BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 lipca 2025, 21:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Problem z odpaleniem auta, migające ringi ;(
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 20:53 
Forumowicz

Witam, mam taki problem, kilka dni temu zamontowałem do mojej E46 ringi ccfl, do tej pory wszystko fajnie-ok, a dzisiaj przejechałem się w dzień po mieście dosłownie 15 minut po dużych kałużach, aż kierownice wyrywało z rąk, byłą dość mocna ulewa, wróciłem do domu i za jakieś 4h wyjechałem ponownie, postałem chwile na wyłączonym silniku, za 10m odpalam a tu zonk, silnik nie kręci słychać tylko takie "pyk pyk pyk" podłączyłem pod klemy do kolegi, odpalił, na uruchomionym silniku i na zgaszonych światłach co jakieś 20 sekund migają ringi co to może być za przyczyna? Dodam, że po powrocie do domu, zgasiłem silnik odpalam za 15m tak na próbę czy zapali i znów zonk "pyk pyk pyk" odłączyłem więc ringi od zasilania i też nie chce odpalić, podłączyłem znów pod klemy i tu tym razem nie od razu ale po chwili odpalił, na moim akumulatorze jest taki jakiś miernik i wskazuje na to, że akumulator jest w świetnej kondycji, piszę że "OK" czyli prawdopodobnie nie jest to wina akumulatora, tylko diabeł siedzi gdzie indziej, być może woda gdzieś się dostała gdzie nie trzeba i robi jakieś zwarcie, tak jak wcześniej napisałem jeździłem po kałużach może to to jak myślicie? Czekam na porady i wasze sugestie :zalamany:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 21:42 
Forumowicz

Moje BMW: 330xi
Kod silnika: M54B30
Zdejmij klemy z akumulatora, wyczyść z osad, przesmaruj smarem i dobrze skręć

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 21:56 
Forumowicz

ok jutro w dzień to zrobie, ale nie wydaje mi się, że to to na pewno, tak z dnia na dzień

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 08:35 
Forumowicz

Zdziwisz się :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 15:21 
Forumowicz

odłączyłem klemy, wyczyściłem, przesmarowałem i skręciłem jak trzeba i nadal nic, samochód za to pali na pych, haha, prawdopodobnie bo tych moich rajdach po kałużach dostała się woda do rozrusznika, wyjmę go sprawdzę i będzie wiadomo ocb.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 15:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91 320d
Kod silnika: M47N2
Garaż: domowy
sprawdz swoj akum ja tez tak mialem jak byl slaby naladowalem go i bylo ok tez mam ringi i mi nic takiego sie nie dzieje ze migaja moze przez to ze za slaby jest ale nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 15:49 
Forumowicz

dzisiaj jak odpalałem z 2 auta z klem to też nic nie kręci, na akumulatorze mam taki jakiś miernik i trzy kolory zielony, bialy, i czerwony jaw takim okienku widac zielony tzn ze ok i u mnie tak jest

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 19:27 
Forumowicz

daniel1 napisał(a):
dzisiaj jak odpalałem z 2 auta z klem to też nic nie kręci, na akumulatorze mam taki jakiś miernik i trzy kolory zielony, bialy, i czerwony jaw takim okienku widac zielony tzn ze ok i u mnie tak jest

Bo masz slaby przepływ pomiędzy biegunem akumulatora, a klemą. Przewody zewnętrzne nie są potrzebne. Zrób porządek z przeplywem prądu.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1