ROGER-NYSA napisał(a):
Barti ......... nie chcę się sprzeczać napisałeś "Powinna dawać od 2 do około 2,3 " rozumiem że minus atmosferyczne . Bo jeśli twoje 2,3 bara dodać do ciśnienia na ziemi około 1 bar to 3,3 bara nie było by grama dymu a temperatura przy spalaniu stopiła by na bank seryjny tłok.
Ale przy dobrej dawce koni i niutków zapewne sporo ale na bardzo krótko.
Nadal obstaje przy swoim 1,3 bara z drobnymi (: tle dmucha moja e46 320d cr 3 bieg but w podłodze.
Autko śmiga prawidłowo ......... albo ja nie wiem jak powinien jeździć 150konny diesel.
Mogę podesłać zrzut ekranu podczas pomiaru „inpą”
No jasne że max 1,3 ja podaje już z atmosferycznym,
Kolego jeśli turbina przeładowuje to na 100% masz zapieczone kierownice spalin
Wystarczy popsikać jakimś smarem np miedzianym i spróbować rozruszać cięgno wychodzące z turbiny, powinno stawiać opór ale bez problemu powinno się poruszać góra dół.
W momencie kiedy się zapiekają kierownice spalin turbina nie ma zmiennej geometrii.
czyli mając małe obroty kierownice ustawione są tak aby turbo wytworzyło potrzebne ciśnienie, przy wysokich obrotach kierownice powinny odpuścić a ciśnienie powinno być takie samo jak na wolnych ale z odpowiednio ustawionymi kierownicami,
U Ciebie kiery się zapiekły i przeładowuje moim zdaniem, jeśli daje 2,6 z atmosferycznym i masz oryginalny soft.