BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 17:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 17:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
spider napisał(a):
Ludzie po studiach w moim urzedzie gminy za biurkiem robia za 1200zl,moj znajomy jako sprzedawca w sklepie dostawal 860zl na reke :przestraszony: I wiara robi i sie cieszy ze wogole maja prace.

W małych miejscowościach tak wygląda rzeczywistość. :wstyd:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 18:29 
Uzależniony od forum :)

hubi e46coupe napisał(a):
W małych miejscowościach tak wygląda rzeczywistość.

To ja wiem,ale pulkownik pytal to odpowiedzialem.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 18:43 
Forumowicz

spider bez urazy, twierdzisz że masz wyższe wykształcenie, znajomość języka angielskiego i szukasz pracy jako recepcjonista?? To jakie jest to twoje wykształcenie?? Bo z jedyne co mi się kojarzy z poznaniem i pracą w hotelu to Turystyka na uniwerku.

A te branzoletki z jednej strony dobre, z drugiej to tez uważam że powinni robić na ulicy, zamiatać układac hodniki, sprzatac lasy ze śmieci.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 18:48 

Misek napisał(a):
spider bez urazy, twierdzisz że masz wyższe wykształcenie, znajomość języka angielskiego i szukasz pracy jako recepcjonista?? To jakie jest to twoje wykształcenie?? Bo z jedyne co mi się kojarzy z poznaniem i pracą w hotelu to Turystyka na uniwerku.

Dyrektorem hotelu od razu nie zostane :P Dobra konczymy OT w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 19:13 
Forumowy terrorysta

bartiadams napisał(a):
Ja bym im ku**a dal smycze....straznik ze strzelba i zagnac skurwialcow do roboty, drogi robic, albo chodniki ukladac! A nie gnojom TV, karty, jeszcze im kuzwa dac Playstation, saune i dupy do celi...

To prawda, silna ręka, a nie liberalne podejście. Potem sie okazuje, ze najwieksze poparcie POpaprancy maja w zakładach karnych. Co to za kara pobyt we wlasnym mieszkaniu :rotfl: . Zakładana na nogę bransoleta monitorująca obecność skazanego w wyznaczonym obszarze (np. we własnym mieszkaniu) przypomina wyglądem duży zegarek.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 20:20 
spider napisał(a):
Dyrektorem hotelu od razu nie zostane :P

Oj to prawda, z recepcjonisty można awansować, zwłaszcza jak się ogarnia, ma znajomości, to wtedy albo awans, albo dodatki dostaje i wtedy z 1400, czy 1200 jak np. u mnie robi się 2k.

Aczkolwiek tak jak spider mówi, trzeba mieć kulturę, znajomość jęz. obcych, do tego aparycję i się umieć użerać z gośćmi itd. więc to łatwe nie jest. Nie mniej jednak szanse na awans są. Tyle w kwestii OT :P

A co do tematu:

renoraines napisał(a):
To prawda, silna ręka, a nie liberalne podejście. Potem sie okazuje, ze najwieksze poparcie POpaprancy maja w zakładach karnych. Co to za kara pobyt we wlasnym mieszkaniu :rotfl: . Zakładana na nogę bransoleta monitorująca obecność skazanego w wyznaczonym obszarze (np. we własnym mieszkaniu) przypomina wyglądem duży zegarek.

Dobrze, to zagłosuję na Twoją partię, jak wybudujesz więzienia dla 24tyś. osób czekających na wyrok taki na pół roku i jeszcze jak opłacisz ich pobyt.

Kara we własnym mieszkaniu? Co to za kara? Napiętnowanie, odrzucenie przez grupę itd. jak się każdy dowie. Skutek nawet gorszy może mieć, niż paka. Nie wiem, czy taki człowiek będzie normalny, z tego co mi wiadomo może to nie sprzyjać resocjalizacji.

No ale metod jak kolega wyżej "silna ręka" i ich skuteczności jeśli chodzi o resocjalizację nawet nie będę komentował, bo to już w ogóle...

Z drugiej jednak strony pomysł dobry, miejsca i zaoszczędzona kasa. Pijany rowerzysta, czy coś takiego zwolni miejsce zwyrodnialcowi lub innemu naprawdę ciężkiemu przestępcy, a jak wiadomo- miejsc w więzieniach w Polsce jest mało.

Ja bym jedynie chciał, żeby ta kasa zaoszczędzona została wydana w słusznym celu- likwidowania przyczyn. Takie drobne wybryki bardzo często są winą właśnie państwa- za małe zainteresowanie bezrobotnymi, bezdomnymi, a z kolei gdy taki ktoś idzie do zakładu karnego- pomoc otrzymuje rodzina. Tylko trochę późno, dlatego wolałbym, by kasa zaoszczędzona przy likwidacji skutków, była wykorzystana na likwidację przyczyn...

Tak czy siak, powinien się ktoś wypowiedzieć po skończonej resocjalizacji, bo my to sobie tutaj tak naprawdę możemy jedynie gdybać :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 20:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Misek napisał(a):

A te branzoletki z jednej strony dobre, z drugiej to tez uważam że powinni robić na ulicy, zamiatać układac hodniki, sprzatac lasy ze śmieci.

Misek, bez urazy, ale praca jako recepcjonista to nie jest coś niskiego rangą. Gdybym ogarniała fiskalną (a dla mnie 2+2=5 bo lubię mieć dużo) to tez bym pracowała, co mi proponowano jako awans w hotelu ze stanowiska rezerwacji miejsc w hotelu. Do tego dochodzą tipy, i premia co 3 miesiące. Ale zaczynasz od 1400 zł.......nawet w Warszawie. Taka prawa. Pracowałam w dobrym hotelu i niestety taka rzeczywistość...no i NIESTETY własna działalność! I nie wiem w czym takie zdziwienie, że z wyższym wykształceniem zaczyna się od niższego poziomu. To chyba normalne, że nie od stanowiska managera, bez doświadczenia.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 21:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
agrafka napisał(a):
Misek, bez urazy, ale praca jako recepcjonista to nie jest coś niskiego rangą.....I nie wiem w czym takie zdziwienie, że z wyższym wykształceniem zaczyna się od niższego poziomu. To chyba normalne, że nie od stanowiska managera, bez doświadczenia.

Wg mnie jest to typowe zjawisko underemployment, czyli pracy poniżej kwalifikacji.
Jeżeli ludzie z wyższym (magisterskim) wykształceniem mają pracować na recepcji, to gdzie mają pracować ludzie po szkołach zawodowych, liceach, oraz technikach?

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 21:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Dokładnie. W dodatku, nie zatrudnia sie ich na umowę o pracę ale na własnej działalności, gdzie bez odpowiednich umów nie grożą zleceniodawcy pracy konsekwencje wynikające z umowy o pracę.
Problem jednak tkwi w wysokości wynagrodzenia i to nie tylko w strefie HoReCa.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 21:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Jeśli nie mamy bogatego tatusia, który z racji swojego "dobrego serca" lub prawdziwej "ludzkiej życzliwości" da nam szansę maleńkiego awansu w swojej firmie na dyrektora lub swoją "prawą rękę" to jesteśmy skazani na tworzenie swojego wizerunku i doświadczenia od podstaw. Mamy takie a nie inne realia więc tytuły i dyplomy nic nie dadzą. Trzeba się wykazać i zapracować na swoją przyszłość i swój wizerunek. Smutne ale prawdziwe i raczej tak jest na całym świecie. :/

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 21:40 

Pułkownik Zuber napisał(a):
gdzie mają pracować ludzie po szkołach zawodowych, liceach, oraz technikach?

Teraz jest tak,ze ci np.po szkolach zawodowych jak np.spawacz,mechanik,lakiernik,murarz maja mnostwo pracy za bardzo dobre pieniadze,czasami o wiele wyzsze niz nie jeden magister.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 22:22 
Forumowy terrorysta

Owszem trzeba wypracowac sobie reputacje, pokazac, dać cos z siebie, ale na swiecie jest tak np w Niemczech i Holandii, ze bedac bezrobotnym a tym bardziej pracując (nawet fizycznie) stać czlowieka na życie.

Fryderyk napisał(a):
renoraines napisał/a:
To prawda, silna ręka, a nie liberalne podejście. Potem sie okazuje, ze najwieksze poparcie POpaprancy maja w zakładach karnych. Co to za kara pobyt we wlasnym mieszkaniu . Zakładana na nogę bransoleta monitorująca obecność skazanego w wyznaczonym obszarze (np. we własnym mieszkaniu) przypomina wyglądem duży zegarek.

Dobrze, to zagłosuję na Twoją partię, jak wybudujesz więzienia dla 24tyś. osób czekających na wyrok taki na pół roku i jeszcze jak opłacisz ich pobyt.

Ja to nie Państwo, żebym budował zakłady karne i płacił za pobyt wiezniow. Ja musze płacić podatki, a to Państwo pobiera podatki i Panstwo tymi pieniędzmi dysponuje. A skoro wydatki przewyzszają wpływy tzn, że trzeba ciąć wydatki. O tym wie każdy dysponująć swoim budzetem domowym. Mowiąc konkretnie skoro POpaprańcy za wszelką cenę chcą sie utrzymać u wladzy to nie zadrą z PSL (KRUS), z lekarzami i prawnikami itd (kasy fiskalne dla wolnych zawodow) oraz z klerem (Konkordat), to są millardy zlotych.
Aby uciąć od razu wycieczki polityczne, ze co zrobił PIS, SLD itd przypomne, że obecnie rządzi PO i temat powstał za czasów rządów PO to raz (nawet nie chce mi sie juz liczyc w ilu ugrupowanaich politycznych byli: Tusk, Rokita, Sikorski, takze Kaczyńscy itd), a po drugie patrzac w przeszłości mozna za wszystko obwiniac ... Mieszka I. Bo skoro nie PO, to PIS, jak nie PIS to SLD, jak nie ci to tamci, 20 lat minelo i co i nic. A co mozna było zrobic skoro byl PRL, bo to przeciez wina PRL, a wczesniej XX lecia miedzywojennego, a to rozbiory, .... itd .

Osobiscie nie jestem zaskoczony nieudolnoscia Tuska, zaczynajac od niedotrzymania obietnic przedwyborczych,obnizenia podatkow itd. Pomijam sprawe stoczni bo to tragedia dla wielu tysiecy ludzi, a euro-tusko-mozgo-mozdzierzo-tluki martwia sie tylko tym, ze minister Grad straci slołek :dobani: .
Szum medialny o wzroscie PKB, popaprancy zapominaja, ze wskaznikami ekonomicznymi,ksiegowymi,statystycznymi mozna bardzo łatwo manipulowac i one nie odzwierciedlaja rzeczywistosci. Przyklad z pensją ''srednia krajowa'' czy tez inny przyklad Kowalski zje dwa obiady, Nowak nie zje wcale obiadu. Statystycznie obaj zjedli po obiedzie, ale prawda jest taka, ze Nowak jest nadal głodny.
Ktos dobrze rozwinał skrót ''TUSK'' Te Usta Same Kłamią.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 22:40 

renoraines napisał(a):
Ja to nie Państwo, żebym budował zakłady karne i płacił za pobyt wiezniow. Ja musze płacić podatki, a to Państwo pobiera podatki i Panstwo tymi pieniędzmi dysponuje. A skoro wydatki przewyzszają wpływy tzn, że trzeba ciąć wydatki. O tym wie każdy dysponująć swoim budzetem domowym. Mowiąc konkretnie skoro POpaprańcy za wszelką cenę chcą sie utrzymać u wladzy to nie zadrą z PSL (KRUS), z lekarzami i prawnikami itd (kasy fiskalne dla wolnych zawodow) oraz z klerem (Konkordat), to są millardy zlotych.
Aby uciąć od razu wycieczki polityczne, ze co zrobił PIS, SLD itd przypomne, że obecnie rządzi PO i temat powstał za czasów rządów PO to raz (nawet nie chce mi sie juz liczyc w ilu ugrupowanaich politycznych byli: Tusk, Rokita, Sikorski, takze Kaczyńscy itd), a po drugie patrzac w przeszłości mozna za wszystko obwiniac ... Mieszka I. Bo skoro nie PO, to PIS, jak nie PIS to SLD, jak nie ci to tamci, 20 lat minelo i co i nic. A co mozna było zrobic skoro byl PRL, bo to przeciez wina PRL, a wczesniej XX lecia miedzywojennego, a to rozbiory, .... itd .

Osobiscie nie jestem zaskoczony nieudolnoscia Tuska, zaczynajac od niedotrzymania obietnic przedwyborczych,obnizenia podatkow itd. Pomijam sprawe stoczni bo to tragedia dla wielu tysiecy ludzi, a euro-tusko-mozgo-mozdzierzo-tluki martwia sie tylko tym, ze minister Grad straci slołek .
Szum medialny o wzroscie PKB, popaprancy zapominaja, ze wskaznikami ekonomicznymi,ksiegowymi,statystycznymi mozna bardzo łatwo manipulowac i one nie odzwierciedlaja rzeczywistosci. Przyklad z pensją ''srednia krajowa'' czy tez inny przyklad Kowalski zje dwa obiady, Nowak nie zje wcale obiadu. Statystycznie obaj zjedli po obiedzie, ale prawda jest taka, ze Nowak jest nadal głodny.

Kolego to jest sama prawda co piszesz :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 23:20 
Tja.... a Kaczyński nie kłamie, nie owija w bawełnę, jest mężem stanu, zależy mu jedynie na dobru Polski i w ogóle jest bardzo fajny...

A Cymański siedzi i zawija w te sreberka...

renoraines napisał(a):
A skoro wydatki przewyzszają wpływy tzn, że trzeba ciąć wydatki.

hmm.... ja akurat robię odwrotnie.... :-k

Tak czy siak samo OT.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 23:30 
Specjalista

Pamiętam, że OT na podobny temat czytałem jakiś przeszło rok temu.....mam chyba DeJaVu albo ten temat to jakiś stary, odgrzany kotlet.

Ciekawe ilu takich podobnych wątków będących OT nie czytałem......poza górnym martwym punktem położeniem tłoka i zapłonu ;)

Ostatnio edytowano 31 sierpnia 2009, 23:35 przez robertbmw, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 23:33 
Specjalista

Bransoletki dobra rzecz.....ktoś na tym zarobi i będzie wiadomo komu rękę podać. :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 05:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
renoraines napisał(a):

Hahahhaahha... to wszystko na temat Twojej demagogicznej i płytkiej wypowiedzi :)

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 16:04 
Forumowy terrorysta

Boli wyborcow PO :rotfl: ,którym trudno sie pogodzic z faktem, ze Donald po raz kolejny ( Donald był w Solidarności, Unii Demokratycznej, Kongresie Liberalno Demokratycznym, Unii Wolnosci, jest w Platformie Obywatelskiej) nie dotrzymał przedwyborczych obietnic :rotfl: .Ale coz marzenia nic nie kosztuja :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZuDSBbhQUI4

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 16:34 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
renoraines napisał(a):
nie dotrzymał przedwyborczych obietnic
a ktos kiedys dotrzymal takich obietnic? :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 16:36 
renoraines napisał(a):
Boli wyborcow PO :rotfl:

Wybacz kolego, to jednak Ciebie coś boli, skoro temat jest o resocjalizacji w Polsce, a Ty jak zwykle wyjeżdżasz z politycznymi bzdurami i wklejasz humorystyczny filmik. Filmik jest fajny, ale nadaje się do działu humor, a ten temat jest chyba dość poważny.

No ale dobrze, że zaglądając w ten temat przynajmniej wyedytowałeś cięcie wydatków, przy przewyższających ich wpływach :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1