piotrek976psk napisał(a):
Witam. mam troche inny problem tzn. posiadam BMW e34 sedan, odkąd ją mam nie działał mi szyberdach. Okazał się że poprostu nie ma silniczka kupiłem założyłem i szyberdach się uchylił do góry ałe niechciał wrócić z powrotem w pozyćje zamkniętą, odkręciłem go i okażało sie że kręci się tylko w jedną strone (czy dam otwieranie, czy zamykanie, czy uchylanie, silniczek kręci się zawsze w jedną strone). Doda jeszcze że przy silniczku jest 5 pinów (5 pinów mają sedany a 6 pinów kombi) a przy tej drugiej wtyczce jest 6 pinów. Zaczołem grzebać po kablach i okazało się że jest tam dodatkowy sterownik do podwójnego szyberdachu z wtyczką na drugi silniczek. Wychodzi na to że całą elektryke mam do szyberdachu mam od wersji kombi.
Jak mam to naprawić? czy wystarczy zmienić silniczek na ten 6 pinowy? czy trzeba zmienić całą elektryke? a może jakaś mał przerubka wystarczy zrobić?
Jeśli ktoś wie jak to naprawić to Bardzo Prosze o Pomoc
jeżeli kupiłeś odpowiedni silniczek moim zdaniem wszystko powinno być ok, tutaj możesz to sprawdzić
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=54&fg=05
w moim ix jeszcze do niczego nie brakowało instalacji elektrycznej, ewentualnie dołożenie jakiegoś przekaźnika w skrzynce i wszystko ozywa (niedługo sprawdzę duże OBD ale napewno już wiem że mam instalację przystosowaną pod taka podmiankę 23 przewody)