BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 10:55 
Forumowicz

Moje BMW: było
Kod silnika: M54
Nadkola spróbuję uratować sam, jak nie uzyskam aprobaty partacza na reklamację. Czarna substancja w środku drzwi poddaje się benzynie ekstrakcyjnej, ale dostęp do tego narożnika jest dramatyczny, a dzieci nie posiadam. :D Mógłbym to dobrym woskiem zalać, ale nie wiem czy takie numery się praktykuje? Ryse na słupku spolerowałem pastą tempo, więc jeden problem mniej. Jedyny plus zlecenia to dobrze dobrany lakier, nie widać różnicy w stosunku do innych elementów, ale to czarny samochód więc najłatwiej było malować.

Czarna babcia

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 11:04 
Forumowicz

emcio27 napisał(a):
ventola napisał(a):
a złamali mu lakier na słupku drzwi od polerki

wnioskuję,że lakier pękł od nadmiaru szpachli

RafalGliwiceBMW napisał(a):
...może jeszcze ma ich błagać,żeby raczyli poprawić zburaczoną robote,weź człowieku obudź się jeśli lubisz byhć robiony w bambuko to twój problem ale nie zarażaj tym innych,żal mi Ciebie weź się wkońcu ogarnij

Weź kolego złóż sobie dwa paluszki i pier..lnij się w główke
Nie bronię tego warsztatu ale wszyscy jesteśmy ludźmi i zawsze trzeba porozmawiać o naprawie spierdzielonego zlecenia,a nie od razu na udry iść jakby to auto było tego warte.Szkoda nerwów.Przecież jeśli kogoś stać na takie auto to nie powinien żałować na serwis.Szuka się tanio i się ma tanio a później sknerus się dziwi ,że ma żle.

Na słupku nie ma szpachli :cisza: Drugie, jaki sknerus? Dałbym do ASO na poprawki, ale nie za taką kwotę o której pisałem wcześniej, są granice rozsądku. Mało tego, wybrałem najdroższy warsztat w regionie, zrobiłem przegląd opinii na jego temat, cyt.: " dobry, ale drogi". Oprócz tego zrobiłem zdjęcia poglądowe oraz wydrukowałem instrukcję demontażu tapicerki drzwi z TIS BMW. Mogą rzemieślnicy nie znać angielskiego, ale rysunki prezentują wszystko dokładnie. a maskowanie nadkola to rzecz podstawowa i nie wymaga wyższego wykształcenia i kosztów, papier i taśma maskująca.

Czarna babcia

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 12:18 
Pierwsze kroki

...jeśli nie um iesz poznać,że dany element był robiony to Twój problem... :D

zapewniam cie,ze i ty tez nie poznasz jezeli jest dobrze zrobiony ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 13:03 
Forumowicz

Wpadłem dziś przy porannej kawie na pomysł oddania do poprawek do firmy typu SMART Repair. Usługi podobno są droższe od zwykłego lakiernictwa, ale robią różne naprawy, wyciąganie wgniotek, malowanie na małym obszarze itp. Co o tym sądzicie?

Czarna babcia

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 14:57 
Forumowicz

Moje BMW: E60 530xi
Kod silnika: N53
zent: a co chcesz poprawiać? to nadkole czy ten środek drzwi? Ja bym drzwi w środku odpuścił, jak chcesz mieć bardziej "oryginalne' zmyj to czarne, kup tectyla i zlej w środku dobrze. To włazi w zgrzewy i wnęki, po czasie gęstnieje no i ma kolor oryginalnej konserwacji, rdzawo żółtej. A nadkole jak się usyfi i zmatuje bedzie dobrze. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 18:59 
Forumowicz

emcio27 napisał(a):
ventola napisał(a):
a złamali mu lakier na słupku drzwi od polerki

wnioskuję,że lakier pękł od nadmiaru szpachli

...może jeszcze ma ich błagać,żeby raczyli poprawić zburaczoną robote,weź człowieku obudź się jeśli lubisz byhć robiony w bambuko to twój problem ale nie zarażaj tym innych,żal mi Ciebie weź się wkońcu ogarnij

Weź kolego złóż sobie dwa paluszki i pier..lnij się w główke.

emcilo pier...nąć w głowke to możesz siebie i się na drugi raz zastanowisz zanim coś naiszesz.Kolega odał auto do lakiernika i chciał,żeby było dobrze.Ten ewidentnie odstawił maniane i według Ciebie ma go jeszcze prosić i płacić jemu za poprawke?To jest chyba chore,lakiernik biorąc auto zobowiązał się do wykonania sumienie swojej roboty a dał ciała,i w jego zasranym obowiązku jest to poprawić.a jeśli nie umie lakierować to niech się lepiej zajmie sprzedawaniem bułek w sklepie...

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 19:07 
Forumowicz

BaX napisał(a):
zent: a co chcesz poprawiać? to nadkole czy ten środek drzwi? Ja bym drzwi w środku odpuścił, jak chcesz mieć bardziej "oryginalne' zmyj to czarne, kup tectyla i zlej w środku dobrze. To włazi w zgrzewy i wnęki, po czasie gęstnieje no i ma kolor oryginalnej konserwacji, rdzawo żółtej. A nadkole jak się usyfi i zmatuje bedzie dobrze. ;)

Nadkola to pryszcz, środek drzwi mnie zastanawia, bo jeśli próbowali czyścić i nie dali podkładu a tylko ta "podwoziówką" zapryskali to rdza się wda i to szybko. :( Żona nie chce słuchac moich narzekań tylko wertuje książkę telefoniczną z adresem psychiatry :wstyd: Jak wyjdzie coś za parę miesięcy, to przerysuję drzwi i w ramach AC oddam do ASO i będę miał cacy :04:

Czarna babcia

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 19:23 
Forumowicz

zent napisał(a):
Jak wyjdzie coś za parę miesięcy, to przerysuję drzwi i w ramach AC oddam do ASO i będę miał cacy

CWANIACZEK :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 19:27 
Forumowicz

emcio27 napisał(a):
zent napisał(a):
Jak wyjdzie coś za parę miesięcy, to przerysuję drzwi i w ramach AC oddam do ASO i będę miał cacy

A zawyżone stawki AC w ubezpieczalniach od samochodów marki BMW nie uważasz za cwaniactwo?

Czarna babcia

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 19:34 
Pierwsze kroki

zent napisał(a):
A zawyżone stawki AC w ubezpieczalniach od samochodów marki BMW nie uważasz za cwaniactwo?

no to powiedz prosze ile placisz AC za swoj samochod? a ja ci powiem ile place za swoj-nie w Polsce i zobaczysz co to sa wysokie skladki AC ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 19:44 
Forumowicz

piotrek78 napisał(a):
zent napisał(a):

no to powiedz prosze ile placisz AC za swoj samochod? a ja ci powiem ile place za swoj-nie w Polsce i zobaczysz co to sa wysokie skladki AC ;)

Samo AC 2000 zł za e46 330i 2002r. :hyhy:

Czarna babcia

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 20:54 
Forumowicz

piotrek78 napisał(a):
...jeśli nie um iesz poznać,że dany element był robiony to Twój problem... :D

zapewniam cie,ze i ty tez nie poznasz jezeli jest dobrze zrobiony ;)

...nie będę się z Tobą spierał bo i tak wiesz najlepiej:D
każde auto lakierowane poza fabryką jest w mniejszym czy większym stopniu do poznania to wszystko zalezy od tego jaką wiedzą,umiejętnościami dysponował lakiernim i jak się przyłożył do roboty

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 20:58 
Forumowicz

każde auto lakierowane poza fabryką jest w mniejszym czy większym stopniu do poznania to wszystko zalezy od tego jaką wiedzą,umiejętnościami dysponował lakiernim i jak się przyłożył do roboty

=D> Diabeł tkwi w szczegółach. Weźmy taką sytuację: (miałem tak w poprzednim samochodzie) lakier połozony idealnie, grubość powłoki fabryczna, ale były w jednym miejscu zamalowane drobne pyłki. :P

Czarna babcia

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 21:02 
Pierwsze kroki

post wyedytowany

Ostatnio edytowano 7 czerwca 2009, 21:07 przez piotrek78, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 21:04 
Pierwsze kroki

...nie będę się z Tobą spierał bo i tak wiesz najlepiej:D...

akurat w tej dziedzinie o jakiej mowa w tym temacie to zapewne wiecej od ciebie :P .

Samochody nowe (czyt. z fabryki) tez nie sa wykonywane idealnie,a juz nie wspomne o marce ktorej dotyczy to forum.Sa wtracenia na lakierze,miejscowe polerowanie,korozja po kilku latach itd...
zent napisał(a):
=D> Diabeł tkwi w szczegółach. Weźmy taką sytuację: (miałem tak w poprzednim samochodzie) lakier połozony idealnie, grubość powłoki fabryczna, ale były w jednym miejscu zamalowane drobne pyłki. :P

i to jest to wlasnie o czym pisalem wyzej.Nawet w nowych samochodach zdarzaja sie bledy lakiernicze niestety,tylko jak kupujesz nowy w salonie,to nie ogladasz powloki lakierowej pod lupa,bo to nowy samochod,ale jak odbierasz od lakiernika to lupa do lapy i jazda...
zent napisał(a):
...Samo AC 2000 zł za e46 330i 2002r. :hyhy:

no to cie pociesze,bo ja za swoj place rocznie w przeliczeniu na zlotowki ok 7 tys zl z OC :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 21:22 
Forumowicz

Moje BMW: E60 530xi
Kod silnika: N53
zent napisał(a):
emcio27 napisał(a):
zent napisał(a):

Dlatego ja na te ryse o której pisalismy wcześniej mam zamiar skroić TU tyle ile się da. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 21:25 
Forumowicz

piotrek78 napisał(a):
akurat w tej dziedzinie o jakiej mowa w tym temacie to zapewne wiecej od ciebie .

...nie bądź taki pewny siebie bo nawet nie wiesz czym się zajmuje i nie Tobie oceniać moja wiedze w tym temacie,radził bym troszkę przytęperować swoje właśne ego bo niestety nie jest tak jak myślisz,że jesteś guru lakiernictwa :D
co do wykania aut z fabryki to jest to oczywiste,że nie jest wszystko idealnie lecz to zależy w dużej mierze od marki pojazdu
tłumacząc to na Twoje guru lakiernictwa...
to dam takie porówanie
badziewna marka pojazu= niezadobry lakiernik,dobra marka pojazu=dobry lakiernik,b.dobra marka pojazdu=b.dobry lakiernik
ale i tak zarówno tym gorszym jak i tym najl,epszym drobne wpadki się zdarzaja,jedyną różnicą jest to jakiego typu są to wpadki i jak często...

...chodź i tak zaraz coś Ci się nie bedzie podobało w mojej wypowiedzi i poczujesz się urażony,to odowiem już Ci na zapas nie mam zamiaru wdawać się z Tobą w dyskusje i czytania Twojich postów niewiele wnoszących do danego tematu który zostrał założony przez kolege...

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 21:34 
Pierwsze kroki

piotrek78 napisał(a):
akurat w tej dziedzinie o jakiej mowa w tym temacie to zapewne wiecej od ciebie .

...nie bądź taki pewny siebie bo nawet nie wiesz czym się zajmuje i nie Tobie oceniać moja wiedze w tym temacie,radził bym troszkę przytęperować swoje właśne ego bo niestety nie jest tak jak myślisz,że jesteś guru lakiernictwa :D
co do wykania aut z fabryki to jest to oczywiste,że nie jest wszystko idealnie lecz to zależy w dużej mierze od marki pojazdu
tłumacząc to na Twoje guru lakiernictwa...
to dam takie porówanie
badziewna marka pojazu= niezadobry lakiernik,dobra marka pojazu=dobry lakiernik,b.dobra marka pojazdu=b.dobry lakiernik
ale i tak zarówno tym gorszym jak i tym najl,epszym drobne wpadki się zdarzaja,jedyną różnicą jest to jakiego typu są to wpadki i jak często...

...chodź i tak zaraz coś Ci się nie bedzie podobało w mojej wypowiedzi i poczujesz się
urażony,to odowiem już Ci na zapas nie mam zamiaru wdawać się z Tobą w dyskusje i czytania Twojich postów niewiele wnoszących do danego tematu który zostrał założony przez kolege...

a co twoje posty tutaj wniosly?wyzwiska kogos kogo nie znasz od burakow i partaczy?
Pracowales na lakierni wiec powinienes wiedziec pare rzeczy.
jezeli chodzi o nowe samochody,to nie czlowiek we fabryce je lakieruje.Ja pisalem o wadach i bledach lakierniczych na samochodach marki BMW,bo takie posiadaja.
Audi ma ladniejsza powloke anizeli BMW na przyklad.O to mi chodzilo.
Za guru lakiernictwa ty sie raczej masz polecajac tylko farecle i 3M jako pasty polerskie wszystkim userom,bo w d.... byles i nic wiecej nie widziales poza tym badziewiem.
Tez koncze rozmowe z toba,bo buraczysz sam... :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 21:47 
Forumowicz

piotrek78 napisał(a):
no to cie pociesze,bo ja za swoj place rocznie w przeliczeniu na zlotowki ok 7 tys zl z OC :hyhy:

Podejrzewam że ubezpieczasz w DE a tam za diesla jest ubezpieczenie duuuzo droższe niz za benzynę. Druga sprawa który masz rocznik X5. Wiesz nie chodzi mi tak naprawdę o kwotę ubezpieczenia, ale to co w zamian dostajesz, czyli choćby fakt rzeczywistej wartości pojazdu, a ta w PL jest śmieszna w kontekście zachodnich ofert. Jedyne co w PL TU potrafią to dać zwyżkę 10% bo to BMW a nie skoda :zdziwko:

Czarna babcia

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 21:50 
Forumowicz

BaX napisał(a):

Dlatego ja na te ryse o której pisalismy wcześniej mam zamiar skroić TU tyle ile się da. ;)

Słusznie, tym bardziej że sprawca znany i spisany.

Czarna babcia

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1