BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 08:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2007, 18:51 
Pierwsze kroki

donkol napisał(a):
A co to jest InterCars ??

to sieć sklepów z częściami samochodowymi.. mają prawie wszystko i producenci do wyboru ;)

Daj znać jak dojdziesz z tym do ładu.. ja nadal stawiam na termostat :chytry:

po zmianie z e36 na e46, moja ukochana stwierdzi³a ¿e oprócz koloru, niczym siê nie ró¿ni¹ .. hehe

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 11:38 
Zacna persona forum

To ja się podłącze pod temat :) U mnie sprawa wygląda tak że jeżeli smaochód chodzi sobie na luzie nawet z podniesioną maską to po jakiś 15 min strzałka zaczyna się powoi wychylac w prawą stronę z kolei podczas jazdy w trasie jest cały czas jakieś 6 mm wychylona w lewo od pionu w korkach wychyla się w prawo muszę czasem ogrzewanie włączyc w środku żeby się zatrzymała ! A po ruszeniu też zbytnio nie chce wrocic z powrotem do do pionu...

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 12:08 
Częsty bywalec

termostat i koniec nie ma gadki . Nic innego nie mogło paść i nie wypisujcie ,że przy szybkiej jeździe skazówka pochyla się na lewo bo to nie prawda. Kolego wymontuj terme i sprawdź w garnku w domu i nie pytaj wiecej bo pół auta wymienisz :cisza:

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 19:11 
Pierwsze kroki

robert napisał(a):
termostat i koniec nie ma gadki . Nic innego nie mogło paść i nie wypisujcie ,że przy szybkiej jeździe skazówka pochyla się na lewo bo to nie prawda. Kolego wymontuj terme i sprawdź w garnku w domu i nie pytaj wiecej bo pół auta wymienisz :cisza:

Robert..
stawiasz na termik i to może być to, ale jak visko ma zawachania na łożu(silikon zapaparany, lub samo łożysko) , to objawy też będą lub sugerują na podobne. W takich sytuacjach, też sam sugeruję aby:
1 zmoczyc termę we wrzątku.....ziorać rzeczywiście czy działa (otwiera)..
2 jak to, nie jest to, rozbabrać visko.....a jak nie ..i to? :( to już trzeba się dalej zastanawiać.
Co do "machania wskazówki", to sie zgadzam. Ma stać ! Czy piekło w lecie , czy mróz( jak się nagrzeje).
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2007, 18:48 
Pierwsze kroki

Witam
Ja tez mam problemy z temperaturą, zdecydowanie za malo sie nagrzewa ale jest to tylko teraz w zime, w lato jest OK. Visko wymienialem 4 miechy temu. Co z tym jest?

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2007, 21:11 
Pierwsze kroki

theszakal napisał(a):
Witam
Ja tez mam problemy z temperaturą, zdecydowanie za malo sie nagrzewa ale jest to tylko teraz w zime, w lato jest OK. Visko wymienialem 4 miechy temu. Co z tym jest?

Witam
To juz tylko termik :( ..albo zapowietrzenie układu....
tam wcześniej podałem, link kolegi robertbmw...tyle mogę podpowiedzieć.
Ja osobiście stawiam na to co wcześniej napisali koledzy, a do czego się podłączam również (termostat).
Pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1