BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 08:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2009, 17:19 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
wipeer napisał(a):
To samo NOKIA. dziś właśnie odebrałem czwarty raz telefon z naprawy gdzie każda z napraw trwa 2 tygodnie i za każdym razem wymieniają te same części. Przy czym po naprawię działa jeden dzień. Kiedy napisałem reklamacje do centrum nokii w warszawie i żądanie wymiany sprzętu na nowy odpowiedzieli że sprzęt wymieniają na nowy kiedy nie mogą go naprawić a przecież jak odbieram to działa :wstyd: Dlatego sie wkurzyłem na Nokie której telefony użytkowałem do tej pory i kupiłem SE... Zepsuł sie po 2 tygodniach no po prostu załamka :zalamany: Technika poszła na przód a telefony mimo 500 funkcji nie potrafią spełnić swojej jednej jedynej z czym stare telefony nie miały problemu. :zdegustowany:

A nie jest tak ze po 3 naprawach sprzęt elektroniczny musi być wymieniony na nowy? :zdziwko:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2009, 20:39 
Pierwsze kroki

to znaczy ,że te zdjęcia lachonów robiłaś na kodaku i już nie będą do wglądu? porażka polecam olympusa.zawsze wyjdzie co chcesz i jeszcze więcej

Tytuł:
PostNapisane: 19 września 2009, 10:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Pani z Kodak'a wysłała mi numer UPS, czym potwierdziła tylko moje słowa :)
To jej odpisałam...mam nadzieję, że miało tak brzmieć jak powinno!

Szanowna Pani,

Według numery UPS, który i ja dostałam wcześniej potwierdza Pani moje wcześniejsze e-maile, że paczka przyszła 17 sierpnia, gdzie licząc od tej daty 21 dni roboczych minęło nie 18 września jak mu Pani próbowała wmówić kilkukrotnie, lecz tak jak nadmieniłam we wczesniejszych e-maiach 14 września!!!!!!!!
Pani za to napisała mi, że towar dotarł do Państwa 21 sierpnia!!!! Gdzie jak WÓŁ widnieje na dokumentach UPS, że dotarł 17 sierpnia!!!

Dlaczego Państwo kłamią? Czemu to ma służyć? Bo nie poprawia to wizerunku Państwa firmy ani w moich oczach, ani w oczach ludzi, z którymi podzielę się ta informacją, jak załatwili Państwo moją reklamację. Dodatkowo skarga na sposób załatwienia reklamacji została już wysłana jak nadmieniłam wczesniej do UOKiK.

W związku z nie dotrzymaniem warunków umowy, żądam natychmiastowego zwrotu gotówki w ciagu 7 dni kalendarzowych.
Art. 8 pkt. 4. Zgodnie z Ustawą o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodkesu cywilnego z dnia 27 lipca 2002r. (Dz.U. Nr 141, poz. 1176)

Jeśli nie ustosunkują się Państwo pozytywnie do mojego żądania, sprawę kieruję na drogę sądową, gdzie wraz z kosztami zakupu będę wnosić o zwrot kosztów sądowych i zadośćuczynienie.

Z poważaniem

Wściekła Agrafka

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 19 września 2009, 17:06 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Ja nie wiem czy tak może być, bo na początku wybralaś tryb gwarancyjny - czyli zgodnie z zapisami w papierkach od producenta i sklepu....
W trakcie nie można zmieniać sposobu zalatwiania reklamacji

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 07:18 
Przyjaciel forum

Boogie napisał(a):
Ja nie wiem czy tak może być, bo na początku wybralaś tryb gwarancyjny - czyli zgodnie z zapisami w papierkach od producenta i sklepu....
W trakcie nie można zmieniać sposobu zalatwiania reklamacji

No ok, ale skoro minął czas naprawy, a moje emaile wysyłałam juz po tym czasie a nie w trakcie to mogę ten zapis zastosować. Nie ma już "w trakcie".

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 12:42 
Specjalista

e34 540i '94
Dopóki proces sie nie zakonczyl naprawy, a raczej oddania towaru do naprawy gwarancyjnej, nie ważne czy udanej czy nie, to jest caly czas owo "w trakcie".
Jak odbierzesz od nich aparat, to wtedy się zakończy.

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 14:09 
Przyjaciel forum

Boogie...nie rozumiem tego co piszesz.......serio..pisz jaśniej.

Przecież wszystko (tak myślę) w postach napisałam jasno, że oddałam do sklepu, serwis też dostał, a termin naprawy gwarancyjnej też minął dlatego ma zastowosanie art. który wymieniłam. Albo ja nie rozumiem, albo Ty nie doczytałeś. Tak ja rozumuję z Twoich wyjaśnień.

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 14:18 
Specjalista

e34 540i '94
agrafka napisał(a):
a termin naprawy gwarancyjnej też minął dlatego ma zastowosanie art. który wymieniłam

Minął ? a skad to wynika ?
Z zapisów w gwarancji.
Ustawa którą wymieniasz nie ma nic wspólnego z gwarancją (czyli z tym co daje producent).
Ustawa jest po to, że możesz nawet kupić coś nie ma w góle gwarancji, a i tak poprzez ustawe sprzedawca jest zobowiązany do rozpatrywania reklamacji i naprawiania/wymieniania wadliwego towaru.

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 14:33 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
agrafka, myślę, że odkąd powołałaś się na niezgodność towaru z umową, powinni "przejść" na tę procedurę. Gwarancja na sprzedany towar konsumpcyjny nie wyłącza, nie ogranicza ani nie zawiesza uprawnień kupującego wynikających z niezgodności towaru z umową - takie oświadczenie gwaranta powinno się znajdować w dokumencie gwarancyjnym. Skoro ani nie wyłącza, ani nie ogranicza, ani nie zawiesza - można korzystać z niezgodności i to w każdym momencie. Pozwolisz, że jutro podpytam o to koleżanki, która siedzi w sprawach konsumenckich więcej niż ja, to może się dowiem dokladnie :-D

W przypadku, gdy powołujesz się na niezgodność towaru z umową, odstąpienia od umowy (czyli de facto zwrotu kasy) możesz żądać jedynie w przypadku gdy:
1) naprawa albo wymiana jest niemożliwa albo wymaga nadmiernych kosztów,
2) sprzedawca zbyt długo zwleka z naprawą/wymianą (niestety, nie jest nigdzie napisane, ile to "zbyt długo" (przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia-towar, który sprzedawca ma na stanie, powinien wymienić praktycznie od ręki)
3) naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności (i znowu nie wiadomo, co to są te "znaczne niedogodności" :-D)

PS. Pojechałaś z zadośćuczynieniem :-D
PS2. W przypadku powoływania się na niezgodność towaru z umową to Ty decydujesz, czy chcesz naprawy, czy wymiany na nowy.
PS3. Z tytułu niezgodności towaru z umową odpowiada sprzedawca, z tytułu gwarancji - niekoniecznie (może to być albo sprzedawca, albo producent, albo jeszcze inny podmiot, który np. na podstawie umowy z producentem świadczy w ramach gwarancji).

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 15:27 
Przyjaciel forum

Ja sobie poczekam, bo sądzę że po przeczytaniu mojego e-maila, sami skonsultują się z prawnikiem. Jednak widać jak na dłoni że kłamią, co do daty otrzymania sprzętu, co do "zastępstwa' i "wymiany".

Boogie, a może coś podpowiesz zamiast analizy? :)

Maaaad. Dzięki! Czekam :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 18:33 
Forumowicz

w całosci popieram Maaaad-a dobrze gada
w takich przypadkach tylko i wyłącznie niezgodność towaru z umową i musi to potrwać nie więcej niz 14 dni i to wszystko jeśli w tym czasie sklep się nie wypowie w sprawie to tak jakby zgodził się na twoje żądania.

COUPE napisał(a):
wipeer napisał(a):
To samo NOKIA. dziś właśnie odebrałem czwarty raz telefon z naprawy gdzie każda z napraw trwa 2 tygodnie i za każdym razem wymieniają te same części. Przy czym po naprawię działa jeden dzień. Kiedy napisałem reklamacje do centrum nokii w warszawie i żądanie wymiany sprzętu na nowy odpowiedzieli że sprzęt wymieniają na nowy kiedy nie mogą go naprawić a przecież jak odbieram to działa :wstyd: Dlatego sie wkurzyłem na Nokie której telefony użytkowałem do tej pory i kupiłem SE... Zepsuł sie po 2 tygodniach no po prostu załamka :zalamany: Technika poszła na przód a telefony mimo 500 funkcji nie potrafią spełnić swojej jednej jedynej z czym stare telefony nie miały problemu. :zdegustowany:

A nie jest tak ze po 3 naprawach sprzęt elektroniczny musi być wymieniony na nowy? :zdziwko:

znając zycie powołaja sie na to ze 3razy ten sam element bo tak niestety serwisy robią

a takie pytanie do kogo wysłałeś ta nokie??

osobiście polecam servis http://www.crc-polska.com/ wysyłam tam większość telefonów nokii nigdy nie było większych problemow

a ogólnie jeżeli chodzi o serwisy to tak jak już zostało napisane Servis Olympusa jest naprawdę najlepszy naprawiają wszystko nawet uszkodzenia mechaniczne które teoretycznie nie podlegają gwarancji

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 19:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
już nie raz spotykam sie z takim traktowaniem klienta. Dystrybutor aparatów Kodak zajmuje się tylko sprzedawanie tych "aparatów" - serwis zleca innym firmą z którymi ciężko sie dogadać,ale dystrybutor od serwisu umywa ręce . Powinni przedłużyć gwarancje na czas naprawy sprzętu .

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 20:27 
Przyjaciel forum

Ciekawostką jest, że e-maile nie są gramatycznie składne a rozmowa na infolinii Kodak'a prowadzona była, przez kobietę, która ma amerykański akcent. I często powtarzała OK, OK.

:)

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2009, 00:17 

Trzeba bylo brac Nikona albo Canona :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2009, 00:27 
Pierwsze kroki

no canona mielismy i bylismy zadowoleni wiec z doswiadczenia polecam canona

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2009, 07:47 
Przyjaciel forum

spider napisał(a):
Trzeba bylo brac Nikona albo Canona :P

Jasne, za 500 zł??? Ja tam małp nie lubię. :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2009, 08:22 
Specjalista

e34 540i '94
maaaad napisał(a):
jutro podpytam o to koleżanki, która siedzi w sprawach konsumenckich

Ja uważam, że plynne przejście w trakcie trwania sprawy nie jest możliwe, choćby ze względu na inny tryb zalatwiania spraw.
No i w tym wypadku, zdaje sie sklep nie wydal oświadczenia czy uznaje reklamacje, czy nie co będzie robil, a to musi być zrobione w ciągu 14 dni od daty zlozenia reklamacji - w sposób ustalony (wymuszony niejako) przez zglaszającego - list plecony, faks.

Oczywiście nic nie szkodzi żeby sklep szczuć i poganiać, niemniej mogą coś odpysknąć na temat tryby zalatwiania sprawy.

Na marginesie dodam, że przepis o niezgodności towaru z umową to bubel prawny....

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2009, 09:44 
Przyjaciel forum

UWAGA!!!

Postęp w sprawie.

Kodak proponuje mi ten aparat:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/525218

Jak go oceniacie? ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2009, 09:50 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Bier ten chleb jak to mawiają na mazurach...

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2009, 09:52 
Przyjaciel forum

http://www.engadget.com/2009/05/19/enga ... under-400/ - moze Ci pomoze ten test ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1