marcellchen napisał(a):
kendzior, na nogi i na szybe zawsze bedzie lecic cieple powietrze .... nie wiem co chcesz tam zmieniac ale wszystko co zrobisz bedzie bezskuteczne .... chlodne powietrze leci tylko z kratek w desce rozdzielczej ....
Co ty kolego opowiadzasz?? Zadzwoń sobie do serwisu i się dowiedz najpierw a potem pisz takie rzeczy, ja dzwoniłem bo mam ten sam problem ale jak pisałem w innym poscie narazie go sobie odpuściłem z uwagi właśnie na konieczność demontażu kolektora, przypuszczam że w czerwcu to zrobię bo nie wyobrażam sobie żeby jadą w lecie przy 40 stopniowym upale nie można było dać zimnego na nogi. Pomyśl logicznie dając funkcję auto z włączoną klima z góry i dołu leci ciepłe a z kratek przednich zimne, czy to nie głupie?? Jaki jest sen w tym momencie włączania klimy i funkcji auto?? Jeśli chodzi o ciebie
kendzior to podjedź sobie do kogoś na kompa bo jest mała szansa iż może to być uszkodzony jakiś element elektroniki w panelu klimy i nie otwiera tego zaworu, co się zaś tyczy tych elektrozaworów to są tam w środku takie pręciki które otwierają zawór i te właśnie pręciki lubią się czasami złamać i zawór nie jest otwierany.
Jest to część nr 1 na rysunku
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=64&fg=18