyś "złodzieje" znowu próbują wyciągnąć kase... :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwietnia 2009, 10:44 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
inrzynjer napisał(a):
Pomysł niekoniecznie wejdzie w życie, ale wątpliwym jest twierdzenie, że ktoś od niego odstąpi bo będzie bał się michala 5000.

Właśnie przez takich ludzi jak ty brak w Polsce zmian na lepsze :kwasny: Postawa taka jak twoja jest typowa dla Polaka XXi wieku - nic się nie da zrobić i i tak nie mamy żadnego wpływu na to co się dzieje. Dziwne że jakoś w latach 80tych takim samym ludziom jak my udało się coś zmienić.

To samo u mnie na osiedlu, wielki problem z miejscami parkingowymi i wszyscy sąsiedzi stękają że tragedia gdzie tu parkować ale nikt nie napisze listu do administracji bo przecież nic to nie zmieni lepiej pooglądać TV. List napisałem ja i wysłałam do administracji, efekt: utworzenie 20 nowych miejsc parkingowych. Ostatnio znowu płakali że stoją jakieś stare zardzewiałe trupy i zajmują miejsca ale nikt nie zadzwonił do Straży żeby ktoś się nimi zajął. Zadzwoniłem dwa razy i samochody zniknęły po miesiącu. Tyle że jak się potem nazywa u nas kogoś takiego ? Społeczniak :wstyd:

Wystarczy 100000 podpisów aby mogła ruszyć procedura legislacyjna w Parlamencie i posłowie będą musieli wziąć pod uwagę opinię na swoich wyborców na temat tej ustawy. Takie jest prawo.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1