J E L I T O napisał(a):
Ja proponowałbym do lawety jakiegoś busa, jazda terenówką na trasie to męka. Bus wydaje mi się będzie miał więcej dodatkowych mozliwości wykorzystania i dodatkowego zarobku.
Myślisz, że autor tematu nie przemyślał pytania?
Poza tym:
TomekB napisał(a):
W busie DMC przyczepy będzie pewnie w porywach do 2000kg, w Patrolu 3500kg.
A taką lawetą z DMC = 2000kg to za dużo legalnie nie przewieziesz.
J E L I T O napisał(a):
nie bez powodu najwięcej lawet ciągną busy. Jechałem raz terenówką w trasę, była bez lawety, poprostu była tragedia. Na trasie pokraczna, powolna, głosna.
Moim zdaniem lepiej już jechać "ursusem"
Wiadomo, że jazda terenówką odbiega od tego co oferuje osobówka. Czy jednak w busie za 15tys, komfort będzie tak dalece lepszy niż w patrolu?
Śmiem wątpić. Oczywiście w voyagerze będzie wygodnie, ale w t4 ciągnącym lawetę, czuję się podobnie jak w patrolu.
Zresztą, co z tego, jak patrol 1500kg więcej pociągnie;d
kaamilalfa napisał(a):
braciak ma Terrano II
http://allegro.pl/item684048127_nissan_ ... kazja.htmlna haku bez ograniczeń
ogólnie super auto do lawety itp
Ciągnąłeś tym kiedyś lawetę??
Chyba jednak nie, skoro piszesz takie rzeczy
Terrano II odradzam.
Nie spełni dobrze ani funkcji terenówki, ani auta roboczego do ciągania lawet. Jest piekielnie mały w środku i ma słabe zawieszenie oraz wysypującą się skrzynię biegów.
Tak jak pisałem wyżej, lepiej już kupić terrano I, które co prawda też ma z przodu niezależne zawieszenie, ale mieści się jeszcze w wyższej kategorii jakościowej.
Terrano II to plastikowe nie wiadomo co. Ani osobówka, ani terenówka. Taka nieudana próba połączenia wszystkeigo w jednym i jeszcze zmieszczenia 7 osób
DanyU napisał(a):
a Frontera ?? słyszałem że to samochód stworzony do holowania

Ten pomysł został już tutaj zrecenzowany, ale dodam jeszcze od siebie:
- 1.sze miejsce w kategorii pseudoterenowa padaka!